Şimdi Ara

Oto Buzdolabı Tavsiyesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
7
Favori
153.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12 - 24 VOLT KOMPRESÖRLÜ, ÖNDEN VE ÜSTTEN KAPAKLI, EKOWAT MOTORLU BUZDOLABI. TEKNE, KARAVAN GİBİ BÜTÜN MOBİL ARAÇLARINIZDA KULLANABİLİRSİNİZ.

    Asağıdaki linkte görebelirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_95064763/f_//tm.htm#95064763
     Oto Buzdolabı Tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin20 -- 23 Ekim 2014; 14:03:35 >




  • konu hort olucak ama peltierliler eğer kaliteli bri marka alınırsa waeco gibi aslında gayet yeterli oluyor burda beklenti içindekini soğutsun olmamalı soğuk konulan şeyin soğukluğunu muhafaza edip ağır ağır belli bir sıcakklıkda sabitlesin..

    Konuyu okudum güzel fikirler verilmiş bende veriyim bu yöntem uzunyola çıkıcaklar için güzel yöntemdir.. yukarda arkadaşlarında dediği buz akülerinden alın evinizde derin dondurucuda güzel soğutun bir gün önceden peltierli dolabınızı yola çıkmadan yarım saat önce çalıştırın yarım saat sonra o anca kendine gelir yola çıkarken buzlukdan aldığınız aküleri güzel yerleştiriin dolabın içine koyduğunuz şeylerin arasına kapağı kapatın.. tabi koyucağınız şeylerde soğuk olsun..

    buz aküleri dolabın içindeki soğukluğu arttrıcakdır.. eğer dolabı kaliteli bir dolap ise kalitei izalasyon malzemesinden yapılmışdır.. içerdeki soğukluğu muhafaza edicektir dolabın soğutmasıda akülerin ısınmasını geciktiricektir.. kısaca çok sağlam başarılı ev buzdolabı gibi soğutma elde edersniz.. yalnız zırt pırt kapağı açmıycaksınız.. ve altıı çizerim marka kaliteli olucak.

    alınırmı alınmazmı derseniz göreceli bu tarz ürünleri bir defa alırsınız bütün araçlarınızda kullanırsınız. yani aracınızı alıp satarsınız yeni araç alırsınız ama bu tarz ürünleri her aldığınız yeni aracınıza takıp kullanabilirsiniz. buda uzun vadede yatırdığınız paray amorti ettirir kullanıma bağlı.. ama bir defalık alıp kullanıyım derseniz tamamen zarar.. paranıza yazık.. onun yerine en ucuzundan buz dolapları var onlardan alın içine akülerden atın olduğu kadar en ucuz şekilde işinizi görür..




  • konuyu hortlatalım malum yaz geldi :) Acaba diyorum şu soğutcu çantalardan alsak için buz akülerini koysak işe yarar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malemsteen

    konuyu hortlatalım malum yaz geldi :) Acaba diyorum şu soğutcu çantalardan alsak için buz akülerini koysak işe yarar mı?

    aynen, işe yarar ama düzgün çözüm olur mu bilmem.
    Ben de bakınıyorum şu aralar
  • Vay be benim için de nostalji oldu. Tchibo'dan aldığım o buzdolabından gerçekten memnundum. Ancak yeni aracımın soğutucu bölümü gayet güzel çalışıyor. Üstelik çoğu aracın aksine sağda değil, ön konsolun hemen ortasında bu nedenle çok pratik.
  • Arkadaşlar merhaba. konuyu tekrar hortlatıyorum ama acil bir durum. Ben bir iğne kullanıyorum ve iğnelerin sürekli buzdolabında muhafaza edilmesi gerekiyor. Yarın uzun bir yola gidicem 15-16 saatlik. Bu iğneleri de yanımda götürmem gerekiyor. Soğuğu muhafaza eden kaliteli malzemeler de işimi görür illa ki oto buzdalabına gerek yok. Fakat bu malzemelerin nerede satıldığını bulamıyorum. Bilgisi olanınız varsa yardımcı olursanız çok memnun olurum. İstanbul anadolu yakasındayım.
  • Arkadaşlar bir haftadır girmediğim site okumadığım yorum kalmadı, sadece tek dikkat ettiğim bu kompresörsüz oto soğutucu deneyen arkadaşlar genelde 100 200 liralık ürünler denemişler ben Igloo ve Ezetil marka iki ürün buldun hem 220v hemde 12v çalışıyor.

