Şimdi Ara

Osmanlıca kitaplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halkeğitimde osmanlıca kursu alacağım ama öğrenip aynı zamanda kullanmak istiyorum. Yeni eski farketmez okuyabileceğim osmanlıca kitaplar var mıdır?

• En iyi kaynak Muharrem ERGİN'in Osmanlıca Dersleri isimli lisan kitabı.Tavsiye ederim ben bu kitaptan öğrenmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

En iyi kaynak Muharrem ERGİN'in Osmanlıca Dersleri isimli lisan kitabı.Tavsiye ederim ben bu kitaptan öğrenmiştim.

Siz öğrenme amacıyla tavsiye ettiniz ama ben kursa gideceğim sadece öğrendikten sonra okuyabileceğim bir kaç roman vs. istiyorum osmanlıca varsa tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelâm

quote:

En iyi kaynak Muharrem ERGİN'in Osmanlıca Dersleri isimli lisan kitabı.Tavsiye ederim ben bu kitaptan öğrenmiştim.

Siz öğrenme amacıyla tavsiye ettiniz ama ben kursa gideceğim sadece öğrendikten sonra okuyabileceğim bir kaç roman vs. istiyorum osmanlıca varsa tabi.

Öyle Osmanlıca romanları bilmiyorum,mutlaka vardır ama hiç karşılaşmadım.Yine Fuzuli,Baki gibi divan edebiyatının şairlerinin Osmanlıca halindeki eserleri var ,onları okuyabilirsin.Ya da Osmanlıca Pratik kitaplarında o dönemin yazarlarına ait metinler bol miktarda yer alıyor.İşini göreceklerdir.
  • quote:

quote:

quote:

Öyle Osmanlıca romanları bilmiyorum,mutlaka vardır ama hiç karşılaşmadım.Yine Fuzuli,Baki gibi divan edebiyatının şairlerinin Osmanlıca halindeki eserleri var ,onları okuyabilirsin.Ya da Osmanlıca Pratik kitaplarında o dönemin yazarlarına ait metinler bol miktarda yer alıyor.İşini göreceklerdir.

Teşekkürler Şu kitap satan sitelere bakayım.

• Arkadaşlar burada ne yazdığını çözebilecek birisi var mı acaba... Acil olarak lazım teşekkür ederim

Osmanlıca kitaplar
  • gönderdiğim resimdeki yazıyı okumada yardımcı olabilir misiniz acaba... msj falan atamadığım için buradan yazıyorum teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tengricilik hakkında kitaplar
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

aynen iyi bir kaynak olabilir
  • quote:

Halkeğitimde osmanlıca kursu alacağım ama öğrenip aynı zamanda kullanmak istiyorum. Yeni eski farketmez okuyabileceğim osmanlıca kitaplar var mıdır?

Nadirkitap.com'a bir göz at osmanlıca nutuk bile var. Ayrıca o döneme ait gazeteler falanda var.
  • hocam osmanlıcayı neden seçtin?rusça olaydı iyiydi adamlar müthiş eserler bırakmışlar orjinal olarak okumak ilginç olurdu
  • O iş olmadı yaa. Halkeğitim ders verecek hoca bulamamış. Artık kendi imkanlarımla bir kitaptan öğrenmeye çalışacağım. Osmanlıcaya yönelme sebebim ise Katre-i Matem'in önsözüdür
  • Üsküdar'daki İsmek'in iki sokak ilerisinde (İş Bankası'nın yan veya bir yan sokağı sanırım) bir kitapçı var ve orada yeni başlayanlar için osmanlıca kitaplar var. Bu kitaplar ilkokullarda zamanında okutulan hikaye ve okuma kitaplarıydı. Fiyatıda gayet ucuzdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albatrosshigh

Üsküdar'daki İsmek'in iki sokak ilerisinde (İş Bankası'nın yan veya bir yan sokağı sanırım) bir kitapçı var ve orada yeni başlayanlar için osmanlıca kitaplar var. Bu kitaplar ilkokullarda zamanında okutulan hikaye ve okuma kitaplarıydı. Fiyatıda gayet ucuzdu.

kitapçının adını hatırlıyormusunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrDraius

quote:

Üsküdar'daki İsmek'in iki sokak ilerisinde (İş Bankası'nın yan veya bir yan sokağı sanırım) bir kitapçı var ve orada yeni başlayanlar için osmanlıca kitaplar var. Bu kitaplar ilkokullarda zamanında okutulan hikaye ve okuma kitaplarıydı. Fiyatıda gayet ucuzdu.

kitapçının adını hatırlıyormusunuz?

maalesef oralarda ama... yolum düşerse bakarım adına.
  • Allah akıl fikir versin ya. İnsanlar sanıyor ki Osmanlıca iyi bir şey. Osmanlıca öğreneceksin de ne olacak yani? Git bir İngilizce, Fransızca öğren de bari bir işe yarasın. Halk eğitimde Osmanlıca dersi veriyorlar. İşe bak ya. Sanki adam orada Osmanlıca öğrenince gidip el yazması kitap okuyabilecek. Lüzumsuz işler.

