Şimdi Ara

Osmanlı padişahlarında en iyi en güçlü lider hangisi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
2
Favori
42.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İnsanları çirkin genellemelerine dahil ederek "tarih bilmezler" diyen bazı kendini bilmez ecdadsızlar II. Abdülhamid Han dönemindeki vuku bulan olayları gerekçe göstererek dönemin siyasi dehasını aşağılamış. 93 Harbi II. Abdülhamid döneminde yaşanmıştır evet. Milliyetçi ideolojilerin araç olarak kullanıldığı dönemlerden biridir. Batı dünyası sürekli olarak Osmanlı'nın üzerine gittiği dönemdir. Yahudi siyonizminin elindeki batı basını sürekli olarak Ermeniler (Not olarak tüm batı baskısına rağmen ermenilere hiçbir zaman taviz vermedi.), Hristiyanlar ve diğer "azınlık" olan kim varsa Osmanlı'nın azınlıkları perişan ettiğini iddia eden manşetler atmaktadır. Osmanlı Devleti'nin en zor zamanlarıdır. Sonucunda Osmanlı'nın tamamen tarihten silinmesini amaçlayan bir planın parçasıdır tüm bunlar. 93 Harbi'nin tarafları;

    Biz, Osmanlı Devleti, asker gücümüz ise 281.000 kişiden oluşuyordu.
    Onlar ise Rusya, Romanya, Sırbistan, Bulgar gönüllüler, Karadağ. Askeri güçleri ise 943.855 kişiden oluşuyordu. Görüldüğü üzere Osmanlı hem siyasi hem askeri yönden yoğun bir baskıya maruz kalıyordu. Böyle zor bir zamanda dahi Plevne'de destan yazmışızdır.

    Savaşın kesin yenilgisiyle bitmesinin ardından Ruslarla yapılan Ayestefanos Anlaşması kozları Rusya'ya verdiği için düşman gibi görünen fakat saman altından su yürüten avrupa ülkeleri, rusya ve Osmanlı masaya oturmuş Berlin Anlaşmasını imzalamıştır. II. Abdülhamid'in siyasi dehasının bir sonucudur bu. Ve Ayestefanos'un ağır şartları Berlin'de hafifletilmiştir. II. Abdülhamid Han böyle ağır baskılara 33 yıl dayanmıştır. Bu sadece bir örnektir. Osmanlı'nın tek sorunu Rusya değildi. İngiltere'de değildi. Dünya'nın tüm büyük güçleri ile savaştı. Hem siyasi hemde askeri yönden hemde. Osmanlı'yı hafife almayın. Osmanlı'nın en kötü zamanları bile şu kısacık cumhuriyet tarihinin en parlak dönemlerinden daha gururlu, şerefli idi. Osmanlı'yı da kötülerseniz daha gurur duyacak neyiniz var? Tarihi gerçek manasıyla araştıranlar bilir ki Osmanlı tüm dünyaya örnekti herşeyiyle. Ünlü tarihçi Joseph von Hammer-Purgstall kadar Türk olamadı çoğunluk.




  • Ömcelikle osmanlı padişahlarının çoğu devlete karşı çok büyük hizmetlerde bulunmuşlardır.tabi aralarında bazıları da sivrilmemiş değillerdir.kurrucular tabiiki temel oluşturmak açısından oldukça önemlidir.bu yüzden 1.osman ve orhan gazi için çok önemliydiler diyebiliriz.çelebi mehmet 2.kurucu derler.beyliklere bölünmüş devleti taoparlamış birleştirmiştir.bu yüzden çelebi mehmet de çok önemli bir padişahtır.fatih'e gelecek olursak en önemlsi ve tartışma kaldırmaz olanı bu adamdır.adam istanbulu fethetmiş,peygamber hadisine mazhar olmuş,yaşasaydı italyayı da fethedecekti.yavuza gelecek olursak en cesur padişahtır.hatta bir anekdot paylaşacak olursam ortadoğuyu fethettikten sonra elde ettiği ganimetleri hazinede toplar ve hazine ağzına kadar doldurur ve hazineye mührünü vurdurur ve derki kim bu hazineyi benden fazla doldurursa benim mührümü parçalyın ve o kişi kendi mührünü bassın.ancak o her zaman yavuzun mührü orada kalıcaktır.süleyman da mükemmel bir padişah ancak parayı hint seferlerinde biraz fazla har vurup harman savurmuş vs.
    bir takım hatalrı vardı elbet nacak o da gerçek bir fatihti.2.osman belki önemli bir padişah olacaktı fakat şehit edilmiştir.4.murad halka karşı sert politikaları olsa da çok büyük bir fatihtir ve devlete duraklama döneminde tekrar bir yükselme dönemi yaşatmıştır.çok kudretlidir.
    abdülaziz de çok büyük bir padişahtır.ilk kez avrupa seyahatlarine gitmiştir,birçok islahat yapmıştır ve ülkeyi çağdaşlaştırmaya çalışmıştır.
    2.abdülhamid ise gelmiş geçmiş en büyük politika adamıdır.o dönemde uygulamak zorunda olduğu büyük baskılar sebebiyle tartışmalı bir isim hüviyetindedir.
    sıralam yapacak olursam
    1-fatih mehmet
    2-yavuz selim
    3-çelebi mehmet
    4-abdülaziz
    5-kanuni süleyman
    6-osman ve orhan gazi(ikisini ayıramıyorum ikisi de bence kurucu
    7-abdülhamid han
    8-4.murad




  • Adı üstünde.

