Şimdi Ara

Oruç tutana saygı var da tutmayana niye yok? Kahvaltı vermiyor şirket. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
554
Cevap
0
Favori
37.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eksik kardeşim senin derdin tıkınmakla.. oruç tutanın amacı belli olduğundan senin tıkınman umrunda bile olmaz lakin Ramazan'a ve oruçlu olana saygı toplumsal bir değerimizdir. Tutmayana karışılmaz ancak edepli tıkınırsa, yani alenen tıkınmamak anlamında. Kısacası senin 365 gün tıkınmamın saygı duyulacak bir tarafı yok iken oruç tutan olağan dışı bir gayret gösterdiğinden saygı hak etmektedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Haklıysa gerekli yerlere gidip şikayette bulunsun burada ağlamanın ne yarıri var ki bence haksız yoksa buraua gelip boş konu açacağına hakkını alırdı haklı olsaydı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

Aleviler ayrı din oluşturdu da haberimiz mi olmadi? Yazdıkça batıyorsun. Ramazan harici haftanın 7gunu oruç tutulur tutan da vardır biride kalkıp ben nafile ibadet ediyorum oruçluyum yeme yanımda dedi mi sana ? Kesin diyen olmamıştır.

Hristiyan Yahudi bunlarda oruç tutuyor sana laf eden oldu mu? Kesin olmamıştır. Alevîlik Müslüman liktan ayri birşey ise o başka konuda tartışılır ama onlarda kendini Müslüman görüyor ise buyursun ramazan geldi oruç geldi tutsun.

Ramazan harici ne Zaman isterse insan tutar. Yok Alevilerin ayrı oruç ayı var Allah onlara farklı bir zaman diliminde tutun dedi diyorsan boşuna yazıp kendini rezil etme.
    Yeğenim olayları kendi çapın kadar yorumlayabiliyorsun ancak. 30 yaşında adam ben yanında normal hayatımı sürdürüyor suyumu içiyorum diye canı çekip bana hakaret edecekse, fitne dolu bakacaksa tuttuğu ibadetin zaten hiçbir anlamı yok. Dünya üzerinde binlerce din var sen onların noel veya paskalya bayramına saygı duymaz hatta billur geçerken yılbaşı kutlayan gavurdur diye yine cürmün kadar fetva verirken sorun yok. O adam yemeğini yerken sorun var öyle mi? Alevilerin ayrı oruç günleri var ben hiçbir alevinin oruç tutuyorum saygı göster git yeme yanımda içme suyu dediğini bu sebeple dayak attığını olay çıkarttığını görmedim.. Kısa ve anlaşılır bilale anlatır gibi anlatıyorum; Sen binlerce din arasından kendi inandığın dinin özel bir gününde ibadet edeceksin diye ben hiç tanımadığım belki hayatta bir daha hiç karşılaşmayacağım senin keyfine uyup kendi keyfimi yok sayamam, yemeğimi yerim, suyumu içerim normal yaşantıma devam ederim.. Sen bakmayacaksın sen ibadet yapıyorsan nefsine hakim olacaksın. Aynı o saatte kadının dışarıda ne işi varmış diyen sapıklar gibi davranmamanız gerekir, o kadın gece 3 te etekle sokakta olacak sen dönüp bakmayacaksın, adam olacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4C03A72D3

Allah Allah bak sen ya. Sen ömründe ilk kez işe girip onda da kahvaltı verene denk gelmiş olmayasın?

Alıntıları Göster
    Kayrabey dostum bu adam yalan konuşuyor burada bu konuyu açma nedeninin bile çok farklı olduğunu düşünüyorum.Kahvaltı veren iş yeri dediğine göre bu arkadaş Allah bilir çalışmıyordur belkide hiç işe girip çalışmamıştır.Ben kendisini provakatör vari bir model olarak görüyorum bunlar 40 doğrunun içine bir yalan katar ortalığı ayaklandırır karıştırır.

• neozine kullanıcısına yanıt
    Peki ramazan yokken sokakta aç olanlara yemek alamayanlara saygı neden yok?

