Şimdi Ara

Osmanlı ve Türkiye(Baba-Oğul)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hoşuma gittiğinden, daha fazla kişinin okuması için buraya koyuyorum. İsteyen sonuna kadar okumayabilir. Onların kendi tercihidir ama kaçırmak istemiyorum derseniz mutlaka okuyun.

Osman diye bir kabadayi var. Yigit adam, sert adam. Çok iyi sustali kullaniyor. Sagi solu haraca kesiyor. Ama onlara da kol kanat geriyor. Saglam da para yapiyor. Biraz kariya kiza duskun. Ama dirayetli, adaletli biri. Yillar boyu hir gur icinde de olsa cok satafatli, sefa icinde bir omur suruyor. Efsaneleri dilden dile yayiliyor. Herkes giptayla bakiyor osmanin yasadigi hayata.

Gel zaman git zaman bizim osman kocuyor. Hasimlari da raconu bozup tabancayla cikiyorlar karsisina. Bizim osman karakter sahibi tabi cekiyor elini ayagini bu alemlerden.Bu arada ogreniyor ki cumhur diye bir oglu var. Halbuki cumhur dogdugundan beri babasini biliyor ve taniyor. Onun pek cok yonunu onaylamiyor ama babasi neticede seviyor da. Cumhur da babasi gibi mert durust biri ama bos efelenmelerle bir yere varilamayacagini bilen, kultur ve bilimle de ilgilenmek gerektigini dusunen biri. Osman oglunu anlamiyor, sevmiyor ve neticede reddediyor. Cumhur da babasini reddediyor. sanki babasi hic olmamis gibi davranmaya basliyor.

Cumhur bir anda kendi basina kaliyor hayatta. Bir yandan da babasinin hisimlariyla mucadele etmek zorunda kaliyor. İcindeki azmi ve gucu mustafa'nin da yardimiyla dogru kullanarak hayata tutunmayi basariyor ve yeniden dogruluyor. Evet babasi gibi luks, sefa icinde bir hayat yok onunde ama tek basina yeniden baslayabilmis olmanin da gururunu tasiyor. Babasinin pek yardimini gormediginden ona kirgin ve hayatindan hepten sokup atmak istiyor. Babasini soranlara onun sasali donemlerini ballandira ballandira anlatirken, mevzu aralarindaki iliskiye geldiginde hep kacamak davraniyor.

Şimdilerde zaman zaman babasinin yasadigi hayata bakip, neden ben de onun gibi yasayamadim nereye gitti o san, sohret, sefahat icinde hayat diye mutsuzluga kapildigi, aklinin karistigi oluyor. Ayrica babasini da ozluyor her cocuk gibi. Zamaninda hakli da olsa babasina kotu davrandigi icin pisman. Babasi ne de olsa. Lakin artik babasi yok. O yuzden babasini kaybeden her cocuk gibi bununla yasamayi ogrenecek, olgunlasacak. Daha buyuk isler basardikca kendine guveni artacak, kendine guveni arttikca babasi daha da az aklina dusecek. Sonunda babasini iyi ve kotu yanlarini tamamen anlayip onunla barisacak ama daha var ona...

Ekşisözlük (sur la lune dan) alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 11 Mart 2009; 1:47:12 >

• ulusalcıların yıllardır okuduğu teranelerden birisi.dünya değişti herşey değişti hala 80 yıl önceki sistemle ülkeyi yönetelim diyorlar.halbuki onca ideoloji doğdu cumhuriyetin son 80 senesinde.onlarca savaş yaşandı ülkeler yıkıldı ülkeler kuruldu.
  • Amerika model Osmanlıyı alıyor
  • biraz saçma bir yazı olmuş bence çünki osmanlı türkiye cumhuriyetini görmedi velakin hadi hikayeye göre diyelim ki baba öldüğünde bir tane değil bir çok oğul bırakıp öldü ayrıca kabadayılık yapıp 630 sene devlet yönetilmez ve yirmi milyon kilometre karede bayrağını dalgalandıramazsın bunlar akıl ve dirayetle olur söylenecek çok şey var ama neyse anlayana
  • ABD idari sisteminin %70i osmanlı sisteminden alınmadur.
    Geçenlerde "tarihin arka odası"nda bahsetmişlerdi şaşırdım kaldım
    cıa,fbı,eyalet yönetimi,ordu,hukuk,sosyal hayat vs gibi bir çok alanda açıkça osmanlı imzası var
    Ecdadımızın kıymetini bir biz bilmiyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: yasincelik

