Şimdi Ara

Oto ses sistemi hakkında ufakcık yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Megane 3 gt line aracım var. Araçta 2 arka hoparlör patlak olduğu için arkaya iki tane yeni hoparlör almak istedim. Ses sistemlerinden pek anlamam. Araca ekstra ünite sub filan taktırmak istemiyorum. Öyle ses sistemi ile alakalı pek bir ilgim de yok açıkçası. Arka iki kapıda ki hoparlörü değişeyim dedim. Bugün ses sistemciye gittim kafam karıştı. Araba da önde 2 hoparlör 2 tweter arkada da aynı şekil 2 hoparlör 2 tweter var. 13 cm hoparlörler. Ben sadece arkalara hoparlör taktırma maksatlı gitmiştim. Ses sistemci bu araba da mid takımı var ama boşa koymuşlar anfi yok sana coax hoparlör takmamız lazım dedi. Arkaya iki tane güzel coax takarsak önler çok dandik ses bozulur o yüzden önleri de değişmek lazım dedi. Eeee dedim eğer sade hoparlör değişsin dersen orada bir hoparlör gösterdi ama orjinalden daha dandik bunlarla ses çok dandik olur haberin olsun dedi. Onun çok güzel diye önerdiği coax hoparlör doc power dp135v2 diye birşeydi. Kötü dediği coaxların çiftine 120 tl doc power ların çiftine 280 tl dedi. 2 takım alırsan 560 işçilik dahil 650 tl fiyat verdi. Şimdi sormak istediğim Bu fiyatlar normal mi sizce ve takacağı hoparlör nasıldır iyi midir. Birde arabanın orjinalinde mid takımı varken sistemci niye bunda anfi yok mid takımı olmaz coax lazım sana dedi. Bunun mantığı nedir acaba. Sadece arkaları iyi bir hoparlör ile değişsem( ki hoparlörler patlak mecbur değişmem lazım) önleri değişmediğim için ses gerçekten bozulur mu. Birde 500 tl civarı bütçe olacak şekilde mid veya coax önerilerinizi alabilirim. Yardımlarınız için şimdiden çok çok çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş sen o montajcıya bırak selam vermeyi işyerine 500m bile yaklaşma...
    Hangi aklı başında montajcı mid bulunan bir araca coax hop takmaya çalışır mantık almıyor .
    Okuyan diğer arkadaşlarımıza'da örnek olması açısından.Coax hoplar aynı sürücü üzerinden çalıştığı için ses performansı olarak verimli değildirler ve yine aynı sürücüyü kullandıkları için maliyet açısından fiyatları uygundur bu nedenle mütevazi ve fazla bir beklentisi olmayan yani ses gelsin yeter düşüncesinde olanların kullanacağı bir hop türüdür bunun haricinde hatırı sayılır orta ve üst düzey bir sistemde coax kullanılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN-X -- 16 Temmuz 2017; 3:04:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam çok teşekkürler tatmin edici bir açıklama oldu gerçekten. Benim amacım arka hoparlörü değişmek. Ses beklentim yok ama dediğim gibi arabanın orjinalinde önde de arkada da mid takımı var. Sadece arka mid takımı değişsem önlerle uyumlu olmadığı için sorun olur mu. Ya da önleri de değişsem arabanın ses sistemin de fark edilir bir değişiklik olur mu. Yorumunuzdan bu işleri bildiğinizi anlıyorum. Eğer mid takımı önerisi de yaparsanız çok çok sevinirim. Ön de arka da 13 cm hoparlör. Radyosu Renaultun orjinal radyosu.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihakln

Eyvallah hocam çok teşekkürler tatmin edici bir açıklama oldu gerçekten. Benim amacım arka hoparlörü değişmek. Ses beklentim yok ama dediğim gibi arabanın orjinalinde önde de arkada da mid takımı var. Sadece arka mid takımı değişsem önlerle uyumlu olmadığı için sorun olur mu. Ya da önleri de değişsem arabanın ses sistemin de fark edilir bir değişiklik olur mu. Yorumunuzdan bu işleri bildiğinizi anlıyorum. Eğer mid takımı önerisi de yaparsanız çok çok sevinirim. Ön de arka da 13 cm hoparlör. Radyosu Renaultun orjinal radyosu.