    Ulu Hakan Cennetmekan Abdulhamid Han
  • Bütün Padişahlarımız önemli fakat benim öne çıkan üç kişi şu kişilerdir

    Fatih Sultan Mehmed Han - İstanbul'un Fethi
    Yavuz Sultan Selim - Hazine'yi tıka basa doldurması
    II.Abdülhamid Han - Çok zor dönemde geçmesine rağmen çok önemli başarılar imza atmıştır ve sözleri vardır muazzam

    -Hak arayan varsa, hakkını verin. Baş kaldıran varsa, başını kesin.
    -Tarih değil, hatalar tekerrür ediyor!
    -Savaş yalnız sınırlarda olmaz .Savaş bir milletin topyekün ateşe girmesidir.Eğer bu bütünlük sağlanmamışsa zafer tesadüfi,yenilgi kaderdir.
    -Bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprakları ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir!
    -Beni evhamlı sanıyorlardı HAYIR! Ben sadece gafil değildim, o kadar.Kırk yıl şu devletlerin birbirine düşmesini bekledim. Onlar birbirlerine düştü, şimdi ben tahtta değilim.
    -Düşmanın kurtuluş reçetesi öldürmek içindir. Esaretin bir çeşidi de borçlandırmadır.
    -Millet birbirini kırıp geçireceğine bırakın beni öldürsün.İcabı halinde donanmayı kaybetmemek için canımı vermeye hazırım.

    Bilge bir şahsiyet

    Bütün Padişahlarımız Allahtan razı olsun




  • Fatih Sultan Mehmet

    Yavuz Sultan Selim
  • Bugün 10 kişiye sorsan 8 i Fatih birisi Abdülhamid birisi de Kanuni veya Yavuz der. Bir kişi de çıkıp demiyor ki ya bu 1.Murat Osmanlı Devleti'ni imparatorluk yapmış haçlılara karşı zaferler elde etmiş,Osmanlı toprağını 5 katına çıkarmış, yeri geldiğinde de savaş alanında canını verebilmiş diye.Her şeyin temelini atmış o meşhur Osmanlılar olan yeniçeri ocağını kurmuş diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuhammedAlparslan

    Adı üstünde.

    Ulu Hakan Cennetmekan Abdulhamid Han

    Hahaha çok komik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:20:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Yavuz Sultan Selim varken Fatih hariç digerleri biraz teferruat.Şöyle ki;iran yani Şah İsmail taifesini küçük görmeyiniz o döneme göre dünyanın 3.kuvveti sayılabilirler.Batıda Yavuz tarafından tokatlanmışlardır fakat doguda diger devletlere kök söktürmüşlerdir.Ayrıca Yavuz'un giriştigi bir ölüm-kalım mücadelesidir.Risk çok büyüktür ve çok açıktır ki safevilere karşı alınacak bir mağlubiyet İsmail'in soluğu Bursa'da almasına sebep olacaktır.

    Tabi Yavuz'un bu başarısında babası Bayezid'in de çok büyük payı vardır.Birçokları tarafından pasif kaldıgı için eleştirilir bilirsiniz fakat bu esnada Bayezid boş durmamış ve orduyu yenileştirmiş Yavuz'un bütün savaşlarında kilit rol üstlenen Tüfenkli Yeniçeri Piyadesi Beyazid'in modernize ettigi ordunun ürünüdür.
    Safevilerle işi bitirse iyi..Memlükler.Arkadaşlar Memlüklerle o dönem aşık atabilecek bir tane avrupa devleti yoktur.Hakkeza Safevilerle de yoktur ya.Bugün bile düşününüz bir ordu yola çıkıyor.Gözünüzde büyütmeyiniz taş çatlasa 50bin kişi.Antep,Urfa,Halep,Şam,Kudüs...Duruyor mu?durmuyor..Gazze,Kahire,İskederiye.Bunlar o dönemki dünyanın en zengin şehirleri.Tabi burda Hadım Sinab Paşa'yı da rahmetle anıyoruz.İnanılmaz başarılı tam bir görev adamıdır.Canberd gazali yönetimindeki 20bin muvazzaf Memlük agır zırhlısını Gazze önüne perişan etmiştir pek bilinmez.

    Yavuz hakkında sayfalarca yazabilirim.Bazı yorumlar var günümüz için haksız degil fakat dönem için haksızlık yapan;o da sunni kürtlerin anadoluya Yavuz ile yerleştirilmesi,iskan edilmesi.Evet bu sorunun temelini Yavuz atmıştır ama bilirsiniz ki imparatorlukta milliyet yoktur.




