Şimdi Ara

Otomatik asansör kapısı tasarımcısıyım. Sorularınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar varsa sorularınız ve merak ettikleriniz yardımcı olayım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah_d -- 19 Ocak 2014; 17:16:12 >

• Yere düşen asansör kapılarını ne yapıyorsunuz ?
  • yere düşen asansör tuşlarını napıyorsunuz
  • şu katlanan bir kapı var onu sen mi tasarladın? her asansöre binişimde o kapıyı kendim zorlanarak açıyormuşum gibi yapıyorum çok hoşuma gidiyor
  • Crystal Lord kullanıcısına yanıt
    bir tekmede biz atıyoruz
  • Bunun ona çok onur kırıcı bir durum olduğunu söylüyoruz
  • Bizim markamıza aitse evet ben ve ekip arkadaşlarım beraber tasarladık. Asansörün duraklar arası seyrinde müdahale etmeyin kat arasında geçici bir süre kalabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hep merak etmisimdir. Hic asansör icinde asansör yapmayı dusundunuz mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün denk geldim. Bir asansör kabininde 2 tane açılan kapı var. Biri ön tarafta, diğeri sol tarafta. Binadaki her katta 2 daire var, öncen çıkınca bir daireye, soldan çıkınca da diğer daireye geçiyorsun. Bu sistemi bulan kim biliyor musun ?
  • hanzas kullanıcısına yanıt
    Bu teknik olarak imkansız denebilecek bir durumdur. Devasa bir asansör yapılıp içerisine bir asansör sistemi yapılabilir ama amaç ne olur onu bilemedim. Gereksiz saçma ve maliyetten başka bir şey değildir.

Bu arada biz sadece asansör kapısı yapıyoruz ve onuda otomatik açılıp kapanan sistemli yapıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük R

Bu teknik olarak imkansız denebilecek bir durumdur. Devasa bir asansör yapılıp içerisine bir asansör sistemi yapılabilir ama amaç ne olur onu bilemedim. Gereksiz saçma ve maliyetten başka bir şey değildir.

Bu arada biz sadece asansör kapısı yapıyoruz ve onuda otomatik açılıp kapanan sistemli yapıyoruz.

4 kapıli asansör tasarımım var bir ise yarar mi :D . Gercekten var :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanzas -- 19 Ocak 2014; 14:07:48 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Bu dediğin gayet normal bir durum olmakla beraber bu soruyu o yapının tasarımcısı olan mimara sormak gerek neden böyle bi fantazikar sistem kurdun diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crossinqover

şu katlanan bir kapı var onu sen mi tasarladın? her asansöre binişimde o kapıyı kendim zorlanarak açıyormuşum gibi yapıyorum çok hoşuma gidiyor

manyakmısın olum sen

Bana sorarsan yaramaz.

Şu da bir gerçek ki dünya üzerinde o kadar farklı yapı ve mimari eserler var ki belki onların birinde teşhir olarak kullanılabilir. Teşhire böyle bir şey yaparlar mı sanmam :)

Merak ettim nasıl bir şey tasarladınız bi kaç çiziminizi paylaşırsanız sevinirim.
  • Sorular:

1.) 12.katta asansörün halatı koparsa ölüm kaçınılmaz mı?
    2.) 50 katlı bir binada asansörler nasıl üst katlara çıkıyor? Halat kullanılmıyordur herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük R

Bana sorarsan yaramaz.

Şu da bir gerçek ki dünya üzerinde o kadar farklı yapı ve mimari eserler var ki belki onların birinde teşhir olarak kullanılabilir. Teşhire böyle bir şey yaparlar mı sanmam :)

Merak ettim nasıl bir şey tasarladınız bi kaç çiziminizi paylaşırsanız sevinirim.

Nedense asansör ile ilgili 3-4 tane tasarımım var hepside cok garip. Hocam âsansor icinde asansörün amacı su: 5 katlı bir binada 3 katta 5 kisi biniyor asansöre ortada 2 kişilik kucuk bir asansör var yukarıya çıkmak isteyen bu kucuk asansöre aşağıya inmek isteyen ortadaki kucuk asansörün dışında bekliyor :D .

• Bu sorduğunuz sorular asansör kapılarına değil komple asansör sistemine ait. Fazla teknik detaya inmeden cevaplamaya çalışayım.

1. 12. katta halatlar koparsa eğer ;

Asansör montaj firması çok temiz sağlam ve hassas işçilik yapmışsa yani parçadan ve işçilikten feragat etmemişse ki zaten etme şansı da yok bu tarz durumlarda diğer emniyet faktörleri devreye girer. Halat koparsa yada bir şekilde boşa çıkarsa kabin hızla zemine doğru yol alır. Belirli bir hızdan sonra mekanik olarak sistem bir terslik olduğunu fark eder ve kabinin alt tarafında ve klavuz raylar arasında paraşüt fren olarak adlandıran parçalar devreye girer ve frenleme yaparak kabinin düşmesini engeller. Aksi halde hızla kabin düşer ve kuyu alt boşluğundaki emniyet tamponlarına çarpar kabin parçalanır. Allah korusun umarım kimse böyle bir duruma maruz kalmaz. Ölüm yada sakatlık durumu kaçınılmaz olabilir.

2. Asansör sistemleri 2 farklı yöntemlidir.

Hidrolik sistemli ve halatlı sistemli.

Hidrolik sistemler maliyeti aşırı yüksektir ve mecbur kalmadan tercih edilmez. Tercih edilse bile yüksek yapılar da kullanılamaz.

Bu mecburiyet nedir derseniz. Yapıda asansör kabini seyir mesafesinde motor vs gibi aksamlar için yeterli alan yoksa kullanılır.

Halatlı sistem maliyeti düşük (hidrolik sistemlere göre) ve en yaygın sistemdir. 50 katlı bir yapıda gayet rahat kullanılır alternatifi yoktur zaten. 3 katlı bir yapı ile 50 katlı bir yapıda bir fark yoktur kurulum için. Sadece yüksek hızlı motorlar vs tercih edilir yüksek katlı yapılarda.

haha nasıl bir fantazidir bu (:

Bu dediğin teknik olarak imkansızdır.
  • basliga guldum

sorum su;
    bazen asansorde sevisebiliyoruz tam o sirada kapi acilsa ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enduluslucoban kullanıcısına yanıt
    Bende şimdi fark ettim başlıkta karakter hatası olmuş :\

Asansörde sevişmek güzeldir ve ayrı zevklidir. Zaman kısa iş çok :)

Kontrol panelinde stop butonu varsa kullanmanızı tavsiye ederim bu tarz durumlarda. Eğer yoksa kapı açılırsa ve biri sizi görürse

1. Sıra bende diyebilir
    2. Hakaret edebilir
    3. Maşallah diyebilir
    4. Evinin anahtarını verebilir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.