Öncelikle teknolojik donanım ve ses kalitesi açısından araçların orj üniteleri ile piyasada bulunan kendini kanıtlamış ürünler arasında bariz bir fark var ve yine altını çizerek belirteyim ses sisteminin en önemli parçası sesin kaynağı yani Anaünitedir.
    diğer donanımlarınız ne kadar iyi olursa olsun anaüniteniz iyi bir ses sinyali üretmiyorsa duyacağınız ses'te anaünitenin verdiği kadar olacaktır.
    Orjinal araç ses sistemini upgrade yapmak istediğinizde'ki sizin aracınız için söylüyorum öncelikle tavsiyem 13cm hop yerlerini 16 cm olacak şekilde modifiye etme imkanı varmı bu bakın çünki hoplarda sesin yansıtıldığı koni yüze alanı dB ve Hz fark yaratır.
    Yada en azından ilk etapta ön kapı hoplarını 16 cm olarak uyarlamanız ses açısından bariz bir fark yaratacaktır.
    Bütçeniz varmı bilmiyorum fakat iyi bir ses sistemi için yapabileceğiniz multimedya ünite veya 1 dın ünite,16cm mid hatırı sayılır ses almanızı sağlar

• Hocam çok sağolasın gerçekten aydınlatıcı bilgiler veriyorsunuz. Ben sizin söylediklerinizin ışığında biraz araştırdım netten. 16 cm yuva açtırma işi bu araçlarda gerçekten sıkıntılıymış. O yüzden 13 cm orjinali bozmayı düşünmüyorum. Bir de Meganelarda donanım olarak 2 farklı ünite oluyormuş. biri 4 x 15 diğeri 4 x 35 watt. Araştırdıgım kadarı ile bende ki 4 x 35 watt. İyi mi kötü mü siz daha iyi yorum yaparsınız sanırım. Ses sistemi yapacak kadar bütçem olmadığı gibi, hele bagaja filan da ekstra bişe koymam mümkün değil. Çoluk çocuk var bebek arabası vs derken hb arabada zaten bagaj kalmıyor. alpine spg 13 cs diye bir mid takımının benim araca tam oturduğunu okudum. Bozuk olan arkaları şimdilik bununla değişip ön ve arkalarda ki farkı görmek istiyorum. Duruma göre İlerleyen zamanda belki önlere de aynı takımdan alıp takarım. Forumda da diğer anlayan arkadaşlar varsa onlarında alpine marka ve modeli hakkında yorum alabilirim. Dediğim gibi en başta ki niyetim zaten arkada ki bozuk hoparlörü değişmekti daha ötesi değil di. Eğer montajcı veya başka biri fikrimi değişmezse bu sistemi uyguladıktan sonra buraya da yorumlarımı paylaşırım. Çok yardımcı oldunuz size tekrardan çok teşekkür ederim.

• Abi niye kimse yorum yapmıyor yardım etmiyor anlamadım. Sitede bir sürü duayen var görüyorum ama hiç yorum yok. İlla 5000 tl lik sistem mi sormam lazım. Titan bey sizde olmasanız kimse yorum yapmayacak sağolun yani. Şimdi bugün başka bir montajcıya gittim alpine spg 13cs dedim, abi onda crosover midir ne zıkkım ondan var ona amfi lazım wofer lazım yoksa performans alamazsın dedi. Crosoversız mid takımı yok mu dedim pionerin bi hoparlörünü gösterdi ama onu alacağına tweterı içine gömülü olan alpine spg 13c2 diye bi hoparlör gösterdi. Bunu tak daha iyi dedi. Arabanın orjinalinde tweterı ayrı hoparlörü ayrı sistem var. Yani aynı şekilde kaliteli bir hoparlör yok mu anlamadım gitti. Montajcı senin hoparlörün hepsini sökecez öne arkaya 2 takım spg 13c2 takacağız en uygun çözüm bu dedi. Takımı 220 tl tüm araba montaj 500 tl. Benim kafama yatmıyor abi bu sistem. Bi hoparlör patladı iş nereye gitti. Passat da cc de vs amfi yok ama tertemiz ses var arabalarda. Bunları nasıl yapmış bunların üreticileri. Bu iş bu kadar zor olmamalı...

