Şimdi Ara

OTOMATİK ARAÇ TAVSİYELERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    EN FAZLA 30.OOO YTL LİK BİR BÜTÇEYLE TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ TAM OTOMATİK HATCBAKH SIFIR ARAÇLAR NELERDİR, YİNE BU BÜTÇE VE HATCBAHK KASA TARZINDA ÖNERECEĞİMİZ TİPTRONİK ARAÇLAR NELERDİR... EŞİMİN KULLANMASI AÇISINDAN RAHAT OLSUN BENİM İÇİN KAFİ, ÖYLE ÇOK FAZLA ÖZELLİK PEŞİNDE DEĞİLİM, BİRAZ KONFORLU VE GÜVENLİK ÖĞELERİNE SAHİP ARAÇLAR BİZİM İÇİN YETERLİ YANİ PERFORMANS KAYGIMIZ YOK, TAM OTOMATİK VE TİPTİRONİK ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUZ.(1.4 yada 1.6 motor olabilir)

• Söylediğiniz kriterlere uyan en iyi araç : jazz otomatik. Şu an 28 e bırakıyorlar. Elite modelini de zorlarsanız 31 gibi alabilirsiniz. Bunun yanında daha uygun fiyata colt amt bakabilirsiniz. Ancak otomatikler arasında en başarılı araç şu ana kadar honda, hatchback bayan için diyorsunuz burada da jazz öne çıkar.
  • eğer ki sıfır almak dışında bir seçenek düşünürseniz 2005-2006 model civic es otomatikler çok güzel bir seçim olur.
    üstelik çoğu bayanın kullandığını gördüm;yani eşinizde pek ala rahat bir şekilde kullanabilir.
    24-25.ooo ytl gibi bulunabilir.

sıfır olarak da arkadaşın önerdiği jazz iyi bir seçim olur.
    otomatik şanzımanda honda gerçekten kaliteli,sorunsuz,sağlam üretimler gerçekleştiriyor.
  • 33.000 lira civarııı yeni focus otomatik var
  • jazz elite cvt tam aradığın özelliklere sahiptir

geçen ağustos 2008 model bayan arkadaşıma aldık ilk arabası çok ama çok memnun
  • quote:

Orjinalden alıntı: GRANDE

jazz elite cvt tam aradığın özelliklere sahiptir

geçen ağustos 2008 model bayan arkadaşıma aldık ilk arabası çok ama çok memnun

ama ne yazikki onlarin bu sonbaharda kasasi degisiyor, bende dusunuyordum, biraz da bu nedenle vazgecmistim.
  • tiptronik olarak 27000 liraya mitsubishi colt 1.3 ó ileri tiptronigide düsünebilirsiniz.jazz elite donanimina sahiptir.sunroof haric hayirli günler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Suv otomatik araç Önerisi
    3 ay önce açıldı
    Araç Tavsiyeleriniz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vw polo veya opel corsa düşünmezmisiniz?2.el olsaydı 33milyara 2006 mersedes a150ler var.çok güzel araç
  • Otomatikse ilk tercih Honda olmalı...
    Jazz'daki i-dsi motor en az yakan 1.4 benzinli araçtır...
  • Alternatif olarak Toyota Yaris 1.3 MMT diyorum. Tabi jazza göre bagajı ve iç hacmi küçüktür. Ama 1300 cc olduğundan vergi avantajı var.
  • Ben bugün eşim için araç baktım. Yeni Corsa Easytronic 1.2 motor ile test sürüşüne çıktım.
    Güzel ve tabiki makul bir performansı var (1.2 motora göre) .
    Ayrıca easytronic şanzıman bir önceki kasaya göre oldukça iyileştirilmiş.
    Ben çok beğendim. Şanzımanda mekanik bir sorun olması durumunda tamiri kolay ve ucuz.

Ancak diğer tam otomatik ve CVT araçlarda sorun çıkarsa çok canınız yanar.

Bilmeyenler için söyleyeyim Honda Jazz ın otomatik CVT şanzımanının tamiri mümkün değil ve
    yenisi 6000 pound.

Garantisi bitince satacaksanız mesele yok tabiki....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 17 Haziran 2008; 20:39:30 >
  • Arkadaşlar bende maksimum 20000 ytl otomatik ve C segment bir araç düşünüyorum.Kişisel tercihim 2004-2005 otomatik sedan focus.Fakat focusun otomatik vitesi nasıldır bilmiyorum daha doğrusu hiçbir modelin otomatik vitesi konusunda bilgim yok.Ama daha önce 2003 düz vites focusum vardı,yine alacağım aracın focus olmasını istediğim için focus düşünüyorum,eşimde kullanacağı için otomatik almaya karar verdik.
    Sizce uygunmudur?
  • evet jazz ın böyle bir sorunu var. bu yüzden bir arkadaşım almaktan vazgeçmişti..

quote:

Orjinalden alıntı: racerant

Ben bugün eşim için araç baktım. Yeni Corsa Easytronic 1.2 motor ile test sürüşüne çıktım.
    Ben çok beğendim. Şanzımanda mekanik bir sorun olması durumunda tamiri kolay ve ucuz.

