Şimdi Ara

OTOGAZ YERİNE HAVAGAZI ALMIŞIZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 201 akaryakıt istasyonunun eksik ürün verdiği tespit edildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 9 bin 941 akaryakıt ve 8 bin 478 LPG otogaz istasyonuna yönelik gerçekleştirilen çapraz denetim sonucunda muayenesi yapılmamış ve ayar yerlerine müdahale edilmiş 2 bin 123 sayaç tespit edildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, geçen yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile 9 bin 941 akaryakıt ve 8 bin 478 LPG otogaz istasyonuna yönelik çapraz denetim gerçekleştirdi.

Türkiye'de akaryakıt istasyonlarında bulunan 222 bin sayaçtan, 170 bin 70 adedi denetlendi. Muayenesi yapılmamış ve ayar yerlerine müdahale edilmiş 2 bin 123 sayaç tespit edildi.

201 sayacın eksik ürün verdiği belirlendi. 7 akaryakıt istasyonundaki 9 ulusal marker ölçümü geçersiz çıktı. Kaçak akaryakıt satıldığı belirlenen bu istasyonlar mühürlendi. 28 akaryakıt istasyonunda otomasyon sisteminin çalışmadığı ya da müdahale edildiği saptandı.

http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/201-akaryakit-istasyonunun-eksik-urun-verdigi-tespit-edildi/129466/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şu istasyonların adını neden ifşa etmezler ki bizde bilelim

• söz konusu istasyonların adreslerini yayınlamak caydırıcılığı arttırır kanısındayım. Bakınız Sağlık Bakanlığının yaptığı uygulamalar
  • Benzin- dizel- lpg hep karşılaştırılır. Lpg yerine benzin tercih etmemin bir nedeni de havagazı olayıdır. Büyük şehirlerde sıkıntı belki daha az, ancak şehirler arası yollarda ve küçük yerleşim yerlerinde malesef daha çok hile yapılıyor.

Lpg avantajlarının yanında malesef bazı uyanıklar sayesinde dezavantaja dönüşebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: imperio_o

söz konusu istasyonların adreslerini yayınlamak caydırıcılığı arttırır kanısındayım. Bakınız Sağlık Bakanlığının yaptığı uygulamalar

o daha saçma hocam .ayıplı ürün satan firmaları yayınlıyorlar başka bir yaptırım yok.onca yağ et süt markası yayınlandı halen satışta çoğu bimde mevcut mesela.yasak getirmedikçe bir yaptırımı yok .

• 170 binde 201 bence gayet tatmin edici bir oran. Ben çok daha vahim olduğunu düşünüyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

quote:

Orijinalden alıntı: imperio_o

söz konusu istasyonların adreslerini yayınlamak caydırıcılığı arttırır kanısındayım. Bakınız Sağlık Bakanlığının yaptığı uygulamalar

o daha saçma hocam .ayıplı ürün satan firmaları yayınlıyorlar başka bir yaptırım yok.onca yağ et süt markası yayınlandı halen satışta çoğu bimde mevcut mesela.yasak getirmedikçe bir yaptırımı yok .

Yok hayır para cezası veriyorlar. Ekstradan bir de yayınlıyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında ceza kesilmiş istasyonlara tabela yada afiş gibi bir şey asacaklar, bu istasyona şu sebeple ceza kesilmiştir diye...Kaldırmanın, saklamanın da cezası olacak bence en ideal cezalar böyle olur.
  • Burda (Uşak) iyi çalışan bir opet istasyonu vardı, tabelayı indirmişler çalışmıyor demek sebebi buymuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fezalii

170 binde 201 bence gayet tatmin edici bir oran. Ben çok daha vahim olduğunu düşünüyordum.

tamamının denetimden geçtiğini düşünmüyorum

• hoksi kullanıcısına yanıt
    quote:

9 bin 941 akaryakıt ve 8 bin 478 LPG otogaz istasyonuna yönelik çapraz denetim gerçekleştirdi.

Türkiye'de akaryakıt istasyonlarında bulunan 222 bin sayaçtan, 170 bin 70 adedi denetlendi.

Ben bu cümleden oyle anladım. Yaklaşık 18 bin istasyon denetlenmesi her birinde 10 Pompa olsa bu rakama ulaşırsınız.

Derseniz ki ne kadar ciddi denetlendi, ona birşey diyemem

Bu bağlamda haber başlığı da çok yanıltıcı olmuş bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 6 Nisan 2017; 10:55:40 >
  • km bakımından menzil sorunu yaşadığım lpg aldığım 1-2 yerde böyle sorun yaşadım şimdiye kadar. demekki denk gelme olasılığım benim baya düşük :)
  • 2 gün önce anadolu yakası class petrolden ipragazı 2,19 liradan aldım
    çok memnunum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.