• quote:

Hocam çok sağolasın gerçekten aydınlatıcı bilgiler veriyorsunuz. Ben sizin söylediklerinizin ışığında biraz araştırdım netten. 16 cm yuva açtırma işi bu araçlarda gerçekten sıkıntılıymış. O yüzden 13 cm orjinali bozmayı düşünmüyorum. Bir de Meganelarda donanım olarak 2 farklı ünite oluyormuş. biri 4 x 15 diğeri 4 x 35 watt. Araştırdıgım kadarı ile bende ki 4 x 35 watt. İyi mi kötü mü siz daha iyi yorum yaparsınız sanırım. Ses sistemi yapacak kadar bütçem olmadığı gibi, hele bagaja filan da ekstra bişe koymam mümkün değil. Çoluk çocuk var bebek arabası vs derken hb arabada zaten bagaj kalmıyor. alpine spg 13 cs diye bir mid takımının benim araca tam oturduğunu okudum. Bozuk olan arkaları şimdilik bununla değişip ön ve arkalarda ki farkı görmek istiyorum. Duruma göre İlerleyen zamanda belki önlere de aynı takımdan alıp takarım. Forumda da diğer anlayan arkadaşlar varsa onlarında alpine marka ve modeli hakkında yorum alabilirim. Dediğim gibi en başta ki niyetim zaten arkada ki bozuk hoparlörü değişmekti daha ötesi değil di. Eğer montajcı veya başka biri fikrimi değişmezse bu sistemi uyguladıktan sonra buraya da yorumlarımı paylaşırım. Çok yardımcı oldunuz size tekrardan çok teşekkür ederim.

Fatih arkadaşım bilgim ve tecrübelerim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum.Tşk

Araç ünitelerinde kullanılan transistörlerin datasheet'lerine baktığımızda iki farklı değer görüyoruz örnek : 4 x 50w çıkışlı bir üniteyi ele alırsak burada verilen 50W değer anlık maximum tepe noktasını belirtiyor fakat asıl değer yani devamlı akım değeri'ki buna nominal değer diyoruz bu değer ise 25-28w seviyelerinde oluyor.

Kullanabileceğin ürünler

Pioneer TS-G132CI

Alpine SXE-13CS

Sony XS-FB131E kapaksız orj tweetter hiç dokunmayayım sadece hop değiştireyim diyorsan

Pioneer TS-G1331i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TİTAN-X -- 19 Temmuz 2017; 13:33:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oto ses sistemi soru
    5 yıl önce açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben geçenlerde internetten aldım bir çift 13cm (iki yollu haparlör) kargo dahil 25 TL verdim, gelince de kendim taktım. Ne varki 4 tane vida sıkmakta...
    Ayrıca bu boyuttan BASS gelmeyeceğini bildiğim için hoparlörlerden de memnunum.

Bence(şahsi kanaatim):13cm hoparlörün en iyi markası olsa ne yazar, zaten küçücük, avuç içi kadar birşey. kaliteli takacaksam gider komple sistem yaptırırım ve 16cm den aşağı olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TİTAN-X

quote:

