Şimdi Ara

Osmanlı Devleti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
1
Favori
15.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bdfyobgsougt

Ya çok affedersiniz. Osmanlı yılıkmasaydı şuan fesle geziyor olacaktık. Kadınlarımıda baş örtüsü ile. İstediğiniz bu mu?

Diyorsun yanlış düşünüyorsun. Bende o Zaman Şöyle Söyleyem O Beğenmediğiniz Osmanlı Olmasaydı T.C olmazdı. Gerçi Size Bir Suç Bulmuyorum , Kendini Laik Gören Tarih Derslerinde Osmanlıyı Dolayısıyla Tarihini Karalayan Öğretmenlerin Öğrencilerinden Bu Beklenir. Nasıl Milletin Tangası Gözükecek Şekilde Mini Etek Giyiyorsa Nasıl Erkekler Küpe Takıp Saç Uzatıyorsa İsteyen Başını Kapar İsteyen Fes Giyer. Burda Fes Giyer Derken Sakın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk' ün Yaptığı Şapka Devrimine Karşı Olduğumu Düşünmeyin.Yaptığı Tüm Devrimler T.C İçin Birer Kilometre Taşı Olmuştur Büyük Önderdir Hakkı Ödenmez. Lütfen Birazda Kendi Mantığınızla Düşünün Başkalarının Size Empoze Ettiği Düşüncelerle Bişeyler Hakkında Fikir Sahini Olmadan Yorum Yapmayın...

• quote:

Orjinalden alıntı: Laz

O zaman cüppe ve sarığa da bir şey demezsiniz siz? İsteyen onları da giysin değil mi?

O kişinin kendi özgürlüğü.Tabi sımsıkı kapanın demiyoruz kimseye.Bu da aşırıya kaçmış olur.Sokakta gezen simsiyah kadınlara da karşıyım.Ama başörtülülere karşı değilim.Veya takke ile gezenlere.Bu insanın dini özgürlüğüdür.
  • herkes bişeyler yazmış,ifade özgürlüğünü kullanmış.ne güzel. pekiii hangisi doğru??? herkes doğru bildiğini söylüyor zaten öyle değil mi.yazıların hepsini okuyamadım,ancak okuduklarımın içinde de osmanlı zerinde ve bugün türkiye cumhuriyeti üzerinde oynanan oyunları,dış güçlerin içimizde ne haltlar karıştırdığından bahsetmemiş.her halk layık olduğu şekilde yönetilir.dünya seadeti islama uymakla olur.ne zamanki halk islamdan uzaklaştı o halkın refahını sağlayan osmanlı da yıkılmaya başladı.ha en büyük sebep neydi derseniz "milliyetçilik" kavramı derim.araplar ingilizlerin kışkırtmasıyla arap milliyetçiliği güttüler ve özgürlük istediler.arabistan çöllerinde yaşayan bedevi eşkiyalar ingilizlerin oyunlarıyla osmanlıya karşı birleştiler.ermeniler kuzeyden akdenize kadar büyük bir ermenistan hayaliyle kandırılıp osmanlıya karşı kışkırtıldı,nitekim bugün bize mal edilen soykırımı ermeniler yaptılar.abdülhamit hanın yıllarca bir kilise problemi sayesinde balkanları yönetti.iki ülke arasındaki klise prblemini çözüme kavuşturmayarak,o iki ülkenin birbiriyle sürekli kavga halinde olmasını sağladı.ne zaman ki işgüzar paşalardan biri gidip kilise sorununu çözdü,o vakit o iki ülke barışıp osmanlıya karşı cephe aldılar,ve balkan harbi patlak verdi.bu şekilde sayılacak sebep çoktur.ama en çok,sarıkamışa üzülürüm.80.000 vatan evladı ki bunların içinde doktorlar,öğretmenler,mühendisler gibi ülkenin eğitimli insanları çoğunlukta idi.ülkemizi çağın 10 yıl gerisine atan ve tek kurşun bile atılmadan şehid olan atalarımızı,çöl kamuflajlarıyla "devlet-i ali enveriye" hayaliyle kara gömen şerefsiz,ve onun gibi adamlar yüzünden osmanlı yıkıldı.

bütün bu sebeplerin altında yatan sebep şuydu ki,osmanlıyı bir arada tutan büyük yapan,adaleti,zenginliği falan değildi.islamın güzel ahlakıyla ahlaklanmış halkı ve herbiri eşsiz olan osmanlı padişahlarıydı ki onlar devrin en büyük alim ve evliyası tarafından yetiştirilirdi.ne zaman ki halk sahip olduğu islam ahlakını yitirmeye,yozlaşmaya başladıysa o zaman osmanlının temeli sallanır oldu.e temel sallanınca kubbe kalır mı?

