Şimdi Ara

Otomatik asansör kapısı tasarımcısıyım. Sorularınız ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
3
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

asansörde çılgınca zıplamak bi sorun yaratırmı ?

Ek olarak ben de bunu merak ediyorum. Gerçekten bazen kabini sektiriyorum.

Oturduğum apartman 15 katlı ve ilk katlarda sert zıplarsanız halat çok esnediği için saniyenin onda 4ü kadar bir sürede havada asılı kalıyor. Bunu neden yapıyorsun derseniz çok feci fantezim var ve yapmadan duramıyorum. Sabahları hele bazen kimse olmuyor ölümüne zıplıyorum.

Eğer zararlıysa yapmam fakat zararlı değilse artık hiç çekinmeyeceğim herhalde bu gazla asansörü çalıştırmadan 1 kat yukarı fırlarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, yetkili arakdaş yok sanırım ama olabildiğince ben aydınlatmaya çalışayım sizi kendiside gelince eminim o da cevap vercektir.

Ben bir düzenli asansör binicisi olarak sevişmeyi çok severim, haliyle sevişme esnasında kontrolumüzü kaybedip saniyenin onda ikisi kadar 10 newtonluk bir ağırlık verdirecek şekilde sekmelere sebep olabiliyoruz kız arkadaşımla. O yüzden ben bugüne dek bu tarz bi durum herhangi bir sorun teşkil ettiğine rastlamadım. Bu nedenle zıplama kuvettinizi az daha arttırıp denemenizde yarar görüyorum.

İyi günler

Edit: Mesaja CVenturas'ı çağırma.

@CVenturas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enduluslucoban -- 20 Ocak 2014; 17:50:42 >
  • Samimi yorumunuz için gönülden teşekkür ediyorum hocam kolay gelsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kapıya sıkıştın mı
  • theycantmeasureheart kullanıcısına yanıt
    Asansör kumanda panosu bu sisteme göre programlanmıştır. Asansör bütün kullanıcılar için 4. Kata kadar seyahat edebilir. 5 katta yaşayanlar için şifre korumalı seyahat eder ve şifre girildiğinde 5. kata ulaşır. Şifre girme paneli kabin içerisinde butonların olduğu bir bölmeye yerleştirilebilir. Dokunmatik veya butonludur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük R

Asansör kumanda panosu bu sisteme göre programlanmıştır. Asansör bütün kullanıcılar için 4. Kata kadar seyahat edebilir. 5 katta yaşayanlar için şifre korumalı seyahat eder ve şifre girildiğinde 5. kata ulaşır. Şifre girme paneli kabin içerisinde butonların olduğu bir bölmeye yerleştirilebilir. Dokunmatik veya butonludur.

Hocam peki ekstra bir şifre paneli koymadan sadece kat tuşlarıyla oluşturulabilecek bir kombinasyon yapılabilir mi?

Sallıyorum mesela 2 defa 1 kat tuşu 1 defa 5. kat tuşuna basınca aletin direk 5. kata çıkması gibi? Böyle bişeyi neden merak ettiğimi bende bilmiyorum açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

asansörde çılgınca zıplamak bi sorun yaratırmı ?

Ek olarak ben de bunu merak ediyorum. Gerçekten bazen kabini sektiriyorum.

Oturduğum apartman 15 katlı ve ilk katlarda sert zıplarsanız halat çok esnediği için saniyenin onda 4ü kadar bir sürede havada asılı kalıyor. Bunu neden yapıyorsun derseniz çok feci fantezim var ve yapmadan duramıyorum. Sabahları hele bazen kimse olmuyor ölümüne zıplıyorum.

Eğer zararlıysa yapmam fakat zararlı değilse artık hiç çekinmeyeceğim herhalde bu gazla asansörü çalıştırmadan 1 kat yukarı fırlarım

quote:

Orijinalden alıntı: enduluslucoban

Merhaba, yetkili arakdaş yok sanırım ama olabildiğince ben aydınlatmaya çalışayım sizi kendiside gelince eminim o da cevap vercektir.

Ben bir düzenli asansör binicisi olarak sevişmeyi çok severim, haliyle sevişme esnasında kontrolumüzü kaybedip saniyenin onda ikisi kadar 10 newtonluk bir ağırlık verdirecek şekilde sekmelere sebep olabiliyoruz kız arkadaşımla. O yüzden ben bugüne dek bu tarz bi durum herhangi bir sorun teşkil ettiğine rastlamadım. Bu nedenle zıplama kuvettinizi az daha arttırıp denemenizde yarar görüyorum.

İyi günler

Edit: Mesaja CVenturas'ı çağırma.

@CVenturas

Asansörde çılgınca zıplamak derken kaç kişi ve ağırlıklarını zı ve kaç kişilik bir asansör olduğunu bilmek gerekir net bilgi için.

Asansör emniyet sistemi kurulurken belirtilen total ağırlığın 1.5 - 2 katı kadar ağırlık taşıyabilir.

Standart Türk erkek ve bayan ı asansörde delicesine hoplayıp zıplarsa pek birşey fark etmez yeter ki asansör bakımlı olsun.

Birbirinize karşı konumlarını za göre çok fazla pozisyon çeşitliliği yaşamayın yeter. Yani kabin de zıpla ama kabini sağa sola pek hareket ettirme yeter

enduluslucoban zaten sen 80 kilo olsan yenge de hadi 60 kilo olsa 4 kişilik olsa asansör standart kişi 80 kilodan baz alınarak 4*80= 320 kg emniyeti 1.5 varsayarsak 480 kg taşıyabilir. Yenge ve sen totalde 140 kg ediyorsanız yer çekimi vs faktörleri es geçelim 10 N = 1 kg kabul edelim totalde 141 kg yapıyorsunuz. 480-141= 199 kg yapar sizinle beraber aynı ebatlarda bir çift daha alabilirsiniz ve zıplayabilirsiniz. Pozisyonlarınıza göre yer kalıyorsa.

• Hayır zorlanmadım. Nihayetinde makina ve tasarım eğitimi aldım. Asansör ve asansör kapı sistemleri de elektro mekanik sistemlerdir.
  • Prototip deneyleri esnasında kapı güç testlerinde kasten paneller arasında kendimizi sıkıştırıyoruz.

Normal bir yapı da asansör kapısına sıkışmak acı verici bir durum değildir 150 N kadar 2-3 saniyelik baskı yapar size ve geri açılır.
  • theycantmeasureheart kullanıcısına yanıt
    Bilmem olabilir belki de bu benim alanım değil. Ana kumanda panosunda bulunan kontrol kartı yazılımcıları belki böyle fantazikar sistemler yapıyordur.

İyidir merak kafa çalıştır. Başına gelen şeyler sadece meraktan gelsin başka şeyden değil
  • StrawHatLuffy kullanıcısına yanıt
    Bi iç güvenlik kapısı kaç para sen biliyor musun
  • sharapnell kullanıcısına yanıt
    Maalesef hiç hoş bir durum değil ve bu tarz haberleri almaktayız. Ne kadar standart vs şeyler olsa da ihmaller can kaybını çağırıyor.

Allah rahmet eylesin umarım bir daha böyle haberler almayız...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.