    Bana bu ürünler sürekli kampa gidiyorum çadır vs kuruyorum ve yanıma et almak zorundayım et ve bir kaç içecek soğutmak için gerekli malum eti dondurulmuş şekilde koyamam şimdi size linklerini vereceğim ürünler içine buz kasedide koysam soğuturmu? çok acil yardım ederseniz sevinirin.

    Igloo YA1189 GÖSTERGELİ 19 LİTRE 436 YTL.

    http://www.guvencemshop.com/asp/product/6155/YA1189-Digital-Gostergeli-Oto-Buzdolabi-19-Litre#

    EZETİL E40 TEKERLEKLİ 12V İLE ÇALIŞIYOR 40 LİTRE 331 YTL.

    http://www.hizlial.com/ezetil-e40-tekerlekli-oto-buzdolabi-12v-40l/10598374?gclid=CIfouYmh1cYCFazItAod8k4ISQ

    Endişem hacim büyük olursa soğutma düşermi? birde bu markalar iyimidir? iyi karar vermek istiyorum malum ürünler biraz tuzlu.




  • DaLminSSaH D kullanıcısına yanıt
    Bu cihazlar sıcak olan bir şeyi soğutmuyor.

    Soğuk olan malzemenin ısınmasına engel olmaya çalışıyor.

    Bu cihaza güvenip de içerisinde 3-5 gün et muhafaza edilmez.

    Günlük piknik kullanımında filan uygun olur.

    Yani düzgün bir ürün almak istiyorsanız kompresörlü bir dolap almak lazım.

    Onlarında oto için olanları 500 TL civarından başlıyor diye biliyorum.

    Bende arada bir çadıra gidiyorum ve sizin gibi uygun bir ürün arıyorum.

    http://www.hepsiburada.com/ezetil/buzluk-sogutucular-c-367286

    Üstteki linkteki kompresörlü model ile sadece soğuğu muhafaza eden ürünlerin arasındaki fiyat farkına bakın.

    Aslında araba müsait olsa mini buzdolabı da alınabilir.

    Örneğin şöyle bir şey:http://www.hepsiburada.com/premier-prg-4740-a-60-lt-mini-buzdolabi-p-MTPREPRG4740

    Bazı arabalarda 220 Volt priz girişi var yoksa bile çevirici adaptör ile araç içerisinde bu dolabı taşımak mümkün.

    Kamp yerinde de elektriğe bağlanır zaten.




  • Ebu Computer kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen dediğin doğru tabi kompresörlü en mantıklısı ancak 500'den değil 1500 den başlıyor kompresörlüler bu nedenle almak biraz zor. Bu neden ile diğer termoelektriklileri düşündüm acaba yağmasada gürler hesabı çok sık kampa gidiyorum geçende gittim et rezil oldu bizim burda bir arkadaş içine 4 5 buz kasedi koyarsan rahat 3 gün götürür diyor.
  • konuyu hortlatıyorum ama a101 e kale marka dolap gelıyormus 89tl sanırım nasıldır bu 25lt imiş hacmi bilen kullanan varmı kalıtelmıdır ,

    bu arada araçta soguk ürün nasıl muhafaza ederim denmiş arkadaş iğneleri için sormuş, bu tarz sorunları yaşayana şunu tavsiye ediyorum ağzı açılmayacak ürünse yanı 1 kere koyucaksınız acil durum dısında vb gıbı yanı tek kullanım dısında acmayacaksanız, bildiğimiz köpük ve içerisine kuru buz koyun emin olun içerisine koydugunuz ürün neredeyse donacaktır ve köpüğün montaj kısımlarını saglam bantarla 2 kat bantlayabılırsınız ,,, bu iş için kapalı kutu köpükler mevcut misal ben k.maraştan tokata dondurma sipariş etmiştim adamlar köpük içine kuru buz ve paket dondurmayı koyup kenarlarınıda bantlamış dondurma bı geldi buz tutmustu bıldıgın hatta kutuyu bıle acınca sankı dondurucunun buzluk kısmını acmıs gıbı sogul gelıyodu kopugun ıcınden . ustelık 20cm 10 cm cıvarı ufak bı kutu yapmıslardı