• Osmanlı da ne osmanlıymış abi ne yapmışlar savaşmaktan başka bana söyler misiniz ben osmanlı torunu olduğumuzuda kabul etmiorum devşirme torunu oluruz çünkü ztn direkt ama osmanlıları tarih kitapları çk abarttığından herkes vatan millet sakarya die gidio ama alakası yok bence

Orjinalden alıntı: Mosaic

Osmanlı da ne osmanlıymış abi ne yapmışlar savaşmaktan başka bana söyler misiniz ben osmanlı torunu olduğumuzuda kabul etmiorum devşirme torunu oluruz çünkü ztn direkt ama osmanlıları tarih kitapları çk abarttığından herkes vatan millet sakarya die gidio ama alakası yok bence

Daha devşirmenin ne demek olduğunu bilmiyorsun.Devşirme; yabancı ailelerin çocuklarını alarak onları eğitmeye denir.O zaman sen kendini devşirme olarak görüyorsan senin ailen de yabancı imiş.Hem Osmanlı günümüz yönetiminden çok daha iyi bir yönetime sahipti.Osmanlı evet savaşlar yapmış ama savaştığı yerlerde Müslümanlığı götürmüş.Bugün Macarların bile Türk olduğu söyleniyor.Ama kendi benliklerini kaybetmişler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Dark Flyer

quote:

O zaman cüppe ve sarığa da bir şey demezsiniz siz? İsteyen onları da giysin değil mi?

O kişinin kendi özgürlüğü.Tabi sımsıkı kapanın demiyoruz kimseye.Bu da aşırıya kaçmış olur.Sokakta gezen simsiyah kadınlara da karşıyım.Ama başörtülülere karşı değilim.Veya takke ile gezenlere.Bu insanın dini özgürlüğüdür.

+1 Beni anlayan birini bulmak ne güzel

@Laz
    Evet OSMANLI sadece savaşmakla kalmamış gittiği yere refah , huzur , barış getirmiştir. O zaman ki dünya koşulları politik meseleler onu gerektirmiş onu yapmışlar.

Ben Osmanlı Torunu Değilim diyen arkadaşım bu lafımda sana TARİHİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNE YÖN VEREMEZ.

• quote:

Daha devşirmenin ne demek olduğunu bilmiyorsun.Devşirme; yabancı ailelerin çocuklarını alarak onları eğitmeye denir.O zaman sen kendini devşirme olarak görüyorsan senin ailen de yabancı imiş.Hem Osmanlı günümüz yönetiminden çok daha iyi bir yönetime sahipti.Osmanlı evet savaşlar yapmış ama savaştığı yerlerde Müslümanlığı götürmüş.Bugün Macarların bile Türk olduğu söyleniyor.Ama kendi benliklerini kaybetmişler.

Ne dmk bilmiyosun Osmanlı Padişahları yıllar boyu bu devşirmelerle evlendirilip çocuk yaptırılmış bu durumda genetik faktörler giriyo işin içine ve bi kaç kuşak sonra yabancılaşıoruz bu konuyla ilgili kitap bile tavsiye edebilirim sana binlerce..Nasıl günümüz yönetiminden daha ii bi yönetime sahipti başa geçmek için birbirlerini öldüren kardeşlere ne diyeceksin o yönetimle günümüz yönetimini kıyaslaman bile saçma hem savaş yapıldığı yere müslümanlığı götürdüde nooldu yada noolucak tüm dünya müslüman olsa noolucak herkes gene kendi dininde ztn macarlarında türk olduuna gelince çk komik hatta bi ara kızılderililere bile türk dendi daha ne diim ben bu kendimizi beenmişliklerimizi anlamıorum..

• quote:

Hiç kusura bakmayın ama Osmanlı'nın bugünkü Amerika'dan bence tek farkı feth ettiği yere şiddet götürmemiş olmasıdır.Ne vatan millet sakaryası,kendi namı,ganimet ve toprak için fetih yapıyorlardı ,zamanının en büyük emperyalist gücüdür...

zaten OSMANLININ namı TÜRK ün namıdır.. Anlayamıyorum sizi nedir bu sizlerdeki tarihi kabullenememe bir çeşit hastalıkmı? Eminim ki senin ataların birer Che dir?????

