Şimdi Ara

öss soruları nasıl hazırlanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neye göre seçiliyorlar ve en önemlisi soruların dışarıya sızdırılmaması konusunda nasıl önlem alıyorlar?

• Ösym hakkında her şey aşağıdaki faaliyet tablosounda var. Eğer tümünü okuyabilirsen -ki okuyamazsın- bilgilenirsin.

http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=34081&DOSYAISIM=OSYM_2008_FAALIYET_RAPORU.pdf

Eskiden bu konuyla ilgili kısa bir yazı vardı sitelerinde ama şimdi yok. O yazıda ilginç bir bilgi vardı. Ösym soru hazırlama ve geliştirme ekibi sınav sezonu içerisindeki tüm soru bankalarını inceleyip tamamen farklı ve özgün sorular hazırlıyorlarmış. Ütopik tabii ki. İnanıp inanmamak sınavcılara kalmış artık.

• Balıkesir FDD 2009 ÖSS'den sonra 240 sorunun hepsinin bir benzerinin kendi kaynaklarında olduğunu iddaa edip, sınavdaki her soruyu yanında kendi kaynaklarındaki benzer soru ile birlikte panoya asmıştı. Görünce kopmuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qamyoncu -- 18 Eylül 2009; 12:53:45 >
  • ya ole odaya kapanıp yazmıyolar sorular. akademisyen denilen bi tayfa var, bunlar surekli olarak aynı kişi degiller bazı bazı değişiyolar . her konunun profu-doc u evde okulda otobuste hazılrıyo soruyu osym ye veriyo. olay basımda kopuyor.
  • dersaneler ve soru hazırlayan yayınlar ösym nin havuzuna soru gonderıyor
    ösym de bu sorularda bı degısıklık yapıp ekle,cıkar vs yapıyorlar

diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: qamyoncu

Balıkesir FDD 2009 ÖSS'den sonra 240 sorunun hepsinin bir benzerinin kendi kaynaklarında olduğunu iddaa edip, sınavdaki her soruyu yanında kendi kaynaklarındaki benzer soru ile birlikte panoya asmıştı. Görünce kopmuştum

benzer soruları asıyorlar ve çoğuda birebir tutuyor. ve bunuda çoğu dersane yapıyor sadece balıkesir fdd değil yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zayef- -- 19 Eylül 2009; 13:50:51 >
  • Benim bildiğime göre. MEB tarafından seçilen bir heyet, Dış dünya ile iletişimi kesilecek şekilde bi kamp altına alınıyorlar. Kendi alanlarıyla ilgili sorular hazırlıyorlar. Bu sorular havuzda toplanıyo ve ÖSS de sorulmak üzere içlerinden seçiliyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akçalı.

Benim bildiğime göre. MEB tarafından seçilen bir heyet, Dış dünya ile iletişimi kesilecek şekilde bi kamp altına alınıyorlar. Kendi alanlarıyla ilgili sorular hazırlıyorlar. Bu sorular havuzda toplanıyo ve ÖSS de sorulmak üzere içlerinden seçiliyorlar.

işte o kampta dış dünyayla iletişimi nasıl kesebiliyorlar? ve soruyu seçenler kim? tam bir adalet sağlanabiliyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhamiselin

Neye göre seçiliyorlar ve en önemlisi soruların dışarıya sızdırılmaması konusunda nasıl önlem alıyorlar?

sorularımı çalmayı düşünüyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

ya ole odaya kapanıp yazmıyolar sorular. akademisyen denilen bi tayfa var, bunlar surekli olarak aynı kişi degiller bazı bazı değişiyolar . her konunun profu-doc u evde okulda otobuste hazılrıyo soruyu osym ye veriyo. olay basımda kopuyor.

Proflar doc lar ne anlar öss'den
    Geçen yılın bir sorusunu 3 prof 3 saatte zor çözmüştü olay oldu tabi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: arseniCem

sorularımı çalmayı düşünüyorsun?

Senin sorularını mı?
  • valla ( 1975-1976 yıllarında) ilk girdiğimde 70-80 sorudan 17-18 soru yapabildim, sorular çok zordu, ama iyi puan gelmişti... 2. girişimde 80 civarı sorudan 55 filan çözdüm, önceki senenin sorular kazıktı şikayetlerini birisi anlamıştı galiba ve yine çok iyi puan gelmişti...Anlıyacağın sorun yanlış yerde , bence milli piyango idaresine e-maille sor cevabını!
  • dershaneler kendi yayınlarının sorularını ösym ye yolluyorlar oradaki kişiler de kaliteli soruları seçip bir benzerlerini hazırlıyorlar olay bundan ibaret...
  • TCS Sınavı hakkında bilgisi olan varmı ? (yurtdışı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßy Spécops. -- 21 Kasım 2009; 18:59:26 >
  • ÖSYM'nin ÖSS'deki soruları belirli kişi ya da kurumlara dağıtmadığından nasıl emin olabiliriz?
    Yanlış hatırlamıyorsam polis okulu sınavlarında çıkan sorularının bire bir aynısı önceden körfez dershanelerinde yapılan sınavdaki sorularla aynıydı. ÖSS'de benzer bir durumun yaşanmayacağının ve başarı sıralarıylla oynanıp oynanmayacağının bir garantisi var mıdır?
  • bu soruları hazırlayan kşilere yemin mi ettiriyolar acaba ::) kimseye söylememesi hakkında.. valla ben olsam dayanamam tanıdıklara yetiştiririm :/ bu adamlar ağzını nasıl tutuyo hayret
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luzifer

quote:

Orijinalden alıntı: Se®PiL

bu soruları hazırlayan kşilere yemin mi ettiriyolar acaba ::) kimseye söylememesi hakkında.. valla ben olsam dayanamam tanıdıklara yetiştiririm :/ bu adamlar ağzını nasıl tutuyo hayret

Soruları hazırladıkları yerde ÖSS bitene kadar çıkarılmıyorlar.

o zaman iyi para alıyolardır ::) bi yerde tıkılı kaLmak kolay diil :/ bi şelikde sorular sızdırılır aslında

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu soruları hazırlayan kşilere yemin mi ettiriyolar acaba ::) kimseye söylememesi hakkında.. valla ben olsam dayanamam tanıdıklara yetiştiririm :/ bu adamlar ağzını nasıl tutuyo hayret

Soruları hazırladıkları yerde ÖSS bitene kadar çıkarılmıyorlar.

o zaman iyi para alıyolardır ::) bi yerde tıkılı kaLmak kolay diil :/ bi şelikde sorular sızdırılır aslında

Evet, bence de iyi para alıyorlardır ama soruları sızdırmaları çok çok zor olur herhalde. Yani MEB de alıyordur önlemini.

meb niye önlem alsın ki ösym konumuz

• konunuların uzmanları olan proflar ve doc lar hazırlıyoooorrrr..
  • hazırlıyanların eline sağlık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.