Şimdi Ara

Orta Okul ve Lisede Baş Örtüsü Serbest

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
2
Favori
6.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Geç kalınmış bir uygulama.
    Olması gereken olmuş.
    Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gündem değiştirme çabası...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antonidas

    Gündem değiştirme çabası...

    Kimse sallamiyor artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinsleri sapık sürüsü! 5 yaşındaki çocuğa bunu yaptırmaktan başka hiçbir şansları yok büyüğüne yaptırmaları kolay olmaz çünkü, yaşı küçüklere düşkün cahil sürüsü!
    Hiçbir iktidar ülkeyi mağara devrine götürmekte bu kadar hızlı olmadı.
  • orta okulda ve lisede başörtüsü serbest olmalı ancak ilkokulda biraz saçma olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neommy kullanıcısına yanıt
    Her aile çocuğunun istediği gibi yetiştirmekte özgürdür. İşinize geldiği kadarıyla özgürlük yanlısı oluyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Her aile çocuğunun istediği gibi yetiştirmekte özgürdür. İşinize geldiği kadarıyla özgürlük yanlısı oluyorsunuz.

    O zaman sende özgürlükçüysen etek boyu diz altını geçmeyek maddesini değiştirt.Madem ki isteyen istediği şekilde giyinebilecek o zaman bırakında isteyen saçı uzun,sakallı gelsin isteyende mini etekle girebilsin.Yoksa senin özgürlük anlayışın islami kurallarla bağdaştığı sürece mi var..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Her aile çocuğunun istediği gibi yetiştirmekte özgürdür. İşinize geldiği kadarıyla özgürlük yanlısı oluyorsunuz.

    Çocuk ailenin özel hayvanı değildir. İslamiyetin hiç zengin olmayan ( daha hafif tanımlayacak kelime bulamıyorum ) mirasıyla ve kör cehaletle değil, insanoğlunun tüm mirasıyla ve insan gibi yetiştirilmesi gerekir.
  • Mr. Wayne kullanıcısına yanıt
    İsteyen açık da olabilir kapalı da olabilir ama bunun usturuplu olması gerekir. Kapalı bir kişinin kara çarşafa girip yüzünü peçe ile kapatarak okula gitmesi doğru olmayacağı gibi açık birisinin de aynı şekilde çok kısa giyinmesi doğru olmaz. Saç ve sakak konusunda da düşüncelerim değişmiyor.
  • neommy kullanıcısına yanıt
    Her aile çocuğunu kendi değerlerine göre yetiştirir. İslamiyet ve insanoğlu diyerek kutuplaştırma çabasında olduğun miraslar arasındaki farkları ve insanoğlu mirası derken neyi kastettiğini açıklar mısın ?
  • Maalesef ki, iki taraf da haklı.

    Şöyle ki;

    Ben bugün bir ateist olarak, çocuğumun her inanca ve tabii ki inançsızlığa eşit mesafede durup kendi kararını vermesini isterim. Bu durumda beni en az ateist olanlar yadırgar.

    Ben bugün muhafazakar bir müslüman olsam, çocuğumun da benim kurallarıma göre yetişmesini isterim ve böyle bir durumda, beni en az benim gibi muhafazakar olanlar yadırgar.

    Ancak, ben bugün kaplumbağalara tapmaya başlasam ve çocuğuma bunun doğruluğunu aşılamak istesem, sanırım buradaki herkes beni eleştirecektir. Ama bu benim hakkım olmalı. Sonuçta bir ateist, bir muhafazakar ya da bir hıristiyanın doğruları ne kadar doğruysa, benim doğrularımın da aynı oranda doğru olduğunu her kesimin kabul etmesi gerekir.

    Özetle, şu anda ben bu kararı hiç benimsemiyor olsam da, bu karar bana göre gençleri benim düşüncemdeki özgürlükten uzaklaştırıyor olsa da, toplumun başka bir kesimi için doğru olandır ve bana saygı duymak düşer. Ancak bunun karşılığında, bu ülkede oruç tutmadığı için öldürülen üniversiteli gençlerin, kız arkadaşına sarıldığı için metrobüs şoförü tarafından yumruklanmayan gençlerin, mini etek giyen her kadını günahkar ve o...u olarak görme eğiliminde olanların ortadan kaybolması gerekir. Aksi halde, bugün gücü elinde bulundurup toplumu şekillendirmeye çalışanlar tarafında duranlar, dengeler değiştiğinde kaybeden taraf olur.

