Şimdi Ara

ÖSS DE DEĞİŞİKLİK VAR!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DAHA ÖNCE VERİLDİ Mİ BİLMİYORUM AMA FORUMDA ÇOK GENÇ VAR!! DİKKATLİ OKUYUN DERİM!!

Gençlerin gelecek için attıkları en önemli adımlardan biri de ÖSS... Önümüzdeki sene ÖSS'de köklü değişikliler var. Sınav süresi bunların başında. İşte yeni sınav sistemi:

ÖSS’nin süresi 3 saatten, 3.5 saate çıkıyor. Tek oturumda yapılan ÖSS sonavı, 2006'da 1970'li yıllarda olduğu gibi "aynı gün ara verilerek iki oturumda" gerçekleştirilecek.

ÖSYM ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yeni ÖSS’nin süresi 3 saatten, 3.5 saate çıkıyor. Kendi alanlarının dışına yönelen öğrenciler 180 yerine 210 soru çözecek. Halen 300 olan tavan puan da otomatikman artacak.

GELECEK yıl üniversiteye girecek yaklaşık 2 milyon gencin merakla beklediği yeni ÖSS sisteminin ‘temel’ esasları belli oldu. Halen 3 saat olan büyük yarışın süresi 3.5 saate çıkıyor. Sınav süresinin 3.5 saate çıkarılmasının, halen tek oturumda yapılan sınavın, ‘aynı gün iki oturumda’ yapılmasını da gündeme getirebileceği bildirildi. Karar bu yönde çıkarsa, 2006-ÖSS, 1970’li yıllarda olduğu gibi aynı gün içinde ‘ara vererek’ iki oturumda yapılacak.

ÖSYM ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak çalıştığı bu ay sonunda açıklanacak yeni sistem şöyle işleyecek:

2 BÖLÜMLÜ SINAV

Tüm lise müfredatını kapsayacak sınav, 2 bölümden oluşacak. İlk bölümde, düz ve meslek liselerinde ortak sınıf olan lise 1 ve ilköğretimin ikinci kademesini de kapsayacak, yetenek ölçme ağırlıklı 120 soru yer alacak. 2’nci bölümde ise lise 2 ve 3 müfredatlarını içeren, bilgi ağırlıklı sorular yöneltilecek. Adaylar, 30’ar sorulu Matematik 2, Fen 2, Türkçe 2 ve Sosyal 2’den, alanlarına yönelik 60’ar soruyu çözecekler.

FARKLI ALANA 210 SORU

Kendi alanlarının devamı niteliğindeki programlara yerleşebilmek için toplam 180 sorudan sorumlu olacak adaylar, bazı alanlar için ortak olan işletme, iktisat gibi programları tercih eder veya alan dışı tercihte bulunurlarsa, 3.5 saatlik sürede 180’e ek olarak 2’nci bölümden de 30 soru çözmeleri gerekecek.

SÜRE AVANTAJI

Bu durumda tercih listesinde, sadece lisede okuduğu alanın devamı niteliğinde olan yükseköğretim programlarına yer veren adayın, yarım saat avantajı olacak. Bu aday 3.5 saatlik süreyi 180 soru için kullanırken, yan alan ve alanı dışında tercih yapan, aynı sürede 210 soru çözmek zorunda kalacak.

BARAJ DEĞİŞECEK

ÖSS’yi kazanma barajları da otomatik değişecek. Halen 160 olan ÖSS’yi kazanma ve 2 yıllık ön lisans programlarını tercih edebilme barajı ile 185 olan 4 yıllık programları tercih edebilme baraj puanları artacak. Yeniden hesaplanacak puanlar, yeni sistemle duyurulacak.

TAVAN PUAN YÜKSELECEK

Sınav birincisinin Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı katılmadan alabildiği ‘tavan’ puan yükselecek, en düşük ‘taban’ puan değişecek. ÖSS’de halen tavan puan en az neti olana 100, en çok neti olana 300 olarak uygulanıyor.

İSTEK SIRASINA GÖRE TERCİH

Bu durum, önceki yıla ait en küçük yerleştirme puanlarının referans olma özelliğini 2006-ÖSS için kaldıracak. Yükseköğretim programlarının bu yıla ait taban puanları ve yüzdelik dilimleri, 2006-ÖSS’ye girecek ve tercih yapacak adaylara yol gösteremeyecek. Adaylar, öncelikle istek sıralarına dikkat ederek tercih yapmak zorunda kalacak.

Kim, hangi testi çözecek

MF ÖĞRENCİSİ

Matematik-Fen alanından mezun olan öğrenci, alanının devamı niteliğindeki yükseköğretim programlarını tercih edecekse, 120 sorunun yanısıra 2’nci bölümden Matematik 2 ve Fen 2 testlerindeki 60 soruyu çözecek. Bu aday, Eşit Ağırlıklı puan türüne göre öğrenci alan iktisat, işletme gibi programları da tercih etmek isterse, ayrıca Türkçe 2 testindeki 30 sorudan da sorumlu olacak ve 210 soru çözecek.

