Şimdi Ara

Otomatik araç park ederken sıralama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
9.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba, az önce bir sitede gördüm de doğrusu bu mudur ?

- vitesi n'ye (veya manuelde boşa) al.
    - el frenini çek.
    - ayağını frenden çek. (bu esnada arabadaki salınım hareketi yükün el frenine bindiğini gösterir.)
    - vitesi p moduna (veya manuelde öne doğru eğimliyse geriye, arkaya doğru eğimliyse 1 e) al.
    - motoru durdur.

Doğru bu değilse nedir ?

Ben genelde frene ayağım basılı oluyor zaten ardından ya direk vitesi p ye alıp el freni çekiyorum ya da önce el freni çekip sonra p ye alıyorum.
    Araç bu arada E220 2012

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 24 Temmuz 2018; 14:27:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N'ye al.
    El frenini çek.
    Frenden kaldır.
    P'ye al.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

DSG kullanıyorum bahsettiğin sıralamayı kullanıyorum ben de. Yükü şanzımana değil el frenine veriyorsun.

N'ye al.
    El frenini çek.
    Frenden kaldır.
    P'ye al.
    aynen devam

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • Ayak frende değilken nasıl N'den P'ye alıyorsunuz DSG'de ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 24 Temmuz 2018; 14:56:25 >

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Wadjet kullanıcısına yanıt
    N ye al

El frenini çek

Sonra p ye alırken frene basılmalı mi bssilmamali mi?

Yazmayı unutmuşum onu kusura bakmayın frene basacaksınız tabiki. El frenini çekip frenden kaldırdığınızda ağırlık el frenine geçecek arabanın hareketinden anlayacaksınız. Sonra tekrar frene basıp P’ye alacaksınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Ayak frende değilken nasıl N'den P'ye alıyorsunuz DSG'de ?
    Bir defa frenden kaldırıp yükü el frenine bindirince tekrar frene basıp P ye alır.

STEPTRONİC ŞANZIMAN

Motoru kapatma

1. Duran araçta P vites pozisyonunu seçin
    2. Start/Stop düğmesine basın.
    Motor durdurulur.
    Radyo hazır duruma gelir.
    3. Park frenini devreye alın.

6 yıldır Jetta'yı bu şekilde kullanıyorum herhangi zararını görmedim.

Lakin düz zeminde yada tatlı eğimde bunu yapmanın karı yada zararı yok.zaten günlük hayatınizda çoğunuz bilerek yada bilmeyerek p ye alsanizda herhangi bir zarar olusturmuyor

an itibariyle malum sitede şahıstan satılık olarak aranan 1200 km ve altı araç sayısı 4519 . Hepimiz araç yokluğundan şikayet ediyoruz ancak inatla da bu alsat yapmaya devam ediyoruz. saygılar.. .
  • Tam otomatik şanzımanda ayak frendeyken p ye alıp ayağı frenden çekmeden de el frenini çekiyorum araç ileri veya geri oynamıyor önemli olanda bu sanırım, çünkü p ye alıp frenden ayağınızı çekerseniz araç ileri veya geri hafiften oynar şanzımana yüklenmiş olur, fakat el frenini çekerseniz zaten aracı sabitleyeceği için önce p ye alıp el frenini çekmekle önce el freni çekip p ye almak arasında fark görmüyorum, önemli olan p ye aldıgınızda aracı ileri veya geri oynamayacak durumda sabitlenmesi.

Orijinalden alıntı: VirtualWorld

Tam otomatik şanzımanda ayak frendeyken p ye alıp ayağı frenden çekmeden de el frenini çekiyorum araç ileri veya geri oynamıyor önemli olanda bu sanırım, çünkü p ye alıp frenden ayağınızı çekerseniz araç ileri veya geri hafiften oynar şanzımana yüklenmiş olur, fakat el frenini çekerseniz zaten aracı sabitleyeceği için önce p ye alıp el frenini çekmekle önce el freni çekip p ye almak arasında fark görmüyorum, önemli olan p ye aldıgınızda aracı ileri veya geri oynamayacak durumda sabitlenmesi.
    Bu işlem yanlış el frenini çekip p ye alın.

Frene bas dur N'ye al

El Frenini çek

Ayağı frenden çekip yükü el frenine ver

Sonra tekrar frene basıp P'ye al ve stop et.
  • Egimli park yerleri icin tamam ama düz yerlerde bunlara gerek yok.Hatta duz park yerinde el freni cekilmeden park konumunda birakmak bile olabilir,tipkı manuelde el frensiz birinci viteste bırakmak gibi.

araç dururken ayağın frendeyken el freni yapıp ayağı çekip p ye almak yeterli
  • Eğimli yerlerde yukarıda yazdığınız sıralamaya uymadan arabayı stop ettiğimde tekrar çalıştırdığımda p den vites geçişi zor oluyor hocam.Düz zemin pek önemli değil ama eğimde kesinlikle sıralamaya uyulmalı

- N ye al (Ayak frende)
    - El freni Çek, ayağı frenden kaldır, yük el frenine binsin
    - Ayağı frene basıp, P ye al, motoru durdur, frenden çek.

Aracı hareket ettirirken;

- Frene bas, motoru çalıştır
    - El frenini indir
    - D/R al hareket et.

Aracımı parkettiğim yer düz, eğimsiz bir zemin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 26 Temmuz 2018; 10:36:43 >
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.