    Tarihe bakmakta fayda var; dinler kan kaybediyor ve kaybetmeye devam edecek. Reform geçiren dinler toplumda daha fazla kabul görürken, çıktığı tarihte kalmaya direnen dinler, kan dökmeye ve değişmemek için can almaya çalışarak, ömürlerini kısaltıyorlar.




  • Bu bir özgürlük müdür tartışılır bence. Çünkü bir insanın kapanması özgür iradeyle alınması gereken bir karardır; 10-11-12 fark etmeksizin o yaşlarda bir çocukta özgür iradeden bahsetmek ise mümkün değildir.

    Şu da var, her aile çocuğunu istediği gibi yetiştirebilir. 11-12 yaşlarındaki bir kız çocuğu da yetiştiği ortama göre kapanmak isteyebilir. Böyle durumlarda o çocuğa engel koymak ileride o çocuğun topluma zararlı bir birey olmasına sebep olabilir. Çünkü bu durum çocuğun elinden oyuncağını almak gibi bir şeydir, okul kapısında baş örtüsünü çıkarttırmak. Bu insanların en başta çocuk olduğunu ve her türlüsüne karşı hoşgörüyle yaklaşmak gerektiğini kavramamız gerekir.

    Sonuç olarak alınan karar çok da yanlış değil, her ne kadar şov amaçlı olduğunu düşünsem de. Çünkü bazı şeyleri gelişen dünya şartlarına göre değil, içinde bulunduğunuz dünya şartlarına göre yorumlamalısınız. Eğer sizin dünyanızda küçük kız çocuklarından böyle şeyler bekleyen insanlar varsa-ve sayıca güçlüyseler-, bu insanları kışkırtacak şartları ortadan kaldırmalısınız. Kaldırmalısınız ki fanatizmden beslenen insanlar gelişmek bir yana, türeyemesinler bile.

    ===

    Şu laiklik-şeriat olayı da baya eskide kaldı. Bu ülkeye şeriat falan gelmez. En başta getirmek isteyenler yalnız kalır çünkü. Neden mi? Baş örtülü kadınlar topluma karıştı artık, istedikleri her yere girebiliyorlar ve her işi yapabiliyorlar. Böylelikle özgürlüğün de ne demek olduğunu gördüler, birinden izin almadan gezmeyi tek başına sokağa çıkmayı güzel kıyafetler giyinmeyi alışveriş yapmayı... Allahaşkına kim bu özgürlüğünden vaz geçip eve hapsolmayı ister ki? Bu saatten sonra istese istese bir kısım erkekler ister.




  • AKP'nin ilk yillarinda Islamcilarin argumani '' 18 yasina gelen insan bilinc sahibidir ve dinini istedigi sekilde yasamada ozgurdur '' du.Eskiden 18 yas siniri koyuyorlardi simdi ise yasi 9-10'a kadar indirdiler.

    9,10 yasindaki cocuk da bilincli sekilde turban takar yalanini soylemeye yeltenmez umarim bizim islamcilar.

    5.siniftan itibaren turban takilabiliyorsa 5.sinif altindakilere neden yok ? anaokulu cocuklarina neden yok ? 5.sinifa giden cocugun turban takmasi bizim EGITIMCILERE gore normalken 3 ya da 4 ve hatta 1 ya da 2. siniflara giden cocuklarin turban takmalari neden anormal oluyor? bunu anlayamiyorum.

    AKP'nin amaci provkasyon cikarmak mi,yillardir seriat ozlemi ceken,sokaklarda tek tip kapali kadinlarin oldugu bir ulkede yasamak isteyen tabanini mi mutlu etmeye calisiyor ya da antonidas'in da soyledigi gibi sadece gundem degistirmeye mi calisiyor? bunu anlamamaiz lazim.

    Aslinda bir noktada bu uygulama hayirli oldu.Uzun zamandir merak ettigim bir konuydu,acaba kac aile el kadar cocugunu turbana sokup okula yollayacak..

    Imam hatipler disindaki okullara giden cocuklar ozellikle sorun yasayacaklardir.Hatta baskiyla,zorlamayla turbana sokulmak istenen cocuklarin TV ekranlarinda haykirislarini bile izleyebiliriz yakin zamanda.

