Şimdi Ara

ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
1
Favori
28.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: trsmach

quote:

Orjinalden alıntı: evren1905

arkadaşlar yazılım müühendisliği hakkında bilgisi olanlar sorularımı cevaplayabilir mi?
    soru 1 öncelikle geleceği olan bi meslek mi?
    soru 2 bilgisayar mühendisliğinden farkı ne?
    soru 3 atılım üniversitesinde bu bölümü okumak mı yoksa diğer üniversitelerdemi okumak mantıklı ?

su an kafam karma karışık lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler..

yazılım mühendisliği ülkemizde yeni ortaya çıkan bir alan. ben geleceği olduğunu düşünüyorum. askeri alanda şu anda kendi yazılımlarımızı üretmeye başladık. eskiden hep dışardan alıyorduk. diğer yandan geçen sene tobb rektörünü dinlemiştim bu konuyla ilgili açıklaması vardı. gelceğe yönelik bir meslek olduğunu söylüyordu.

bilgisayar mühendisliği bölümünden farkı bilgisayarda sadece yazılım yoktur biliyosun. donanımsal parçaların geliştirilmesiyle ilgili çalışma yaparlar onlar. yazılım mühendisliği ise o donanımın çalışması için gereken yazılımı ortya çıkarır. temel fark bu.

şu anda bu bölüm 4 üniversitede var. bunlar arasında en iyisi atılım gözüküyor. bahçeşehiride düşünebilirsin.

benim merak ettiğim ve seçmekteki korkum su an bu alanı bil.müh. dolurmuş durumda ve türkiyede bölümün tanınmamış olması ikisi arasında kalmış durumdayım sence bu bölümün 5 yıl sonraki durumu nasıl olur bilmiyorum bilir kişi olarak beni yönlendir lütfen cevapların için şimdiden teşekkür..

• quote:

Orjinalden alıntı: carnivora

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: carnivora

ii geceler abi bnim say2 sıralamam 146414. yüm puan 279.814 ben veterinerlik istiyorum olurmu yada nerleri tercih ediyim

tam sana cevap yazıyordum gece, elektrikler kesildi. bide cevaplarken sırayla gitmeye çalışıyorum. veterinerliklere puanın yetmiyor gözküyor. ama madem istiyosun tercihlerinde yer ver. başka yazabileceğin bölümler var. fen edebiyat fakültesindeki bölümler mesela biyoloji, kimya, fizik gibi. onun dışında birçok mühendislik bölümü boş kaldı. jeoloji, jeofizik, maden , çevre mühendislikleri gibi. onlarıda tercih edebilirsin. başarı sıralamana göre tercihini yap. bişey daha ekliyim herhangi bir bölümün karşısında hiç bişey yazmıyosa o bölüm kontenjanını dolduramamış demektir. eğer çizgi çizgi ise yeni açılmıştır.

abi saol cevabın için zten oyle olcak bu veterinerlikler nasreddin hocanın ya tutarsa gibi olcak ondan sonrajeoloji maden ziraat flan yazcam aslında 2 yıllık bilgisayar teknolojisi ve programlama yazcam ama eğitim kalitesi iyi deil diylar

ziraat yazmanı pek önermem. jeofizik, maden ve çevre mühendisliğini daha çok tavsiye ederim. bide bunların dışında seramik mühendisliğini öneririm. çıkınca iş bulma şansın yüksek.ayrıca seramik bilgisayarların çiplerinde de kullanılıyormuş. ilerisi için önem kzanabilcek bir meslek. diğer yandan biyolojiyi öneririm.eğer başarılı bir öğrenci olurum diyosan doktor bile olabilirsn biyoloji mezunu olup.tus'a girebiliyorsun. 2 yıllıklara bakcak olursak işler biraz karışıktır 2 yıllıklarda. çünkü burda öncelik meslek liselilerindir.onların dolduramadığı bölümleri tercih edebilirsin ancak. bilgisayarla ilgili olan her 2 yıllık bölüm meslek liseliler tarafından doldurulmaktadır zaten. belki 1-2 istisna olabilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: onurdag89

ikinci öğretim okumak için ne kadarlık bir bedel ödememiz gerekiyor?

