Şimdi Ara

Orta Okul ve Lisede Baş Örtüsü Serbest (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
2
Favori
6.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Tabi çocuk anne babası gibi olmak ister ama çocuğa düşünüp sorgulamayı gerçekten öğretirse kimi örnek almasını almamasını gerektiğini bilir çoğu aile sorgulamasına izin vermiyor aman günah ,sen küçüksün bilmezsin ,döverim seni,babana söylerim,polis abiye söylerim vs bunu anlatmak istemiştim aslında.Yani her şeyi ne bilmesi gerekiyorsa anlatmak gerek , baştan savmak oluyor diğer türlüsü ya da günü kurtarmak..Çocuk durup dururken gelmedi dünyaya eğer çocuk yapıyorsan gerçek bir birey,belki gelecekte o çocuğun anne baba olacağını düşünüp ona göre yetiştirmesi gerekli çoğu zaman ayak bağı olarak görülüyor herkesin çocuk sahibi olmaması gerekli.
    Herkes kendini potansiyel anne baba olarak görüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GIRALİÇEM -- 26 Eylül 2014; 1:16:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet o şekilde baskı uygulamak doğru olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Demba BA

    İsteyen mini giysin isteyen eşarp taksın sizene

    Sabahtan beri bizde onu diyoruz zaten.Şimdi bu çakma özgürlükçüler Abdde bile türbana izin var.Bizde niye yok diyor.İyide Abdde isteyen türbanla girebiliyor okula ama isteyen mini etekle,şapkaylada giriyor.Hele hele siyahilerin giyim tarzı çok uçuk.Ama kimse onlara boynundaki kafan kadar büyük madalyonla giremezsin demiyor yada senin saç şeklin neden öylede demiyor.Biz bunuda dediğimiz zaman bu sefer adamlar yukarda görüleceği üzere mini etekle,makyajla okula giremez diyor.Eeeee hani insanların tercihlerine yada dolaylı yoldan ailelerin tercihlerine saygı duyacaktık..Bu kadar iki yüzlülük olmaz.Onun için türban yasağı vb. kavramları destekliyorum.Çünkü türban yasağına karşı olan kesim daha beter yasakçı..Her iki tarafta nasıl giyinirse giyinsin dendiği zaman türbana özgürlük isteyen kesim islami kuralları şart koşuyor bir anda.İşlerine gelince Seküler düzen isterler ama yemeyince islamı esas tutarlar....

    Bide günümüzde özelliklede islam coğrafyasında kadının ve küçük kız çocuklarının durumuna bakılınca islam dini ahlakı emrediyor argümanı çok komik kaçıyor..

    Ek olarak şunuda söylemek lazım.Türban izni baskı aracı olacak bu sefer.Tıpkı sözde seçmeli olan peygamberin hayatı vb. dersler gibi.Froumda kaç tane konu açıldı.Özelliklede yeni liselere başlayanlar sırf bu dini dersleri seçmeli olarak seçmedi diye arkadaşları tarafından alevilikle suçlanan mı ararsın,sen müslüman değil misin diyen mi ararsın..Ama tabi bu özgürlükçüler baskı yok niraları atmaya devam etsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 26 Eylül 2014; 1:22:49 >




  •  Orta Okul ve Lisede Baş Örtüsü Serbest
  • Gündemi değiştirme ve 2015 genel seçimlerinde dindar kesimden oy koparmak için yapılan bir hareket.Yakında dindar kesime bu icraat ballandırılarak anlatılır ve oy istenir.Bir de geçmişten mağduriyet hikayesiyle anlatılması bu konunun olmazsa olmazıdır.
    Yakında kendilerinden faizi ve dine aykırı bazı kurumların işletmeciliğini bırakmalarını bekliyorum.Tabi hayal bunlar.Sgk veya vergi borcun olunca devlet çatır çatır faizi istiyor.
  • Bugün yaşı 40 ve daha üzeri başı açık bir hanım metroya bindi. Bindiği metro kabininde herkez erkekti ve metro kalabalıktı. Hiç kimse o kadına kalkıp yer vermedi. 2 durak sonra başı kapalı bir hanım metroya bindi ve yaşı 30 civarıydı. Bu başı kapalı hanıma hemen yer verildi. Bu başı kapalı hanım oturur oturmaz çantasından güllü yasin kitabını çıkarıp Kur'an okumaya başladı. Şok oldum. Kitap okumak başka şey ibadet başka şey. Kutuplaşma toplum içerisinde başlamış. Bu gibi dini içerikli hareketleri devlet içinde yapmaya da başladılar. Kutuplaşma kamu kurumlarına devlete sıçrarsa işte onun önünü kesemez sonunu getiremezsiniz. Kendi kendinize ülkeyi kaosa götürürsünüz. Devlette kutuplaşma olmaz. Devlette kutuplaşmayı başlatanların akıllarından zoru olmalı diye düşünüyorum. Bu kutuplaşmayı başlatanların devlet içerisinde olduğunu düşünürseniz devlet olarak sonumuzun nerelere gideceğini kestirmek hiç de zor olmasa gerek. Sen yahudiyi sevmiyorsun ama yahudinin senin tepene binmesi için sebep bahane üretiyorsun. Mısır 100 Milyon insan ama Mısırı 5 milyon Hristiyan yönetiyor. nerelere gitsek nerelere kaçsak müthiş karamsarlık içerisindeyim. Bak mezhepçilik dincilik hangi ülkeye mutluluk getirmiş. Büyük balık küçük balığı yutar. Mahalle kabadayılığı ile devlet yönetilmez. Keskin sirke küpüne zarar.




