Şimdi Ara

ÖSS KAZANMAK ÇOK MU ZORDUR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açık öğretim lise okuyorum(Düz), normal liseye gidenler gibi öğretmenden ders dinleme imkanım olmuyor.
    Dersaneye gitmek veya özel ders görmek gerekli midir?

Çok mu zordur ÖSS kazanmak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 15 Ağustos 2008; 1:16:29 >

• off hemde nasıl.
  • Öss de kazanmak istediğin bölüme bağlı..
    hangi üniversitenin hangi bölümünü istiyorsun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: KayTheRock

Öss de kazanmak istediğin bölüme bağlı..
    hangi üniversitenin hangi bölümünü istiyorsun ?

Üniversite abartılı olmasına gerek yok. Bilgisayar / İngilizce veya Psikoloji düşünüyorum ama ?
  • bölüm kazanmak kolay
    istediğin bölümü kazanmak zor
  • valla sözelsen ikisi de zor
  • Açıktan devam usta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben şahsen son 1 ay haricinde üstüne adam gibi hiç düşmeden ilk senemde ea2den 305 puan aldım...Diyenler olacaktır çok mu iyi diye...Elbette değil,ama ucundan kulağından çalışarak yapılan puan bu.Puanımın ve sıralamamın üstünde tercihler yaptım.Gelirse gelir,gelmezse sonunda ölüm yok diye düşünerekten yaptım yüksek tercihleri.
    Soruna gelince(bunun yanlış anlaşılmasını istemiyorum!) sene başından sonuna kadar deyim yerindeyse inek gibi çalışan,sınava oldukça titiz çalışan,töderlerde güvenderlerde 250 ham puan alan arkadaşlardan(ki ben bunların hiç birine girme tenezzülünde bulunmadım) fazla alabildiysem;bunun zorlukla değil dikkat ve uygulanacak olan taktikle ilgisi olduğunu savunuyorum.
    Senin yapacağın kendine sınavlarda bir taktik belirle ve asla yılma.
    Saygılar,sevgiler

• quote:

Orjinalden alıntı: serkanevreka

bunun zorlukla değil dikkat ve uygulanacak olan taktikle ilgisi olduğunu savunuyorum.
    Senin yapacağın kendine sınavlarda bir taktik belirle ve asla yılma.
    Saygılar,sevgiler

Benimde yaptığım ve yapmaya çalıştığım şey bu. Doğru söyledin.
  • Ne yalan söyliyeyim gerçekten zor. Çünkü temelin zayıfsa öss ezer geçer. Sınav kolay 340 alıyorum diyenlere bakın hepsinin temeli cok sağlam insanlar. Zamanında düzenli çalışma alışkanlığı kazanmışlar bu nedenle zorluk çekmiyorlar. Benim temelim zayıftı 3. girişimde anca topladım kendimi. Bilgin varsa hızlanmak için uğraşırsın. Bir noktadan sonra zaman kavramı inanılmaz önemli oluyor özellikle ea ve sayısalcılar için.

Öss'yi kazanmak eskidendi, şimdi tercih var. Öss'yi kazandın mı diye cok soran oluyor hepsine de izah ediyorum. Sizde deneyin
  • 99 da girdim ÖSS ye. Hani şu meşhur sınav. İlk defa değişti sistem.Bu yetmedi bide sorular çalındı. 1 ay ertelendi. Puanlar belli değildi felan filan.
    Yeni sistemde lise 3 konularınıda eklediler.1,2 kavramı çıkınca bence biraz daha zorlaştı sınav.Eski sistemde olsaydın daha kolaydı kazanman. Özelliklede sayısalcı olarak sözlel sorular çok kolay geliyordu. Çoğu yorum gerektiren bilgi gerektirmeyen sorulardı.Şimdi ise 2. kısımlarda bilgi gerekiyor.
    Ama açık liseokuyoru demişin. Bu nedenle bölümünde önemli. Sözel veya EA seçersen iyi olur. Sayısalda zorlanırsın.Okuduğunu anlayan,ezbere kaçmayan biriysen yapabilirsin aslında. Çok iyi bir üniversite kazanman zor olabilir. Ama üniversite kazanabilirsin.

Sana tavsiyem şimdiden tarih,coğrafya ve felsefe kitapları al.Bol bol oku. Aklında kalır mutlaka.Dershaneyede mutlaka gitmen gerekir.En azında çalışma düzenin olur. Soru çözersin bol bol.En önemlisi de soru çözmek.Hem zaman açısından hmde okuduğun soruları daha çabuk anlaman açısından.
    Başarılar.Kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: ferfecir06

99 da girdim ÖSS ye. Hani şu meşhur sınav. İlk defa değişti sistem.Bu yetmedi bide sorular çalındı. 1 ay ertelendi. Puanlar belli değildi felan filan.
    Yeni sistemde lise 3 konularınıda eklediler.1,2 kavramı çıkınca bence biraz daha zorlaştı sınav.Eski sistemde olsaydın daha kolaydı kazanman. Özelliklede sayısalcı olarak sözlel sorular çok kolay geliyordu. Çoğu yorum gerektiren bilgi gerektirmeyen sorulardı.Şimdi ise 2. kısımlarda bilgi gerekiyor.
    Ama açık liseokuyoru demişin. Bu nedenle bölümünde önemli. Sözel veya EA seçersen iyi olur. Sayısalda zorlanırsın.Okuduğunu anlayan,ezbere kaçmayan biriysen yapabilirsin aslında. Çok iyi bir üniversite kazanman zor olabilir. Ama üniversite kazanabilirsin.

Sana tavsiyem şimdiden tarih,coğrafya ve felsefe kitapları al.Bol bol oku. Aklında kalır mutlaka.Dershaneyede mutlaka gitmen gerekir.En azında çalışma düzenin olur. Soru çözersin bol bol.En önemlisi de soru çözmek.Hem zaman açısından hmde okuduğun soruları daha çabuk anlaman açısından.
    Başarılar.Kolay gelsin.

Bilgisayar, ingilizce, psikoloji ?

Bunları düşünüyorum bölüm olarakta... Sözel mi oluyor bunlar ? Nasıl oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 15 Ağustos 2008; 2:12:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Zuisudra

quote:

99 da girdim ÖSS ye. Hani şu meşhur sınav. İlk defa değişti sistem.Bu yetmedi bide sorular çalındı. 1 ay ertelendi. Puanlar belli değildi felan filan.

Başarılar.Kolay gelsin.

bunların 2sinede sözelden giremezsin

• Kardeşim kusura bakma ama sen daha hangi bölümün hangi fakültelere gireceğini bilmiyormuşun daha.Yardımcı oluruz tabiki sana.Ama sen daha çok şey öğrenmen gerekiyor gördüğüme göre.
    Şimdi ingilizce için dil sınavına gireceksin.YDS ye yani.
    Bilgisayar için sayısal öğrencidi olman gerekiyor.
    Pskoloji içinde sanırım EA okuman gerekiyor.(Yanlışım olabilir sözeldende alınıyor olabilir)

Yani sen önce bi karar ver.Hani mesleği yapmak istiyorsun.Ondan sonra o meslek için hangi bölümde okuman gereiyorsa onu okumalısın. Yarın hemen bir ÖSS rehberlik kitabı al. Çok ucuza bulabilirsin.Çoğu zaten ücretsizdir.İyice oku hangi fakülte için hangi bölüm gerekiyormuş. Sonra burda sana yardımcı olacak çok kişi olacaktır.
    quote:

Orjinalden alıntı: Zuisudra

quote:

Başarılar.Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.