Şimdi Ara

Osiloskop yapımı için MAX114 arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar elinde max 114 adc si olan varsa veya temin edebilecek yardımcı olursa memnun olurum.

http://sjeffroy.free.fr/Oscilloscope/oscilloscope.html

bu sayfadaki osiloskop u yapmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 24 Ağustos 2010; 21:27:20 >

• Çok ayrıntılı incelemedim ama entegreye Maxim'in sitesinden baktım, eşdeğer başka adc de bakabilirsin başka firmalardan.
    Bir de bu osiloskobu o kadar uğraşıp yapacaksın, yazılımında fft özelliği var mı ona bak.
  • PIC16F877 ile gerçek zamanlı hem ADC'den sample etsin, hem o GLCD'i update etsin hem de FFT alsın. Zor biraz.

Paranızı ve vaktinizi harcamayın derim. 200-300 biriktirin ikinci el bir osiloskop alın. Ne ölçerseniz ölçün iyi sonuç almanız pek mümkün değil bu tarz uygulamalarla.

Sen geç onu entegreden haber ver dersen; MAX114 Türkiye'de yok. Farnell'den 10€ + KDV + 15€'ya temin edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 24 Ağustos 2010; 22:13:46 >
  • fft ? bunun ne oldugunu bilmiyorum

sizin önerebileceginiz hazır uygun fiyatlı kaliteli çözümler var mıdır ?
  • 100 lira civarına ARM bazlı Nanoscope'lar var. Aspci almıştı galiba, o yazsın izlenimlerini.
  • hazar sende arıyordun scope naptın ? aldın mı ?
    taşınabilir ut8 10 mhz scoplar var ne düşünüyorsunz ?
    arm bazlıları bi sitede bi işe yaramaz gibilerinden yorumlarla karşılaşmıştım.
  • 18f ile fft alanlar var ama asıl önemli olanlar DSP tabanlılar.

Ben Atmel tabanlı olanlardan aldım, ARM değil. Açık kaynak ayarında birşey benim aldığım. ARM tabanlılara şu açıdan demiş olabilirler, analog işlerde iyi sonuç vermeyebilir diye, olabilir. Ucuz her osiloskop için geçerli.
    Prescaler bilmemne zibilyon yöntem var, illa çözümü bulunur ama bu ucuz ürünlerden çok fazla birşey beklememek lazım.
    Ha yok bende para var dersen 2.2Gsps lik adc ler var.

ut8 olur, uni-t, çin malı ama iş görür; 8-10 mhz likleri var. Rigol ds1052e var, fiyatına göre iyi cihaz.

FFT:http://en.wikipedia.org/wiki/Fast_Fourier_transform

Ekleme: Bir de şöyle soru sorayım, bu hoşuma gitti yapayım diye mi yapıyorsunuz, ciddi anlamda osiloskop ihtiyacınız mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspci -- 24 Ağustos 2010; 22:43:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspci

18f ile fft alanlar var ama asıl önemli olanlar DSP tabanlılar.

Ben Atmel tabanlı olanlardan aldım, ARM değil. Açık kaynak ayarında birşey benim aldığım. ARM tabanlılara şu açıdan demiş olabilirler, analog işlerde iyi sonuç vermeyebilir diye, olabilir. Ucuz her osiloskop için geçerli.
    Prescaler bilmemne zibilyon yöntem var, illa çözümü bulunur ama bu ucuz ürünlerden çok fazla birşey beklememek lazım.
    Ha yok bende para var dersen 2.2Gsps lik adc ler var.

ut8 olur, uni-t, çin malı ama iş görür; 8-10 mhz likleri var. Rigol ds1052e var, fiyatına göre iyi cihaz.

FFT:http://en.wikipedia.org/wiki/Fast_Fourier_transform

Ekleme: Bir de şöyle soru sorayım, bu hoşuma gitti yapayım diye mi yapıyorsunuz, ciddi anlamda osiloskop ihtiyacınız mı var?

rigol 1064 almak üzereyiz fiyatı çok geldi bana, bu alet güzel bişey mi?

• İlla osiloskop yapcam derse arkadaş, alsın dealextreme.com dan bi usb ses kartı,

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5831

sonrada buradaki gibi bişey yapsın (sound card osiloscope)

http://www.antrak.org.tr/gazete/051999/ali.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amboleos -- 24 Ağustos 2010; 23:29:51 >
  • Ben de o amaçla sordum, yapmak için mi yapıyor, ciddi ihtiyacı mı var diye. Yapmak içinse antraktaki usb osiloskopları yapabilir.

Rigol, Tektronix'den ayrılan ar-ge mühendislerinin kurduğu şirket. 1052e 2008'de en iyi ürün seçildi.
    1064 ne kadar bilmiyorum ama Rigol performans/fiyatta overclocklu bir ürün.

Ekleme: 1064b 2 milyardan fazlaymış. 4 kanallı olduğu için mi bunu seçtiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspci -- 24 Ağustos 2010; 23:54:58 >
  • cok sık olmasada arada sırada lazım oluyor . su sıralar smps tasarımlarıyla ilgileniyorum ve sinyalleri görmek için gerekli oluyor. şimdilik en fazla 50-100 ölçme yaparım max 200khz . belki ömrü boyunca 1000 kere . o yüzden ucuz kullanışlı iş görecek bişey istiyorum. kendim yaparsam ucuz olaiblir diye düşünüyorum.
  • Ben (ve aspci) Rigol'e girdik kurbana girer gibi Benimki geldi, onunki yolda. (DS1052E)
    Mal iyi, gayet memnunum şimdilik. Noise floor yüksek gibi geliyor açınca; ilk düşünen ben olmamışım ki Internet'te arama yapınca bu seviye osiloskoplarda normal olduğu belirtilmiş, inanmayanlar için Tektronix'in benzer seviyedeki cihazlarının ekran görüntülerini koymuşlar. Bilimum average fonksiyonu ve digital filter olduğu için tekrarlı sinyallerde kaymak gibi görüntü alınabiliyor.