    Su vasat zihniyetin karsisinda milli egitimimizin de gram yol alamayacagi asikar bence.Batili egitimciler nelerle ugrasip nelere kafa yoruyorlar bizimkilere bakinca aglayasi geliyor insanin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 23 Eylül 2014; 23:58:05 >




  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Açıklamaya hiç gerek duymuyorum ne dediğim çok açık, İslamiyet insanoğlunu insan yapan son yüzyıllarda geliştirdiği her değerle açık savaş halinde! IŞİD gibilerin üzerinde yükseldiği zemin yok edilmeli.
    Cahiller, hırsızlar hikayesini git çocuklara anlat, küçüklerin aldatılmaları çok kolaydır!
  • Laik ülke miyiz?

    Okula müslüman olmama rağmen bir papaz kostümü bulup gitmeyi düşünüyorum acaba tepkileri nasıl olur?

    Hoş görü her dine var mı?

    Müslüman biri olarak bunu demek istiyorum.

    Tepkileri merak ediyorum.
  • ee ampul kendi dalını kesti 11 yılda ancak cıkardı bakalım baska ne bahaneleri olacak :D
  • Tesettürün amacı nedir, örtünerek erkeklerin dikkatini çekmeyi engellemek onların kendilerine karşı (altını çizerek)cinsel arzular içine girmesini engellemektir(altını çizerek), yani kime sorsam amacının bu olduğu söyledi.
    tamam insan ergenliğe girdikten sonra aklı başında daha geniş düşünmeye başladıktan sonra istediği şekilde giyinebilir ne kapanmasına ne açılmasına kimse bişey diyemez.

    ilk maddeden hareketle yola çıkarsak, şimdi 7-14 yaş arası çocukların içinde bulunduğu ortamda erkeklerde o yaşlarda olacak. yani çocuktan çocuğu mu sakınacaksınız. dünyanın en masum ve en temiz varlıklarını bu durum içinde düşünerek başörtüsü ile mi koruyacaksınız akranlarından.

    yani bunu düşünen ve böyle bir uygulamayı doğru bulanın bilinçaltında pedofili kırıntıları olma ihtimali bana göre yüksek. aileler kendi eksenlerinde çocuk yetiştirebilir bu normaldir ama bu uygulamanın derinliklerinde çok sakıncalı şeyler yatıyor.




  • Hristiyan anne 9 yaşındaki çocuğu İsa'ya küfredince suratının ortasına tokatı yediği zaman zorbalık yok ama müslüman yaparsa zorbalık oluyo.Kızların başı zorla örtülüyomuş.Ee o zaman hristiyan anne de 5 yaşındaki çocuğunu elinden tutup zorla kiliseye götürünce ortada zorbalık yok mu?Ama biz müslümanlar hapşırsak mahalle baskısı , aile baskısı.İsrail'de bazı mahallelerde cumartesi günü sokaklarda araba geçmesi yasaktır.Hayat tamamen durur.Onların ibadet günüdür.Ama biz ne yapıyoruz ibadet günümüzde.Hiç bişey yokmuş gibi çalışmaya devam ediyoruz.İsraillilerin yaptığı zorbalık değil.Hindistana gidip bi tane ineğe "kışt yoldan çekil" de bakalım adamı ne yapıyolar.Onlar zorba değil , müslümanlar zorba.

    İslamiyetin ne olduğunu bilmeden islam hakkında atıp tutmayın.İslam hristiyanlık dini gibi yorum dini değildir.Allah bir şeyi emretmişse onu kimse tartışamaz.Ben başörtüyü çağ dışı buluyorum deme lüksünüz yoktur.Ancak hristiyanın kutsal kitabında "Kadınlar başlarını örtsün , örtmüyolarsa saçlarını kazısın" diye açıkça emir varken , biz kendi kutsal kitabımızı sallamıyoruz diyebilirler.Bu onların din anlayışıdır.Ama bizi de neden zorla kendilerine benzetmeye çalışıyolar?Hristiyanlık artık din olmaktan çıkmış , ateizme yakın , yorum dini olmuştur.Bir müslüman asla Kur'an la ters düşemez.Müslümanlığın gereği budur.İslamiyet Allah'a kesin bir şekilde teslimiyet demektir.

