Şimdi Ara

Ortamlarda sessiz duran bir tek benmiyim ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
4
Favori
6.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
70 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Diğer cevapları okumadım henüz ama en doğrusu bu sanırım. Boş konuşmaktansa hiç konuşmamayı tercih etmek. Evet istersek saatlerce konuşabiliriz çünkü konu konuyu açar ama gereksiz, bomboş, bilgi aktarımının olmadığı bir muhabbet olur. Bazen iş arkadaşlarım boş konuşur, boş espriler yapar bende mecburen dinliyormuş gibi yapmak zorunda kalırım zorla gülümserim sürekli aynen, doğru konuşuyon, harbiden ha filan demek zorunda kalırım. Lanet olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ozan_k

quote:

Orijinalden alıntı: madrid2017

quote:

quote:

Bu ikiyüzlü, çıkarcı ve menfaatçi, yalancı, birbirinin arkasından atıp sonra önünde abi çeken insanlar ile benim hiç konuşasım gelmiyor

Belki de o bahsettiğin insanlar da senin için ikiyüzlü, çıkarcı, menfaatçi diye bahsediyor, kim nereden bilebilir ki? ama şu kesin ki, senden çok sıkılıyorlar.

bahane aramayın, kendinizi geliştirin.

Ben ispatlarım? Sen ispatlayamazsan.........?

terbiyesizliğin lüzumu yok. burada size gerçekleri anlatmaya çalışıyoruz. biraz ders çıkarmaya bak.

Bu halkın resmi dini ikiyüzlülük..

Bu ülkenin Gerçekleri mide bulandırıcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tamam peki deki trip

Bu forum da takilanlarin boyle olmasi normal. Iki kelime edecek ozguven vb seyler yok.

Öyle ortam olur ki tek kelime edesin gelmez. İstemezsin yani.

Bir keresinde bir arkadaşa selam verdim sonra başka bir arkadaş geldi onun da bir arkadaşı geldi ve 4 kişi oturmaya başladık. Yapacak bir şeyim yoktu dersime 1 saat vardı. Bunlar bir başladı araba konuşmaya, yok efendim şuna yazılım atınca şöyle oluyor yok şu şöyle gidiyor yok bilmem ne.Abartısız 1 saat boyunca sadece araba konuştular. Şimdi sen böyle bir ortamda ne diyebilirsin ki? Tanıdığım başka kimse de yoktu o gün ve mecbur oturdum 1 saatte 2-3 cümle kurarak.

e güzel kardeşim aç o zaman güzel bir muhabbet, çek insanların ilgisini, seni mi dinliyorlar yoksa araba muhabbetini. ortamı domine edemediğin sürece beta erkek olarak kalacaksın. bahane aramayın. kendinizi geliştirin.

Arkadaş her ota boka beta demeyi de bu forumdaki tipler kendine alışkanlık edinmiş. Kendini geliştirmişmiş. Ne çok da biliyor şu forumdakiler her şeyi.

3 kişi bulmuşlar bir muhabbet, ağızlarının suları aka aka konuşuyorlar ve sen çıkıp bunun içine edeceksin öyle mi Bu kadar kasıntı olmayın yahu alfa ayaklarına filan girmek için. En sevmediğim de böyle tiplerdir her ortamda baskın gelmeye çalışan ve diğerlerinin üstüne çıkmaya çalışan tipler. Sorsan alfalık derler ama bunu tek bir adı var o da "iticilik".

becerip de domine edebildin mi ortamı, oturup saatlerce sıkıldın. cesaret edip de konu açamadın. neden çünkü muhabbetine güvenmiyorsun. buradan bana laf yetiştirebilirsin, ama bu senin faydana değil. bana da dert değil. ben yazarım isteyen cebine koyar. isteyen saçma bulur. ama görünen o ki, bu kafayla gidersen burada kaybeden sen olacaksın.

• En sinir bozanı da her ortamda sürekli ve mal mal konuşan insanların gelip de 'çok sessizsin, açıl biraz' deyip durması... Ya ben sana niye bu kadar mal gibi boş boş konuşup duruyorsun diyor muyum? Sen öylesin ben de böyleyim. Yapı meselesi bu. Sen kendini değiştirebiliyor musun ki ben kendimi değiştirebileyim?