SMPS işinde maksimum 1MHz kullanırsınız, o yüzden ARM ya da Atmel bazlı ufak skoplar hem fiyat hem ebat açısından işinizi görebilir. Ses kartıyla SMPS ölçemezsiniz maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aspci

Ben de o amaçla sordum, yapmak için mi yapıyor, ciddi ihtiyacı mı var diye. Yapmak içinse antraktaki usb osiloskopları yapabilir.

Rigol, Tektronix'den ayrılan ar-ge mühendislerinin kurduğu şirket. 1052e 2008'de en iyi ürün seçildi.
    1064 ne kadar bilmiyorum ama Rigol performans/fiyatta overclocklu bir ürün.

Ekleme: 1064b 2 milyardan fazlaymış. 4 kanallı olduğu için mi bunu seçtiniz?

Evt 4 kanal gerekli olabilecek noktalar vardı. Ama Mhz seçimi biraz karambol oldu, yani 60 mhz IR ile GPS ile ilgilenmiyorsak yeterli sanırım değil mi?

• 4 kanal şartsa birşey diyemem, ds1052e alırsan 50 MHz, 100 e çıkabiliyor onu tavsiye edecektim. Seçtiğin ürün güzel.

Bu osiloskoplarla kolay kolay 200 kHz göremezsin, hem adc si iyi, hem de işlemcisi iyi olmalı. dsPIC veya Atmel tabanlı DIY (do it yourself) projelerine bakmalısın. Benim aldığım cep osiloskobu saniyede 5 milyon örnek alabiliyordu adc den. Tabi senin işini usb osiloskoplar da görmez, bunu da ekleyeyim.
    Sen başka projeler bak, olmadı biz de yardımcı olmaya çalışırız.
    Mkümkün mertebe Tr piyasasında olan, ya da internetten getirebileceğin elemanlar olsun devrede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aspci -- 25 Ağustos 2010; 13:22:26 >
  • aspci sence aldıgın dso nano scope benimde işimi görür mü ?

sanırım 1mbit /s
    max ölcüm voltajı nedir ? smps lerde kullanabilir miyim ?
    sizin için sakıncası yoksa bana da alabilir miyiz?
  • DSO almadım ben yukarıda da yazdım. DSO'nun max gerilimi 80V ama 1/1 anahtarlı prob ile, 1/10 prob ile 800 e kadar çıkar.
    İşini görebilir ürün, zaten ucuz cep osiloskoplarından da çok harika şeyler beklememek lazım.
  • http://www.nkcelectronics.com/digital-storage-oscilloscope-very-low-cost.html

arkadaşlar atmeg a tabanlı bişey buldum yapmak isteyenlere ...
  • Yeni anakartlardaki HD ses kartları (Realtek in ALC880 erisi gibi ) 96Khz de 20 bit kayıt yapmayı destekliyor. 96Khz okuyabilmesi için 192K sample yapması gerek ki çoğu kişi için yeterli. PIC veya arduino ile internal ADC kullanılarak 20-30Kps falan yapılabiliniyor diye biliyorum... En azından 4-5 dirençle yapılabilinecek en güzel osc. :)

Yok eğer kendim yapacağım diyorsan o zaman kendine uygun daha ucuz ADC chiplere bak derim.
    ebay da ADC diye aratırsan 1ksps olanlar dan 300Msps liklerde kadar bir sürü çeşit var..
    Mesela bu 12Msps lik olan hoşuma gitti.hem 2-wire (i2c/twi) hemde 1-wire (OneWire) destekliyormuş.
    http://cgi.ebay.com/ADC-ADS6445-14bit-125Msps-High-Speed-A-D-converter-IC-/180539939213?pt=LH_DefaultDomain_0
    Valla bende mi alsam mı diye düşünmeye başladım şu an. Fiyatıda uygun aslında. Tabi 12Msps ı gözlemek için ne PIC18 in ne ATmeganın hızı yetmez ama yinede 1 Mhzden yüksek hızları inceleyebilirsin diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EUA_ -- 27 Ağustos 2010; 5:03:36 >

• mikroişlemci bilgim sanırım adc cevrim yapacak kadar iyi değil. i2c ile çalıştım ama hiç adc işine girmedim. amator birisi için bu durum sizce zor mudur ? detaylı bir bilgi gerekir mi ?

ayrıca anakartlardan sökebilecegimiz parcalarla bu mümkün olabilir mi ?
    üzerlerinde var mıdır adc ? yada tv kartlarında .. zamanında tv kartıyla yapılmış bişeyler görmüştüm tam hatırlayamıyorum. sanırım tuner ile yapılmıştı.
  • Valla ben'm esk' APC UPS de bir ADC görmüştüm. Anakartlardada olabilir belki ama TV kartlarındaki ADC 44 olsa olsa 44.1 Khz dir ki şini görmez...
    i2c den veri okutmak, bir çocuğun çikolata, şeker yemesi kadar zor bişeydir. 5 dakikanı ya alır ya almaz. Zaten Atmellerde ve PIC lerde HW destek var I2C okumak için. Tabi I2c nin bir kaç hızı var söylediğim chip hangisini destekliyor bilmem ama çok zorlanacağını sanmam. Anakart veya başka yerden sökeceğin ciple 1Mhz sample okutman çok zor olur zannedersem. $10 bişey verip hızlı, işine yarar bir ADC al derim. Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.