Şimdi Ara

ÖSYM ÖYLE BİR TAKLA ATTIRDIKİ BANA :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
3.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biri bana şu boyu posu devrilesice sorunun nasıl c. şıkkı olduğunu açıklayabilirmi
    ulan nasıl B olamaz kudurdum böğürdüm resmen cevabı görünce nasıl bişeydir ya

1769’da Nicholas Cugnot adında bir Fransız askeri
    tarafından karada yol alan ilk mekanik taşıt yapılıncaya
    kadar kara taşımacılığı; katır, at gibi hayvanlar
    tarafından çekilen arabalarla sağlanıyordu.

Bu cümleden kesin olarak çıkarılabilecek yargı
    aşağıdakilerden hangİDİR. =??

A-)Karada yol alan ilk mekanik taşıt askerî amaçlarla
    üretilmiştir.

B-)Mekanik taşıtlar, hayvan taşımacılığını sona
    erdirmiştir

C-)Hayvan gücüyle çekilen kara araçları çok uzun süre
    kullanılmıştır

D-)Mekanik taşıtlar, XVIII. yüzyılda yalnızca Fransa’da
    kullanılmıştır

E-)Profesyonel taşımacılık faaliyetleri, XVIII. yüzyılda
    Fransa’da başlamıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapsodi_381 -- 23 Mart 2014; 23:33:00 >

• up
  • Aynen ya uzun süreyi nasıl çıkarıcaz bu paragraftan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslinda cevaba direk c diyemeyiz ama 1769a kadar kullanildigi icin uzun bir sure kullanilmistir.b sikkinda hayvan tasimaciligi diyor parcada bununla ilgili bir seyden bahsetmemis.

1769 yil uzun bir suredir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdReNaLiN.int -- 23 Mart 2014; 23:37:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam a zaten belli değil, b için ise o ana kadar katırların atların kullanıldığından bahsediyor; bu olaydan sonra bırakıldığından bahsetmiyor, açıkcası c doğru ama ne kadar uzun kullanıldığından bahsetmediği için belki kesin değil diyebiliriz. Yine de cevapların içinde en doğrusu bana göre c'dir
  • O biraz ayrıntı ben de çok düşündüm ama bakın ben şuradan çıkardım 1769'da ...........yapılıncaya KADAR. Bem buradan buldum

• kimse anlamadıki hocam. sapırsaçma bir mantık. belki ilk hayvan taşımacılığı 1700 de başladı biz nerden bilek. ilk insandan beri hayvan taşımacılığı var falanda demiyor. ulan gene sinirlendim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben şöyle bir mantık yürüttüm soruda 1700 lü yıllardan bahsediliyor. Yani mekanik taşıt son 300 yıldır hayatımızda ondan önce çok uzun bir zaman boyunca hayvan gücü kullanılmış dedim. Mekanik taşıtlar hayvan taşıtlarını sona erdirdi diye bir ifade de çıkarılamaz bence

• ....tarafından karada yol alan ilk mekanik taşıt YAPILINCAYA KADAR kara taşımacılığı; katır, at gibi hayvanlar ...
    Yapılıncaya kadar demesi öncesi ifade ediyor buraya göre.yani 1769 a kadar 3000-4000 yıl kullanıldı demek.

Not: benim bu soru doğru ama gerçekten söyledğiniz gibi net değil.saçma sapan bir sistem saçma sapan bir sınav.özellikle matematik çok zordu.nolacak halimiz bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin olarak b yi isaretledim Allah kahretsin ya halada sorunun yanlis oldugunu dusunuyorum

• hocam 1769 diyorsa bunun bir 1' de var herhalde. o zamandan say işte. sayması bile uzun zaman
  • Xlood X kullanıcısına yanıt
    usta dediğin mantıklı ama kesin yardı istiyor , soruda en yakın cevap hangisidir deseydi bnaa göre c olabilirdi ama ne bileyim ya benmi yanlış algılıyorum acaba
  • ne ümitlerle b yi işaretlemiştim
  • Sorunun cevabı net.Hayatında hiç at arabası ile çöp toplayan görmedin mi ?
  • ve kimse e dememiş
  • tkblack kullanıcısına yanıt
    yahu kesin yardı diye bide adama hakaret eder gibi altını çizmişler kesin yargının ulan madem öyle soruyu en yakın cevap hangisir şeklinde sorabilirdi ya
    takla atıtm resmen ygs de ya uçtum anasını satim
  • Bende bu soruya e dedim mekanik taşıtlar ile profesyonel taşımacılık başlamıyo mu ?
    soru gerçekten çok çelişkili keşke boş bıraksaydım
  • bu soru iptal olacak bence
  • Arkadaşlar hani doğru işaretlenme yüzdesi az olan soruların katsayısını artırıyordu ya en fazla kaç puan artar? Söylemesi ayıp C yaptım da
  • Yapılıncaya kadardan iki anlam çıkarabiliriz aslında. Yani şuanda mekanik araçlar kullanılıyor ama eskiden at-katır ve eşşek gibi hayvanlarla yolculuk ediliyordu. Yani mekanik araçlar bunlara son vermiş. Diğer anlamıda sizin dediğiniz gibi. Ben B şıkkını işaretledim böyle düşündüğüm için.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.