Merak ettiğim bişey var. Bi kişi tercih yapıp yerleştirildiği zaman gitmediğinde sonraki sene öss de aobp puanı yarı yarıya kırlıyor. Peki yerleştirildiği yere gidip orada bi sene okusa sonraki sene gene aobp puanı kırlıyor mu? Merak ettiğim bu.
İyi bilmeyenler yazmasın lütfen. Önemli bi konu çünkü
Bildiğim kadarıyla 2. sene kırılmıyor yanlız kırılsa bile yarı yarıya değil 0.8 ile değil 0.3 ile çarpılır yani 80 tam puan yerine 30 alırsın
Eğer sen ünüde 1 yıl okuduktan sonra dondurursan herhangibir puan düşmesi olmuyor..Yani okuldan 75 geliyorsa yine aynı puan geliyor..Ama dondurmazsan yani devam ediyor olarak gözükürse o zaman belli bir puan düşmesi oluyor...
quote:
Orjinalden alıntı: ssff_allthing
Eğer sen ünüde 1 yıl okuduktan sonra dondurursan herhangibir puan düşmesi olmuyor..Yani okuldan 75 geliyorsa yine aynı puan geliyor..Ama dondurmazsan yani devam ediyor olarak gözükürse o zaman belli bir puan düşmesi oluyor...
Evet arkadaş güzel açıklamış.
quote:
Çok teşekkür ederim sana ve diğer yazanlara.
Peki dondurmamın bana herhangi bir zararı var mı? Ben bu sene atıyorum 2 yıllık bi yere yerleştim. Sonraki sene yine öss ye girdim 4 yıllık kazandım. 2 yıllığı dondurup 4 yıllığa başlasam ne gibi bi sornla karşılaşabilirim. Geri kalan yılı illa okumak zorundamıyız? Yani sırf puan düşmesin diye dondurup sonra da 4 yıllık bölümü okuyup sonr adondurduğumuz bölüme devam etmesek olur mu?
Aobp nasıl kırlılıyor yaw...Şimdi ben ilk sene kazanamadım 2.sene girdim aobp kırılcakmı yani
Ben simdi TM ögrencisiyim acikögretim istiyorum sorularim
1-sadece 1 inci bölümü yapmam yeterlimi?
2-tm oldugum icin edebiyat sosyal,ingilizceyi yapmamda gereklimi yoksa mat1,fen1,sosyal1 Türkceyi yapmam yetcekmi?
quote:
Orjinalden alıntı: igoncu
quote:
Çok teşekkür ederim sana ve diğer yazanlara.
Peki dondurmamın bana herhangi bir zararı var mı? Ben bu sene atıyorum 2 yıllık bi yere yerleştim. Sonraki sene yine öss ye girdim 4 yıllık kazandım. 2 yıllığı dondurup 4 yıllığa başlasam ne gibi bi sornla karşılaşabilirim. Geri kalan yılı illa okumak zorundamıyız? Yani sırf puan düşmesin diye dondurup sonra da 4 yıllık bölümü okuyup sonr adondurduğumuz bölüme devam etmesek olur mu?
2.sene Öss girince AOBP düşüyormu???
UP
quote:
Orjinalden alıntı: VipLimE
2.sene Öss girince AOBP düşüyormu???
Herhangi bir yere yerleşmek için seçim yapmadıysan düşmüyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme