Şimdi Ara

osmaniyeli arkadaşlar yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar yardım osmaniyeli olan veya orada oturan bilen arkadaşa bir sorum olacak inşallah nasipse ben osmaniyenin merkezini gezemyi istiyorum benim sorum nereler gezilir tarihi yerler cami türbe vs ne yenir nesi meşhurdur ne alınır lütfen yardım edin.tekrar ediyorum sadece merkezini gezeceğim ??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Osmaniyeli Arkadaşlara Yardım Elini Uzatmak

Osmaniye'de yaşayan sevgili dostlarımız, muhtemelen "Osmaniye'de deniz var mı?" sorusunu sıklıkla duymuşsunuzdur. Bu yazımızda, bu soruya cevap verecek ve Osmaniye'de yardım arayanlar için faydalı bilgiler sunacağız.

Osmaniye'de Deniz Yoktur

Evet, doğru duydunuz. Osmaniye bir iç şehirdir ve Akdeniz'e kıyısı yoktur. Ancak bu, Osmaniye'nin güzel bir şehir olduğu gerçeğini değiştirmez.

Yardıma İhtiyaç Duyduğunuzda

Eğer Osmaniye'de yardıma ihtiyacınız varsa, aşağıdaki kuruluşlarla iletişime geçebilirsiniz:

• Osmaniye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı
    • Osmaniye Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü
    • Osmaniye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü

Bu kuruluşlar, yiyecek, barınma, sağlık ve eğitim gibi çeşitli konularda yardım sağlayabilir.

Ayrıca, aşağıdaki yardım hatlarını da arayabilirsiniz:

• ALO 183 Sosyal Yardım İletişim Merkezi
    • ALO 144 Çocuk Yardım Hattı
    • ALO 156 Kadına Yönelik Şiddet Danışma Hattı

Osmaniye'de Yardım Etmek

Osmaniye'de yardım arayanlara yardım etmek istiyorsanız, aşağıdaki yolları düşünebilirsiniz:

• Yerel yardım kuruluşlarına bağış yapın.
    • Gönüllü olarak zamanınızı ayırın.
    • Eşyalarınızı bağışlayın.
    • Osmaniye'deki ihtiyacı olanlara farkındalık yaratın.

Birlik olarak, Osmaniye'yi herkes için daha iyi bir yer haline getirebiliriz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bilen yokmu ?
  • up
  • Çok güzel kebap yersin, askeriyenin ilerisinde dört yolda kebapçı var tıka basa yersin az ödersin ama adını hatırlamıyorum. Merkezde gezecek fazla yer bulamazsın ilçelerde gezilecek tarihi yerler bulabilirsin. Tek mi gideceksin, kaç gün kalacaksın?
  • Ne yapacaksın Osmaniye' de bir ucundan bir ucuna yürüyerek 20 dk bitecek bir şehir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson_Crusoe -- 7 Nisan 2015; 12:28:50 >
  • cevaplar için sağolun kalmayacağım yani şehir merkezini bir turlama k istiyorum hiç eski cami kale vs falan yokmu birde nsi meşhur ne alınır ?
  • ?????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Marangoz arkadaşlar yardım !
    7 yıl önce açıldı
    ACİL YARDIM ARKADAŞLAR
    16 yıl önce açıldı
    Bi yardım arkadaşlar...!!!
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Osmaniye'nin yerlisiyim size yardımcı olmak isterim.
    Öncelikle kaç gün kalacaksınız.! Osmaniye'nin konum olarak Merkezi bir bölgededir.
    1 saatlik mesafedeki iller ADANA-GAZİANTEP-K.MARAŞ ve İskenderundur. Denize gitmek isterseniz 20 dk. Çok güzel Yaylası vardır ZORKUN, ve Aslantaş barajı vardır buraların dışında bir çok Ormanlık alanda Şelaleler akarsular vardır. Osmaniye Merkez dışına çıkamam diyorsan Karaçayımız vardır mesire alanı çok güzel bir Akarsuyu ve yeşil doğası vardır. Aslantaj barajına giderken Castabala Kalesi vardır çok güzel mistik bir tarih dokusu var. aynı zamanda Adana istikametine giderken Toprakkale vardır kaleye çıktığın zaman Yukardan Çukuovanın ve o muhteşem atmosferin tadını akşam gün batımında çıkara bilirsin. Denize gitmek istersen Yumurtalık diye bir yer var Ceyhan üzerinden gidiliyor alanya gibi düşün güzel denizi var yok daha yakın neresi var dersen Burnaz vardır halk plajı ama deniz suyu biraz sıkıntılıdır. Osmaniyenin Yer Fıstığı meşhurdur 3 numara Fıstık olacak satıcıya sen böyle söyle unutma 3 numara diyeceksin :) birde ŞALGAMI meşhurdur SEFA ŞALGAMCI nerde diye mutlaka sor gösterirler, Dışardan gelipte bu şalgamdan içenler mutlaka evine veya eşine dostuna hediyelik olarak götürür çünkü içtiğin zaman ne demek istediğimi anlarsın :)
    son olarak geç kalmışsın Pazar günü OFFROAD yarışları vardı süper geçti ama kaçırdın neyse kafana takılan soru filan olursa veya yanlış yapan olursa yaz dönerim sana ok
     osmaniyeli arkadaşlar yardım osmaniyeli arkadaşlar yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: L0NEW0LF

