Şimdi Ara

Ortak Antende Sinyal Kalitesi Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oturduğum apartmanda ortak uydu anteni kullanılıyor. Benim daire dubleks çatı katı olduğundan hem alta hem üste TV koydum. Yalnız üst kat ile alt kattaki yayın arasında sinyal kalitesi ve gücünde fark var.

Alt katta NTV, NTVSpor, CNBC-e, Star falan çıkmıyor ve ayrıca tüm kanallarda sinyal gücü ve kalitesi üst kattakinden daha düşük.

Acaba receiverdan mı diye üst kattaki cihazı söküp aynı kablo ile alt kata taktım, değişiklik olmadı. Sonra acaba uydu prizinden mi diyip alt kattaki prizi söküp gelen kabloyu direkt receivera bağladım, sinyal yine üstten düşük gözüküyor.

Yani kısaca anlayacağınız aynı kablo ve receiver da kullanılsa alt kattaki sinyal daha düşük.

Receiverın markası Nextstar YE 7500 CIx.

Neden olabileceği hakkında bir fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pn21 -- 11 Ekim 2012; 14:28:06 >

• Alt ve üst kata dağılan kablonun birleştiği splitter yerinde sorun olabilir. Üst kattaki tam monteli ise alttaki gevşemiş olabilir. Yada yerlerini değiştir, hine aynı ise splitterden olabilir.
  • Cevap için teşekkür ederim.

Apartmanda dağıtım yapılan yerin fotoğrafını ekliyorum. Cihazın modeli Next YE 9/12 S, ama tabi komşuların ayarlarını da bozmayayım diye ellemedim.

Ortak Antende Sinyal Kalitesi Farkı

Bir usta mı çağırsam :)
  • Antenden gelen kablolar vardır (SAT A ve SAT B), bunları ellemeyin. Dairelere giden kablolardan (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12), gevşek olan yada Fconnektörün içerisinde ki kablonun sağlıklı oturtulmamasından olabilir.
    Dairenize giden kabloyu bulamazsanız yannınıza birkişi alın, uydunun başında beklesin, hangi kabloyu çıkarınca sizin sinyal tam kesilirse onu sağlamlaştırın, diğer çıkışla yerini değiştirin. Bence fconnektörler tam tutsa, öyle bantlamazlardı. Karar sizin,..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 12 Ekim 2012; 13:37:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.