Şimdi Ara

Otobüste RC helikopter uçurursak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şimdi benim aklıma bişey takıldı. Şimdi ben trende kağıdı havaya attım yine avcuma düştü. YHT ile 250 km yapıyoduk. Olayı anladım trenle aynı hızda ilerleyen kağıdı havaya attığımda hızından pek bişey kaybetmeden aynı noktaya düşüyo. halbuki ileri doğru gidiyo. Ama camdan kağıdı attığımızda rüzgarın kuvvetiyle geriye doğru gidiyo. Peki arabada fren yaptığımızda neden ileri doğru gidiyoruz. Çünkü arabayla 50 km hızla gittiğimizi düşünelim araba fren yapınca yere uyguladığı sürtünme kuvveti bizim arabada , otobüste, aracın zeminine uyguladığımız sürtünme kuvvetinden daha fazla olduğu için ileri doğru gidiyoruz. tamam anladım. Lan ben soru soracaktım ne anlatıyorum ya. neyse anlatmışken devam edeyim, acaba arabalarda fren sistemiyle ilişkilendirilmiş olarak bi pnömatik sistem yapsalar da araba fren yaptığında fren şiddetine göre vücudumuza hava üflense ve olduğmuz yerde kalsak olmaz mı? bence hiç fren yaptığımızı bile hissetmeyebiliriz bu yapılabilir bence. neyse soruma geçeyim. Şimdi trenin içinde yerde duran bir Rc helikopter trenle aynı hızda ilerliyo demektir. Helikopteri uçurduğumuzda geriye doğru gider mi? Çok merak ediyorum ha helikopteri olan varsa bi aracında denesin :D Teşekkürler :)

• İste bunlar hep sex

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma. O zaman bizde havaya zıpladığımızda başka bir yere düşmemiz lazım. Çünkü Dünya dönüyo.

• İzafiyet teorisi bunu açıklıyo mu ki acaba
  • Hep merak ettiğim bir soruydu aslında. Ben RC helikopter değil de otobüste zıplamak şeklinde hayal etmiştim daha çok
  • Ben de onu hayal ettim önce. Sonra konu uzadı gidiyo. Çünkü dünya dönüyo biz zıplıyoruz yine aynı yere düşüyoruz demek ki şu anda hareketsiz değiliz belirli bi hızımız var :D
  • bahsettiğin pinömatik sistem olmaz öyle bi kuvveti yakalamak için bir dünya hava basılması gerekir ki anlık bi olay ztn öyle stabil çalışan bi sistem yapılması çok zor yapılsa bile maliyeti arabayı geçer.

ikinci bahsettiğinde geri gideceğini sanmıyorum tren sonuçta kapalı, hava akımı yok içerisinde. helikopter havada dahi olsa o hızda giden aracın bir parçası. havasız bir ortam olsa dediğin mevzu yaşanabilir. ama içerde hava var o da katı gibi davranır ve içerisindeki cisimleri sisteme dahil eder.

not:bunlar benim görüşlerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    F-35 Uçak gemisine iniş
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir cismin içindeyseniz o cismin hızıyla yol alırsınız. Araba 100 ile gitsin. Siz arabada zıplayın. 100 km hızla ileri atılırsınız. Araba da altınızda 100 ile devam ettiğinden aynı noktaya düşersiniz. Siz 100 ile giderken zıplayın. Araba ani fren yapsın, bu sefer camdan dışarı ...

Madalyalı çocuk isterim.
  • kütle cekim kuvveti ve merkezkac olaylari bunlar

• tren duruyor. heli yerde. heliyi havalandir. treni ileri dogru hareket ettir. heli geriye gidecektir

• Evet anladım sadece ben düşündüm pinömatik bi sistem olabilir mi diye belkide ilerde olur bilemeyiz.. :) ve doğru şimdi düşündüğümde bencede geriye doğru gitmez.. ama hava akımıyla alakalı değil bence demek istediğim dünya dönüyo doğru biz izafi olarak dünyayla beraber dönüyoruz helikopteri uçurduğumuzda normal bi yerde mevkisi değişmediğine göre trendede değişmez . mantıklı geldi ama yinede rc helisi olan biri denesin :D
  • yolculuk ettiğin aracın ön ve arka duvarları olmasa hava akımından dolayı zıpladın mı kendini otobanın ortasında bulursun

Ama normal şartlarda aracın içindeki hava kütlesi de sizinle birlikte hareket ettiği için herhangi bir değişiklik olmaz.

Eğer dünya dönerken atmosfer hiç yerinden kıpırdamasaydı yani dünyanın dönüş hızı ile birlikte hareket etmiyor olsaydı Zıpladığında kendini başka yerde bulma ihtimalin olrudu yer çekimi olmasına rağmen..

Gerci son bahsettiğim kurguda dünya ile atmosfer birlikte hareket etmeyseydi öyle fırtınalar oluşurdu ki canlı kalamazdın bırak zıplamayı

• quote:

Orijinalden alıntı: NamizakeMinato.

Bir cismin içindeyseniz o cismin hızıyla yol alırsınız. Araba 100 ile gitsin. Siz arabada zıplayın. 100 km hızla ileri atılırsınız. Araba da altınızda 100 ile devam ettiğinden aynı noktaya düşersiniz. Siz 100 ile giderken zıplayın. Araba ani fren yapsın, bu sefer camdan dışarı ...

Madalyalı çocuk isterim.

Denemeye kalksam benim şansıma şoförün o sıra frene basacağı tutar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ağustos13

şöyle ki.. otobus hizlanirken koltuga yapışırsın ya.. o sıra da helikopter ucurursan o da biraz geriye gider.. ivmeli hareket bitip de otobus sabit hızda giderse sizin de hızınız otobusle aynı olacagıdan koltugunuza yapışma olayı kalmaz.. helikopter i o sıra ucurursan o da oldugu gibi kalacaktir.. otobus fren yapti diyelim koltugunda oturuken vucudun ileri dogru gider sagini solunu tutup on koltuga carpmamaya calisirsin.. o sira helikopter havadaysa otobusun fren aninda ileri dogru gidecektir..

ayni seyler yolculuklarda cama surekli ucup surtunen sinekleri gore gore ben de dusunuyordum.. benim yorum boyle..

fren aninda hava ufleyip insanin one dogru kaymamasi hakkında dusuncelerin olmus.. o biraz zor gibi gorunuyor cunku insanin agirligi fazla oldugundan uflenen havanin cok siddetli olmasi lazim ki bu olursa kafa goz yarılır gibime geliyor..yarılmasada anladiniz siz..

• Mantıklı :D
  • Ben bunu forumda 2 kere sordum cevap alamadım maalesef.

• Öyle değil kafa göz yarılmaz be gövedeye uygulanan bi kuvvet olacak mesela kompresör gibi bişey olacak bence çok çok çoook zor değil ama baktığınız zaman emniyet kemerini takmak varken niye bunlarla uğraşıyoruz :D @Treth @onurmuarer açıklayıcı olmuş açıklamalarınız :D
  • Otobüsün içinde iken ileri doğru hız bileşenin var o yüzden geri ucmuyorsun. Ayrıca eylemsizligi de unutma. RC uçurursan bir süre sonra geri gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Legend -- 31 Ağustos 2013; 11:09:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

Ben bunu forumda 2 kere sordum cevap alamadım maalesef.

Şimdi öğrenmiş olduk.. Hayır Einstein olmasaydı biz bulacaktık bu forumda :D
  • Bencede @Mr.Legend kafama takılanda oydu bi süre sonra geri gider gibi görünüyor tren sabit hızla hareket etsede
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.