Sana da şunu söyleyeyim; İstanbul'daysan sahaflarda en çok 150 bilemedin 200 senelik matbu kitapları bulabilirsin paran bolsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaheBabil

Allah akıl fikir versin ya. İnsanlar sanıyor ki Osmanlıca iyi bir şey. Osmanlıca öğreneceksin de ne olacak yani? Git bir İngilizce, Fransızca öğren de bari bir işe yarasın. Halk eğitimde Osmanlıca dersi veriyorlar. İşe bak ya. Sanki adam orada Osmanlıca öğrenince gidip el yazması kitap okuyabilecek. Lüzumsuz işler.

Sana da şunu söyleyeyim; İstanbul'daysan sahaflarda en çok 150 bilemedin 200 senelik matbu kitapları bulabilirsin paran bolsa.

Sanane kardeşim. Sanane benim öğreneceğim dilden. Burda bir sürü adamın içinde tek eleştiren sensin. Herkes bir tavsiye verme çabasında sen öğrenince ne olacak diyorsun. Allah'ını seversen GİT.
  • quote:

quote:

Allah akıl fikir versin ya. İnsanlar sanıyor ki Osmanlıca iyi bir şey. Osmanlıca öğreneceksin de ne olacak yani? Git bir İngilizce, Fransızca öğren de bari bir işe yarasın. Halk eğitimde Osmanlıca dersi veriyorlar. İşe bak ya. Sanki adam orada Osmanlıca öğrenince gidip el yazması kitap okuyabilecek. Lüzumsuz işler.

Sanane kardeşim. Sanane benim öğreneceğim dilden. Burda bir sürü adamın içinde tek eleştiren sensin. Herkes bir tavsiye verme çabasında sen öğrenince ne olacak diyorsun. Allah'ını seversen GİT.

Osmanlıca bildiğim için söyledim bunları. Gidip de kütüphanede el yazması eser okuyamadıktan sonra bir manası yok bana göre. Ve fark ettiysen boşluktan öncesini sana demedim, genel olarak dedim. Öğreneceksen öğren, ben bir şey demiyorum.

• quote:

quote:

Ben de giriş seviyesinde biliyorum. Kimsenin dediğine aldırmayın. Bir anda olmuyor, yavaş yavaş kelime, kelime okunuyor. Giderek pratik yaparak ilerliyor insan. Sonrasında ise tabii ki de metin ve matbu, rika diye okursunuz. Siz kendinizi daha iyi bilirsiniz. Ben ufak, eskiden ilkokullardaki çocuklara okutulan kitaplarla başladım. Şimdi biraz ara verdim. Ara verince unutuyor insan, ama yine başlıkları falan okuyabiliyorum. Umarım ileride daha da ilerletirim, arşiv için önemli çünkü.

• quote:

quote:

quote:

Ben de giriş seviyesinde biliyorum. Kimsenin dediğine aldırmayın. Bir anda olmuyor, yavaş yavaş kelime, kelime okunuyor. Giderek pratik yaparak ilerliyor insan. Sonrasında ise tabii ki de metin ve matbu, rika diye okursunuz. Siz kendinizi daha iyi bilirsiniz. Ben ufak, eskiden ilkokullardaki çocuklara okutulan kitaplarla başladım. Şimdi biraz ara verdim. Ara verince unutuyor insan, ama yine başlıkları falan okuyabiliyorum. Umarım ileride daha da ilerletirim, arşiv için önemli çünkü.

Bende bu yıl Türk Dili ve Edebiyatı bölümün'de okumaya başladım ve size ders kitabımızı söyleyeyim :Hayati Develi - Osmanlı Türkçesi Kılavuzu 1
    sonrasında ise Ömer Seyfettin'den Bahar ve Kelebekler diye bir kitap var, o kitabında bir sayfası osmanlıca yanındaki sayfa türkçe öğrenmede kolaylık sağlar umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: tameer888

quote:

quote:

quote:

Bende bu yıl Türk Dili ve Edebiyatı bölümün'de okumaya başladım ve size ders kitabımızı söyleyeyim :Hayati Develi - Osmanlı Türkçesi Kılavuzu 1
    sonrasında ise Ömer Seyfettin'den Bahar ve Kelebekler diye bir kitap var, o kitabında bir sayfası osmanlıca yanındaki sayfa türkçe öğrenmede kolaylık sağlar umarım

Çok teşekkür ederim. Hayati Develi'nin kitabını biliyorum, ama diğer kitabı bilmiyordum. Onu ben bir araştırıp alayım çünkü o şekilde olması çok iyi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.