Hocam çok sağolasın gerçekten aydınlatıcı bilgiler veriyorsunuz. Ben sizin söylediklerinizin ışığında biraz araştırdım netten. 16 cm yuva açtırma işi bu araçlarda gerçekten sıkıntılıymış. O yüzden 13 cm orjinali bozmayı düşünmüyorum. Bir de Meganelarda donanım olarak 2 farklı ünite oluyormuş. biri 4 x 15 diğeri 4 x 35 watt. Araştırdıgım kadarı ile bende ki 4 x 35 watt. İyi mi kötü mü siz daha iyi yorum yaparsınız sanırım. Ses sistemi yapacak kadar bütçem olmadığı gibi, hele bagaja filan da ekstra bişe koymam mümkün değil. Çoluk çocuk var bebek arabası vs derken hb arabada zaten bagaj kalmıyor. alpine spg 13 cs diye bir mid takımının benim araca tam oturduğunu okudum. Bozuk olan arkaları şimdilik bununla değişip ön ve arkalarda ki farkı görmek istiyorum. Duruma göre İlerleyen zamanda belki önlere de aynı takımdan alıp takarım. Forumda da diğer anlayan arkadaşlar varsa onlarında alpine marka ve modeli hakkında yorum alabilirim. Dediğim gibi en başta ki niyetim zaten arkada ki bozuk hoparlörü değişmekti daha ötesi değil di. Eğer montajcı veya başka biri fikrimi değişmezse bu sistemi uyguladıktan sonra buraya da yorumlarımı paylaşırım. Çok yardımcı oldunuz size tekrardan çok teşekkür ederim.

Fatih arkadaşım bilgim ve tecrübelerim dahilinde yardımcı olmaya çalışıyorum.Tşk

Araç ünitelerinde kullanılan transistörlerin datasheet'lerine baktığımızda iki farklı değer görüyoruz örnek : 4 x 50w çıkışlı bir üniteyi ele alırsak burada verilen 50W değer anlık maximum tepe noktasını belirtiyor fakat asıl değer yani devamlı akım değeri'ki buna nominal değer diyoruz bu değer ise 25-28w seviyelerinde oluyor.

Kullanabileceğin ürünler

Pioneer TS-G132CI

Alpine SXE-13CS

Sony XS-FB131E kapaksız orj tweetter hiç dokunmayayım sadece hop değiştireyim diyorsan

Pioneer TS-G1331i

İşte aradığım bilgi bu. Çok sağolun hocam. Cansın Can..

• userneym kullanıcısına yanıt
    16 cm delik açtırmayı düşündüm ama benim araç için sıkıntı olacağını söylediler. O yüzden vazgeçtim. Küçük hoparlör ne kadar ses verecek ki dediniz ama bu telefonlar için kullanılan küçücük hoparlörleri telefona bir takıyorsun gümbür gümbür çalıyor. tertemiz de ses veriyor. Bence küçük de olsa hoparlörün değerleri ve kalitesi önemli. Yorumunuz için teşekkür ederim. Hafta sonu önerilen markalardan birini alacağım. montajdan sonra yorum da yapacağım buraya. İleride benim durumuma düşenlere yardımcı olur. :)
  • taktıktan sonraki düşünceleriniz gerçekten arayış içinde olan arkadaşlara çok faydalı olur, ihmal etmeyin, bizlerle muhakkak duygu ve düşüncelerinizi paylaşın.

Her hoparlörün kendine has karakteristiği vardır, hiç biri aynı olmaz o yüzden her zaman dinleyerek alın derler...

Ama telefonlara bluetooth ile bağlanan o küçücük hoparlörler ise:
    1- PR denilen Passive Radiator tekniğini kullanırlar, o yüzden herkesi hayrete düşüren kaliteli sesleri vardır, yani olay hoparlörlerin kendisi değil içinde bulundukları o özel kutulardan dolayıdır...
    2- onların Ses çıkış gücü ölçüsüne göre olması gerekenden fazladır, yani 6cmlik hoparlör yapısıyla üretilip 3cm boyutundadırlar, bu da küçücük hoplarlörden nasıl bu kadar çok ses çıkıyor dedittirir.