Bilmeyenler için söyleyeyim Honda Jazz ın otomatik CVT şanzımanının tamiri mümkün değil ve
    yenisi 6000 pound.

• quote:

Orjinalden alıntı: pirekare

Otomatikse ilk tercih Honda olmalı...
    Jazz'daki i-dsi motor en az yakan 1.4 benzinli araçtır...

• quote:

Orjinalden alıntı: umtdrn

evet jazz ın böyle bir sorunu var. bu yüzden bir arkadaşım almaktan vazgeçmişti..

quote:

Orjinalden alıntı: racerant

Ben bugün eşim için araç baktım. Yeni Corsa Easytronic 1.2 motor ile test sürüşüne çıktım.

yenisi 6000 pound.

Tamiri mümkün olmadığını servis söylüyorsa inanma, götür sanayiye bak nasıl tamir edip veriyorlar.... Artık otomatik şanzumanlar rahatlıkla tamir ediliyor ortalama 600 ytl şanzuman indirme ücreti tutuyor gerisi parça ve işçilik. Bu servisler 1+ 1 = 2 dese inanmayacaksınız..

• colt amt tavsiye ederim...okuduğunuz duyduğunuz ne varsa unutun....sadece test sürüşü yapın...o zaman karar verin. bunu tüm seçenekleriniz için yapın.

• quote:

Orjinalden alıntı: kyibe

Arkadaşlar bende maksimum 20000 ytl otomatik ve C segment bir araç düşünüyorum.Kişisel tercihim 2004-2005 otomatik sedan focus.Fakat focusun otomatik vitesi nasıldır bilmiyorum daha doğrusu hiçbir modelin otomatik vitesi konusunda bilgim yok.Ama daha önce 2003 düz vites focusum vardı,yine alacağım aracın focus olmasını istediğim için focus düşünüyorum,eşimde kullanacağı için otomatik almaya karar verdik.
    Sizce uygunmudur?

Öncelikle otomatik vitesli bir araca geçmekle çok akıllıca bir iş yapıyorsunuz, otomatik vitesli bir araç kullanmak hem zevklidir hemde sıkışık metropolitan şehirlerde yoıpranmamış, aracınızıda yıpratmamış olursunuz. Otomatik vites ziyadesi ile oturmuş sorunsuz bir sistemdir, 1960 model araçlarda otomatik vites olduğunu düşünürseniz az buçuk anlaşılmış olur.. Otomatik vitesli araçların şanzumanları sanılanın aksine manuellere göre daha sağlıklı çalışır ve ömrü uzundur, manuel sistemlerde kullanıcının şanzumanı aşırı yüklemesi sözkonusu iken otomatik şanzumanlarda araç yüklenme durumunda vites büyülterek yada küçülterek yıpranmayaı en aza indirir...

otomatik vitesli araçların şanzuman yapısı hali ile manuellere göre karmaşıktır, bizim baba dan atadan görerek usta olan ustalarımız bu karışık sistemlere aval aval bakıp tornavida oynatamayınca otomatik viteslilere öyle bir çamur atmışlarki günümüze kadar etkisi sürmektedir.

hemen hemen her ne araç olursa olsun otomatik vites versiyonlarda yakıt ortlama 100 km de 2 lt kadar artmaktadır, kabaca düz bir hesap ile 1.6 motora sahip sıradan bir araç otomatik viteste şehir içi 10 lt kadar yakıt tüketir diyebiliriz. otomatik şanzumanın yapısı gereği gücün motordan alınıp yola iletilmesi hadisesinde bir miktar performans kaybı olabilmektedir, bu eski sistem yağ basınçlı şanzumanlarda hissedilebilir performans törpülenmesine sebep olur ancak yarışlara katılmıyorsanız bu sizin için öenmli olamyacaktır.

Benim arkadaşımın otomatik focusu vardı, ayn ısizin gibi manuelden geçti, elbette manuelden beklediği performansı alamadı.

Benim biraz performans arayan sürücülere nacizane tavsiyem otomatik araç alırken yüksek motorlu araçları tercih etmeleri yönünde olacaktır.

Unutmadan manuel vitesli araçlar artık geri kalmış toplumlara gazlanmaktadır, medeniyette ilerlemiş toplumlarda yollarda fazlaca manuel araç göremezsiniz.

• passat,golf,bora veya focus,astra gibi arabalar alınabilir.
  • FORD FOCUS...
  • [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.