Arkadaşlar merhaba ben bir microsoft excel dosyasını bırden çok pc de kullanmak istiyorum. ben işyerindeki arkaşlarımla bir excel dosyası paylaşacagım ama ben veya onlar dosyada değişiklik yaptıgında hepimizde dosya guncellenecek ve bu dosyayı sadece ısyerınde yerel ağda paylaşmayacagım evımızdekı pclerede gidecek aynı şekilde boyle birşey mümkünmüdür ?
yandisk var kur bütün PC lere ortak havuz resmen..
arkadaşlar cevaplarınız cok yardımcı oldu teşekkür ederim. :)
Ofisde ag kurup excell dosyanı paylasıma koyarsan dediklerin olur diger turlu surekli nete baglı kalırsın ayrıca anında guncelleme gozukmez .
office excell ile bu tarz işlemlerde problem yaşabilirsin. veri tabanı uygulamalarını kullanmalısın. Access gibi. Çünkü excell de iki kişi veri yazar sonra biri erken kaydedip çıkarsa sadece son çıkanın verileri kaydedilir. veya veri çakışmaları olur. Çünkü aynı anda iki kişi fuzuli olarak belirlersek e23 hücresine veri girsin bunu son kaydedeni baz alır. Buda yanlışlıkları beraberinde getirir. Tek kişi sürekli farklı bilgisayarda kullanacak ise bu işlem için aşağıdaki uygulamaları araştırabilirsiniz.