Yani markalı olması değil, kabini ve ses çıkış gücü önemlidir. O hoparlöürü o küçük kabından çıkartın bakın sesin yarı yarıya azaldığını ve ses kalitesinin berbat olduğunu göreceksiniz.
    .
    .
    .
    Sizin seçeceğiniz kaliteli hoparlör benim aldığım 25TL lik hoparlörden tabii ki çok daha iyi olacaktır, ne kadar ödersen-o kadar alırsın bu bir gerçek. O kaliteli markalı hoparlörler parasını sonuna kadar hakettiğine katılıyorum...
    AMA
    Hoparlör tek başına yetmez, onu içinde bulunduğu kabin(bu Kapı olur, arka pandizot olur, ayrı bir kabin yapılmış olabilir) esas sesin nasıl çıkacağını belirler.

Ekleme: Mesela, hoplarlörleri takıp biraz dinledikten sonra kapı içerine ses yalıtım malzemesi kaplayın ve kaplatın, aslında çok kolay bir işlem, onlar tek tarafı yapışkanlı oluyor, kapının döşemesini sökmek de çok kolay (youtube da videoları izlerseniz evde kolayca ve güvenle yapabilirsiniz)
    Ses yalıtım kapladıktan sonra ses kalitesinin 2 katına çıktığını ve müthiş bir fark oluştuğunu göreceksiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi userneym -- 20 Temmuz 2017; 8:25:33 >

• Yeniden merhaba. Bugün aracıma montajı gerçekleştirdim. Pioner 132ci modelini elektronik mağazasından aldım. Montajı da yapıyorlardı. Öncelikle şunu belirteyim benim aracım 2013 model megane 3 gt line yani spor paket olarak geçiyor. Montajcı bu diğer megane 3 lerden farklı dır dedi. Kapıları söktük kapılarda yalıtım vardı zaten. Montajı yapan usta teyp güçlü hoparlör yetmiyor dedi. Çıkan orjinal hoparlör de gayet ağır ve şekil itibari ile taktığımız pioneerdan kaliteli duruyordu. Ben arka iki hoparlörü değiştirdim. Ön ve arkaları uzun uzun ayrı ayrı açarak test ettim. Orjinal takılı olan önlerde tiz sesler daha belirgin çıkarken pioner takılı arkalarda bas sesler daha belirgin olduğunu duydum. Orjinal ve pioner arasında çok az fark duydum. Tabi ses kalitesi olarak hangisinin iyi olacağına karar vermek benim için oldukça güç. Anlayan biri belki daha iyi karar verir. Diğer montajcılar ön ve arkalar farklı olursa ses bozulur demişti. Hiç alakası bile yok. Hatta arkalarda farklı ton seslerin daha belirgin olması bence daha güzel bir akustik kattı. Bu arada aldığım pioneerdan çıkan tweterları takmadık. çünkü Orjinalleri daha iyidi. pioner 132ci standart teyp ile kullanılabilecek iyi bir hoparlör ve bir çok orjinal hoparlörden iyidir. Ama megane 3 gt line paketi için bence bir fark yaratmadı. Tweterlarını kullanmadığımız için sadece hoparlör almak daha mantıklı bir karar olurdu. Şimdi alacak olsam

Sony XS-FB131E modeli alırdım. 80 tl civarı daha uygun olurdu. Ama elektronik mağazasından aldığım için kutuyu açtığımız dan geri verme imkanım olmadı. Müzik dinlerken ben oldukça tatmin oldum. sesi yükselttiğim zaman ses kalitesinde bariz bir bozulma oluyor Orjinallerde de pionerda da bunu belirtmek isterim. Ben zaten yüksek ses hayatta dinlenmem. O yüzden Baslarıda tizleri de bana yetecek kadar netlik de duyuyorum. Gt line paket için daha iyi bir ses düşünenleri ses siteminden başkası kurtarmaz. Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.

• Seste uzman olanlar farkı görebilir demişsiniz ama sizin arabada onlar oturupta birşeyler dinlemeyecekler, siz dinleyeceksiniz ve eğer siz memnunsanız dünyanın en iyi ses sistemine sahipsiniz demektir.
    Her zaman için sahip olduğun, sahip olmadığından daha iyidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.