Şimdi Ara

Osmanlı’yı anlatan Netflix dizisi Rise of Empires: Ottoman’ın fragmanı yayınlandı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
8.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Pumukkale Tarih okudum teee 2008'de.Senden kat be kat daha iyi bilirim Türk tarihini.Gece gece ne tükettin sen?Yemeyin içmeyin kardeşim gece iyi gelmiyor adama her zaman söylerim.Gündüz kahvaltıdan sonra tekrar oku yorumumu.
  • Hocam her kelime farklı dillerde farklı şekilde okunur.Osman ismi de bizans kaynaklarında ''otman-otoman-ataman'' olarak okunup kayda geçilmiştir.Sosyal medyada veya sağda solda kendi nesline kin duyarak yazılan sözde gerçek yazılara itibar etmeyiniz.Biz üniversitede Tarihi Metinler dersinde orjinal el yazması metinleri okurken ''Osman'' olarak okuduk.
  • Türkler ataerkil bir toplumdur. Türklerde soy babadan devam eder.

  • Umarım güzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tarihçi değilim kardeşim elbet benden daha iyi bilirsin. Hele bir de tarih okumuşsun ki tarih için ne kadar kaynak kullanılırsa o kadar gerçeğe yaklaşırsın. Yanlış mı? Bizler (pozitif bilimlerde) yalnızca ingilizce kaynak bulabiliyorken, tarih gibi bir konuda bir tarihçinin dilden yakınması çok mantıksız. Karşılaştırma yapmadan tarih anlamına geliyor yani. Keşke tarih okuduğunuzu demeseydiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Kahvaltı da yaramamış size hocam yine anlamamışsınız beniOrda anlattığım kendi tarihimizi de altyazıyla izleyeceğiz derken,tarihi filmlerimizi bile biz yapamıyoruz yabancı kaynaklardan değerlendirilip yapılıyor demek istedim.Nice konular var film sektörüne aktarılabilecek fakat bizim tayfa yapmıyor bunu elin conisi yapıyor.

    Böyle konuları film diye geçmemek lazım.Her biri birer destan niteliğinde her biri nice kahramanlar-kahramanlıklar barındırıyor içerisinde.Böyle filmler milli bilinci uyandırır kenetler insanlarımızı.

    Amerikalılar bunu çok iyi başarıyor.Kendi tarihleri yok fakat birinci ve ikinci dünya savaşlarını değerlendirip film sektörüne o kadar iyi aktardılar ki insan utanıyor kendi tarihinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağılayıcı tavrınızı, görmezden gelmeye çalışıyorum ama uzatmamakta da yarar var. Haberin tamamını okursanız Türk yapımı olduğunu anlardınız. Tüm tarihçiler sizin gibi yarım yamalak okumuyordur umarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Benimkisi aşağılamak değil iğnelemek aynısını tarihçi kimliğime siz de yapıyorsunuz dalga geçerek.Ben bu diziyi veya buna benzer tarihimizi anlatan yapımları,isterse dil bilimci olalım,Türkçe izlemek isterim.Sizinle anlaştığımız tek şey tartışmayı fazla uzatmamak.Hayırlı günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize düşman olarak biz yeteriz, yazık. Batı usulü ısmarlama olmaz inşallah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim yorumum ise: Dünyadaki diğer insanların da izlemesi ve öğrenebilmesi için ingilizce olmasını yararlı buluyorum. Size de iyi günler dilerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı.Cevap vermeyecektim ama sinirime dokundun yağ gibi üste çıkmaya çalışarak.
    Yazdığım yorum buydu;
    ''Kendi tarihimizi altyazıyla izleyeceğez.Ne güzel.''

    Şu bana karşılık olarak yazdığın ilk cümle;
    ''Yıllarca okumadın araştırmadın şimdi zor mu geldi? Şu ülkenin yakasından düşün artık be kardeşim. Anca yeni telefonları, arabaları ve sex satan instagram fenomenleri ilginizi çeker. Boşa afkurmayın buralarda.''

    Bu da son kullandığın cümle;
    ''Benim yorumum ise: Dünyadaki diğer insanların da izlemesi ve öğrenebilmesi için ingilizce olmasını yararlı buluyorum. Size de iyi günler dilerim.''

    ilk yazdığında bahsettiğin şeylerle son cümlede kurduğun dahiyane cümle arasında nasıl bir bağlantı kurdun beynim error verdi.Yani seni tebrik ediyorum.Kaç yaşındasın bilmiyorum ama tavırların 12 yaşındaki bir çocukla aynı.




  • Anlayabilseniz siz mühendis ben tarihçi olurdum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işin ilginç yanı türkler osmanlının en aşağısıdır diyen bir jeolog dizinin baş danışmanı olmuş :) netflix yine berbat edip atacak bence... Yinede fatih sultan mehmet gibi dünyayı değiştiren bir efsaneyi izlemek güzel olacaktır.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.