şu anda kılavuz elimde yok ama arka sayfalarda seçeceğin fakülte veya yüksekokula göre fiyatlar yazıyor olmalı.ikinci öğretimler daha pahalıdır. mesela fen edebiyat fakültesi 150 ytl alırken ikinci öğretimlerde 300 ytl yi buluyor fiyatlar ( tam rakamı hatırlamıyorum)

tercihlerim
    1.boğaziçi üni turizm işletmeciliği sırası ea1 18 000
    2.istanbul üni ingilizce işletme sırası ea2 25 300
    3.istanbul üni kamu yönetimi sırası ea2 25 900
    4.yıldız üni iktisat sırası ea2 29 500
    5.marmara üni işletme sırası ea2 29 700
    6.istanbul üni işletme sırası ea2 32 800
    7.istanbul iktisat fak. işletme sırası ea2 33 300
    8.marmara üni ekonometri sırası ea2 36 100
    9.marmara üni iktisat sırası ea2 43 000
    10.marmara üni işletme i.ö sırası ea2 49 500
    11.marmara üni iktisat i.ö ea2 sırası 54 300
    12.marmara üni maliye i.ö sırası ea2 57 000

sizce hangisine girme olasılığım yüksek.

şimdiden teşekkürler.....
    yâr olur_____/ağyâr olur______/serdâr olur__/dîdâr olur...
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşlar yazılım müühendisliği hakkında bilgisi olanlar sorularımı cevaplayabilir mi?
    soru 1 öncelikle geleceği olan bi meslek mi?
    soru 2 bilgisayar mühendisliğinden farkı ne?
    soru 3 atılım üniversitesinde bu bölümü okumak mı yoksa diğer üniversitelerdemi okumak mantıklı ?

su an kafam karma karışık lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkürler..

yazılım mühendisliği ülkemizde yeni ortaya çıkan bir alan. ben geleceği olduğunu düşünüyorum. askeri alanda şu anda kendi yazılımlarımızı üretmeye başladık. eskiden hep dışardan alıyorduk. diğer yandan geçen sene tobb rektörünü dinlemiştim bu konuyla ilgili açıklaması vardı. gelceğe yönelik bir meslek olduğunu söylüyordu.

bilgisayar mühendisliği bölümünden farkı bilgisayarda sadece yazılım yoktur biliyosun. donanımsal parçaların geliştirilmesiyle ilgili çalışma yaparlar onlar. yazılım mühendisliği ise o donanımın çalışması için gereken yazılımı ortya çıkarır. temel fark bu.

şu anda bu bölüm 4 üniversitede var. bunlar arasında en iyisi atılım gözüküyor. bahçeşehiride düşünebilirsin.

benim merak ettiğim ve seçmekteki korkum su an bu alanı bil.müh. dolurmuş durumda ve türkiyede bölümün tanınmamış olması ikisi arasında kalmış durumdayım sence bu bölümün 5 yıl sonraki durumu nasıl olur bilmiyorum bilir kişi olarak beni yönlendir lütfen cevapların için şimdiden teşekkür..

doğru söylüyorsun ama ilerde bu alanlar biribirinden ayrılcaktır. bilgisayar mühendisliğide parlak bir bölüm.hangi ilde oturuyosun? oturduğun yerde bilgisayar mühendisliği olan üniversite vardır sanırım. en sağlıklı bilgiyi okuldan alabilirsin o yüzden bugün bir üniversitenin mühendislik bölümüne git ve bilgi al. sana yardım etceklerdir mutlaka.

• quote:

Orjinalden alıntı: acımalı

benim ea1 puanım 344 sıram 32 250
    ea2 puanım 318 sıram 31 294

tercihlerim

6. tercihinin gelcektir tahminimce. sıralamada çok fazla oynama olcağını zannetmiyorum.

• quote:

tercihlerim

bence istanbul üniversitesi işletmeden sonraki heryer olabilir gibi gözüküyor,o bölümde dahil

• quote:

quote:

tercihlerim

6. tercihinin gelcektir tahminimce. sıralamada çok fazla oynama olcağını zannetmiyorum.

teşk...
    yâr olur_____/ağyâr olur______/serdâr olur__/dîdâr olur...

•  ÖSS Tercihlerinize Yardımcı Oluyorum !!! (KONU HORTLADI)

resim küçükse

Açık öğretim den ba$ka 4 senelik bir bölüme girebilirmiyim bu puan ile ?

öncelikle kimlik numaranı saklamanı tavsiye ederim.benden bi kötülük gelmz sana ama belki kötü niyetli insanlar olabilir.

aldığın puanla sözel2 alanında tercih yapabilirsin ama bi yerlerin gelme ihtimali çok çok az. o yüzden açıköğretim doğru bir tercih olacaktır.

teşekkürler birde alıntıyı silerseniz :)

quote:

Orjinalden alıntı: amylee

Açık öğretim den ba$ka 4 senelik bir bölüme girebilirmiyim bu puan ile ?

aldığın puanla sözel2 alanında tercih yapabilirsin ama bi yerlerin gelme ihtimali çok çok az. o yüzden açıköğretim doğru bir tercih olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trsmach -- 1 Ağustos 2007; 15:50:59 >

Orjinalden alıntı: amylee

ea1 den turizmleri felan denesem mi ?

şansını deneyebilirsin ama geleceğini zannetmem.