    İslamın ilk yıllarında Hz.Muhammed Mekke'den kovulup , Taif adında bir dağ şehrine sığınmaya kalktığında , çocuklar tarafından taşlanıp çöle gitmeye zorlanmıştı.Hatta o Taif halkı kendi içlerinden müslüman olan , peygamberin çok sevdiği bir arkadaşını öldürmüştür.Yıllar sonra islamiyet çığ gibi yayılmaya başlayınca Taifliler de müslüman olmak isteyip peygamberin huzuruna çıktılar.Peygamber onları hoş karşıladı.Ancak Taifliler peygamberden bişey rica etti.Taif şehrinin meydanında bulunan , onları her türlü beladan koruduklarını inandıkları putu kırmakta zorlanacaklarını söylediler.Halkın galeyana gelip , eski alışkanlığından kolayca vazgeçemiyeceklerini ve zamanla insanlar islama ısındıkça puttan kurtulacaklarını söylemişler.Peygamberin cevabı ise çok kesin ve net olmuş.Eğer müslüman olmak istiyosanız hemen şimdi şehrinize gidip o putu kıracaksınız.Nitekim öyle olmuş.Taifliler putlarından o gün kurtulmuşlar.İşte islam budur.Putları kırmaktır.Hem içindeki hem de dışındaki putları kırıp Allah'a kesin teslimiyettir.

    Ben müslümanım ama namaz kılmaya gerek olduğuna inanmıyorum , baş örtmek gerekli olduğuna inanmıyorum diye bişey yok.Daha şurda 100 yıl öncesine kadar namaz kılmayan bi tane Türk bulamazdınız.Ama 100 yılda ne hale geldik.Allah'ın Kur'an da 70 yerde emrettiği namazı terk ettik.İmam minareden ezan okuyup milleti namaza çağırıyo ama hemen dibindeki kahvede vatandaş oturmuş çayını yudumluyo.İnsanlar caminin dibinden rahat rahat geçiyo.Patronu emretti diye sabahtan akşama kadar hammallık bile yapıyo ama Allah'ın 70 kere emrettiği namaza 10 dakikasını ayıramıyo.Camilerde namaz kılıp Kur'an okuyup , dinleyen milletten , şimdi kahvehane köşelerinde pişpirik , okey oynayan , meyhanelerde arabesk dinleyip kafa çeken , kerhanelerde fuhuş yapan bir nesil yetişti.Soran olursa müslümanız elhamdülillah.İşte böyle vurdumduymaz , umursamaz ve uyuşuk bir nesil olduk.Şurda 100 yıl önce namaz kılmayan bi adam ben müslümanım dese , hass.....tir ordan derlerdi.Ama bu yozlaşma sadece Türkiye'de değil nerdeyse bütün müslüman ülkelerde aynı.Baskıyla , zorla uyutmuşlar müslümanları.

    Müslüman bir anne , baba çocuğunu müslüman olarak yetiştirmekle yükümlüdür.Hem de müslüman olarak yetiştirebilmesi için önce kendi örnek olmalı , müslümanlık yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmelidir.Çocuk büyüdükçe kendi hür iradesi ortaya çıkar.Bunun tartışması gereksizdir.Kimisi 30 yaşına da gelse çocuk kadar aklı olmaz.Kimisi 10 yaşında büyük insandan daha akıllı davranabilir.Anne , baba vazifesini yapıp çocuğuna doğruyu öğretir.Gerisi , yaş ilerledikçe kendi iradesine kalmıştır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kutu149

    Laik ülke miyiz?

    Okula müslüman olmama rağmen bir papaz kostümü bulup gitmeyi düşünüyorum acaba tepkileri nasıl olur?

    Hoş görü her dine var mı?

    Müslüman biri olarak bunu demek istiyorum.

    Tepkileri merak ediyorum.

    Evet laik ülkeyiz.Din , devlet işlerine karışamaz ama devlet din işlerine karışıp baş örtüsünü falan yasaklayabilir , arapça ibadeti türkçe yapmaya zorlayabilir.Devlet kurumlarından dindarları söküp atabilir.Bizdeki laiklik böyle bişey işte.Buna laik ötesi de denebilir.Post laiklik yani senin anlıycaan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.