  • konu tekrar canlanıyor a101 sayesinde herhalde arakadaşlar bende a101 den aldım bu ürünün aynısını geçen senelerde arkadaştan alarak kullandım. iç kısmına yeterince ürün sığıyor (düzgün yerleştirmeyle) örneğin ben 2 tane meyve suyu litrelik kola ve fanta sucuk yarım kilo et 6 tane yufka peynir zeytin reçel vs küçük şeyler çok rahat çalışıyor. içerisi bazı arakdaşlarında açıkladığı gibi kullanışsız değil iç kısmında soğumanın daha hızlı ve kapandığında iç ısının kaybolmaması için su kütleleri kullanın acayip farkını görürsünüz. ben 2 tane buz kütlesi atıyorum yaklaşık 2-3 gün sorun olmuyor. kampa gittiğimde de aracı gün içerisinde 1 saat kadar çalıştırınca yada varsa alternatif akünüz gayet yeterli oluyor en azından ürünler bozulmuyor. sırf a101 e geldi 80 lira verdim diye kötülemeye gerek yok aynı ürün internette 150-180 lira o yüzden bence alın kullanın zaten yılda kaç kez gideceksiniz ki en fazla 3-4 defa kullanılıyor.




  • Selamlar,
    tatil dönemi başlıyor, oto buzdolabı almayı düşünüyorum aşağıdaki 2 ürün arasında arasında kararsız kaldım, daha önce kullanan ve önerisi

    olabilecekler var mı acaba?

    1-http://www.hepsiburada.com/ezetil-e25-12v-oto-buzdolabi-p-OTAND300246
    2-http://www.hepsiburada.com/ice-peak-wismar-12-220v-oto-buzdolabi-24lt-p-OTAND300191

    iki üründe 25lt , soğutma prensibleri aynı herhalde gerçi (peltier soğutma konusuna bir şey yazmıyor), 2. ürün 220v çalışma özelliği var,

    bence bu önemli, gidilen yerde var olan prize takıp kullanılabilir,




  • BayBaba kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/ice-peak-wismar-12-220v-oto-buzdolabi-24lt-p-OTAND300191
    carfur da 39 tl kampanyada imiş.yalnız linkteki yorum kötü.
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu baştan sona okudum, peltier tip soğutucu sürekli sürekli çalışmak kaydıyla, salam sucuk ketçap kaşar gibi yiyecekleri bozulmadan en çok kaç gün muhafaza edebilir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cok ikilemde kalmıstım acaba 200 tl civarı elektrikli termoslardan alayım mı diye? aradım bulamadım zaman kısıtı sebebiyle yol üstü tekzenden kale marka 25 lt'lik klasik(elektriksiz) termos(85 tl) ve buz aküsü(10 tl) aldım. kurban bayramı dönüşü etleri çözülmeden getirebildim 10 saatlik yolcuğa rağmen. tabii ki yol boyu termosu hiç açmadım.

    termos:https://www.tekzen.com.tr/kale_termos_1022_buzluk_25_litre__/833306
    buz aküsü:https://www.tekzen.com.tr/buz_akusu_1025_kod__k500___/159159




  • In absentia kullanıcısına yanıt
    Yine de balıkçılık ile alakalı aklınıza takılan birşey olursa aşağıdaki linke arasıra bakın. ben gündelik hayatta da takip ediyorum ara sıra.

    http://www.virahaber.com/balikcilik-haberleri-12hk.htm
  • klasik buz aküsü yerine bunlardan edinebilirseniz çok fark ediyor.

    https://www.amazon.com/gp/product/B00V9ITMYC/ref=oh_aui_detailpage_o02_s03?ie=UTF8&psc=1
  • Evet tavsiye dolap var mı? :)
  • Var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tulgacan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler... Çok faydalı oldu.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.