Şimdi Ara

Oto teybini evde kullanmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
19.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    elimde atıl durumda bulunan bir tane oto radyo kaset çalar var bunu evde değerlendirmek istiyorum fakat bağlantıları nasıl yapacağımı bilmiyorum tek bildiğim elbette 12 voltluk bir güç kaynağı ile çalıştırılması gerekteği onuda eski pc min kasasındaki güç kaynağını kullanmayı düşünüyorum.

Teyp 2001 peugeot 206 dan çıkma orjinal philips rc200/65s modeli birde bu teybe aux çıkışı eklemek istiyorum kaset çaların kristalinden oluyormuş ama biz beceremedik daha iyi bir fikri veya bu teyibe deneyipte başarılı olan varsa bir göz atıp yardımcı olursa sevinirim valla...

güç kaynağından gelen bu 12 voltluk telleri (sarı ve siyahtan birtanesini) teybin neresine bağlayacağımı bilemedim sanırım bunun için bir aparat veya soket gerekli eğer öyle ise nerde bulacağımıda yazarsanız çok makbule geçer.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oto Teybini Evde Kullanmak

Oto teybinizi evinizin konforunda kullanmak, onu eğlence veya ses sistemi olarak yeniden kullanmanın ekonomik ve pratik bir yoludur. Bu kılavuz, oto teybinizi evde çalıştırmak için gereken adımları ve malzemeleri sağlayacaktır.

Gerekli Malzemeler:

• Oto teybi
    • Oto teybi evde kullanmak için adaptör
    • Güç kablosu
    • Hoparlörler

Adımlar:

1. Adaptör Seçimi: Oto teybiniz için özel olarak tasarlanmış bir adaptöre ihtiyacınız olacak. Bu adaptörler, oto teybinizin elektrik sistemini evinizin prizlerine bağlayacaktır.
    2. Güç Kablosunu Bağlama: Adaptörü güç kablosuna bağlayın ve prizinize takın.
    3. Teybi Adaptöre Bağlama: Oto teybinizi adaptöre takın.
    4. Hoparlörleri Bağlama: Hoparlörleri oto teybinizin hoparlör çıkışlarına bağlayın.
    5. Test Etme: Sistemi çalıştırın ve her şeyin düzgün çalıştığından emin olun.

İpuçları:

• Oto teybiniz için doğru adaptörü seçtiğinizden emin olun.
    • Tüm bağlantıların güvenli olduğundan emin olun.
    • Kullanmadığınızda sistemi prizden çıkarın.
    • Hoparlörleri yüksek sesle kullanmayın, çünkü bu oto teybinize zarar verebilir.

Oto teybinizi evde çalıştırmak, onu ikinci bir yaşam için yeniden kullanmanın harika bir yoludur. Sadece doğru adaptörü ve malzemeleri kullanarak, favori müziğinizi, podcast'lerinizi ve daha fazlasını evinizin konforunda keyifle dinleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evde değerlendirmek mi?Kardeşim git işine yahu bu devirde kaset çalar mı kaldı?Yaptığın masrafa yazık Mp3 player olsa hadi neyse kaset çalar aux olarak kullanmak istesen bile çıkışı kaç watt 5 -10 watt hangi kolon çalışcak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mgemici

elimde atıl durumda bulunan bir tane oto radyo kaset çalar var bunu evde değerlendirmek istiyorum fakat bağlantıları nasıl yapacağımı bilmiyorum tek bildiğim elbette 12 voltluk bir güç kaynağı ile çalıştırılması gerekteği onuda eski pc min kasasındaki güç kaynağını kullanmayı düşünüyorum.

Teyp 2001 peugeot 206 dan çıkma orjinal philips rc200/65s modeli birde bu teybe aux çıkışı eklemek istiyorum kaset çaların kristalinden oluyormuş ama biz beceremedik daha iyi bir fikri veya bu teyibe deneyipte başarılı olan varsa bir göz atıp yardımcı olursa sevinirim valla...

güç kaynağından gelen bu 12 voltluk telleri (sarı ve siyahtan birtanesini) teybin neresine bağlayacağımı bilemedim sanırım bunun için bir aparat veya soket gerekli eğer öyle ise nerde bulacağımıda yazarsanız çok makbule geçer.

teybin ve bağlantı yerlerinin resmini koyarsan daha iyi yardımcı oluruz... bide teybin üstünde bağlantı şeması falan olası lazım...?

