Şimdi Ara

OTO AMFİ İLE BU SUBWOFER ÇALIŞIR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalr ...pek bilgim olmadığı için soruyorum belkide çok saçma bir duşünce ...Bende edifier s550 ses sistemi var bozuldu uyduları ve subwoofer çalışıyor sorun yok ben bu subwooferi jemesson yada pıoneer marka yada sızın onerebılecegınız marka amfide olur alsam arabada kullanabilirmiyim direkt subu amfiye bağlayacagım 12/2220 ye cıkartıp da degıl zaten sistem bozuk direkt olarak baglayacagım .. OTO AMFİ İLE BU SUBWOFER ÇALIŞIR MI  ?
    sistem de bu ...sanırım subda 8 ohm olması gerekliydi yanlıs hatırlamıyorsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuN55CaY

merhabalr ...pek bilgim olmadığı için soruyorum belkide çok saçma bir duşünce ...Bende edifier s550 ses sistemi var bozuldu uyduları ve subwoofer çalışıyor sorun yok ben bu subwooferi jemesson yada pıoneer marka yada sızın onerebılecegınız marka amfide olur alsam arabada kullanabilirmiyim direkt subu amfiye bağlayacagım 12/2220 ye cıkartıp da degıl zaten sistem bozuk direkt olarak baglayacagım .. OTO AMFİ İLE BU SUBWOFER ÇALIŞIR MI  ?
    sistem de bu ...sanırım subda 8 ohm olması gerekliydi yanlıs hatırlamıyorsam.

Bağlıyabilirsin

• probody08 Kardeşim cevap için tşk ama sorduğum kişiler olomayacağını ya subu yakarsın yada amfiyi yakacağını söyledi uymazmıs bı ohm ları yuzunden bırde sub 220 wolt elektrıge gore yapılmıs amfi onu calıströmaz dedilerde ..
  • quote:

probody08 Kardeşim cevap için tşk ama sorduğum kişiler olomayacağını ya subu yakarsın yada amfiyi yakacağını söyledi uymazmıs bı ohm ları yuzunden bırde sub 220 wolt elektrıge gore yapılmıs amfi onu calıströmaz dedilerde ..

arkadaş hangi elektronik bilgisine dayanarak bağlarsın demiş bilmiyorum ama.

varsayıyorum 60x4 Rms 4 kanal amfiye girdiniz. gain bost yarıda oldugunu varsayıyorm 80 hz frekansta bass'ı okuyamayacağı için 5.dakkada yanık kokusu. 6ncı dakkikada fösss :D

amfi o wooferi hertürlü yakar :) trust me im engineer Hesabı
  • yani o işten hayr gelmez diyorsunuz .. ben anlamadığım için öğrenmeye çalışıyorum pekı o subu arabaya baglamanın bır yolu yokmudur ..
  • Denemek için şöyle yap:
    Sub'ın elektronik sistemlerini tamamen devre dışı bırakacaksın.
    Sub'ı direkt olarak teybin hoparlör çıkışına bağla, yani normal hoparlör gibi bağla, sök bi hoparlörü onun yerine ek kablo ile sub'a bağla.
    anfi falan kullanma.
    araç sabitken motor kapalıyken kullanabilirsin.
    yolda hareket halindeyken kullanamazsın.

Deneme iyi diyorsan gir sahibinden'e
    şöyle ucuzundan bi amfi al Ve kullan.
    ses az gelirse, hoparlöre daha büyük bir kabin yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi userneym -- 9 Ağustos 2016; 8:56:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: userneym

Denemek için şöyle yap:
    Sub'ın elektronik sistemlerini tamamen devre dışı bırakacaksın.
    Sub'ı direkt olarak teybin hoparlör çıkışına bağla, yani normal hoparlör gibi bağla, sök bi hoparlörü onun yerine ek kablo ile sub'a bağla.
    anfi falan kullanma.
    araç sabitken motor kapalıyken kullanabilirsin.
    yolda hareket halindeyken kullanamazsın.

Deneme iyi diyorsan gir sahibinden'e
    şöyle ucuzundan bi amfi al Ve kullan.
    ses az gelirse, hoparlöre daha büyük bir kabin yap.

bende dediğiniz gibi yapmayı dusunuyordum dırekt olarak teyıbın cıkısına baglayacagım elektronık kısımları devre dısı bırakıp normal hoparlormus gfıbı kullanavcagım zaten su anda muzık setıne o sekılde bagladım calısıyor ..anlamadıgım neden araba haraket halındeyken kulanamadıgım araca mı zarar verırı ..

• edifier s550 sw: 10 inç,26cm,8ohm lik bir hoparlör bilgilerinde 42-140 hz aralığında çalıştığı yazıyo ve amfiden buna 240 rms gidiyormuş...

istersen inverter yardımıyla aktif bass olarak kullanırsın

istersen içindeki devre iptal ederek çok basit hoparlöre giden + ve - yi ucundan kesip harici kablo ile +ve - vermek ve ordanda amfine girmek

deneyip test edersin beğenir yada beğenmezsin

bağlanıp bağlanmadığını sormuştun .. Evet bağlayabilirsin , ses olarak tatmini sana kalmış bir şey...

bu hoparlöre 150hzden fazla frekans yollamamalısın o yüzden teybe bağlama , amfinin rear çıkışı yada bass çıkışına bağla ordab lpf yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi probody08 -- 10 Ağustos 2016; 11:04:13 >
  • şimdi bende PIONEER MVH-171UB çıkış gucu 4x50 toplamda 200 wat bu subu direkt normal hoparlor gıbı teyıbe baglasam amfi olmadan bır zarar olur ınanın anlamadıgım ıcın soruyorum çç yada kullanabılmek ıcın ılle amfimi almak gerek mısal jemesson usa 505 2500 watlık yada pioneer ın yıne deh -x4850fd kodlu teyıbı var oda 4x100 toplamda 400 wat onu alsam olur mu subu calıstırmak ıcın kusura bakmayın ..
  • quote:

şimdi bende PIONEER MVH-171UB çıkış gucu 4x50 toplamda 200 wat bu subu direkt normal hoparlor gıbı teyıbe baglasam amfi olmadan bır zarar olur ınanın anlamadıgım ıcın soruyorum çç yada kullanabılmek ıcın ılle amfimi almak gerek mısal jemesson usa 505 2500 watlık yada pioneer ın yıne deh -x4850fd kodlu teyıbı var oda 4x100 toplamda 400 wat onu alsam olur mu subu calıstırmak ıcın kusura bakmayın ..

