Şimdi Ara

öss'deki sos1 sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi bölgelerin sınırlarında zamanla değişme olması beklenmez ?
    A)Tarım Bölgeleri B)Askeri Bölgeler C)Turizm Bölgeleri D)İklim Bölgeleri E)Maden Bölgeleri

gibi bir soru vardı.
    Siz ne yaptınız, iklim yapanlar neyi düşünüp iklim yaptılar. Küresel ısınma gibi bi durum yok mu zaten doğrudan?

Bence her şey zaman içinde değişir, buradaki seçeneklerin hepsi. ben madeni seçtim bunların arasından, en değişmeze yakını o görünüyordu. siz ne düşünüyorsunuz

• Kaynak tükenince maden bölgeside değişmez mi?
  • bende hepsi değişir dedim.
    ama iklimin en yavaş değişeceğini düşündüm.
    mesela bundan 30-40 yıl önce zonguldakta kömür madeni bulununca orası maden şehri oldu ordaki maden biterse değişecek..
    mesela petrolün bulunması şurda 100 150 senedir en fazla..ama geçende bir haberde petrol 40 yıl içinde bitecek diyordu.. yani bu maden 200 yıl yetmiş bize ondan sonrası için başka madenler çıkacak ve maden bölgeleri değişecek..
    ama iklim değişiklikleri 100-150 yıl içinde olmaz..
    1000 lerce yıl alır.
    mesela her ne kadar küresel ısınma değiştiriyor desekte..kutuplarda denize girmek bizim için şu an imkansız..bunun gibi bişey işte.. anlatabildim inşallah?

öss belki şunu düşünmüştür.iklim bölgeleri hariç tüm bölgeler insana bağlı.. ikliminde insana bağlılığı var ama bu diğerlerine oranla çok az.. belki bunu düşünerek sormuşlardır..

• maden bölgesini şöyle düşünücez.

Mesela batman bundan 50 yıl önce 20 haneli bir köydü. İluh köyü. Orada petrol bulundu ve şu anda batman yeni ve büyük bir şehir. Ve petrol bölgesi. Önceden petrol bölgesi değildi ama şimdi petrol bölgesi.

Ama İklim değişimi milyonlarca yıl süren bişey. Milyonyılda sıcaklık 1 derece oynar, bitki türlerinden 2-3 değişik bitki türü girer doğal ortama, yllık yağış miktarında ufak değişmeler olur belki. Tamam 1 dk içinde bunları nasıl düşünücez diyebilirsiniz ama soruda hata yok yani.
  • bende askeri bölge yaptım moral 0 :D
  • bende askeri bölge olarak düşünmüştim ama iyi ki işaretlememişim
  • quote:

Orjinalden alıntı: onur01

bende askeri bölge yaptım moral 0 :D

ama askeri bölgede eğitim yapılmıyo mu?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gomel -- 18 Haziran 2009; 16:35:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MATEMATİK SORUSU ?
    11 yıl önce açıldı
    ayt matematik ilk sorular
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Küresel ısınmada asit yağabiliyor?Hemde insanlar sıcak yerlerden soğuk yerlere gidiyor.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: walcottt

maden bölgesini şöyle düşünücez.

Mesela batman bundan 50 yıl önce 20 haneli bir köydü. İluh köyü. Orada petrol bulundu ve şu anda batman yeni ve büyük bir şehir. Ve petrol bölgesi. Önceden petrol bölgesi değildi ama şimdi petrol bölgesi.

Ama İklim değişimi milyonlarca yıl süren bişey. Milyonyılda sıcaklık 1 derece oynar, bitki türlerinden 2-3 değişik bitki türü girer doğal ortama, yllık yağış miktarında ufak değişmeler olur belki.

Dubai inanılmaz derece ağaç diktiği için, aslında yılda 1 kere yağan yağmur artık 6 ayda 1 yağıyor. Bu iklimin değiştiğini göstermez mi (ki bu çok minimal derecede bir örnek)

Bir maden milyonlarca yıldır ordadır, yerin jeolojik yapısıdır. Sen sadece orayı keşfedersin, ama orası zaten yıllarca vardır.

• ben de askeri yapmıştım
    ne yazık
  • quote:

Orjinalden alıntı: judith

quote:

Ama İklim değişimi milyonlarca yıl süren bişey. Milyonyılda sıcaklık 1 derece oynar, bitki türlerinden 2-3 değişik bitki türü girer doğal ortama, yllık yağış miktarında ufak değişmeler olur belki.

Dubai inanılmaz derece ağaç diktiği için, aslında yılda 1 kere yağan yağmur artık 6 ayda 1 yağıyor. Bu iklimin değiştiğini göstermez mi (ki bu çok minimal derecede bir örnek)

Bir maden milyonlarca yıldır ordadır, yerin jeolojik yapısıdır. Sen sadece orayı keşfedersin, ama orası zaten yıllarca vardır.

Evet milyonlarca yıl boyunca vardır yer altında madenler ama ösym kağıt üzerindeki maden bölgelerini soruyor.
    Harita olarak düşünücez. Harita üzerinde askeri bölgeler değişir, maden bölgeleri değişir ama iklim kolay kolay değişmez yani. Şimdi diycen nerden bileyim harita üzerinde düşüneceğimizi valla bilmem.

