Şimdi Ara

Orucum bozulmuş mudur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün cünüptüm banyo olacaktm fakat akşam sular kesildi sahura kalktığımda sular gelmişti ama o saatte utandım ve giremedim bende niyet ettim yattm sabah banyo oldum orucum bozulmuş mudur?

• Oruç baştan bozuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem0845

Arkadaşlar dün cünüptüm banyo olacaktm fakat akşam sular kesildi sahura kalktığımda sular gelmişti ama o saatte utandım ve giremedim bende niyet ettim yattm sabah banyo oldum orucum bozulmuş mudur?

Cenabet cenabet oruç mu tutulur? Neyin kafasındasın sen? Yazmıyayım dedim de dayanamadım artık. Offf offff

Oruçluyken uyku sırasında kamyonu devirirsen, onda orucun bozulmaz, ama cenabetken niyet edip oruç mu tutulur, hiç mi araştırıp okumuyosunuz?
  • elbette farklı yönde görüşü olan da vardır ama:

Cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir ve orucu bozmaz. Ancak bir vakit namazı kazaya bırakacak kadar cünüp durmak caiz olmadığından, gusül abdesti almak gerekir.

böyle okudum hocam..

• quote:

Orijinalden alıntı: artemes

quote:

Arkadaşlar dün cünüptüm banyo olacaktm fakat akşam sular kesildi sahura kalktığımda sular gelmişti ama o saatte utandım ve giremedim bende niyet ettim yattm sabah banyo oldum orucum bozulmuş mudur?

Cenabet cenabet oruç mu tutulur? Neyin kafasındasın sen? Yazmıyayım dedim de dayanamadım artık. Offf offff

Oruçluyken uyku sırasında kamyonu devirirsen, onda orucun bozulmaz, ama cenabetken niyet edip oruç mu tutulur, hiç mi araştırıp okumuyosunuz?

Asıl sen bilip bilmeden konuşma gayette tutuluyo oruç cenabetken tabi günah ama oruca engel değil oruc sırasında çekip cenabet kalsa tabi bozuluyo ama

• Erdem0845 E kullanıcısına yanıt
    banyonu yap allaha dua et.yine içine sinmezse bir gün oruç tutarsın.ayrıca banyo için utanma sıkılma.banad a babam sanki teröristmişim gibi davranırdı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu ton balığı bozuk mu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dinden bahsederken Allah merhametlide sular kesik diye gusül alamamış bir insanın orucunu kabul etmeyecek kadar gaddar mı biraz mantıklı olun sanki bilerek almamış gusül.
  • Adamların hiçbir fıkıh bilgisi olmazken yahu cünupken oruçmu tutulur gibisinden salakça yorumlarda bulunmuşlar. Ağır cahilsiniz...
  • Eğer gusül almayı sahurdan sonrasına bırakmış iseniz orucunuz bozulmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

quote:

Orijinalden alıntı: artemes

quote:

Asıl sen bilip bilmeden konuşma gayette tutuluyo oruç cenabetken tabi günah ama oruca engel değil oruc sırasında çekip cenabet kalsa tabi bozuluyo ama

Düzgün konuş öncelikle, bilip bilmeden ağzı yapmadan konuş.

Gusül abdesti namazın şartlarındandır, orucun şartlarından değildir. Cünup iken oruca niyet edersin, bir namaz vakti geçmeden de gusül abdestini alırsın. Bir Namaz vaktini bile cünup geçirmek haramdır, sen tutumuş tüm günü cünup halde geçirebilirsin mi diyosun? Sen bu kadar akıllıysan cünup haldeyken kendin oruç tut, başkalarına akıl vermezsen daha iyi edersin. Namaz vakitlerini cünup halde geçirmek haramdır deniyorken o halde oruç mu tutulur. 16-17 yaşında herşeyi bildiklerini sanan çocukların cirit attığı yer olmuş burası iyiden iyiye. Size bişi söylemek bile hata aslında. Bidiğiniz gibi yaşayın da yalan yanlış eksik gedik fikir vermeyin kimseye.

• kardes kimden utanıyorsun? karından mı, babandan mı?

sahurda gusül almalıydın
  • Abdest orucun şartı değildir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.