Otçul Pirana Alacağım. Tecrübem var eceli gelene kadar besledim. yaklaşık 40 cm lik bir vatozla yaşadı. sorun olmadı ama küçükleri sorun olur mu ? çöpçü veya vatoz
quote:
Orijinalden alıntı: klima5505
Otçul Pirana Alacağım. Tecrübem var eceli gelene kadar besledim. yaklaşık 40 cm lik bir vatozla yaşadı. sorun olmadı ama küçükleri sorun olur mu ? çöpçü veya vatoz
Büyük vatoz besleyin sadece ama 40cm olmasına da gerek yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Asterix
quote:
Orijinalden alıntı: klima5505
Büyük vatoz besleyin sadece ama 40cm olmasına da gerek yok.
teşekkür ederim
Nasıl vatoz isterseniz onunla besleyin. Hiçbir problem olmaz. Fakat eğer cüce vatoz harici bahsettiğiniz gibi 40cm lere ulaşan vatozlar ile besleyecekseniz, vatozun faydasından çok zararı olur akvaryumunuza. iyi bir çift cüce vatoz alın , kaya, aksesuar v.s. varsa eğer akvaryumda hiçbir problem olmaz. balık aç kalır ya da strese girerse vatozlara saldırabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Cyying
Nasıl vatoz isterseniz onunla besleyin. Hiçbir problem olmaz. Fakat eğer cüce vatoz harici bahsettiğiniz gibi 40cm lere ulaşan vatozlar ile besleyecekseniz, vatozun faydasından çok zararı olur akvaryumunuza. iyi bir çift cüce vatoz alın , kaya, aksesuar v.s. varsa eğer akvaryumda hiçbir problem olmaz. balık aç kalır ya da strese girerse vatozlara saldırabilir.
teşekkür ederim. düzenli olarak besliyorum sanırım sorun olma.z
Ben de pirana besledim 2 sene kadar falan 2 tane aldım küçük boylarda yem ile besliyordum yanlarında 2 çöpçü 1 vatoz vardı bunlar büyüdükçe tek tek yediler çöpçü ile vatozu.
Bahsettiğin balık pacu ise ve akvaryumun büyük değilse bence hiç bulaşma pacu lar çok büyür ve büyük akvaryuma ihtiyaç duyar. Küçük akvaryumda ya çok zor büyür yada kırık kuyruk hastalıgı olur. akvaryumun en az 350 500 litre arası uzun ve geniş ise sorun yok ayrıca aç kalmadıgı sürece(2-3 günlük açlık yetişkin dönemde hiç sorun olmaz) vatos la çok rahat yaşar. Ama arkadaşın dedigi gibi büyük vatos sıkıntı yaratır cüce alman daha mantıklı olur. Çok çalışkan keratalar bende niyetlendim fakat beslediğim tür müsait değil her hafta dip çekimine devamm :)