Şimdi Ara

Benzin yerine hava mı basıyorlar ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
12.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ,, dikkat ederseniz benzin alırken fullemelerini söylediğimizde , pompa attıktan sonrada gelip 5 - 10 milyonluk benzin basmaktalar. aslında o anda hava basıyorlar. benzin pompasının başında bir sensör var. bu sensöre benzin deyince tabanca otomatik olarak atar. pompacı zoraki basmaya devam eder ama o anda benzin BAsılmaz basılan havadır. çünkü güvenlik sensörü tabanca başına benzin deyince otomatik olarak yakıt vermeyi kesmeye programlanmıştır. ve ne kadar abanırsalar abansınlar artık yakıt basamazlar.

AMAN DİKKAT. FULLEYİN DEMEYİN. YA DA BENZİN ALIRKEN BAŞINDA DURUN VE BEN SANA DURACAĞIN YERİ SÖYLERİM TARZINDA KONUŞUN. POMPA ATTIKTAN SONRA BASMAYA KALKARSA ELİNİ TUTUN VE ÇEKİN..

BU HIRSIZLIKTIR

edit notu : Aslında hava basma durumu değilmiş , ağıza kadar fullemeye çalışırken benzinin bir bölümü ucuyormuş bilginize. denildiği gibi araştırdım sensör pompadan çıkışa göre ölçüyor. Bu durumda zannettiğim gibi bir hile yok. Bilgilendiren arkadaşlara teşekkürlerimi tekrar iletirim. Duyguduğum şeye hemen inanıp insanları gaza getirdiğim için özürlerimi iletirim.. Bundan sonra sakinnnn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düttürüleyla -- 24 Aralık 2005 6:56:14 >

• war öle serefsizler baqmak gerek aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuning_monster -- 26 Ağustos 2005, 23:21:13 >

Pentium MMX 166 MHz / 32 MB EDO-RAM / Tomato 5DHX i430HX M.Board
    WDigital 3 GB HDD / S3 Virge 4MB PCI + Diamond Monster 3D 3Dfx Voodoo Graphics 4MB
    Creative Vibra 16 ISA / Creative 16X infra CD-ROM / 1.44 MB Floppy / 33,6 K Fax-Modem ISA
    AT Mini Tower Case + Keyboard + Mouse / 14'' IBM CRT / Samsung 10 Watt RMS Speaker
    Windows 95
  • Way .......çocukları. Ben ilk defa duyuyom .Eywallah düttürüleyla.....Birni yakalasam ne zewkli olur bee....
  • haklısın bana çok oluyor vay .bneler
  • arkadaşlar hava basma gibi bi durum söz konusu değil. bizim istasyonumuz var ve 8 yaşımdan itibaren benzin doldurmayla gayet haşır neşir olan bi insanım ve pompanın nasıl çalıştığını da gayet iyi bilirim. akaryakıt pompası depodan çekilen benzine göre hesaplar koyulan benzini ve depodan hava çekme gibi bi olasılık yoktur. benzinin hava ile ilk karıştığı yer tabancanın ucudur. oraya kadar gelen benzin de fiyatı hesaplanmış olan benzindir. hava basma gibi bi durum yoktur. ayrıca pompalar attıktan(tabancanın ucuna benzin değdiği an) sonra yeniden düşük ayarla benzin doldurulur çünkü tazikli ayardan dolayı köpüren benzin tabancanın ucuna gelebilir. lütfen böyle hurafelere inanmayın. benzin istasyonu çok rahat bi şekilde size az benzin koyabilir bunu da ancak benzini bitirdikten sonra anlayabilirsiniz. istediğiniz kadar başında durun kontrol edin.
    Daha Fazla Göster
  • nasıl yapıyorlar onu, biraz açar mısın?

ayrıca adam 1 litre yerine 900 ml basıyorsa nerden bileceksin ki? bilemezsin!

