Şimdi Ara

OSmanlı'yı Yeniden Keşfetmek - İlber Ortaylı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Osmanlı Devleti'ndeki sisteme (yemek zevkinden tutun da Enderun ve Devşirme'ye kadar ve dahası) değinerek yazılmış bir kitaptır.Kitabı okudum ve gayet güzel bir kitap.Evinizde bulunması gereken bir kitap.

• kitabın anlatımı nasıldı merak ettim.
  • En düşük lise'lerin okuyabileceği bir seviyededir.(ki zaten bende lise öğrencisiyim.)
  • ilber ortaylı hoca bu kitabı basit bir dille yazmış o zaman. bende 1-2 makalesi var, 1 cümle yarım sayfa tutuyor, çok akademik. trt2 de yayınlanan tarih programları da çok güzel oluyordu. hala var mı bilmiyorum ama.
  • İlber Ortaylı'nın üzerine bir Toplum bilimci yok Türkiye'de.6 dil biliyor.Şu an Topkapı Müzesinin müdürü. Haddinizi bilmek istiyorsanız bu adamı dinlemelisiniz.Müthiş bir beyin.Üniversitedeyken söyleşiye gelmişti.TVde çizdiği portreden çok uzaktı.Esprili ve mütebessüm bir ifade ile konuşmasını yaptı.
    TVde tartışma programlarına pek çıkmıyor.Bence bunun en büyük sebebi,onun karşısında soru soracak kadar bile bilgili sunucuların olmayışı.
  • yanlış hatırlamıyorsam geçen cuma günü cevizkabuğunda konuktu ama karıştırıyorda olabilirim.eğer oysa gerçekten çok birikimli birine benziyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunemars -- 6 Haziran 2006; 16:12:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

İlber Ortaylı'nın üzerine bir Toplum bilimci yok Türkiye'de.6 dil biliyor.Şu an Topkapı Müzesinin müdürü. Haddinizi bilmek istiyorsanız bu adamı dinlemelisiniz.Müthiş bir beyin.Üniversitedeyken söyleşiye gelmişti.TVde çizdiği portreden çok uzaktı.Esprili ve mütebessüm bir ifade ile konuşmasını yaptı.
    TVde tartışma programlarına pek çıkmıyor.Bence bunun en büyük sebebi,onun karşısında soru soracak kadar bile bilgili sunucuların olmayışı.

haddinizi bilmek istiyorsunuz ne demek anlayamadım...
    milliyet pazar da köşe yazıları da oluyor ayrıca eklemek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pofuduk_winnie -- 6 Haziran 2006; 17:17:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fevkalede güzel bir kitap,herkesin okumasını tavsiye ederim

Yazarda İlber Hoca olunca tadından yenmiyor kitap
  • Istanbul'a Kostantinopolis denmesine bu kitabi okudugum icin kizmayacagim...Denebilir....

Ilber Hoca muazzam bir insan...Kesinlikle okumalisiniz...cok sade bir dil...tarihi sevmeyen bile sevecektir..
  • bu kitabı gerçekten merak ettim alanım gereği ilber ortaylının makale ve kitaplarından yararlanmıştım ama akademik bir dili vardı ama yinede anlaşılırdı kesinlikle alıp okuyacağım...
  • yaklaşık 1ay önce okudum bu kitabı

Önsözün ilk cümlesi şu :"Osmanlı`yı yeniden Keşfetmek , Osmanlı ekseninde yaptığım konuşmaların kitap haline getirilme projesidir"

onun için ağır bir kitap değil

okunmasını tavsiye ederim
  • kesinlikle okunması gerekiyor.osmanlı hakkında bilmediğimiz birçok bilgi var.
    İlber hoca da TÜRKİYE'de bir tanedir haa.
  • böyle bir kitab arıyordum kesin okucam saol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.