Şimdi Ara

Oruç Tutuyorum Fakat Çöktüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akşamları normalde kitap okumam, bir şeyler geliştirmem gerekiyor udemy kurslarını bitirmem gerekiyor ama üstüme ölü toprağı atılmış gibi hissediyorum.

Uyuyakalıp duruyorum. Aile baskısıyla çekilmiyor.

• tutma üstad ben de aynıydım sonra tutmamaya başladım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin gibi ideallari, hayallari , plan ve projeleri gerçekleştirme konusunda aslan kadar sert ve haşin istekli birinin, en zayıf ve kuvvetsiz birinin dahi hiç şikayet etmeden, kendi kendine söylenmeden tuttuğu oruç karşısında kendisini çökmüş hissetmesi beni çok, ama çok şaşırttı...

Ben kuvvetliyim, dayanıklıyım, kodumu oturturum tarzı insanların oruç sözkonusu olduğunda aynı iradeyi sergilememeleri aslında bu tür insanların kağıttan kaplan olduklarını göstermez mi?

Ailen senin cehennemde yanmanı istemiyor, oruca zorluyor. Bünye zamanla alışır merak etme. Hem sevap kazanıyorsun, hem de bedenine otomatikman bakım yapıp dinlenmesini sağlıyorsun. Daha ne olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 14 Mart 2025; 11:57:6 >
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Orucu normal olarak tutuyorum ancak akşam beyinsel faaliyetler çöküyor. Şeker yükseldiği için.

Uyuyakalıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşte o zaman bunu oruca değil, kendine bağla. Burda orucun hiçbir kabahati yok, olamazda.. Birden yüklenmiceksin.. Spor yaparken bile birden yükleniyor musun? Önce gerdirme hareketleriyle ısınıyorsun sonra yavaştan hızlıya doğru kademeli geçiş yapıyorsun.. iftarı bir hurma ve çorba ile aç, sonra git namaz kıl, ondan sonra ana yemeğe başla ve çok yüklenme.. k.hidrat ağırlıklı yersen, tabii ki çökersin.. oruçlu olmadığın zamanlarda akşam gezintilerine çıktığın gibi, iftardan sonra da çıksana...iyi gelir ve üzerine çöken ağırlığı atar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 14 Mart 2025; 12:0:29 >
  • Görevlerini gündüz vakti yapma şansın var mı? İftardan sonra benim de enerjim olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 ay herşeyi yapıyoruz 1 ayda zorlanıp tutalım ne olacak? Ramazan ayı çok kutsal bir ay. Üstteki arkadaşta tutma demiş ne güzel istanbul.

Sağlığınla ilgili zaruri bir durum olmadıkça tutmalısın. Maddi manevi çok faydasını görürsün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uzun süre aç durup birden yediğin zaman kan şekerin hızla yükselir, sonra yine hızlı bi şekilde düşer. Şeker hastası varsa etrafında aynı şeyi görürsün zaten. Akşam yemeğinden sonra oturduğu yerde sızarlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    yemekten sonra TV başında sızmak da başka bi keyifli oluyo bee özellikle de oda karanlıksa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karbonhidratli besinleri azalt

• Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt

Ben de ondan şüphe ediyorum pide falan mahvetti beni. Şişkinlikte var.

• hocam acken sekerin hipoglisemiden dolayi 60lardadir, sen yemegi bi basinca tatliyla da birlikte 150 oluyor. Bunye bir anda insulin vs basalim derken uyku basiyor.

• Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt

Mavi ekran veriyor bünye yemeği yiyince.

Gece 2'ye kadar ayakta kalan ben 9'da kapanıyor.

• hocam sen dedigimi yap, ekmegi azalt. fasulye, nohut tarzi yemekler ye. Icecek iciyorsan sekerli olmasin ve salatayi da bol ye. Bakalim bugun ne olacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.