  • ercan_yılın kullanıcısına yanıt
    en stratejik olan Fatih ile 2.Abdülhamit dir kususrsuz zekaya sahiplerdir özellikle Abdülhamit

    4.Murat en güçlüsüdür
  • En iyisi Çelebi Mehmettir bence . Çünkü bütün padişahlar içerisinde devleti geriye doğru giderken yönünü çevirebilmiş tek kişidir . Burda geri gidişten kasıt devletin parçalara ayrılmasıdır . Gerileme ve dağılma dönemindeki padişahlarda da önemliler olsada sonuç olarak devleti yeniden ayağa kaldıramamışlardır . Parçalara ayrılacak bir devleti rayına oturtmuştur. Bu yüzden en iyisi Çelebi Mehmet'tir .
    En güçlü ile En iyisi farklıdır benim gözümde . En güçlü olarak tabikide Kanuni Sultan Süleymandır . Avrupadaki Liderlere Padişahım ve Doğunun ve Batının Hükümdarı dedirten Muhteşem Süleymandır ayrıca .
    Birde Fatih Sultan Mehmet vardır . O da İstanbul'u Fetheden Padişah ve devleti imparatorluk haline getiren kişidir . Fatihte diğer ikisi kadar iyi ve güçlüdür .
  • Ben Genç Osman'ın olduğunu düşünüyorum. Kendisi benim idollerim biridir ve çok şeyi merak ediyorum onun hakkında. Onun öldürülmesinin bize anlatıldığı kadar basit bir olay, isyan olduğunu düşünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genç Osman bence kaçmış bir trendir . Devleti duraklamadan yeniden yükselişe dönemine taşıyacak bir padişahtı . Ama şansı olmadı . Genç Osmanın başarılı olsaydı yeniçeri baskısı belkide 200 yıl önceden yok edilecekti . Bu şekilde yeniçeri iktidarı son bulacaktı . Önemini kanıtlama şansı bulamamış bir padişahtır kendisi .
  • sahincetin16 kullanıcısına yanıt
    Ve en zeki, en güçlü padişahmış. 14-15 yaşında 6-7 dil bilmesi, daha ergenliğini bile bitirmemiş birinin radikal kararlar verebilmesi onun ne kadar büyük biri olduğunu gösteriyor. Dediğiniz çok doğru. Bence Osmanlı onun ölümüyle bitti. Sonra gelenler çok çabaladıysa da hikaye bence. Bir Osman olamazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiği kararlar ve bilgisi yaşının çok üstünde ama liderlik sadece iyi kararlar verebilmek değil bunları zamanında verebilmek , doğru kişileri yanına çekebilmek ve gizliliği koruyabilmektir . Aslında bu yüzden uzun sürmemiştir yaşamı Genç Osmanın . Yapıcaklarını fazla kişinin bilmesinden dolayı .
    Bakınız Fatih Sultan Mehmed ne demiş ;
    Yapmak istediğimi sakalımın bir teli bile bilseydi, sakalımın o telini hemen koparır ve yakardım..
  • Herkes siyasi kazanılan topraklara göre değerlendirmiş Fiziksel olarak IV. Murat Yada I. Selim olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JilberProduct

    Ve en zeki, en güçlü padişahmış. 14-15 yaşında 6-7 dil bilmesi, daha ergenliğini bile bitirmemiş birinin radikal kararlar verebilmesi onun ne kadar büyük biri olduğunu gösteriyor. Dediğiniz çok doğru. Bence Osmanlı onun ölümüyle bitti. Sonra gelenler çok çabaladıysa da hikaye bence. Bir Osman olamazlar

    Bu kadar eğitimli miymiş yahu? Çok genç yaşta tecrübe eksikliğinden kelleyi kaptırdı.Biraz güçlenseydi sonra istediklerini rahatlıkla yapardı.
  • Eğer II Abdülhamit Kanuni döneminde, Kanuni de II Abdülhamit döneminde sultan olsalardı ne değişirdi. Padişahları devletin güçüyle değil, kendi güçleriyle değerlendirmek lazım!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Genç Osman iyidir hoştur fakat neyi nerde ve ne zaman yapacagını kestirememiştir bu da sonunu getirmiştir.Delikanlıdır,yüreklidir eyvallah.Hotin Seferi dönüşünde yeniçerinin isteksiz savaşmasının sebebini Yeniçeri Ağası'na bağlamış ve bütün ordunun önünde kendisi tokatlamıştır.Bunu yapıtgında daha 17 yaşındadır.Bence en büyük hatası ihtilal çıktıgında kendi ayagıyla yeniçeri merkezi olan Eski Odalar a gitmiştir.4.Murad Genç Osman'a mizaç olarak çok benzemektedir fakat tek farkı nerde nasıl davranacagını bilmesi ve sabretmesidir.Alllah rahmet eylesin.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.