Amerika model Osmanlıyı alıyor

al benden de o kadar
  • osmanlı fetihçiydi,abd sömürgeci...
    abd böl parcala yönet politikası izler, osmanlı fethet birleştir..
    osmanlı gittiği yerden cocukları alıp devşime usulu yetiştirir, cariyeler alır,hazineler toplardı.abd ise gittiği yerden asker almaz..cariye almaz..hazine almaz(genel olarak çünkü askerler caliyor genelde ama devlette yok). abd sadece ülkenin kendi güçlü şirketleri tarafından sömürülmesini ister..osmanlı ve abd alakasız..
    dünya değişti.dünyanın düzeni değişti..sizler hala nerdesiniz..yok abd osmanlıyı örnek alıyormus..uygulamalar basarılı oluyrsa ,ihtiyaclarda benzerse tabiki baska devletler tarafından alınır..sırf bu konu için değil her zman böyledir..ordumuz yeni bir konsept olusturuyorr.abd ve ingliz ordularının karısımı bir yapısı olacak..ee şimdi ne olacak.. bunda övünülecek ne var..osmanlı tarihimizdir ama yıkılıd..ayrıca cok meraklı isenin hala padişahların toprunları duruyor..cağıralım onları ülkenin basına hepiimiz onlara ait olalım..aşın bunları artık..tek türkiye cumhuriyeti var .o da osmanlı ailesine değil türk halkına ait..illaki bir seyle övüneceksenzi bununla övünün...illaki bir seye özle duyacaksanız gelişmiş,anlayışlı ve ileri görüşlü türkiye cumhuriyetine özlem duyun..
    saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 11 Mart 2009; 9:05:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BABA VE OĞUL (ÇİVİ HİKAYESİ)
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kabadayılık yapsaydı osmanlıya hiç bir şey olmazdı osmanlı bir imparatorluk değildir imparatorluk olması için bir yeri sömürmesi lazımdı lakin ele geçirdiği yerlerdeki adamları zorla savaşlara soksaydı ingilzilerin bize yaptıgı gibi şu anda 3 kıtanın tümüne hakimdi ama düşmanlarıda bunu gördü doğuda rusya çin batıda avrupa ülkeleri güneyde zaten araplar bizden haz etmezlerdi önlemlerini aldılar birleşip bizi yıktılar şimdi onlar yönetiyorlar şu anda cumhurun düştüğü durum ise gerçekten tam bri komedi yıllar önce hain ilan edilenler şimdi kahraman ilan ediliyor ülkenin en ünlü sanatçisi çıkıp kürt kızı dağa kürt kızı savaşa diyor devletin resmi kanalı böyle bir şarkı yazan adamı yayına davet ediyor Şimdilik ağlıyorum ŞİMDİLİK

• O dönemler farklıydı bu dönemler farklı, karşılaştırıp durmayın artık yahu...

O zamanlar insnalar ne demokrasiden anlıyordu ne özgürlükten, gerçi hoş şimdi de anlamıyor ya, illa güdecek bir çoban arıyorlar kendilerine görüldüğü üzere..

Osmanlıyı özlemek niye olur? Çünkü ben demokrasiyle yapamıyorum ağbii, beni gidecek Padişah arıyorum demektir bu

Tarih böyle birşey, bir yönetim gider öbürü gelir, o zamanlar Padişahlık geçerliymiş şimdi demokrasi...

Ama yok illa ben Padişah istiyorum kendi kendimi yönetemiyorum dersen ona diyecek lafım yok
  • Babanın hakkı ödenmez diyorum.O olmasa bu olmazdı.

YoungAnıL video için teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neonight

kabadayılık yapsaydı osmanlıya hiç bir şey olmazdı osmanlı bir imparatorluk değildir imparatorluk olması için bir yeri sömürmesi lazımdı lakin ele geçirdiği yerlerdeki adamları zorla savaşlara soksaydı ingilzilerin bize yaptıgı gibi şu anda 3 kıtanın tümüne hakimdi ama düşmanlarıda bunu gördü doğuda rusya çin batıda avrupa ülkeleri güneyde zaten araplar bizden haz etmezlerdi önlemlerini aldılar birleşip bizi yıktılar şimdi onlar yönetiyorlar şu anda cumhurun düştüğü durum ise gerçekten tam bri komedi yıllar önce hain ilan edilenler şimdi kahraman ilan ediliyor ülkenin en ünlü sanatçisi çıkıp kürt kızı dağa kürt kızı savaşa diyor devletin resmi kanalı böyle bir şarkı yazan adamı yayına davet ediyor Şimdilik ağlıyorum ŞİMDİLİK

dediğin kadar iyi olsaydı Osmanlının geçtiği topraklarda Osmanlıyı herkes severdi, Müslümanlar dahil hrkes Osmanlı yüzünden Türklerden nefret ediyor...