Osmaniye'nin yerlisiyim size yardımcı olmak isterim.
    Öncelikle kaç gün kalacaksınız.! Osmaniye'nin konum olarak Merkezi bir bölgededir.
    1 saatlik mesafedeki iller ADANA-GAZİANTEP-K.MARAŞ ve İskenderundur. Denize gitmek isterseniz 20 dk. Çok güzel Yaylası vardır ZORKUN, ve Aslantaş barajı vardır buraların dışında bir çok Ormanlık alanda Şelaleler akarsular vardır. Osmaniye Merkez dışına çıkamam diyorsan Karaçayımız vardır mesire alanı çok güzel bir Akarsuyu ve yeşil doğası vardır. Aslantaj barajına giderken Castabala Kalesi vardır çok güzel mistik bir tarih dokusu var. aynı zamanda Adana istikametine giderken Toprakkale vardır kaleye çıktığın zaman Yukardan Çukuovanın ve o muhteşem atmosferin tadını akşam gün batımında çıkara bilirsin. Denize gitmek istersen Yumurtalık diye bir yer var Ceyhan üzerinden gidiliyor alanya gibi düşün güzel denizi var yok daha yakın neresi var dersen Burnaz vardır halk plajı ama deniz suyu biraz sıkıntılıdır. Osmaniyenin Yer Fıstığı meşhurdur 3 numara Fıstık olacak satıcıya sen böyle söyle unutma 3 numara diyeceksin :) birde ŞALGAMI meşhurdur SEFA ŞALGAMCI nerde diye mutlaka sor gösterirler, Dışardan gelipte bu şalgamdan içenler mutlaka evine veya eşine dostuna hediyelik olarak götürür çünkü içtiğin zaman ne demek istediğimi anlarsın :)
    son olarak geç kalmışsın Pazar günü OFFROAD yarışları vardı süper geçti ama kaçırdın neyse kafana takılan soru filan olursa veya yanlış yapan olursa yaz dönerim sana ok
     osmaniyeli arkadaşlar yardım osmaniyeli arkadaşlar yardım

cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim evet keşke herkes sizin gibi açıklasasa böyle yazsa ben klamaycağım 1 mayıs tatilinde inşallah gelemyi planlıyorum gezip ödeceğim eki en kaliteli fıstık hangi dükkandan alınır ve hangi yemeği meşhurdur birde ben merkezi gezeceğim tarihi mekan varmı cami türbe vs ??

• Alemdar11 A kullanıcısına yanıt
    Ne demek en azından bu gibi ciddi konulara cevap yazmak ve arkadaşlarımıza yardımcı olmaktan memnun olurum.

En kaliteli yer fıstığını sormuşsun şu şekilde açıklamak isterim, Yer fıstığının bir çok yöntemi vardır mesela genel olarak sizde bilirsiniz kavrulmuş fıstığın içi vardır. bu farklı numaralar fısıtığın ölçüsü ile alakalıdır 1 numara yer fıstığı çok büyük olur güzeldir ama 3 numaranın yerini tutmaz çünkü tadı farklıdır bunu zaten esnaf arkadaşa sorduğunuzda o anlar sizi ve tadına bakabilirsiniz o zaman anlarsınız arasındaki tad farkını. ikinci olarak bu yer fısıtığını kabuklu olarakta satmaktadırlar. bunun haşlaması çok güzel oluyor zaten sadece bu bölgenin insanı bilir bunu. kabuklu aldığınız zaman bunu düdüklü tencerede haşlarsınız tuzlu su olacak tabiki tadından yenmez vala canım çekti şuan son olarak şuan mevsimi değil 3-4 ay önce hasat yapılmış olan çiğ yer fıstığı vardır bunuda Osmaniyenin çevresi zaten büyük bir tarla olduğu için yol üzerinde durum rica edip isterseniz size ikram ederler çok güzel tadı vardır.
    En güzel dükkan diye bir adres veremem çünkü sonuçta aynı ürünü satıyorlar burdaki tek fark TAŞ OCAĞINDAKİ pişirilmeden kaynaklanan tadıdır. Tavsiye olarak KADİRLİ YOLU IŞIKLARININ ÜST TARAFINDA KALAN PİŞİRME YERLERİ VARDIR oradan direk hem ucuza hemde kalitelisini görerek ve tadarak alabilirsiniz.
    yemek olarak olmazsa olmazı ETLİ KÖMBESİDİR :)) bunuda satan yer yok misafir olacaksın bir yere onlar yapacaklar tabi bunu 2 gün öncesinden söylemen lazım ev sahibine "ETLİ KÖMBENİZ MEŞHURMUŞ" diyerek şaka yollu bir söz söylerseniz zaten onlar anlar ve yaparlar
    Tarihi Yerleri; Toprakkale Kalesi, Bodrumkale-Kastabala Şehri, Kaypak (Savranda) Kalesi, Karatepe – Aslantaş Açık Hava Müzesi, Karatepe – Aslantaş Geç Hitit Kalesi, Aslandağ Tarihi Milli Parkı.
    uygun görürsen özelden PM'den cep numaramı verebilir gezdire bilirim tabi sen bilirsin başkada aklıma gelen yok şimdilik. İyi tatiller.

