Şimdi Ara

OSYMNIN GELECEKTE MUFREDATTAN KALKACAK KONUDAN MUTLAKA SORU SORMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
64
Favori
6.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baş edit:Arkadaşlar şu an icinizden 11.sinif varsa veya tanıdığı olan varsa onların ilk 3 senesinin mufredati belli.En azindan bu kisimdan kalkmış bir konu varsa bu seneki sinavda bu konudan soru gelme olasiligi cok yuksek.O yuzden bilgi almamiz lazim.Veya ogretmenlerle iletisime geçebilirim diyen varsa o da olur.

Meseleyi aciklamadan once direkt sonucu soyleyecegim.2021 sinavi icin mufredatta olmayan fakat 2020 sinavi icin mufredatta olan konulardan soru gelme ihtimali oldukca yuksek.Konu veya konunun bir parçası olarak da dusunebiliriz.

Bunun cok fazla ornegi var.Ama ben yine de birkac tane verecegim.

2019 ile 2020nin mufredati ayni zaten.2017 ile de 2018 mufredati ayniydi.Bizim ilgilenecegimiz kisimlar degisim yasanan yillarda.

2018 ve 2019 sinav iliskisi.2016 ve 2017 sinav iliskisi gibi.Biz daha yakin tarihteki mufredat degisimini ele alalim.

Mesela aminoasitler,karbonhidratlar ve optik izomeri konusu 2019 sinavi icin kaldirilmisti.2018 ayt kimyada aminoasit sorusu var ve cok da soru gelen bir kısım degildi.Hatta hic degildi aminoasitle ilgili soru hic yok lys kimyalarda.

2019 icin kaldirilan Hardy-Weinberg sisteminden 2018de soru gelmisti.Evet bu da pek rastlanan bir soru tipi degildi.Benzer durum davranış konusunda da yasandi.

2019 icin kaldirilan vektorler ve koniklerden hic olmadigi kadar fazla soru gelmisti 2018de.(11 sorudan 4 tanesi yani yaklasik %40ı)(30 sorulu donemlerde 12 tane vektör+konik gelmesi gibi bir olay düşünün, bu imkansiz)

2019 icin kaldirilan yuksek mertebeden türev konusundan da 2018de soru gelmisti.

Yine kaldirilan bir konu olan amidler,asit anhidritler,açil klorurlerden 2017de soru geldi.

Yani demem o ki adamlar ertesi yil kalkacak konudan soru soruyorlar.

2021 mufredatina hakim degilim.2021de olmayip da bu sene olan bir konu ya da o konunun herhangi ufak bir kazanım parcasindan 2020 sinavinda soru gelecek(%99 ihtimalle.)

Polarizasyon konusu ile ilgili karmaşık bir durum var.Şu anki müfredatta zaten yok diye iddia edenler oldu.Kimisi de bu sene icin var ama gelecek seneki mufredatta polarizasyon yok dedi.Eger ki ikinci durumdaki gibi bir sey varsa polarizasyon konusundan soru gelebilir

Sizlerden gelen bilgiler;

01Alucard01
    Geçen sene ppb görmüştük ama bu senenin 11lerinde kaldırıldı diye biliyorum.

Arkadasimizin dedigi dogruysa ppm ppb kismindan soru gelebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 24 Şubat 2020; 21:52:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rez. Önemli konu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Heralde yazdıkları soru ziyan olmasın diye soruyorlar hocam :)

Not: Emeğine sağlık hocam. Güzel analiz

• Aynen havuzdaki kaliteli sorular boşa gitmesin diye soruyorlar galiba :)

Isin kotu tarafi gelecekte kalkacak konuları bilmiyorum.

• Harbiden hocam o işi nasıl halledicez.
    Ösymde semaver, çay şekeri olanları sahneye davet ediyorum :D

• Bu seneki yani 2019 basim 9-10-11.sinif meb kitaplarindan anlaşılabilir.Degisiklik varsa filan iste.

• Haklısın hocam ama işin kötü tarafı genelde kaldırdıkları 12. sınıf konularından sormuşlar :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • doğru ve güzel bir tespit.bu durum benim de dikkatimi çekmişti geçmiş yılların sorularını incelerken.
  • Güzel konu

• güzel tespit, tebrikler.

• Up.

• Biyolojide aksiyon potansiyelleri yani polarizasyon depolarizasyon kısmı kalkacak diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 24 Ekim 2019; 14:35:21 >
  • Mantıklı.

• Seneye mufredattan neyin kalkacagini nerden bilebiliriz ki ? Bu arada guzel tespit bence de tebrik ederim

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 13 Şubat 2020; 23:34:38 >
  • Düşünenadam07 kullanıcısına yanıt
    12.sinifi bilemesek de 9-10 ve 11i meb kitaplarindan biliriz.

Ogretmenlerin 12.sinif ile ilgili bilgisi olabilir diye de tahmin ediyorum.

• Sen daha ne sınavından bahsediyorsun Uruk

• Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Hocam biraktim dişi tip icin tekrar hazirlaniyorum.Sen tip kazanmistin sanki,kac k yapmistin ve hangi tip?

• Güzel tespit tebrikler

• Bir de 2 yıldır anlatım bozukluğu çıkmıyor. Ondan da gelebilir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.