Şimdi Ara

Oscarı Hakedipde alamayan müthiş filmler Tüm yıllar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöle güzel bir liste hazırlıyayım dedim Oskarın şu zamana kadar gelmiş geçmiş yaptığı büyük ayıplar.

Önce İlk 10 Film - En iyi film kategorisinde aday gösterilip alamayanlar kime karşı alamadıkları yanında yazılıdır .

1-Citizen Kane(1941) Orson Welles - How Green Was My Valley (1941) John Ford

2-Raging Bull(1980) Martin Scorsese - Ordinary People (1980) Robert Redford

3-La Grande illusion(1937) Jean Renoir - You Can't Take It with You (1938) Frank Capra

4-Taxi Driver(1976) Martin Scorsese - Rocky (1976) John G. Avildsen

5-Apocalypse Now (1979) Francis Ford Coppola - Kramer vs. Kramer (1979) Robert Benton

6-Sunset Blvd. (1950) Billy Wilder - All About Eve (1950) Joseph L. Mankiewicz

7-Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964) Stanley Kubrick - My Fair Lady (1964) George Cukor

8-It's a Wonderful Life (1946) Frank Capra - The Best Years of Our Lives (1946) William Wyler

9-The Magnificent Ambersons (1942) Orson Welles - Mrs. Miniver (1942) William Wyler

10-Jaws (1975) Steven Spielberg - One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) Milos Forman

Oscara aday gösterilip almayan yönetmenler

1-Orson Welles (1915–1985)
    1 kez aday gösterilmiştir ve ondada eli boş dönmüştür.Sadece En iyi senaryo oscarı vardır.

2-Alfred Hitchcock (1899–1980)
    5 kez aday gösterilmiştir hepsinde eli boş dönmüştür.5 adaylıktan sonra yaşam boyu ödülü diye bir oskar vermiştiler sanırım.Ondada kürsüye çıkıp küfür eder gibi teşekkür etmişti

3-Stanley Kubrick (1928–1999)
    Büyük usta 4 kez en iyi yönetmen dalında oskara aday gösterilmiştir fakat hiç birinde oskarı alamamıştır.Tek oskarı en iyi efekt dalında vardır.

4-Federico Fellini (1920–1993)

Fellini usta 4 kere en iyi yönetmenliğe aday gösterilmiş toplamda 12 adaylığından hiç ödül alamamıştır.Oskar yine bu ustaya en fazla onursal ödül vermiştir.

5-Jean Renoir (1894–1979)

Jean Renoir usta sadece bir kez aday gösterilmiş ve ondada ödül alamamıştır.Oscar yine büyük ustayı onursal oscarı vermiştir.

6-Akira Kurosawa

Efsane japon yönetmende 1 kez oskara aday olmuştur.Lakin ödül alamayıp sadece onursal ödül verilmiştir.

7-Ingmar Bergman (1918–2007)

İsveçli yönetmen 3 kez aday gösterildi yönetmen kategorisinde lakin hep eli boş dönmüştür.Tek oskar ödülü onursal ödülüdür.

8-Howard Hawks (1896–1977)

Bir başka usta 1 kez aday gösterilmiştir.Sadece onursal ödül alabilimiştir.

9-François Truffaut (1932–1984)

1 kez oskara aday gösterilmiştir.Erken ölüm gelmeseydi belkide alırdı onursal ödülü

10-Michelangelo Antonioni (1912–2007)

1 kez oskara aday gösterilmiştir ödülüde alamıştır.Tek oskarı onursal ödülü.
    Paylaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReservoirDogs -- 7 Mart 2011; 14:05:40 >

• http://www.imdb.com/title/tt0111161/

bu konuda bir numaradır
  • quote:

Orijinalden alıntı: thomas_anderson

http://www.imdb.com/title/tt0111161/

bu konuda bir numaradır

Yav o sene 3 tane efsane vardı Forrest Gump,Pulp Fiction ve Shawk filmleri hangisine gitse süpriz olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReservoirDogs

quote:

Orijinalden alıntı: thomas_anderson

http://www.imdb.com/title/tt0111161/

bu konuda bir numaradır

Yav o sene 3 tane efsane vardı Forrest Gump,Pulp Fiction ve Shawk filmleri hangisine gitse süpriz olmazdı.