• quote:

Ne demek en azından bu gibi ciddi konulara cevap yazmak ve arkadaşlarımıza yardımcı olmaktan memnun olurum.

En kaliteli yer fıstığını sormuşsun şu şekilde açıklamak isterim, Yer fıstığının bir çok yöntemi vardır mesela genel olarak sizde bilirsiniz kavrulmuş fıstığın içi vardır. bu farklı numaralar fısıtığın ölçüsü ile alakalıdır 1 numara yer fıstığı çok büyük olur güzeldir ama 3 numaranın yerini tutmaz çünkü tadı farklıdır bunu zaten esnaf arkadaşa sorduğunuzda o anlar sizi ve tadına bakabilirsiniz o zaman anlarsınız arasındaki tad farkını. ikinci olarak bu yer fısıtığını kabuklu olarakta satmaktadırlar. bunun haşlaması çok güzel oluyor zaten sadece bu bölgenin insanı bilir bunu. kabuklu aldığınız zaman bunu düdüklü tencerede haşlarsınız tuzlu su olacak tabiki tadından yenmez vala canım çekti şuan son olarak şuan mevsimi değil 3-4 ay önce hasat yapılmış olan çiğ yer fıstığı vardır bunuda Osmaniyenin çevresi zaten büyük bir tarla olduğu için yol üzerinde durum rica edip isterseniz size ikram ederler çok güzel tadı vardır.
    En güzel dükkan diye bir adres veremem çünkü sonuçta aynı ürünü satıyorlar burdaki tek fark TAŞ OCAĞINDAKİ pişirilmeden kaynaklanan tadıdır. Tavsiye olarak KADİRLİ YOLU IŞIKLARININ ÜST TARAFINDA KALAN PİŞİRME YERLERİ VARDIR oradan direk hem ucuza hemde kalitelisini görerek ve tadarak alabilirsiniz.
    yemek olarak olmazsa olmazı ETLİ KÖMBESİDİR :)) bunuda satan yer yok misafir olacaksın bir yere onlar yapacaklar tabi bunu 2 gün öncesinden söylemen lazım ev sahibine "ETLİ KÖMBENİZ MEŞHURMUŞ" diyerek şaka yollu bir söz söylerseniz zaten onlar anlar ve yaparlar
    Tarihi Yerleri; Toprakkale Kalesi, Bodrumkale-Kastabala Şehri, Kaypak (Savranda) Kalesi, Karatepe – Aslantaş Açık Hava Müzesi, Karatepe – Aslantaş Geç Hitit Kalesi, Aslandağ Tarihi Milli Parkı.
    uygun görürsen özelden PM'den cep numaramı verebilir gezdire bilirim tabi sen bilirsin başkada aklıma gelen yok şimdilik. İyi tatiller.

çok çok teşekkür ederim çok bilgilendirici oldu bakalım nasipse bir gezmek istiyorum be böyle bazen kendim illerin merkezlerini geziyorum hem tarihi yerlerini merkezi ni görüp fikir oluşması için çok sağoln peki merkezde tarihi yer varmı cami vs birde yemek kaliteli nerede yiyebilirim meşhur bir yemeği olmasa da :D ??

