Şimdi Ara

Ortak Kullanım Cezası ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
6.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: andy1

Hocam,TTNET bıraksın bu işi,Millet elbetteki kaçak kullanacak,Asgari ücretle geçinen bir ülkede sen 1mbit İnterneti 20 euroya satarsan millette kaçak kullanır !

Mahkemeye verse ne olacak,utanmayacaklarmı,biz bunları ne güzel soyuyoruz 1 mbiti 20 euroya satıyoruzmu diyecekler !

Elbetteki yasal olarak suçtur,kaçak kullanmak asla güzel birşey demem ama gençleri düşünün Üniversitelerde okuyorlar,Babaları gariban çalışacak bu çocukları okutacak,hemde her ay en az 20 euroda extra İnternet parası gönderecek !

TTNET biraz düşünsün biraz elini vicdanına koysun,kimse Millet vekili evladı değil,%80 asgari ücretle çalışan bir ülke,sen hizmetini ucuz ver Türk Vatandaşları şerefli onurlu insanlardır,kaçak bağla deselerde bağlamazlar !

Kaçak Kullanıma sonuna kadar karşıyım,ama bu İnternet fiyatlarınada sonuna kadar karşıyım !

Turk milleti ile ilgili cok yanlis kanilarin var. Dunyada yolsuzluk, kacakcilik siralamasindaki yerini bir kontrol edin bakalim biz turklerin. Kacak elektrik kullaniminin en dusuk oldugu yer bile %10.

TTNET bu konuya sonunda tum limitsiz tarifeleri kaldirarak cozum bulacak. yada her tarife icin AKN uygualmasina gecerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 29 Aralık 2010; 8:39:31 >

• dünyada sadece ttnet yok arkadaş.seçeneklr çoğalıyor birde gsm şirketeleri ucuzlatırsa iyi olacak kablo ile modem ile uğraşma drdin yok istediğin yerden bağlan
  • quote:

Orijinalden alıntı: sony kamera

dünyada sadece ttnet yok arkadaş.seçeneklr çoğalıyor birde gsm şirketeleri ucuzlatırsa iyi olacak kablo ile modem ile uğraşma drdin yok istediğin yerden bağlan

ben 1 senedir 3G kullanıyorum,adsl benim için bitmiştir. evde işte yazlıkta heryerde kullanıyorum. ttnet benden babayı alır ancak.
  • hangisini kulanıyorsunuz ve aylık ne kadar veriyorsunuz
  • Arkadaşlar bugün kendi gözümle gördüm. Bizim arkadaın üst kattaki komşusuna ortak kullanımdan dolayı 5.000 TL ceza yazdılar. İnternet kimin adına ise ona yazıyorlar. Tabii kanun yolu açık ama bu iş bayağı karın ağrıtacağa benziyor. Şahsen ben 3 kişi kullanıyordum. Onlara Wireless cihaz alıp USB den takmalarını söyledim. Artık bu iş kokar arkadaşlar. Kabloları sökün derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WALLACE717

Arkadaşlar bugün kendi gözümle gördüm. Bizim arkadaın üst kattaki komşusuna ortak kullanımdan dolayı 5.000 TL ceza yazdılar. İnternet kimin adına ise ona yazıyorlar. Tabii kanun yolu açık ama bu iş bayağı karın ağrıtacağa benziyor. Şahsen ben 3 kişi kullanıyordum. Onlara Wireless cihaz alıp USB den takmalarını söyledim. Artık bu iş kokar arkadaşlar. Kabloları sökün derim ben.

İyide kablonun internet paylaştırmak amaçlı çekildiği ne malum? Nasıl kanıtladılar? Tabi wireless ile paylaştırılması en temizi, hem yasal düzenlemeyle falan da çözülecek bir şey değil. Wireless modeme bağlanan pc lerin nerede olduğunu asla kanıtlayamazlar.
  • quote:

Arkadaşlar bugün kendi gözümle gördüm. Bizim arkadaın üst kattaki komşusuna ortak kullanımdan dolayı 5.000 TL ceza yazdılar. İnternet kimin adına ise ona yazıyorlar. Tabii kanun yolu açık ama bu iş bayağı karın ağrıtacağa benziyor. Şahsen ben 3 kişi kullanıyordum. Onlara Wireless cihaz alıp USB den takmalarını söyledim. Artık bu iş kokar arkadaşlar. Kabloları sökün derim ben.

Benimde kuzenimin arkadaşına 50.000 TL kesmişler. Birde üstüne yanlarında getirdikleri hakim 6 ay hapis cezası vermiş.
    Bu işlerle zaten Zabıta Memurları ilgileniyor istedikleri gibide ceza kesebiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 6 Ocak 2011; 22:13:27 >
  • Daldan dala daldan dala :))) korkmayın yasa olarak hiçbir pok yiyemezler.Sadece resmi sitelerinde yazıyor şöyle böyle diye sizede kimse niye dağıtıyorsunuz diyemez ticarete dökmediğiniz sürece tabii :)) basettiğiniz olay bu durumu ticarete dökenlere. ;)
  • Bu dedikoduyu ttnet hususi yayıyor. Bir arkadaşım çalışıyor ttnet de . Tespit etmelerinin imkansız olduğunu söyledi. Dava açılabilir fakat ispatlanamazmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balkan82

Bu dedikoduyu ttnet hususi yayıyor. Bir arkadaşım çalışıyor ttnet de . Tespit etmelerinin imkansız olduğunu söyledi. Dava açılabilir fakat ispatlanamazmış.

