Şimdi Ara

Osmanlı'da bizim Türkiye'de bizim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkler tarihten bu yana bir çok devlet kurmuştur. Türklerde devlet ve askerlik esastır. Bu devletler kuruluyor yıkılıyor ama kültür devam ediyor.
    Zaman içinde de bazı kültürel faliyetler, yönetim şekilleri bazı değişimlere uğruyor. Ve tabi dünyanında getirdiği bazı değişimler var. Fransız İhtilali'nden sonra
    milliyetçilik ve cumhuriyetçilik ortaya çıkıyor. Osmanlı Tazminat Fermanı açıklıyor. Ardından meşrutiyet getiriliyor. Meclis kuruluyor padişahın hakları kısıtlanıyor.
    Ardından 2. meşrutiyetle padişah artık iyice kısıtlanıyor. Yani artık yönetim şeklimiz yavaş yavaş değişime uğruyor günün şartları bunu gerektiriyor.
    Uzun yıllar savaş yapmış bir Osmanlı devleti en sonunda kurtuluş savaşına kadar giden bir dönemden geçiyoruz.
    Mustafa Kemal ve arkadaşları anadolu da kurtuluş savaşını hazırlıyorlar. Halk bunu destekliyor. İstanbul dan kaçıp, esir kampından gelen, osmanlı meclisinden gelen bir sürü vatanseverde bu harekete katılıyor. Zaten Osmanlı meclisinden kurulan bir TBMM var. İlk başta bazıları cumhuriyet fikrine soğuk baksa da sonradan herkes kabulleniyor.
    Başka seçenekleri yok. Ortada olan, elden gelen bu. 1 Kasım 1922 de saltanat kaldırılıyor ve Vahdettin ülkeden ayrılmak zorunda kalıyor. Padişahlar ve hanedan üyeleri
    zeki insanlardır, öyle bir kültürün devamı ki Vahdettin tek kuruş almadan ve tek şey söylemeden artık bu işin olmayacağını bildiği için kimseye bir şey
    söylemeden ayrılıyor.
    Şu an Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyoruz. İlerde ne olur bilemeyeceğim ama hala kültürümüzü ve ruhumuzu taşıdığımızı düşünüyorum.

    Artık Osmanlı yok birileri ileri giderken biz neden geriye gidelim önemli olan benliğimizi kaybetmeden ileriye gitmek.







  • Yanılmıyorsam Murat Bardakçı idi, bu konuya bir yazısında değiniyordu, gönül, bazı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sembolik mana da Osmanlı hanedanının devam etmesini isterdi, ama o zamanın şartları buna müsaade etmiyordu.
  • Benliğimizi kaybetmeyelim, "-de/-da'yı ayrı yazalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye cumhuriyeti ile Osmanlı farklı devletler değildir Selçukluda öyle halk aynıdır egemen ırk aynıdır.Tek farklı olan yönetim sistemi ve egemenliğin sahibi olan sülaleler vb farklıdır
    saygılar

    Dünyada Almanlar hep tek devlet İNgliizler hep tek devlet biz mi hep devlet kurup yıkmışız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.