Şimdi Ara

Oto Sektörü:Maçın sonuna geldik, Ekim'de satışlar %72 Azaldı, Ötv İndirimi Talep Ediyoruz! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
13.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
24 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Fabrikaları kapatmasalardı o zaman

Alıntıları Göster
    Olmuşla ölmüşe çare yok. ÖTV indirimi falan beklemek hayalcilik şu anda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Klise Adam

Olmuşla ölmüşe çare yok. ÖTV indirimi falan beklemek hayalcilik şu anda

Alıntıları Göster
    Zaman gösterecek, ama ötv indirimi değil ötv’nin toptan kaldırılması lazım, megane 200.000₺ dayandı indirimle olacak iş değil bu, c segmenti 60.000₺ geçmemesi lazım taş çatlasın 70.000₺

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Zaman gösterecek, ama ötv indirimi değil ötv’nin toptan kaldırılması lazım, megane 200.000₺ dayandı indirimle olacak iş değil bu, c segmenti 60.000₺ geçmemesi lazım taş çatlasın 70.000₺

Alıntıları Göster
    Değil ÖTV yanında KDV ve Gümrük Vergisi dahil herşey kaldırılsa Megane 60-70.000₺ olamaz... Kurlar bu seviyedeyken.

• Genel manada bakınca ötv kaldırılsa aracı olmayanlara çok iyi olur ama 1 ay önce passata 300.000 veren insanlar ülkede isyan çıkarır. Düşünsene 1 ayda aldığın arabanın sıfırı 100.000 lira düşüyor 2.elde 150.000 lira kaybediyorsun falan. Toplu intiharlar ya da meclisi kundaklama girişimleri falan olur herhalde.

Orijinalden alıntı: ucan-laz

Değil ÖTV yanında KDV ve Gümrük Vergisi dahil herşey kaldırılsa Megane 60-70.000₺ olamaz... Kurlar bu seviyedeyken.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle, bu ülkeyi 2019 başından itibaren toplamaya başlasan minimum 10 sene sürer, ama buna dış mihraklar izin vermez o yüzden böyle gelmiş böyle gider, amerika fabrika kapattırır tarımı bitittirir, bizde reisle beraber dış güçler diyip diz döveriz.

Orijinalden alıntı: dr0742

Genel manada bakınca ötv kaldırılsa aracı olmayanlara çok iyi olur ama 1 ay önce passata 300.000 veren insanlar ülkede isyan çıkarır. Düşünsene 1 ayda aldığın arabanın sıfırı 100.000 lira düşüyor 2.elde 150.000 lira kaybediyorsun falan. Toplu intiharlar ya da meclisi kundaklama girişimleri falan olur herhalde.
    Benzin 3₺ den 7₺ ye bir günde olmadı yavaş yavaş yapıldı, ötv kaldırımıda bir günde olacak değil yavaş yavaş olacak önce belli miktar düşüşler 8 sene sonunda komple kaldırım yapılacak.

Düşünüyormusun 12 sene önce benzin 3₺ iken ertesi sabahı 7₺ yaptık deseler?

Kurbayı bile soğuk suda tencereye koyup yavaş yavaş kaynatıyorlar

• Bir aralar meşhur bir slogan vardı "Susma, sustukça sıra sana gelecek" diye. Ha sıra işte oraya geldi
    http://m.finansgundem.com/yazarlar/binek-araclara-otv-artisi-nedeni-ile-zam-gelecek-midir-yazisi/1291746

• Geçen sene 1.000.000 adet araç satılırken 90.000TL olan bir araç, bu sene atıyorum 500.000 adet araç satılırken 160.000-170.000TL olmuşsa devletin çok büyük bir ÖTV geliri düşüşü olmamıştır diyebiliriz. Bence şimdi devlet baba bekle gör taktiği uygular. Faizler düşer de millet araç almaya başlarsa sorun yok. Yok, eğer faizlerin düşmesine rağmen önümüzdeki dönemde araç satışları halen düşük kalırsa o zaman devlet baba konuya el atar.

• Faiz artmamalı nidaları ülkede fazlaca yankılanmaya ve “artırmayabiliriz ulan, vallahi! artırmayacağız işte lan, indirin indirin indirin!” gazlamaları artış göstermeye başlayınca Yabancı yatırımcı Borsa dan burnunun ucunu dışarı uzattı ve güüüm!

Hiçbir yabancı enflasyon ile mücadele hedefi katı olarak yapılmayan yüksek enflasyonlu bir ülkeye para sokmaz. 100 milyon dolar getirsin 570 milyon tl yapsın, 200 milyon kar yapıp 800 milyon tl yapsın ama dolar seneye 10-12 olsun. Külliyen zarar. Keep away dude!

Orijinalden alıntı: tropeus77

nereden takip ediyorsun haberleri?

Alıntıları Göster
    tvye basla bakmam.

nadir baktığım haber siteleri oluyor hem sağ hem sol kesim aynı haberi ne şekilde yaptı acaba diye bakıyorum iki taraftan da.

habertürk, ntv, hürriyete falan internetten bakarım. sosyal medya veya sözlüklere de itimat etmem genelde.
    forumlar bile daha iyi bence.