Orjinalden alıntı: Mosaic

quote:

Ne dmk bilmiyosun Osmanlı Padişahları yıllar boyu bu devşirmelerle evlendirilip çocuk yaptırılmış bu durumda genetik faktörler giriyo işin içine ve bi kaç kuşak sonra yabancılaşıoruz bu konuyla ilgili kitap bile tavsiye edebilirim sana binlerce..Nasıl günümüz yönetiminden daha ii bi yönetime sahipti başa geçmek için birbirlerini öldüren kardeşlere ne diyeceksin o yönetimle günümüz yönetimini kıyaslaman bile saçma hem savaş yapıldığı yere müslümanlığı götürdüde nooldu yada noolucak tüm dünya müslüman olsa noolucak herkes gene kendi dininde ztn macarlarında türk olduuna gelince çk komik hatta bi ara kızılderililere bile türk dendi daha ne diim ben bu kendimizi beenmişliklerimizi anlamıorum..

Belki senin ataların da devşirme idi.O zaman sen de yabancısın.Ben de.Hepimiz yabancıyız.O zaman kendimize Türk demiyelim ha?Ne olduğu belirsiz kişileriz öyle mi?
    Günümüz yönetimine gelince, o zamanlar bunun gibi karışıklıklar yoktu.Halkı bastırabilecek güçler vardı.Hem fazla isyan da çıkmıyordu Osmanlı'nın güçlü olduğu dönemlerde.Halk devletine çok bağlı idi.Herkes düzenli şekilde vergi verir, kurallara uyar, askere giderdi.Bu kurallar dışına çıkan olmazdı.Birde günümüze bak.Halk vergi kaçırıyor.Devletine inanan kişi kalmamış.Askerlikten kaçanlar.Ne bu ya.Ben size söyleyeyim.Bu devletin sonu iyi değil.Ben osmanlı sisteminden yanayım.

• Kardeş katlini de açıklayayım.
    O zamanlar sadece kardeş katli vardı.O da neden devletin başına geçmek için.Sadece bunun işin vardı.Günümüze bak.Adamlar 3 kuruş için birbirini öldürüyor.Kan davaları için öldürüyor.Yok yankesicilik..........
    Şimdi bana kalkıp bunları mı savunuyorsun.Türkiye'de olan bitenden haberin yok.Kalk oradan "Osmanlı da kardeş katli vardı bilmem ne" de.Oluyor mu?
    Birini sorgulayacaksan önce kendine bak.Bunu hayat felsefesi haline getir.

Osmanlı Sisteminden yanasınız öyle mi? Aferin size,bravo size,imtiyaz sahibi bir aile tarafından yönetilmek istiyorsunuz demek,bu söyledikleriniz açıkça Cumhuriyet rejimini reddetmektir,sizin gibilerin kafasını vuruyorduk 80 sene önce istiklal mahkemelerinde...

Cumhuriyet rejimini kötülemiyorum ama Osmanlı sistemini şiddetle savunuyorum.Eğer denildiği gibi kötü bir rejim olsa idi İspanya kıyılarından hindistana kadar uzanmazdı sınırlar!Keşke yine bugünde Osmanlı sistemi ile yönetiliyor olsak da bugünkü gibi elin Hristiyanın'ın elinde oyuncak olup küçük düşmesek!İmtiyazlı bir aile tarafından yönetilmek mi?Doğru kararlar veren, dinini milletini düşünen süper güç olmaya çalışan bir aile (dediğin gibi imtiyazlı aile) başa geçerse neden olmasın?Sizler sizin gibi düşünmeyenlerin 80 yıl önce istiklal mahkemelerinde kafasını vuruyorken tek bir osmanlı padişahı yüzyıllarca sınırları içinde yaşayan ayrı fikirli ve azınlık insanların bırak kafasını vurdurmayı inanç ve yaşayışlarında hürriyet sağlayacak kadar moderndi.İşte kötülediğin Osmanlı'nın demokrasi anlayışı!!!!Bence geçmişten alınacak çok ders var.Bir de birşey dikkatimi çekti.Dünya yüzünde geçmişinden utanç duyan tek millet de biziz herhalde.Ne acı!!

• quote:

Cumhuriyet rejimini kötülemiyorum ama Osmanlı sistemini şiddetle savunuyorum.Eğer denildiği gibi kötü bir rejim olsa idi İspanya kıyılarından hindistana kadar uzanmazdı sınırlar!Keşke yine bugünde Osmanlı sistemi ile yönetiliyor olsak da bugünkü gibi elin Hristiyanın'ın elinde oyuncak olup küçük düşmesek!İmtiyazlı bir aile tarafından yönetilmek mi?Doğru kararlar veren, dinini milletini düşünen süper güç olmaya çalışan bir aile (dediğin gibi imtiyazlı aile) başa geçerse neden olmasın?Sizler sizin gibi düşünmeyenlerin 80 yıl önce istiklal mahkemelerinde kafasını vuruyorken tek bir osmanlı padişahı yüzyıllarca sınırları içinde yaşayan ayrı fikirli ve azınlık insanların bırak kafasını vurdurmayı inanç ve yaşayışlarında hürriyet sağlayacak kadar moderndi.İşte kötülediğin Osmanlı'nın demokrasi anlayışı!!!!Bence geçmişten alınacak çok ders var.Bir de birşey dikkatimi çekti.Dünya yüzünde geçmişinden utanç duyan tek millet de biziz herhalde.Ne acı!!