11 ay sokakta sapirtada sapirtada yiyip bir ay için saygıdan bahsetmek ne garip.

• quote:

Orijinalden alıntı: tritone

aleviler ne yapiyor harbiden onlar da musluman ama baska zaman ve farkli sekilde tutuyorlar diye biliyorum
    aleviler de karambol o zaman senin iste
    Müslüman olanlar ramazanda da tutuyor Muharrem ayında da tutuyor.

Ama Aleviliği ayrı din sayanlar ramazani es geçiyor ve bunu marifet sayıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

şirket kahvaltı vermek zorundamı.
    Nerenle okuyorsun konuyu? Sözleşmede varmış işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: sunset58

Dostum isteyen tutuyor oruçla aram yoktur ama bu yaz bi haftalığına bende tutucsm ardından muharremde yarısını tutcam tercih meselesi ayıplı bişe değil açıkcası
    Tercih neyin tercihi? Ramazan ayında tutulur oruç gerisi nafile.

• edirneli86 E kullanıcısına yanıt
    Tutmayanlar tutmuyor kardeşim git tut o zaman tutmayanın yerine sen hesap vermicen kendi işine bakın ele laf tutturcana

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Müslümanlar oruç tutar höö diyen kıt beyinliler ne zamandan beri allahın yerine sorgulamaya başladınız hadi kendi ibadetinizi devam ettirin günahı sevabı tutana tutmayanın boynuna önünüzde yiyorlar diye deliyorsanız tutmayın fakirin halinden anlamak için tutulan oruçta fakir size bağırıp çağırıyormu gün içinde ben yiyemiyom böle şeyler sen nası yersin diye ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çünkü bu ülke öyle bir ülke.

• O değil de tutan adam iftarını sahurunu evde yapıyor iş yerinden hiç yararlanmıyor sen de evde yap kahvaltını şirket de yemek parası kesmesin kimseden en iyisi bu değil mi ?
  • mrbaronx kullanıcısına yanıt
    Ciddi boş yapmışsın kardeşim. Burada isteyen istediği konuyu kurallar çerçevesinde açar. Burası sıkıntıların kolaylıkların paylaşıldığı özgür bir platform. Artık şu siteyi kullanmayı öğrenin.
  • Hangi sektör bu kahvaltı falan veriyor ne güzel işler var?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ekmek arası melemen

Bu mesaj silindi.
    Biz müslümanlar yollarda yiyip içenleri insan olarak görmediğimiz için sıkıntı yok
  • 1 ayda cebinden ye kahvaltını. Kahvaltı dediğin nedir? Ayrıca kahvaltı evden çıkmadan yapılır, iş yerinde kahvaltı dediğin olay iş gücü kaybıdır,üstüne düzensizliği temsil eder.(3 vardiya 7/24 çalışan bir yer değilse.) . Neyse sonuç olarak çok mantıklı ve doğru karar, ramazan boyunca iftar hariç yemekte vermemesi lazım,isteyen cebinden yer 1 ay boyunca,yemiyorsa oruç tutsun.
  • Müslüman ülkedeysen paşa paşa cebinden ödeyeceksin gideceksin Başka yerde yiyeceksin. Millet sırf size özel yemek mi çıkartacak? Ben patron olsam oruç tutmayanları kovardım da neyse...

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalet002

Ya şirketi bırak devlet kurumunda çalışıyorum yemekhanesi de kapalı çay ocağı da kapalı. Beyefendiler akşam evlerine gidip ölene kadar yiyorlar ben eve gidip makarna yapmakla uğraşıp yemek hazırılıyorum kendime. Açık bir yer bile yok Erzurumda. Avm olmasa açlıktan ölecez. Sen 12 imam orucunda bana saygı duyuyor musun? Karşımda bişey yememezlik yapıyor musun? Böyle saçma bişey olabilir mi ya? Sizin yüzünüzden sabahtan akşama kadar açım.
    Allah Allah İslamiyet te yeni kurallar usuller mi getirdiniz?

12 imam orucu neye dayanarak var? Nafile ibadeti farzla eşit tutan kafanız ne içerek bu hale geldi?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.