Araplar Osmanlı eserlerine bile dayanamıyor , hepsini yıkıyor.

Al sana Osmanlı

Sömürmemişte mış mış mış, onların hayrına işgal etti topraklarını kan döktü kılıç geçirdi sanki , nasıl böyle şeyler diyorsunuz yapmayın ya

• hiç şaşırmadım hasanmerto tescilli osmanlı düşmanı olduğunu bilmeyen mi kaldı
  • quote:

Orjinalden alıntı: karahisar

hiç şaşırmadım hasanmerto tescilli osmanlı düşmanı olduğunu bilmeyen mi kaldı

Gerçekler...

"peeh, sen osmanlı düşmanısın" diyeceğine söyleyecek sözün olmalı.

2*2=4 tür...

Tüm imparatorluklar kötüdür...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasanmerto

quote:

Orjinalden alıntı: karahisar

hiç şaşırmadım hasanmerto tescilli osmanlı düşmanı olduğunu bilmeyen mi kaldı

Gerçekler...

"peeh, sen osmanlı düşmanısın" diyeceğine söyleyecek sözün olmalı.

2*2=4 tür...

Tüm imparatorluklar kötüdür...

sana binlerce defa belki cevap verildi ama sende arpaboyu ilerleme yok çünki senin düşmanlığın akli ve mantiki sebeplere dayanmıyor bilakis ideolojik sebeplere dayanıyor şimdi sana cevap versem yine değişen bir şey olmayacak
  • Osmanlı emperyalizmle suçlanacak en son imparatorluktur

Osmanlı düşmanları beyinlerinizi çok güzel yıkamışlar,diğer milletlerin gıptayla baktıkları ataların var iyi yanıylada kötü yanıylada onlar bizim atalarımız.Kaldı ki Atatürk bile Osmanlı yönetimi tarafından idama mahkum edilsede yinede Osmanlıya dair hakaret dolu bir cümlesi yoktur ama siz osmanlıya küfür ederken atatürkçüyüm diye geçinirsiz ama alakanız yoktur birçoğunuz Atatürkün hayatını detaylı araştırmamıştır.Sizler tarihi size anlatıldığı gibi öğrenirsiniz tek pencereden.Atasına küfür eden adamın kendisinede saygısı yoktur zaten.Buna Atatürke küfür eden gericilerde dahildir onları zaten Allah ıslah etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Kubar_ -- 11 Mart 2009; 11:38:00 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Neonight

kabadayılık yapsaydı osmanlıya hiç bir şey olmazdı osmanlı bir imparatorluk değildir imparatorluk olması için bir yeri sömürmesi lazımdı lakin ele geçirdiği yerlerdeki adamları zorla savaşlara soksaydı ingilzilerin bize yaptıgı gibi şu anda 3 kıtanın tümüne hakimdi ama düşmanlarıda bunu gördü doğuda rusya çin batıda avrupa ülkeleri güneyde zaten araplar bizden haz etmezlerdi önlemlerini aldılar birleşip bizi yıktılar şimdi onlar yönetiyorlar şu anda cumhurun düştüğü durum ise gerçekten tam bri komedi yıllar önce hain ilan edilenler şimdi kahraman ilan ediliyor ülkenin en ünlü sanatçisi çıkıp kürt kızı dağa kürt kızı savaşa diyor devletin resmi kanalı böyle bir şarkı yazan adamı yayına davet ediyor Şimdilik ağlıyorum ŞİMDİLİK

dediğin kadar iyi olsaydı Osmanlının geçtiği topraklarda Osmanlıyı herkes severdi, Müslümanlar dahil hrkes Osmanlı yüzünden Türklerden nefret ediyor...

Araplar Osmanlı eserlerine bile dayanamıyor , hepsini yıkıyor.