dediklerin de iyi filmler ama bu film başka.
  • Martin Scorsese'nin almamasına üzüldüm.Hakediyor gerçekten.Listeye C. Nolan'da eklense iyi oyur aslında.
  • Taxi Driver ın oscarı alamaması çok sinir bozucu olmuş.Inglourious Basterds filminin yerine The Hurt Locker gibi gereksiz bir filme oscar verilmeside abartı olmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theo Angelopoulos -- 5 Mart 2011; 18:23:12 >
  • Matrix gibi bir film Oscarı alamamıştı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodgé

Martin Scorsese'nin almamasına üzüldüm.Hakediyor gerçekten.Listeye C. Nolan'da eklense iyi oyur aslında.

the departed ile aldı scorsese.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koobee24

quote:

Orijinalden alıntı: dodgé

Martin Scorsese'nin almamasına üzüldüm.Hakediyor gerçekten.Listeye C. Nolan'da eklense iyi oyur aslında.

the departed ile aldı scorsese.

The Departed yerine keşke Taxi Driver la alsaymış.
  • Oscar ın ne kadar tarafsız verildiği ortada zaten. Geçen senenin en iyi filmi "Hurt Locker" herhangi bir sene en iyi film olabilicek kapasitede bir film mi tartışalabilir.

Ayrıca :
    İnception
    Saving Private Ryan örnek gösterilebilir.

not : yani inception a nezaketen özgün senaryo dalında bir ödül verilebilirdi.
  • fight club alamamış daha ne olsun...
  • Taxi Driver'ı imdb de hep görür ama indirmezdim.Çok övülmüş bir çekeyim bakalım.
  • quote:

3-Stanley Kubrick (1928–1999)
    Büyük usta 4 kez en iyi yönetmen dalında oskara aday gösterilmiştir fakat hiç birinde oskarı alamamıştır.Tek oskarı en iyi efekt dalında vardır.

2001: A Space Odyssey gibi bir başyapıtı yaratan insana oscar vermediler ha vay be
  • kesinlikle Inception en az 5 Oscar almalıydı
  • Inception ın en iyi film dalında yarışmasına zaten imkan yoktu da, özgün senaryo kesinlikle onundu. Ona bakarsanız bu sene en iyi yönetmen neden david fincher'a verilmedi? Bu adam fight club,se7en,the game,zodiac, benjamin,gibi yapımlara imza atmış biri ve hala oscar alamadı.
    Aslında dostum bilmem farkında mısın da, faydalı bir konu. Çıktığını sene oscar alamayan çok iyi filmleri sinemaseverlere göstermiş oluyorsun. Böyle bir konu-site yoktur da galiba
  • nasıl en iyi filmde yarışmasına imkan yoktu çok etkileyici bir filmdi ne eksiği vardı o kral dan
  • quote:

Orijinalden alıntı: respawn05

nasıl en iyi filmde yarışmasına imkan yoktu çok etkileyici bir filmdi ne eksiği vardı o kral dan

Aslında şöle sölemek gerekir Bilim Kurgu türü filmler efekt kostüm vs. şeylerden ödül alabiliyorlar. Bilim kurgu örneklerinden 2001: A Space Odyssey ,Star Wars,Matrix ve İnception bu dörtlü sinema gramerine yeni bişey katmış efsane olmuş filmler lakin oscarın anlamadığım bu filmler şuan sinemanın en iyileri diye sölenirken aday bile gösteremeycek kadar eşşektir.

Oscarcığı en çok hangi filmler alır bakalım.

Romatizm dram tarzı sonunda hüzünlendiren azcık sinema bilgisiyle her türlü alınır.
    Birde Amerikalı veya ingiliz hayatı anlat oscar garanti.
    Amerikayı ingilteriyi göklere çıkaran film olsun yine oscar..

İstisnalar var oskar aradı bir güzel seçimleri var nadir ama .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReservoirDogs -- 6 Mart 2011; 20:19:26 >

• facebook un filmi bile oscar aldıysa diyecek bişey bulamıyorum
    gözümde hiç itibarı kalmadı artık oscar ları kendim vericem
  • Faydalı bir konu.
    Ama 2011'den geriye doğru bir liste çıkarsak daha kalıcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1ST4NBLu3

Faydalı bir konu.
    Ama 2011'den geriye doğru bir liste çıkarsak daha kalıcı olur.

Aslen haklısın ben biraz uğraşayım şu liste işine yarına konuyu tam düzenlerim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.