Ha bir de hiç kimse öyle 'konuşmak bi ihtiyaç' falan demesin. İhtiyacımızı giderecek kadar konuşuyoruz zaten. Hiç kimse, boş konuşmuyor diye 'asosyal, özgüvensiz, cahil' damgası yemek zorunda değil! Her insan aynı olmak zorunda da değil! Yapı meselesi bu ya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nibelungen27 -- 9 Ocak 2018; 22:55:23 >

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu ikiyüzlü, çıkarcı ve menfaatçi, yalancı, birbirinin arkasından atıp sonra önünde abi çeken insanlar ile benim hiç konuşasım gelmiyor

Belki de o bahsettiğin insanlar da senin için ikiyüzlü, çıkarcı, menfaatçi diye bahsediyor, kim nereden bilebilir ki? ama şu kesin ki, senden çok sıkılıyorlar.

terbiyesizliğin lüzumu yok. burada size gerçekleri anlatmaya çalışıyoruz. biraz ders çıkarmaya bak.

ikiyüzlü olmadıklarını iddia edemem tabi. ama kürkümüze küsecek halimiz yok. silkelenip kendimize gelmek için birşeyleri kaybetmeyi beklemeye de gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nibelungen27

En sinir bozanı da her ortamda sürekli ve mal mal konuşan insanların gelip de 'çok sessizsin, açıl biraz' deyip durması... Ya ben sana niye bu kadar mal gibi boş boş konuşup duruyorsun diyor muyum? Sen öylesin ben de böyleyim. Yapı meselesi bu. Sen kendini değiştirebiliyor musun ki ben kendimi değiştirebileyim?

Ha bir de hiç kimse öyle 'konuşmak bi ihtiyaç' falan demesin. İhtiyacımızı giderecek kadar konuşuyoruz zaten. Hiç kimse, boş konuşmuyor diye 'asosyal, özgüvensiz, cahil' damgası yemek zorunda değil! Her insan aynı olmak zorunda da değil! Yapı meselesi bu ya...

bu yoruma hem katılıyorum, hem katılmıyorum. Gerçekten boş konuşmanın hiç konuşmamaktan daha değerli görünmesi çok saçma. Ama insanların sizi tenkit etmesine izin vermemelisiniz. Burada en iyi yöntem ortamlarda ilgiyi üzerinize çekmek, illa çok konuşkan olmak zorunda değilsiniz, ilgiyi topladığınızda kimse size o tenkidi yapma cesareti gösteremez. örnekse, şu hayatta illa ki birşeyde birinci olmuşsunuzdur, ya da en azından dereceniz vardır, konuyu oraya getirin, zaten orada sizin bu yetkinliğiniz ortaya çıkacaktır sizi tanıyan biri mevcutsa.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tamam peki deki trip

Bu forum da takilanlarin boyle olmasi normal. Iki kelime edecek ozguven vb seyler yok.

Öyle ortam olur ki tek kelime edesin gelmez. İstemezsin yani.

Bir keresinde bir arkadaşa selam verdim sonra başka bir arkadaş geldi onun da bir arkadaşı geldi ve 4 kişi oturmaya başladık. Yapacak bir şeyim yoktu dersime 1 saat vardı. Bunlar bir başladı araba konuşmaya, yok efendim şuna yazılım atınca şöyle oluyor yok şu şöyle gidiyor yok bilmem ne.Abartısız 1 saat boyunca sadece araba konuştular. Şimdi sen böyle bir ortamda ne diyebilirsin ki? Tanıdığım başka kimse de yoktu o gün ve mecbur oturdum 1 saatte 2-3 cümle kurarak.

e güzel kardeşim aç o zaman güzel bir muhabbet, çek insanların ilgisini, seni mi dinliyorlar yoksa araba muhabbetini. ortamı domine edemediğin sürece beta erkek olarak kalacaksın. bahane aramayın. kendinizi geliştirin.

Arkadaş her ota boka beta demeyi de bu forumdaki tipler kendine alışkanlık edinmiş. Kendini geliştirmişmiş. Ne çok da biliyor şu forumdakiler her şeyi.

