Şimdi Ara

Ortalama hız problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Bir formula 1 otomobili İstanbul Park Pisti'nde 1. turu 300 km sa hızla 2. turu 200 km sa hızla geçiyor

Bu aracın 2 turdaki ortalama hızı kaç km dir ?

Düz mantıkla 300+200/2 yaptım 250 çıktı,cevap 240 mış

Mutluluğun bittiği yerde, Dibe çeken hayaller ile sarıldım kendime. Göz yaşlarımın içinde debelenen hüzünlerim ile beraber, Her şeyin yazılıp çizildiği bir dünyadan,edebi yaratıcılığımı ortaya çıkaracak bir dünyaya doğru... Hiç kimse hiç bir şeyi değiştiremez,çok geç. Hüzünlerimin içinde kendimi kaybettim. Ruhumda,Tepeden tırnağa yara....Oturdu kara kara. Çocukluk hayallerim,ölmekte olan bir gencin içinde çürümeye hapsoldu.
  • x yol dersek 2x kadar yol gitmisler bu yolun x kadarını 300 le diğer x kadarınıda 200 le gitmisse denklemimiz
    sketchtoy.com
    An animated sketch
    http://sketchtoy.com/64200680

• 2 tur sonundaki ortalama hızı sıfır olur. Net yer değiştirme sıfır kabul edilirse. Soruda sorulan ortalama sürat olsa gerek.

Vort:Toplam yol/toplam zaman 'dan yapilir.

Bir tura x metre dersen toplam yol 2x olur buradan : 2x/(x/300+x/200):240 olur.

yada basitce formulu var ordanda cikar
    Vort:2.V1.V2/V1+V2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thuvius -- 12 Ocak 2015; 20:51:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Thuvius

Ortalama hiz oyle bulunmuyor dostum

Vort:Toplam yol/toplam zaman 'dan yapilir.

Bir tura x metre dersen toplam yol 2x olur buradan : 2x/(x/300+x/200):240 olur.

yada basitce formulu var ordanda cikar
    Vort:2.V1.V2/V1+V2

hocam formülü yerine koyduğum zaman

2*300 + 200 /300+200 = 1200/500 yani 12/5 oluyor
    yanlışmı koydum formülü
    Mutluluğun bittiği yerde, Dibe çeken hayaller ile sarıldım kendime. Göz yaşlarımın içinde debelenen hüzünlerim ile beraber, Her şeyin yazılıp çizildiği bir dünyadan,edebi yaratıcılığımı ortaya çıkaracak bir dünyaya doğru... Hiç kimse hiç bir şeyi değiştiremez,çok geç. Hüzünlerimin içinde kendimi kaybettim. Ruhumda,Tepeden tırnağa yara....Oturdu kara kara. Çocukluk hayallerim,ölmekte olan bir gencin içinde çürümeye hapsoldu.
  • undo_control U kullanıcısına yanıt
    Fizikçi belli ediyo kendini
    http://sketchtoy.com/64200966

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20alper20 -- 12 Ocak 2015; 21:24:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ulaşılabilir hız sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20alper20

toplam yola x yerine 200 ve 300 ün obeb ini vererekte çözebiliriz
    sketchtoy.com
    An animated sketch
    http://sketchtoy.com/64200966

ben baya saçmalamışım

• Arkadaşlar hız vektörel bir büyüklüktür. Eğer ortalama hızı bulacaksanız toplam yerdeğiştirmeyi zamana bölersiniz. Süratle karıştırmayın.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.