Şimdi Ara

Osmanlılar sanal ortamı da fethetti!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm zamanların en iyi strateji oyunu olma iddiasındaki 'Age of Empires-3' bugün piyasada. Oyunun en gözde unsurları ise Osmanlı'nın karizmatik savaşçıları yeniçeriler

Menderes Özel

YAZILIM devi Microsoft-Ensemble Studios işbirliğinin ürünü, Age of Empires (İmparatorluklar Çağı-AOE) serisinin 3. bilgisayar oyunu, bugün piyasaya çıktı. Sanal ortamın en kapsamlı strateji oyunu olma iddiasındaki 'AOE 3', 'Yeni Dünya'yı fethetme yarışındaki Avrupa'nın süper güçlerinin mücadelesini konu alıyor. AOE'de oynanabilir 8 uygarlıktan birinin de Osmanlılar olması, oyunun Türk oyuncular gözündeki değerini artırıyor.
    1500'DEN 1850'ye uzanan bir zaman dilimindeki oyunda, Osmanlıların özellikle topçuluktaki üstünlüklerine dikkat çekiliyor. Şivesiz bir Türkçeye sahip Osmanlılar, oyunun 'en karizmatik unsurlar'ı olarak tanımlanıyor. Oyunun resmi internet sitesindeki forumda, dünyadaki 'AOE' fanatikleri, Osmanlılara, özellikle yeniçerilerle sipahilere duydukları sempatiyi gizlemiyor. Oyunda, Osmanlılara özgü dini birimler olan imamların da yaralı askerleri iyileştirme gücü var.

'AOE 3'TE tepki gören tek nokta ise 1923'te tarih olan imparatorluğun, Türkiye Cumhuriyeti bayrağıyla temsil edilmesi. Forumlara katılan Türkler, Microsoft'tan durumu düzeltmesini istiyor. Forumlarda Türkler ve Yunanlılar arasında geçen sert milliyetçi tartışmalar ise oyun daha çıkmadan, sanal dünyada bir Türk-Yunan savaşı çıkarmış durumda. AOE 3'ün diğer oynanabilir ulusları ise, İngiltere, Fransa, İspanya, Portekiz, Hollanda, Almanya ve Rusya.

kaynak milliyet.com

• Güzel de ben bir civ fanatiği olarak, Sid Meier in Türk düşmanı oldunu düşünmeye başladım. Siz ne dersiniz. AOE 3 de Türkler var civde yok....
  • aoe 3 un cikmasi ii oldu bence.ayr1ca turk yenicerilerinin asaleti de gorulmeye degerturk bayragiyla temsil edilmesine bisi diyemicem
  • geçen gün forumda aoe3 te bi milletin dog ottoman dediği yazılmıştı çok canım sıkılmıştı tüm dünyanın nasıl bir kuyruk acısı varsa geçmek bilmiyor
  • Viyana kuşatması harbiden cok koymuş adamlara
  • oyunda köpek osmanlı denmiyor

ilk bölümlerinde sahin isimli osmanlı askeriyle "morgan jack" isimli asker arasındaki bir diyalogta morgan jack osmanlının köpeği diyor şahin için fakat ilerleyen bölümlerde osmanlıya haksızlık ettiklerini anlıyorlar ve osmanlıyla sırt sırta düşmanlarla savalşıyoruz morgan ile şahin de dost oluyorlar..
  • korkuyolar bizden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ben oyunu almadım nedersiniz rome total war dan iyimi beğendiğiniz olaylar neler biraz bahsedermisiniz
  • bence aoe 3 saçma ve kötü ötesi bi oyun ve rome total war ın tırnağı olamaz. sadece şanını kullanarak reklamını yaptı. ama bu oyun yapımcılarının aoe 3 de şahine "turkish dog" demesi ve rome total war barbarian invasion da türkleri barbar yapmaları(hernekadar hiçbi isim türkçe olmasada. çoğu moğolca sanırım) ve biçok oyunda osmanlı dünya efendisi olduğu dönemlerde bahsi bile gecmemesi kuyruk acısından öte bişi. Türk milletini karalamak ve dünyanın genc beyinlerini Türkiye ye karşı yıkamak için kullanıolar. Americas army neden ve nasıl yapıldığını bilenler beni daha iyi anlayacaktır. aoe 3 oynanmaya değil konuşulmaya değmecek bi oyun bana göre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yoqum147

bence aoe 3 saçma ve kötü ötesi bi oyun ve rome total war ın tırnağı olamaz. sadece şanını kullanarak reklamını yaptı. ama bu oyun yapımcılarının aoe 3 de şahine "turkish dog" demesi ve rome total war barbarian invasion da türkleri barbar yapmaları(hernekadar hiçbi isim türkçe olmasada. çoğu moğolca sanırım) ve biçok oyunda osmanlı dünya efendisi olduğu dönemlerde bahsi bile gecmemesi kuyruk acısından öte bişi. Türk milletini karalamak ve dünyanın genc beyinlerini Türkiye ye karşı yıkamak için kullanıolar. Americas army neden ve nasıl yapıldığını bilenler beni daha iyi anlayacaktır. aoe 3 oynanmaya değil konuşulmaya değmecek bi oyun bana göre.

arkadaşım sonuna kadar haklısında adamlar yapıyolaar
  • tek kelimeyle berbat bir oyun aoe1 ve 2den daha kötu grafikleri var arkadaşlar paranıza acıyorsanız almaın tamamen aoe1 ve 2nin benzeri sanıldığı için satılır bu oyun...
  • Bizden hala korkuyolar

ayrıca kontendoo kardeş öle olduğuna eminmisin ben osmanlıya karşı savaştığımız için campaingi oynamıyodum ilerde omuz omuza mücadele ediysak çok güzel
  • sonunda gerçeği kabullendiler...
  • oyun çıkmadan önce İstanbul'un adını Costantinapolis olarak yaptıklarını ve oyuncuların İstanbul olarak değiştirme isteklerini redettiklerini duymuştum.Halen Costantinapolis olarak mı geçiyor oyunda İstanbul'un ismi?
  • valla bende merak ediyorum.Costantinapolis yapmışlarsa çok ayıp yaparlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KoMiKaZee

oyun çıkmadan önce İstanbul'un adını Costantinapolis olarak yaptıklarını ve oyuncuların İstanbul olarak değiştirme isteklerini redettiklerini duymuştum.Halen Costantinapolis olarak mı geçiyor oyunda İstanbul'un ismi?

Normal single player oynarken İstanbul olarak gexiyordu
  • bence tamamen yannıs akse edilmis osmanlı oyuna .Dilleri turkce bayrakları turk bayragı ne sacmalıktır bu.
  • Osmanlı=
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.