• Alemdar11 A kullanıcısına yanıt
    Şöyle izah edeyim Osmaniye sonradan yerleşim yeri olarak seçilmiştir. asıl osmaniyenin adı CEBELİBEREK Vilayeti olarak geçermiş bir saniye size alıntı kopyalıyayım :)

"Osmaniye, Türkiye Cumhuriyeti’nin 80. ilidir. 1933'e kadar il olan Osmaniye' nin eski adı Cebelibereket' tir. O tarihte Adana iline bağlanmış, 24 Ekim 1996 tarihinde yapılan yasal düzenlemeyle tekrar il olmuştur. Akdeniz Bölgesi’nde, Çukurova’nın en doğusunda yer alır. 3,767 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip Osmaniye topraklarının %42’si ormanlık alan, %39’si ekili dikili tarım alanı, %17’si tarıma elverişsiz arazi ve %2’si diğer arazilerden oluşmaktadır. 2011 yılı verilerine göre nüfusu 485.357’dir."

yerleşim olarak yeni bir bölge olduğu için eski bir Camisi veya başka bir gezilecek tarihi bir yeri bulunmamaktadır. en eski Camisi tabi benim bildiğim kadarıyla merkezde ALİBEYLİ CAMİSİ ve MERKEZ CAMİSİ. aşağıdaki linkini vermiş olduğum cami ise Bahçe ilçesindedir tarihi en eski olan bu cami :)
    Güzel bir yemek için tavsiye edeceğim yer SERHAT CANLI ALABALIK tesisleridir. E-5 üzerinde zaten. orda fırında kaşarlı bir balık yemeni şiddetle tavsiye ediyorum ilginç ve daha önce tatmadığın bir damak tadıyla karşılaşacaksınız. bununda linkini veriyorum.

http://www.serhatbalik.com/tr/tr.htm

http://www.haberimport.com/haber/vali-cerrah-agcabey-camii,-osmaniyenin-onemli-tarihi-degerlerinden-106585.htm

• L0NEW0LF kullanıcısına yanıt
    Sırf kaşar o hocam balık tadı pek yok ama ballı yoğurta laf yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şöyle izah edeyim Osmaniye sonradan yerleşim yeri olarak seçilmiştir. asıl osmaniyenin adı CEBELİBEREK Vilayeti olarak geçermiş bir saniye size alıntı kopyalıyayım :)

"Osmaniye, Türkiye Cumhuriyeti’nin 80. ilidir. 1933'e kadar il olan Osmaniye' nin eski adı Cebelibereket' tir. O tarihte Adana iline bağlanmış, 24 Ekim 1996 tarihinde yapılan yasal düzenlemeyle tekrar il olmuştur. Akdeniz Bölgesi’nde, Çukurova’nın en doğusunda yer alır. 3,767 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip Osmaniye topraklarının %42’si ormanlık alan, %39’si ekili dikili tarım alanı, %17’si tarıma elverişsiz arazi ve %2’si diğer arazilerden oluşmaktadır. 2011 yılı verilerine göre nüfusu 485.357’dir."

yerleşim olarak yeni bir bölge olduğu için eski bir Camisi veya başka bir gezilecek tarihi bir yeri bulunmamaktadır. en eski Camisi tabi benim bildiğim kadarıyla merkezde ALİBEYLİ CAMİSİ ve MERKEZ CAMİSİ. aşağıdaki linkini vermiş olduğum cami ise Bahçe ilçesindedir tarihi en eski olan bu cami :)
    Güzel bir yemek için tavsiye edeceğim yer SERHAT CANLI ALABALIK tesisleridir. E-5 üzerinde zaten. orda fırında kaşarlı bir balık yemeni şiddetle tavsiye ediyorum ilginç ve daha önce tatmadığın bir damak tadıyla karşılaşacaksınız. bununda linkini veriyorum.

http://www.serhatbalik.com/tr/tr.htm

http://www.haberimport.com/haber/vali-cerrah-agcabey-camii,-osmaniyenin-onemli-tarihi-degerlerinden-106585.htm

arkadaşım ok ilgilendiniz allah razı olsun allah işlerinizde kolaylık sağlık versin inşallah ben otobüsle gidip gelcem inşallah sonra otobüsle dönevceğim otogardan onun için merkez benim için önemli olan

• HUKUKCUK kullanıcısına yanıt
    Fırsat buldukça gidip zevkle yediğim bir yemek
    linkteki Ünlü kişileri gördünüz sanırım bayağa meşhur yani.
  • tekrar tavsiyeleriniz için sağolun bired kilis le arası 1 buçuk saatmış doğrumu ?
  • kilisle arası ne kadar ?
  • Osmaniyeliyim ama onerecek bir sey bulamiyorum :-D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende osmaniyeliyim.. bayagi varmis osmaniyeli ha :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilisle arası kaç saat sürüyor acaba birde hep otobüs bulunurmu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.