Şimdi Ara

OTOMATİK ŞANZIMAN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2004 model otomatik şanzıman hyundai elantra aracım var, yaklaşık 4 aydır kullanıyorum..
    bir kaç gündür yaşadığım bir problem vites 1'den 2'ye geçerken sert bir şekilde vurma yapıyor, ama her zaman yapmıyor, yeni başladı ve 2 gün aralıklarla olacak şekilde hissettiriyor.. Otomatik şanzıman ustasına gösterdim yağına baktı, aracı kullandı şansa o günde problemi yapmadı. Usta yağında falan sıkıntı yok dedi.
    Şanzıman beyninden yapar sıcaklarda dedi.. Fakat kafama yatmadı, sonuçta aracı kışında kullansak belli bir kullanım sonrası aracın motor ve şanzıman aksamları çok ısınmıyormu, sıcaklıktan olsa her zaman yapması gerekmezmi..
    anlamış değilim..
    Acaba şanzıman bozulmaya mı başladı korkmaya başladım, malumunuz şanzıman arızaları maddi olarak sıkıntılı işler..
    hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum..
    Şimdiden teşekkürler

Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim, bu yüzden kusura bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benomen -- 18 Mayıs 2018; 1:54:14 >

• Öncelikle uygun ve kaliteli bir yağ ile yağ değişimi yapın. Yeni başladıysa ve sadece arada bir yapıyorsa büyük ihtimalle yağ değişimi ile düzelir.
    Bu tür durumlarda erken davranmak gerek. Vuruntu ilerlerse şanzımanın farklı yerlerine de zarar verebilir, masraf artar.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Nacker, öncelikle cevabınız için teşekkürler..

araç bu sorundan 1 gün sonra da uzun yolda 3'ten 4 de geçmeme yapmaya başladı, Devir 4 bine kadar zorlamam rağmen vites 4de geçmiyor, bunu da aynı şekilde her kullanımda yapmıyor, bu sorun yaşandığında da beraberinde şöyle yapıyor, arac kalkış esnasında devir yükseliyor fakat araç çok yavaş şekilde kalkıyor.. stop ettirip tekrar çalıştırınca tüm sıkıntı bitiyor.
    Farklı bir şanzıman ustasına gitip baktırdık, yağı yeterli ve gayet iyi dendi..
    bilgisayar arıza tespiti yaptı ve devir sönsörünün arıza yaptığını söylediler..
    Bunu için de işçilikle birlikte 450 TL istendi.
    çalışır durumda bir devir sensörü bulup bir arkadaşa taktırıp deneme imkanımız oldu..
    yine düzelmedi şaka gibi..
    Ha bu arada devir sensörünün orjinali 160 TL yerine söküp takma da 3 dakikayı bulmuyor.. :):)
    bunun için 450 istedi adam.. Neyseki taktırmadık..
    buda ek bilgi olsunki Aynı arıza ile karşılaşan arkadaşlar gol yemesin.
    Parayı kimse yerden bulmuyor..

Sorun halen devam ediyor..
    Hayırlısı bakalım.
    Çok iyi diye bilinen bir otomatik Şanzımancı varmış, ona göstereceğiz..

• 250 bin km deki aracımın tork konvertörlü şanzuman yağını 2 defa 1000 km aralıklarla değiştirdiğim halde vites geçişlerindeki silkeleme düzelmedi

nihayet liqui moly atf iii yağ koydurdum anında tüm vuruntu ve silkelemeler geçti

aylar sonra usta test sürüşü yaptığında sen şanzumanı mı yeniledin zira önceden hep silkeliyordu dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.