3 kişi bulmuşlar bir muhabbet, ağızlarının suları aka aka konuşuyorlar ve sen çıkıp bunun içine edeceksin öyle mi Bu kadar kasıntı olmayın yahu alfa ayaklarına filan girmek için. En sevmediğim de böyle tiplerdir her ortamda baskın gelmeye çalışan ve diğerlerinin üstüne çıkmaya çalışan tipler. Sorsan alfalık derler ama bunu tek bir adı var o da "iticilik".

becerip de domine edebildin mi ortamı, oturup saatlerce sıkıldın. cesaret edip de konu açamadın. neden çünkü muhabbetine güvenmiyorsun. buradan bana laf yetiştirebilirsin, ama bu senin faydana değil. bana da dert değil. ben yazarım isteyen cebine koyar. isteyen saçma bulur. ama görünen o ki, bu kafayla gidersen burada kaybeden sen olacaksın.

Arkadaşım neden yazdığım gibi bir ortamı domine etmek isteyeyim bana önce bunu söyle? Bunun cesaretle ne ilgisi var bana söyler misin? Ders başlayana kadar 1 saat boş vaktim vardı öldürmelik. Başka zaman olsa kalkar giderim işim var deyip. 1 saat yapılacak başka bir şey de yoktu. Bir şey kaybettiğim yok merak etme. Belki dediğin gibi olsam iticiliğimden kaybederdim.

• ozan_k kullanıcısına yanıt
    Şimdi sen tam sürüm erkek mi oluyorsun Asosyal veya içine kapanık biri değilim işim gereği çok çene çalmam gerektiğinden çene bol, ama boş çene çalıp domine edeceğime bırak boş alfalar etsin ben beta olmaya razıyım çok affedersin çokta şeyimdeydi . Ben sana neler dönüyor söyliyeyim her senin gibi çok çene çalan alfayım diyen boş çenelere ortam dağıldıtan sonra ne kadar boş çenesi var bi susmadı a.. oluyor Bunu da genelde kadınlardan duyuyorum. O yüzden kasmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varre -- 9 Ocak 2018; 23:58:41 >

• Heryerde boş beleş siyaset veya futbol sohbeti var bu yuzden kimseyle bsey konusmam, insanlarıda sevmiyorum zaten kafam rahat iyiyim boyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ikiyüzlü olmadıklarını iddia edemem tabi. ama kürkümüze küsecek halimiz yok. silkelenip kendimize gelmek için birşeyleri kaybetmeyi beklemeye de gerek yok.

Bu halk olmaz.

Mensubu olduğu dinin ve ırkın utanç kaynağı çoğunluğu.

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

Eğer etrafınızdan sıklıkla “çok sessizsin” gibi telkinler alıyorsanız birkaç felsefe temel kitabı okumanızı önerebilirim. Kişisel gelişiminize fayda sağlar.

Ben alabilirim

Orijinalden alıntı: BeQuick

İnsanlar konuşunca lafa girmem, ben konuşmaya çalışınca da herkeste bir sessizlik oluyor.

Üstad böyle bir şey olması zaten güzel birşey insanlar sizin ne diyeceğinizi merak ediyor demekki.

Siz konuşmaya başlayınca millet hiç oralı olmayıp devam etse daha mı iyi
  • quote:

Eğer etrafınızdan sıklıkla “çok sessizsin” gibi telkinler alıyorsanız birkaç felsefe temel kitabı okumanızı önerebilirim. Kişisel gelişiminize fayda sağlar.

Hocam kitap tavsiye edebilir misiniz?

Orhan Hançerlioğlu dan başlayabilirsiniz çok sağlam yayınları var. Kendinize bir pencere bakış açısı yaratmış olursunuz. Tabi kalkıp ilk kitabınız olarak Nietzsche okumayın boğulursunuz.

Çok teşekkürler.

• Tamamen ruh halime göre değişir. Keyifliysem susturamazlar. Ama keyfim yoksa ağzımı bile açmam. Günün her dakikasında konuşmak zorunda değilsiniz arkadaş kendini buna mecbur hissedip kendini kasanları anlamak güç. Hayır öyle bir zorunlulugunuz yok.

• Tamamen ruh halime göre değişir. Keyifliysem susturamazlar. Ama keyfim yoksa ağzımı bile açmam. Günün her dakikasında konuşmak zorunda değilsiniz arkadaş kendini buna mecbur hissedip kendini kasanları anlamak güç. Hayır öyle bir zorunlulugunuz yok.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.