Yani çok zor bir soru bellki de eksik bilgi verilmiş olabilir ama hata yok bence.(eksik bilgi hata mı sayılır bilmem) Zaten olsa da iptal edilmez. Geçen sene de hiçbir soru iptal edilmedi. Üzerinde günlerdir tartışmak yersiz bence.

• quote:

Evet milyonlarca yıl boyunca vardır yer altında madenler ama ösym kağıt üzerindeki maden bölgelerini soruyor.
    Harita olarak düşünücez. Harita üzerinde askeri bölgeler değişir, maden bölgeleri değişir ama iklim kolay kolay değişmez yani. Şimdi diycen nerden bileyim harita üzerinde düşüneceğimizi valla bilmem.

Yani çok zor bir soru bellki de eksik bilgi verilmiş olabilir ama hata yok bence.(eksik bilgi hata mı sayılır bilmem) Zaten olsa da iptal edilmez. Geçen sene de hiçbir soru iptal edilmedi. Üzerinde günlerdir tartışmak yersiz bence.

Soruda demiş zaten "hangisinin sınırlarında" diye yani harita üzerinde düşünülmesi gerektiği söyleniyor. Güzel düşünmüşsün walcottt. Soruyu ilk okuduğumda direk maden demiştim ama tekrar baktığımda soruyu dikkatli okumadığımı gördüm. Kırmızıyla yazdığım kelimeyi okumamıştım.

• bu soruda da eksiklik var ben de maden bölgesi yaptım maden yer altında fln diye düşündüm.Soruda en az değişir demesi lzm iklim bölgeleri az da olsa değişebilir sonuçta.Küresel ısınma gibi insanlığı tehdit eden çok önemi bir sorun varken iklimin değişmeyeceğini düşünmek çok saçma geliyo bana
  • quote:

Ama İklim değişimi milyonlarca yıl süren bişey. Milyonyılda sıcaklık 1 derece oynar, bitki türlerinden 2-3 değişik bitki türü girer doğal ortama, yllık yağış miktarında ufak değişmeler olur belki. Tamam 1 dk içinde bunları nasıl düşünücez diyebilirsiniz ama soruda hata yok yani.

Küresel ısınma iklmleri değiştiriyor.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gomel

quote:

Küresel ısınma iklmleri değiştiriyor.?

nerenin iklimi değişti mesela? Hangi çölde bataklık oluştu? 200 yıllık bi sanayileşme sürecinden sonra bi kaç buzul eridi 2-3 cm denizler yükseldi, sıcaklık ortalamaları 1 derece arttı. İklim değişti mi?

zéytin benimde dikkatimi çekmemişti açıkçası sınavda da sen söyeyene kadar da. zaten iklim deyip geçmiştim hemen. Uzun uzun düşünülecek bir soruydu belki ama işaretledim geçtim çünkü vakit kaybetmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emmanuelle Olmak -- 18 Haziran 2009; 19:17:19 >

• Soru kökünde hata var. Zamanla en az değişmesi beklenir olabilirdi...
  • Askeri ve iklim arasında kalmıştım . İklim daha uzun zaman içinde değişir diye sallamıştım :)
  • quote:

nerenin iklimi değişti mesela? Hangi çölde bataklık oluştu? 200 yıllık bi sanayileşme sürecinden sonra bi kaç buzul eridi 2-3 cm denizler yükseldi, sıcaklık ortalamaları 1 derece arttı. İklim değişti mi?

ankara atatürk orman çiftliği eskiden bataklıktı,şimdi orman.güneydoğu anadolu bölgesi eskiden daha kuru bir iklime sahipti atatürk barajıyla değişti..bunlar kısa zamanda oldu.

maden bölgeside değişir,mesela en basitinden bitebilir.veya yeni fosil yakıt kaynakları oluşabilir.

kısaca hepsi değişir,soru yanlış.
  • edebiyatta 1 soru, türkçede 1 soru ve sos1de bu soru yanlış...kesinlikle yanlış...ama iptal etmezler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

ankara atatürk orman çiftliği eskiden bataklıktı,şimdi orman.güneydoğu anadolu bölgesi eskiden daha kuru bir iklime sahipti atatürk barajıyla değişti..bunlar kısa zamanda oldu.

maden bölgeside değişir,mesela en basitinden bitebilir.veya yeni fosil yakıt kaynakları oluşabilir.

kısaca hepsi değişir,soru yanlış.

Soruda iklim değişir mi demiyor.. İklim değişimlerinden dolayı bölge sınırları değişir mi diyor.. Kaldı ki AOÇ bataklıkken Ankara'nın iklimi karasaldı. Şimdi orman, iklim hala karasal.

Soruda önemli olan bölge sınırları.. ÖR: İç Anadolu Bölgesi Güney sınırı Toros Dağları boyunca uzanır. Bunun nedenlerinden 1'i Toros'un kuzey eteğinde karasallık başlar, güney eteğinde akdeniz iklimi.. Yani bölge sınırını iklim belirlemiş bir nebze.. Bu sınır anca iklim değişirse değişebilir. İç Anadolu sınırı biraz güneye veya biraz kuzeye kayabilir.. İklim değişimi de çok zor bir olaydır. Ekvatoral iklimin yeri bellidir, Tundranın yeri bellidir, Muson ikliminin yeri bellidir.

Fakat bunun üzerinde çok düşünmek gerekiyor.. Kabul edilebilir kisoru çok ama çok kalitesiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zéytin -- 18 Haziran 2009; 21:37:44 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.