o yüzden total doco lardan alın...
  • KİMSE DEPODAN HAVA ÇEKİYOR DEMEDİK. BAK KARDEŞİM. TABANCANIN UCUNDAKİ SENSÖRE BENZİN DEYİNCE BENZİN BASIMI KESİLİR. BU GÜVENLİK ÖNLEMİDİR. BU ANNDAN SONRA ŞEREFSİZ POMPACIMIZ GELİR VE ATAN TABANCAYA ELİYLE BASTIRARAK BENZİN BAIYORMUŞ GİBİ GÖZÜKÜR HATTA BU SIRADA TABANCADAN DEVAMLI "TIK" "TIK" DİYE SESLER GELİR. . POMPANIN UCUNA BİR KERE BENZİN DEYDİMİ ARTIK YAVAŞ VEYA HIZLI TAZZİKLİ VEYA TAZZİKSİZ BENZİN BASMAK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. BİR GÜVENLİK ÖNLEMİ OLARAK SENSÖR BENZİN AKITIMINI TAMAMEN DURDURUR. KISACA YANLIŞ ANLADIĞIN ŞEY ŞU. ANA BENZİN TANKINDAN GELEN BENZİNİN İÇİNDE HAVA VAR DEMEDİM. HAVA BASMAK BİR TABİRDİR. BİRŞEY BASMIYOR YANİ. SENSÖR DURDURDUKTAN SORNA BASIYOMUŞ GİBİ YAPTIĞI ŞEY HAVA. BAŞINDA DURMAK GEREKLİ ,, KONTROL ETMEKTE.. BENCE SEN TİCARİ KAYGILARIN YÜZÜNDEN GERÇEKLERE HURAFE DİYORSUN. BANA BUNU ZATEN POMPACI BİR ARKADAŞ SÖYLEDİ. DAHA SONRALARI ÇOĞU KESDE TEYİT ETTİRDİM...

LÜTFEN BİLMEDEN KONUŞMA...
    quote:

Orijinalinden alıntı: CaLaVeRa

arkadaşlar hava basma gibi bi durum söz konusu değil. bizim istasyonumuz var ve 8 yaşımdan itibaren benzin doldurmayla gayet haşır neşir olan bi insanım ve pompanın nasıl çalıştığını da gayet iyi bilirim. akaryakıt pompası depodan çekilen benzine göre hesaplar koyulan benzini ve depodan hava çekme gibi bi olasılık yoktur. benzinin hava ile ilk karıştığı yer tabancanın ucudur. oraya kadar gelen benzin de fiyatı hesaplanmış olan benzindir. hava basma gibi bi durum yoktur. ayrıca pompalar attıktan(tabancanın ucuna benzin değdiği an) sonra yeniden düşük ayarla benzin doldurulur çünkü tazikli ayardan dolayı köpüren benzin tabancanın ucuna gelebilir. lütfen böyle hurafelere inanmayın. benzin istasyonu çok rahat bi şekilde size az benzin koyabilir bunu da ancak benzini bitirdikten sonra anlayabilirsiniz. istediğiniz kadar başında durun kontrol edin.

• ya iyide hava basmaları için illa dolması gerek yokki , şerefsizler hep çalıyorlar. Mesela BP den Bpye bile farkediyor. Biz artık Opet ten alıyoruz, en az 50-60 km. fark ediyor depoda ŞERREFSİZLER...
  • iyide orada çalışan pompacının cebine girmiyorki para neden yapsin böyle bir şerefsizlik... aksine tüm çalışanlar gibi istasyonda çalışanlarda patron larına kıllardır.. hadi küçük işletmeler olsa neysede bana göre çok saçma geldi yada anlayamadığım kadar işine bağlı ahlakı zayıf insanların başvurduğu bir olay

Çin atasözü
  • hmm ok da, o zaman bu pompa sayaçları tabancanın tetiğine gore mi çalışıyor. Benzinin geçtiği borular ozerindeki bir yerden yapmıyor mu ölçümü ?

Orijinalinden alıntı: nsx

hmm ok da, o zaman bu pompa sayaçları tabancanın tetiğine gore mi çalışıyor. Benzinin geçtiği borular ozerindeki bir yerden yapmıyor mu ölçümü ?
    quote:

Orijinalinden alıntı: düttürüleyla

anlaşılan tabancanın tetiğine göre yapıyor.
    quote:

hmm ok da, o zaman bu pompa sayaçları tabancanın tetiğine gore mi çalışıyor. Benzinin geçtiği borular ozerindeki bir yerden yapmıyor mu ölçümü ?