İspanya kıyılarından hindistana kadar bilmemne bu mu senin ii rejim anlayışın toprak mı yani o zmn abd yide alsaydın onlarada oyuncak olmazdık haha evet yha nie abd yi almamışlar bunlar eğer osmanlı ii yönetilio olsaydı sence başka milletlerin elinde maşa olurmuydu bi çk emperyalist devletten daha olumlu özellikleri olduğunu söyleyebilirm tabiiki ancaak elle tutulurda bişey yok gördüğüm kadarıyla ayrıca süper güç aile kavramınlada rejimi tartıştıının farkında deilsin sanırım o zmn cem uzanları seçseydiniz çk imtiyazlı bi aile yönetirdi bizi emin ol ! Atatürk ve Atatürkçülükten laiklikten demokraisden öyle uzak konuları konuşuoruz ki : (

• tamamen katılıorum ayrıca osmanlı = türk deil yha böle bişe yok bunu anlatamıorum öle olsaydı kurtuluş savaşından sonra nie türkiye cumhuriyeti olalım ki osmanlı çoğunluğunun türklerin oluşturduğu çk uluslu bi devletti ve sonunda türkler sistemi deiştirdi olay budur bu böle biline : ))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mosaic -- 14 Eylül 2006; 10:57:06 >

İspanya kıyılarından hindistana kadar bilmemne bu mu senin ii rejim anlayışın toprak mı yani o zmn abd yide alsaydın onlarada oyuncak olmazdık haha evet yha nie abd yi almamışlar bunlar eğer osmanlı ii yönetilio olsaydı sence başka milletlerin elinde maşa olurmuydu bi çk emperyalist devletten daha olumlu özellikleri olduğunu söyleyebilirm tabiiki ancaak elle tutulurda bişey yok gördüğüm kadarıyla ayrıca süper güç aile kavramınlada rejimi tartıştıının farkında deilsin sanırım o zmn cem uzanları seçseydiniz çk imtiyazlı bi aile yönetirdi bizi emin ol ! Atatürk ve Atatürkçülükten laiklikten demokraisden öyle uzak konuları konuşuoruz ki : (

Burada Atatürk ve Atatürkçülüğü konuşmuyoruz zaten..Bir ülkenin sınırlarının devamlı genişlemesi o ülkenin istikrarlı yönetildiğinin bir göstergesidir.iyi yönetim demek istikrar,saygı,tebasına özgürlük,ekonomik bağımsızlık demektir.bunların hepsi olursa toprak bütünlüğü ile beraber genişleme de gelir zaten.evet aslına bakarsan osmanlı devletinin yönetimde yaptığı tek hata insanlara fazlasıyla özgürlük vermesi oldu sanırım.eğer Osmanlı devleti sizin gibi zihniyetleri baştan barındırmamış olsaydı bugün ABD'yi de alırdık merak etme.Bügün sizin gibi düşünenler var iseniz bu Osmanlının sizlere sağladığı özgürlüğün bir sonucudur emin ol.İmtiyazlı bir aileden kastım cem uzan ve sülalesi değil.ben dikkat edersen yazımda dinini ve milletini seven dedim.uzanların din adına birşey yapabileceğini sanmıyorum.milletini de sevseydi zaten milletine borç takıp kaçmaz, sonra da utanmadan seçim meydanlarında boy göstermezdi.

• yha sana çk kısa bi soruyorum osmanlı savaşmaktan başka ne yapmış ?

(yok cihan imparatorluğu yok hüküm sürmüş yok su kadar toprak almış ) cevabın bunlarsa konuşmicam bu konu hakkında ayrıda dini anlamdada bi bağımlılık olmamalı ülkei yönetmekte senin kastettiin gibi ister inanır ister inanmaz bu bi özgürlüktür demokrasidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mosaic -- 14 Eylül 2006; 11:06:46 >

e.Bügün sizin gibi düşünenler var iseniz bu Osmanlının sizlere sağladığı özgürlüğün bir sonucudur emin ol.

Bugün biz var isek bu Atatürk önderliğindeki Kurtuluş savaşının sonucudur,Osmanlı'dan kalanlar dışarı kaçmak,kaçırmakla ha bir de İngiltere'nin bir taraflarını öpmeyle meşguldüler...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.