Orjinalden alıntı: ZzZz...

ea2 öğrencisiyim ben 74.731 ci oldum 83.100 lük veya 85.300 lük bi yerlerşme sansım nedir???

o bölümlere girme şansın çok yüksek. normal durumda hayırlı olsun diyebiliriz. ama eğer o yazdığın bölümleri yüksek puanlı öğrenciler tercih ederse sıralama çok değişebilir. işte bu yüzden hiç bir zman garanti diyemeyiz. yinede ben hayırlı olsun demek istiyorum
  • inş. dediğin gibi olur yaa...işte bir kurt içime düşüo ya olmazsa die..bide diolar eğer 74 bininciysen 30-35 bin altınıda yaz..ben 24 bine kadar altımı yazdım ya hiçbir yer olmazsa die fln öle işte...nese içimi rahatlattın biraz saolasın...buarada sırlaamsını yazdıım bölümler uludağ çeko 2. öğretim ve eskişehir osmangazi iktisat 2. öğretim..
    quote:

quote:

ea2 öğrencisiyim ben 74.731 ci oldum 83.100 lük veya 85.300 lük bi yerlerşme sansım nedir???

o bölümlere girme şansın çok yüksek. normal durumda hayırlı olsun diyebiliriz. ama eğer o yazdığın bölümleri yüksek puanlı öğrenciler tercih ederse sıralama çok değişebilir. işte bu yüzden hiç bir zman garanti diyemeyiz. yinede ben hayırlı olsun demek istiyorum

• quote:

inş. dediğin gibi olur yaa...işte bir kurt içime düşüo ya olmazsa die..bide diolar eğer 74 bininciysen 30-35 bin altınıda yaz..ben 24 bine kadar altımı yazdım ya hiçbir yer olmazsa die fln öle işte...nese içimi rahatlattın biraz saolasın...buarada sırlaamsını yazdıım bölümler uludağ çeko 2. öğretim ve eskişehir osmangazi iktisat 2. öğretim..
    quote:

quote:

30 - 35 bin altı biraz hayal olur ben söyliyim.onu söyleyenlerde sayısalcıları çıkaranlardır. burda açıklmasını 30 kez yaptım. sen 50 000 den başla 90 000 de sonlandır. için rahat etcekse eğer 30 000 de de bir kaç tercih yap.ama gelmeyecektir. ama 83 bin ve 85 bin olan tercihlerin çok büyük ihtimal gelcektir. hatta 75 000 lerde tercihin varsa orasıda gelebilir.tercih sıran önemli tabi.

• Nevşehir işletme veya Yozgat makine mühendisliğinden birini tercih edeceğim ikiside geliyor büyük ihtimalle fakat şehirlere takılmadan düşünürsek makine müh. mi yoksa işletme mi daha iyidir bilemiyorum ne tavsiye edersiniz??

Orjinalden alıntı: ultraslan_38

Nevşehir işletme veya Yozgat makine mühendisliğinden birini tercih edeceğim ikiside geliyor büyük ihtimalle fakat şehirlere takılmadan düşünürsek makine müh. mi yoksa işletme mi daha iyidir bilemiyorum ne tavsiye edersiniz??

makine mühendisliğini tek geçerim. ama şehirlere takılmak zorundayım. bu mühendislik mesela en azından eskişehirde olsaydı daha da iyi olabilirdi. okulun her zman önemi vardır. amcamın oğlu yozgat inşaatı bitirdi. şu anda istanbulda çalışıyor. bi sıkıntısı yok. ama başka bi akrabamda yıldız teknik makineyi bitirdi ve izmirde kendi işini kurdu. gelecek vadeden işadamı seçildi. yani bunda okulunda payı çok. ama sende diyosunki elde biraz daha puan olsa niye seçmeyim.sende haklsın bende haklıyım

benim tercihim makine mühendisliği .karar sana kalmış. bölümle ilgili iyice bir araştırma yap öyle tercih et. eğer bulunduğun şehirde üniversite varsa ve makine mühendisliği bölümü varsa mutlaka okula gidip bilgi al.kapıdan çevirmeyeceklerdir seni. kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trsmach -- 2 Ağustos 2007; 0:34:00 >

• Kayseri de yaşıyorum ve burası sanayi şehri olduğundan dolayı makine müh. olunca iş imkanıda geniş olur diye düşünüyorum. Erciyes makine maalesef tutmuyo o yüzden Yozgat yazcam. Güvenebileceğim ve bana iş garantisi veren bi çevrem var yeterki sen diplomayı al diyolar, durum böyle olunca makine banada mantıklı geliyo ama işletmede de yönetici müdür vb. çok iyi yerlere gelme şansı var birazda o yüzden düşünüyorum işletmeyi. Makine müh. olunca ne kadar yükselebilirimki mesela
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.