Sub'unuza amfi alın,amfi ile beslensin...
  • TuN55CaY T kullanıcısına yanıt
    Hoparlör 8 ohm,, teyp çıkışı 4 ohm. aradaki 4 ohm luk fark, size ses düşümü olarak yansır. teybe bağlayınca az ses alablirsiniz.
    Anfiye bağlamak ise iyi bir ayar ile mümkün, hine hoparlörün 8 ohm olması anfi ile normalden az ses alınmasına neden olabilir..
    Bağlanır sorun olmaz, da hoparlör empedansı yüksek.. kesin birşey diyemem..
  • Yardımlarınız için tşkler .. Bi yanlış anlamanın önüne geçmek istiyorum ben subu direkt olarak artı eksi uclerın dan kablo cıkartıp baglayacagım 12 voltu 220 ye cıkartarak degıl ınvertor vs kullanmayacgım subun elektronık kısımlarını ıptal edıcem bıldıgımız araba subu gıbı kabının ıcınde sadece bass hoparlor olacak ..
    Normalde arabada anfi woofer kullanmak istiyormuydunuz, yoksa bu hoparlörün boşa çıkması, arabaya woofer bağlamak fikrinimi uyandırdı sizde...
    Anfi olarak ne düşünüyorsunuz, diğer hoparlörleriniz nedir,, anfiye extradan mid-tizz hoparlör bağlayacakmısınız ?
    Elektronik bileşenleri dikkatlice ayırın, gerçekten tamir edilmeyecek kadar bozukmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Normalde arabada anfi woofer kullanmak istiyormuydunuz, yoksa bu hoparlörün boşa çıkması, arabaya woofer bağlamak fikrinimi uyandırdı sizde...
    Anfi olarak ne düşünüyorsunuz, diğer hoparlörleriniz nedir,, anfiye extradan mid-tizz hoparlör bağlayacakmısınız ?
    Elektronik bileşenleri dikkatlice ayırın, gerçekten tamir edilmeyecek kadar bozukmu

Arabamda wofer kullanmıyordum bu 5+1 bozulunca önce evdeki muzık setıde bagladım sonrada arabada kullanma fikri geldi aklıma amfi olarak jemesson usa 505 2500 watlık dusunuyorum onerılerınızde dıkkate alırım tabı ..arkada 2 adet pıoner 600 watlık ove onde pıoner 2 adet 17 cm yuvarlak kapılarda 15 cm jemesson 2 adet bulunmakta egerkı alacagım amfı subu besleyıp mıd tız takmama ızın verıyor ıse takarım bulundugum yerde bafra gostermedıgım elektronıkcı kalmadı kımse yapamadı yada ugrasmak ıstemedı entegresı yanmıs dedıler turkıyede bulamadık alıbaba dan sparıs ettık geldı degıstırdık yıne olmadı bırıne gosterdım 150 tl ıstedı yaptırmadım garantı vermedı bu televızyon degıl kı sesı kısık dınlemıcem oldukı sesı actım sona kadar yıne arıza verır dıye yaptırmadım bende arabaya koymayı dusunuyorum ne kadar mantıklı bılemıyorum tabı ..

jameson usa 505 , 4 çıkışlı eskilerin iyisinden bir anfidir.. ben daha marka orjinal bir anfi almanızı isterim... sony- pioneer - alpine - jbl - xetec -
  • peki varmı önerebilecdeğiniz bir amfi .. ve de mono amfiimi almalıyım kanallı amfimi kanallı amfı onerınızde kanal sayısı ne kadar cok olursa o kadar ıyıu olur benım ıcın hoparlor baglamada .. bırde bı arkadas gain acılınca amfı yada sub yanar demıstı gaın ne dır kı
    Gain ayarı anfinin ses giriş seviye ayarı dır.. giren sesi %oranda yükseltir.. gain çok açık olursa teypte sesi fazla açmadan anfi sonsesi görebilir ve erken arızaya neden olur. Ya anfi sıkışır yanar veya hoparlör zorlanır yanar. Onun için gain veya level ayarı ilk bağlantı da kısık tutulur. Teybin sesi %90 açılarak gain ayarı yapılır. 4 kanal jBL - xetec - Pioneer- Sony gibi ve kanal başı Rms - nominal çıkış gücü 70w ve üzeri olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilginizi paylastıgınız ıcın cok tsk ederım .. :) a
    Subwooferin 200w mı,, 100w mı olduğunu tam çözemedim...
    4ohm veya 8 ohm olduğuda tam belli değil..
    burada 120w diyor..
    www.nitroware.net
    NitroWare.net - Edifier S550 5.1 Multimedia Speaker In-Depth Review
    http://www.nitroware.net/reviews/130-edifier-s550-51-multimedia-speaker-review?showall=&start=3
  • http://www.edifier.com/us/en/speakers/s550-encore-5.1-surround birde buraya bakarmısın kardesım .. olmasa subu soker bakarım arkasındakı yazıya ne yazıyor dıye
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.