Wireless ile kullanırsan ispat etmeleri tabi ki imkansız ama kablo olayı değiştirebilir.
  • her şey beklenir ttnettende turktelekomdanda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

quote:

Benimde kuzenimin arkadaşına 50.000 TL kesmişler. Birde üstüne yanlarında getirdikleri hakim 6 ay hapis cezası vermiş.
    Bu işlerle zaten Zabıta Memurları ilgileniyor istedikleri gibide ceza kesebiliyorlar.

Bizim amca oğluna 500.000 tl kesmişler. Sakın ortak kullanmayın, sakınnn!!! Her seferinde bir sıfır ekleyeceklermiş

• Bu işi mesleği olarak yapan birisi olarak söylüyorum, kimsenin bir hattı kaç bilgisayar kullanıyor diye bir tespit yapması mümkün değil, hadi tespit etti, bunun kanunlarda bir cezası yok, ancak tt ile olan sözleşmeye aykırılıktan sözleşmeyi feshedebilir.

Operatörler (tt mesela) elbetteki 24 daireli bir apartmanda 24 daireye ayrı ayrı paket satıp, hepsinden para almak ister. 3-5 komşu bir araya gelip bir hattı ortak kullanması hiç hoşlarına gitmez.

Şimdilerde medyada çakma haberlerle vatandaşı korkutmaya çalışıyorlar.

Tehlikeli olabilecek bir nokta, ortak kullananlardan birisinin yasadışı bir iş yapması ve kabağın hattın üzerine kayıtlı olan kişiye patlaması olabilir. Ancak o noktada da bilgisayara el koyup, gerçekten suç delillerinin bulunması gerekir diye düşünüyorum. Ancak yine de baş ağrıtacaktır.
  • Arkadaşın dediği gibi kullanıcıların hiçbirinin illegal bir iş yapmaması lazım. Bunun dışında eğer wireless ile paylaştırılırsa ve kullanıcılar sağda solda ''biz 4 daire ortak kullanıyoruz'' demezlerse hiç bir sorun olmaz.
  • Bence TTNET i paylaşmayı düşüneceğinize bir an önce kurtulmaya bakın, adamlar tüm netlimitsiz pakete %10 zam yaptı bu da demektir ki en az %11 imiz TTNET i kapatıp alternatif bir internet sağlayıcısına geçse, adamlar zarar edeceklerdir bu aldıkları karardan ve bir daha böyle rahat rahat zam yapamayacakar kafalarına göre...
  • bir evde 6 kişi oturan arkadaşlarım vardı 1 masaüstü + 5 notebook ile bağlanıyorlardı (masaüstü kablolu diğerleri wifi) bir gün hiç haber vermeden ortak kullanıyorsunuz diye erişimi kapatmışlardı tabi arayıp sövünce ve gelip eve bakın deyince açmışlardı geri :D en kötü ortak kullanıyorsunuz deyince eve bir tane laptop bulacaksın konu komşudan :D gelin bakın diyecen :D
  • quote:

O hakimin başka işi yokmuymuş
    O kadar dosya varken ttnetin kontrolunemi çıkmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: depelerx

Bence TTNET i paylaşmayı düşüneceğinize bir an önce kurtulmaya bakın, adamlar tüm netlimitsiz pakete %10 zam yaptı bu da demektir ki en az %11 imiz TTNET i kapatıp alternatif bir internet sağlayıcısına geçse, adamlar zarar edeceklerdir bu aldıkları karardan ve bir daha böyle rahat rahat zam yapamayacakar kafalarına göre...

katılmamak elde değil
  • daha 5 dakika önce kapı zili çaldi ve kapıda ttnet'ten gelen bir kişi elinde evinizde kaçak internet kullanımı var dedi ve bunun cezası 10000 ytl dedi..Biz sadece bilgi vermek için geldik şimdilik ceza falan yok dedi.
    Öğrenci evinde kalıyoruz ve net'e 4 kişi bağlanıyoruz..Ve biz haricinde başka hiçbir kimse internetimize dışardan bağlanmıyor.
    Böyle bir saçmalık olabilirmi ya da başkasına daha önce böyle bir bilgi verme yada uyarı için evinize gelindi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yokujin

daha 5 dakika önce kapı zili çaldi ve kapıda ttnet'ten gelen bir kişi elinde evinizde kaçak internet kullanımı var dedi ve bunun cezası 10000 ytl dedi..Biz sadece bilgi vermek için geldik şimdilik ceza falan yok dedi.
    Öğrenci evinde kalıyoruz ve net'e 4 kişi bağlanıyoruz..Ve biz haricinde başka hiçbir kimse internetimize dışardan bağlanmıyor.
    Böyle bir saçmalık olabilirmi ya da başkasına daha önce böyle bir bilgi verme yada uyarı için evinize gelindi mi?

Modeme kaç kişi bağlanıyor kontrol edip yem atıyorlar. Kullanan herkes aynı evde olduğu için sorun olmaz rahat ol. Ben Ttnet kullanıyor olsam ve kapıma gelip biri bunları söylese ağzını burnunu kırardım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.