TM ÖĞRENCİSİ

Türkçe-Matematik alanından mezun öğrenci, alanının devamı niteliğindeki yükseköğretim programlarını tercih ederse, 120 sorunun yanısıra 2’nci bölümden Türkçe 2 ve Matematik 2 testlerinde yer alan 60 soruya cevap verecek. Bu öğrenci, sözel puanla öğrenci alan program tercihi için Sosyal 2’den 30 soru daha çözecek. Sayısal ile öğrenci alan program tercihi için de Fen 2’deki 30 soruyu yanıtlayacak.

TS ÖĞRENCİSİ

Lise diplomasını sosyal alandan alan öğrenci, alanının devamı niteliğindeki programlar için, 3.5 saatlik sınavda, 1’inci bölümdeki 120 sorudan çözebildiklerinin yanısıra ikinci bölümde Sosyal 2 ve Türkçe 2’den toplam 60 soru daha yanıtlayacak. Bu aday, Eşit Ağırlıklı puana göre öğrenci alan programları tercih edecekse, artı olarak Matematik 2’deki 30 sorudan sorumlu olacak.

Haber: Kamuran Zeren
    Kaynak:www.hurriyetim.com.tr

• Bir de bu sınavdan sonra uygulama sınavı olarak 100mt yi 10 sn nin altında koşabilmek gerekecek.
  • offf iyi mi oldu kötü mü oldu acaba
  • bence aynı gün bir sınavdan çık ikincisine gir adamda konsantre bozulur!!!!

neyse ya gireceklere başarılar diyelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: eradnan

offf iyi mi oldu kötü mü oldu acaba

değişiklikler her zaman öğrencinin alehinedir.

ben iyi yırttım gene
  • quote:

Orjinalden alıntı: earandil

quote:

ben iyi yırttım gene

bende yırttım sayılır bakalım bu sene sonuç ne gelecek

• quote:

Orjinalden alıntı: efulim

bence aynı gün bir sınavdan çık ikincisine gir adamda konsantre bozulur!!!!

KPSS ye 3 sefer girmiş biri olarak ne demek istediğini anlayabiliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

bence aynı gün bir sınavdan çık ikincisine gir adamda konsantre bozulur!!!!

KPSS ye 3 sefer girmiş biri olarak ne demek istediğini anlayabiliyorum.

sistemi getirmek isteyenlere acil psikolog öneriyorum!! insanın ruh yapısını bir öğrenseler!!

• Lise 2 ve 3 konularının girmesi kötü oldu benim için pek ağırlık vermemiştim :( Neyse eğer yanlış anlamadıysam lise2 ve 3 konularından sadece 30ar soru yani 60 soru çıkacakmış kalan 120soru yine lise1 den. 2Parça olması çok kötü olur bence ama 3.5saat sınav da baya kötü pof kesin patlıycak bizde seneye tutmadı diyip eski haline alırlarsa bide

• yo bence cok iyi olmu$..
    en azından bilen üniye direcek..eski sistemde türev integral bilmeyen adamlar öss kazanıyor(biride ben )sonrada ünide cok zorlanıyordu..böylece lise 2 3 derslerini ipleyecektir ögrenciler..

unutmayın ki herkes böyle bi sistemde giriyor sadece siz degil..ve bu sizin için bir dezavantaj degil..
  • ya yeter artık ya Allah belasını versin bu sistemin yetteeeeeeeeeeeeeeeeerrr.
    arap atına döndük harbiden ya bıktım artık bu ülkede yaşamaktan bıktırdılar gelecekte işsiz kalmak için bu kadar çileye değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arf* -- 9 Temmuz 2005, 15:44:57 >

• İyi güzel demişsinde biz olmuşuz lise son zaten yani lise2 iplememişiz eski sisteme göre hazırlıklarımızı yapmışız tüm kitaplar dershane konuları hep eski sisteme göre idi... Bence bu saatten sonra olması yanlış 1sene daha bekleselerdi bari yada önceden duyurulsaydı
  • efet dogru söölüyosun..
    ama ben öss ye girdigim yıldan beri konu$uluyodu bu sistem degi$ecek diye..ondan tırstık ilk yıl tercihi yaptık..
    1sene bekleselerdi ne fark edicekti sen kapıyı geçmi$ olacak senden bi ufagı aynı sorunu ya$ıyacaktı..
    bu illa birinin ba$ına patlayacaktı..bu sizin ya$ grubu oldu..
  • quote:

quote:

quote:

ben iyi yırttım gene

yırtamayan kardeşler var!!

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben iyi yırttım gene

sende yırttın mı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben iyi yırttım gene

sende yırttın mı?

benim yırtma yaşım çoktan geçti

konu bu gidişle gereksizlere taşınır bundan sonraki yorumlar için dikkat edelim

• OSYM nin bir gün iyi bişey yaptığını gördünüzmü yahu iyimi oldu kötümü oldu diye soruyonuz
  • Çalışana fazla koymaz bence.Başaracak kişi bunuda yapabilir

YÖK 180 soru diye açıkladı ama burdaki 210 nerden çıktı anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruk

Çalışana fazla koymaz bence.Başaracak kişi bunuda yapabilir

YÖK 180 soru diye açıkladı ama burdaki 210 nerden çıktı anlamadım

10 yıl sonra 300 çıkarsa şaşmam!! sınava girecek öğrenci sayısı katlanıyor!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.