Alıntıları Göster
    Ben sanırım anlatamadım. Geçmemesi lazım diye birşey şu an olamaz. Ülke son 10 yılda yapılan lüzumsuz harcamalardan,üretmeden tüketmekten dolayı zor günler geçiriyor.

Bitmek bilmeyen araba yenileme sevdası,cepte para olmadığı halde kredi kartına yüklenip lüks yaşamlar,her sene telefon değiştirmeler ve daha binlercesi.Yanlış anlaşılmasın para var diye bunların çoğunu bende yaptım ama bugün bunlar geçerli değil.

Bizim etimiz belli budumuz belli. Ailede küçük bir devlettir. Nasıl ki bütçenizin el vermediği birşeyi alamıyorsunuz, devlette bunun önüne geçmelidir.Bir litre yakıtın 7 lira olduğu bu dönemde 60-70bin liraya araba satılmamalıdır.

Benim görüşüm bu vergilerin 3 sene 5 sene ta ki tekrar ekonomi düzlüğe çıkana kadar korkunç bir şekilde arttırılıp ciddi bir kemer sıkma politikasına girilmesi gerektiğidir.70bin liralık megane kimsenin karnını doyurmaz aksine dahada fakirleştirir. Bize şu an ve önümüzdeki birkaç yıl ekmek lazım önceliğimiz bu olmalıdır.

Özetle hergün otomobil çok pahalı vergi insin demek yerine paramızı nasıl değerli hale getirebiliriz , kendi yağımızda nasıl kavrulabiliriz buna odaklanmalıyız ülkece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 23 Ekim 2018; 20:58:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Klise Adam

Ben sanırım anlatamadım. Geçmemesi lazım diye birşey şu an olamaz. Ülke son 10 yılda yapılan lüzumsuz harcamalardan,üretmeden tüketmekten dolayı zor günler geçiriyor.

Bitmek bilmeyen araba yenileme sevdası,cepte para olmadığı halde kredi kartına yüklenip lüks yaşamlar,her sene telefon değiştirmeler ve daha binlercesi.Yanlış anlaşılmasın para var diye bunların çoğunu bende yaptım ama bugün bunlar geçerli değil.

Bizim etimiz belli budumuz belli. Ailede küçük bir devlettir. Nasıl ki bütçenizin el vermediği birşeyi alamıyorsunuz, devlette bunun önüne geçmelidir.Bir litre yakıtın 7 lira olduğu bu dönemde 60-70bin liraya araba satılmamalıdır.

Benim görüşüm bu vergilerin 3 sene 5 sene ta ki tekrar ekonomi düzlüğe çıkana kadar korkunç bir şekilde arttırılıp ciddi bir kemer sıkma politikasına girilmesi gerektiğidir.70bin liralık megane kimsenin karnını doyurmaz aksine dahada fakirleştirir. Bize şu an ve önümüzdeki birkaç yıl ekmek lazım önceliğimiz bu olmalıdır.

Özetle hergün otomobil çok pahalı vergi insin demek yerine paramızı nasıl değerli hale getirebiliriz , kendi yağımızda nasıl kavrulabiliriz buna odaklanmalıyız ülkece.

Alıntıları Göster
    Reis, 30 miları surilere gömmek yerine fabrikalar açabilirdi, zamanında saabı alabilirdi en son opeli alabilirdi, önceden gelen paralarla betona gömmek yerine arge yapabilirdi, 80-90’lı yılların tarımı kat be kat güçlendirip ithalat yapabilirdi, samsung yapabilirdi hyundai yapabilirdi.

Ama kendisi ne yaptı dış güçlerin emriyle açık olan son fabrikalarıda kapattı, tarımı bitirdi daha yazdırma bana, reisin eline çok fırsat geçti kendisi böyle bir hayat seçti.

İnşallah çok daha kötü günler gelecek Allah’tan bunu diliyorum sonra %52si ne yapacak hep beraber izleyecez

• her maçta kazanacaklar diye birşey yokki bu maçtada kaybediversinler önlerindeki maçlara baksınlar birazda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: auto_man

Firmalar önce kendilerine bakacak.

Baz donanım benzinli manuel rio 79400 TL

Baz donanım benzinli manuel clio 91250 TL

Baz donanım dizel manuel rio 89900 TL

Baz donanım dizel manuel clio 117400 TL

Baz donanım benzinli otomatik rio (4 ileri) 87000 TL

(6 ileri) 93900 TL

Baz donanım benzinli otomatik clio 109150 TL

Üst donanım dizel manuel rio 113500 TL

Üst donanım dizel manuel clio 130150 TL

Bir de yerli üretim diye reklam yapıyorlar. Bu fiyatlarla neden yerli üretim araç seçeyim?

Alıntıları Göster

ölümüm bile hamallık,
    cenaze alayına.....

• Millet aç yicek yemek bulamıyor bunlar araba satılmıyor derdinde beter olun iflas edin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya bu haberde bir sıkıntı var

Ya ardı arkası kesilmeyen zamlarda

Ya da Ocak ayında otomotive gelecek yüzdelik zam haberlerinde

Alla alla

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.