Al sana Osmanlı

Sömürmemişte mış mış mış, onların hayrına işgal etti topraklarını kan döktü kılıç geçirdi sanki , nasıl böyle şeyler diyorsunuz yapmayın ya

Öncelikle sana cevap vereyim. Daha sonra konu hakkında ki şahsi görüşlerimi belirticem.
    Osmanlı yıkıldıktan sonra dünyaya yayılan ve dünyanın gelişimi yavaşlayan marksizim akımın ve Sovyet Rusyanın ülkeler üzerinde ki politikasını uygulamış olsaydı eğer Osmanlı yani babamız , tabi ki dünyada Türkleşme olurdu.
    Düşün gittiği her yerdeki Kiliseleri yakıp yerlerine Camî yaptırsaydı. Askerlerimize orada ki Kızları alsaydı. Liderlerini Türk - Müslüman yapsaydı. Bırak 600 yılda 200 yılda dünyada Türkten başka çok az Millet kalırdı. Hoş göre politikasını araştırmanı tavsiye ederim.
    Ayrıca bir iki şey daha söyleyeyim. Osmanlı dağıldıktan sonra sence dünya daha güzel bir yer mi oldu ? Petrol görünen yeri tak diye gidip alıyorlar. Az gelişmeye çalışanın kafasına Atom bombası atıyorlar. Din özgürlüğü isteyenlerin kafasını kopartıyorlar. Dua ediyorum ki gelişme yıllarımızda bizim Ankara - İzmir - Hatay vs vs 81 Vilayetimizde Petrol yoktu. Zaten bu sayede kendimizi geliştirebildik.
    Babamın kim olmadığını bilerek yaşamaktansa ve kendime küfür ettirmektense yaşamam daha iyi.

Konu ile ilgili ise ;
    Gerçekten teşekkür ediyorum. Tarihten hoşlanmayıp okumayı sevmeyen birisine Tarihimizin çok çok çok ufak bir kısmını Öyküleyici bir dille anlatmış. Emeği geçen herkeze tekrar Teşekkür etmeyi borç bilirim.

• @Azap osmanlı dediklerinin hepsini ypamıştır.

Kiliseleri Cami yapmıştır, kadınları cariye yapmıştır.

Savaş ganimeti olarak aldığı kadınları köle pazarlarında cariye erkekleri ise kimini hadım yapıp, kimini başka türlü köle olarak satıyordu.

Defalarca anlattım Yugaoslavya topraklarına turist olarak giderseniz göreceksiniz, bir sürü yer altında gizli kilise var, ibadetlerini yapabilmek için yer altında gizli kiliseler ypamış adamlar. Onları görünce Türk olduğuma utandım resmen...

Tabii ki adamlar Bosnalı Müslümanlardan nefret edecekler. Adam o toprakta doğuyor, Türklerin kendilerine yaptıklarıyla büyüyor.. Düşmanlık duyması normal
  • quote:

@Azap osmanlı dediklerinin hepsini ypamıştır.

Kiliseleri Cami yapmıştır, kadınları cariye yapmıştır.

Savaş ganimeti olarak aldığı kadınları köle pazarlarında cariye erkekleri ise kimini hadım yapıp, kimini başka türlü köle olarak satıyordu.

Defalarca anlattım Yugaoslavya topraklarına turist olarak giderseniz göreceksiniz, bir sürü yer altında gizli kilise var, ibadetlerini yapabilmek için yer altında gizli kiliseler ypamış adamlar. Onları görünce Türk olduğuma utandım resmen...

Tabii ki adamlar Bosnalı Müslümanlardan nefret edecekler. Adam o toprakta doğuyor, Türklerin kendilerine yaptıklarıyla büyüyor.. Düşmanlık duyması normal

Yapmadığını inkar etmedim. Elbette olmuştur. Ancak Yükselme döneminde bu saydıklarının hiç biri olmamıştır ya da tarihte böyle bir belge yoktur. Birde tam tersini düşün bu bütün olayların. Yunanistan'ın Osmanlının kurucu olarak ve Türk olan bir bölgeyi ele geçirdiklerini düşün. Sence neler olabilir ?
    Tabi aramızda senin gibi tarihini abuk sabuk öğrenenler bile varken. Yugaoslavyalıların yanlış öğrenmesi gayet normal. Bizim vatanımızda yaşayan biri bile bu yalanları kabul ederken. Peh..

• nerden tutsan elinde kalır bir iddia
    sormak lazım yeraltındaki kiliseler ne zaman yapılmış yeraltında yapılmış olması osmanlının zorbalığını mı gösterir osmanlı sadece yugoslavyada mı zorbalık yapmıştır da yeraltı kiliseler başka yerde varmıdır
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.