• Yaw kardeş bn evde kullaniorm oto teypi ancak bi 7 amper 12 volt gerekli bunu bağlican bi uö şasiye bi uç kırmızı olan + ya gidicek bu kadar basit bunlarin fiatlari 20 liraya kadar bulursun...

Aux eklemek istiorm demişssin buda ihtiyacin olan her şey yazio :http://forum.donanimhaber.com/m_7342530/tm.htm

saygilarımla...
  • Çok sağolun

kaset çalarmı kaldı diyen kardeşim evde kaset çalar olmadığı için zaten yapmak istiyorum.

-------------------------------

Aux için o konuyu inceledim fakat bendeki teypte denilen bağlantıları bulamadım maalesef.

-------------------------------
  • quote:

Orjinalden alıntı: mgemici

şimdi evde atıl durumda olan pc güç kaynağını tek başına çalışır hale getirmen gerekli

Bunun için 10 lu bağlantı fişindeki YEŞİL kabloyu bul ve hemen yanında olan(sanırım baştan üçüncü olması lazım) SİYAH kablo ile birleştirmen lazım 4-5 santim uzunluğunda bir kablonun uçlarını soketin ucunda uygun yerlere sok Böylece güç kaynağı prize taktığın anda çalışmaya başlıyacak(fanı çalışır)

Daha sonra 4 lü bağlantı fişlerinden Sarı ve siyahı teybin uygun girişlerine Bağla.

NOT:Sana önerim yeterli elektrik bilgisine sahip değilsen bu işe kalkışma.Alet çalışırken uzun süreliğine yanından ayrılma ve güç kaynağının çıplak kablolarına dokunma yüksek amperlidir çarpar.

• Kardes verdiin bilgilerden dolayi saol da bu kaç amper vericek çünkü bnde böle bişe yapmayi düşünüorm da anfi kullanmaya yeter mi olmassada ikisini bir kullanirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde oto teyp çalıştırma
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • anfi ile beraber kullanaman için en az 60 amper bir adaptöre ihtiyacın olacak, ki deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum.

bu aletde en az 100 ytl ve elektronik bir alet alman gerekli.

karaköyde araştırırsan uygun fiyata bulabilirsin.

ama 2. el istersen bende 80 amper sıkı bir alet var var
  • Yaw kardes evde adamptör var zaten 140 lira yatirdim onlara Ama şimdi ikinci bi anfi olaylari oldugu için lazim...

Yukarıdaki arkadaşin yazdği ise en fazla 20 lira ya mal olucak 2 tane yi bişelerştirip kullanacağim için 40 a en kütü ihtimal 64 amper elde edicem bu bna bi 75.4ü çaliştirmaya yardım eder smps devre girmem gerekio galiba araya yapicam buun heves ettım bı kere

Yinede saol...
  • valla benim kuaförde var adaptörle çalıştırmış 12 v luk adaptörle bide hopörlör yeter:)
  • Ben bunun kablolarınıda aldım ama hangi renk kablo ne için anlamadım nasıl bağlanacak bu meret valla halimiz harab.
  • Kardeş güç kaynağini aliosun (power suplly) 4 çikişlarindan birini warya orada ekran kartina ana karta giden çikişlar onlarin birrinden sarı(+) kablo al(bu 12 volt) birde siyah kablo al (-) (12 volt olsa gerek buda... ) Kardes 250 watlıklardan yalasık 11 amper felan elde edıosun buda sana to teypini çaliştirmaya yeter Fazlasila
  • quote:

Orjinalden alıntı: HarryBlade

evde değerlendirmek mi?Kardeşim git işine yahu bu devirde kaset çalar mı kaldı?Yaptığın masrafa yazık Mp3 player olsa hadi neyse kaset çalar aux olarak kullanmak istesen bile çıkışı kaç watt 5 -10 watt hangi kolon çalışcak?

birader kalmışmı kasett bilmiosan konuşmaaaa....

• http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/12-volt-7-amper-adaptor-60644223 bu link teki adaptör uyarmı acaba bende yapıcamda
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcapa

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/12-volt-7-amper-adaptor-60644223 bu link teki adaptör uyarmı acaba bende yapıcamda

Hortlatma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.