• ACAYİP SALLIYOSUNNNN DÜTTÜRÜLEYLA ARKADAŞIM - BU KONUDA NE BİLİYORSUN ÇOK MERAK ETTİM BAK ŞİMDİ !........... SANA TAVSİYEM AL YANINA 25LİK Bİ TENEKE BİRDE HUNİ ÖYLE AL BENZİNİNİ MAZOTUNU VESAİRENİ.......

ben 4 yılı akaryakıt pompası üreten bir fabrikada çalışmakla beraber (izmirde bilen bilir şimdi firma ismi yazmayım) 12 yıldır akaryakıt pompaları elektroniği ile uğraşıyorum ve halen bu işi profesyonel olarak sürdürmekteyim. tabiki bu kadar yıl bu işle haşır neşir olduğumuzdan bir çok usta kadar mekaniğindende anlarım. şu an vaktim yok çıkmam lazım ama bu konuyu size en kısa zamanda tam detayı ile anlatacağım. nelere dikkat etmeniz gerektiğni ne tür üçkağıtlar yapılabileceğini ve pompaların çalışma prensiplerini kısaca buraya yazarım gönlünüz rahat alırısınız akaryakıtınızı.

• valla sallıyosa pompacı sallıyodur. bana o bu işi anlattı ve oldukçada ikna ediciydi.. pompacı opette çalışan bir arkadaş.
    eğer gerçekten bunlar yanlışsa , doğrusunu litfen anlatta öğrenelim. yanlış birşetyde ısrar edicek kadar salak değilim.
    eğer gerçekten bilgin varsa buraya yaz lütfen.. nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrenelim ,,
    saygılar
    quote:

Orijinalinden alıntı: epsis

ACAYİP SALLIYOSUNNNN DÜTTÜRÜLEYLA ARKADAŞIM - BU KONUDA NE BİLİYORSUN ÇOK MERAK ETTİM BAK ŞİMDİ !........... SANA TAVSİYEM AL YANINA 25LİK Bİ TENEKE BİRDE HUNİ ÖYLE AL BENZİNİNİ MAZOTUNU VESAİRENİ.......

ben 4 yılı akaryakıt pompası üreten bir fabrikada çalışmakla beraber (izmirde bilen bilir şimdi firma ismi yazmayım) 12 yıldır akaryakıt pompaları elektroniği ile uğraşıyorum ve halen bu işi profesyonel olarak sürdürmekteyim. tabiki bu kadar yıl bu işle haşır neşir olduğumuzdan bir çok usta kadar mekaniğindende anlarım. şu an vaktim yok çıkmam lazım ama bu konuyu size en kısa zamanda tam detayı ile anlatacağım. nelere dikkat etmeniz gerektiğni ne tür üçkağıtlar yapılabileceğini ve pompaların çalışma prensiplerini kısaca buraya yazarım gönlünüz rahat alırısınız akaryakıtınızı.

• anlaşılan pompacı seni yanlış tarafa yönlendirmek istemiş
    benzin alırken insanları kazıklamanın pek çok yöntemi var ama senmin bahsettiğin na mümkün
    ben kimi zaman benzini kendim dolduruyorunm yaw
    depo dolunca arabayı sallıyoruz birazdsha alsın diye
    iyice zorlayında benzin taşıyo hava falan değil zaten tartışmaya değmiyecek bir konu na mümkün

çünkü böle bi durumda direk şuçlu istasyon sahibidir
    ve EPDK enerji piyasası düzenleme üst kurulu o istasyon sahibini ...... ker
    adamda 5-10 milyon dolarlık yatırımını riske atamaz
    en azındns böle bişi için kenbdi pompasını üretmek zorunda ki o pompaların hepsi onaydan geçiyor
    ...
    ..
    ..

komplo teorilerine

quote:

pompacının bana dediği şey ,, sen bana dur diyene kadar ben 200 milyonlukta basarım... yani depoya girmesede bilgisayarda akıyormuş gibi gözükür...
    demekki tetikle alakalı bir mekanizma var ortada... yada ayrı bir olay var...
    quote:

anlaşılan tabancanın tetiğine göre yapıyor.
    quote:

• benzin alırken yapmanız gereken rastgele yerlerden değil belli yerlerden alın

böylece benzinde sorun oldunmu anlarsınız adamın deposu temizmi pismi, benzin deposunun kapağını açıyon ya kapağın etrafına bak kir tortu varmı

çok ana arterdeki bir yerden ziyade daha az iş yapan yer daha iyidir benzini dinlenmiştir.

kredi kartı ile alırken asla ve asla ve asla pompanın başından ayrılma
    arabadan kesin in pompaya hep bak
    işlem bittikten sonra git ödemeni yap
    sıra olsada umursama bu taktiği izle

herifler gidip hemen fişli sisteme geçsinler dünyanın şatışını yap fiş verme
    pompalarda fiş kesme işi olsa ne kaçak yakıt kalır nede müşteriyi kazıklama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YBA -- 28 Ağustos 2005, 1:19:30 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.