  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    bizde din 1 metre kumaş 5 gram et parçasıdır.
  • Şu anda internette en çok aranan ürün ne iPhone 6 ne de başka bir ürün; şu anda en çok aranan iki ürün "Kıyma makinesi" ve "Derin dondurucu".

    Türkiye'de herşey gibi İslam da yalandan yaşanıyor. O yüzden, daha önceki mesajımda söylediğim gibi ne şeriatten ne de bugün iktidarla birlikte bağıranlardan çekinmeye gerek yok.
  • Ya hala Türkiye'de başörtüsü diye bir sorun mu var! Millet uzaya robot gönderip keşif yaptırıyor Ayrıca niye yasak olsun ki inanç özgürlüğü diye bir şey var serbest olsun isteyen taksın isteyen takmasın.. 5'e giden çocuk özgürlükten anlamaz demeyin 3 yaşında ki çocuk bile kıyafetlerini kendi seçiyor bu devirde yeni nesil bizim zamanımızdaki gibi değil aileleri nasıl yetiştirmek istiyorsa yetiştirir ister müslüman ister hristiyan ister ateist artık aşın bunları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

    Tesettürün amacı nedir, örtünerek erkeklerin dikkatini çekmeyi engellemek onların kendilerine karşı (altını çizerek)cinsel arzular içine girmesini engellemektir(altını çizerek), yani kime sorsam amacının bu olduğu söyledi.
    tamam insan ergenliğe girdikten sonra aklı başında daha geniş düşünmeye başladıktan sonra istediği şekilde giyinebilir ne kapanmasına ne açılmasına kimse bişey diyemez.

    ilk maddeden hareketle yola çıkarsak, şimdi 7-14 yaş arası çocukların içinde bulunduğu ortamda erkeklerde o yaşlarda olacak. yani çocuktan çocuğu mu sakınacaksınız. dünyanın en masum ve en temiz varlıklarını bu durum içinde düşünerek başörtüsü ile mi koruyacaksınız akranlarından.

    yani bunu düşünen ve böyle bir uygulamayı doğru bulanın bilinçaltında pedofili kırıntıları olma ihtimali bana göre yüksek. aileler kendi eksenlerinde çocuk yetiştirebilir bu normaldir ama bu uygulamanın derinliklerinde çok sakıncalı şeyler yatıyor.

    Arkadasim bu konuyu fazla kurcalamanin manasi yok.

    Islami anlayisa gore 6 yasina gelen her kiz cocugu kadindir artik.O yasa gelen kisinin evlenmesinde de sorun yoktur.

    Zaten cogu Arap ulkesinde bunun ornekleri gorulebilir.Bilhassa Yemen'de bir suru cocuk evliligi oluyor,el kadar cocuklar koca koca adamlara veriliyor.Turkiye'nin guney illerinde savastan kacan Suriyelilerin kucucuk cocuklarinin da carsaf,tesettur ya da bir sekilde kapanmis oldugu sikca gorulen birseydir.

    AKP de bu korkunc kafanin Turkiye temsilcisi oldugu icin yapilan uygulama gayet normaldir.Barbie bebek gorup orgazm olan bir kafadan bahsediyoruz..

    İslamda yanlış olarak gösterilen hareketleri herhangi bir milletin hala yapıyor olması İSLAM'ın değil o millet ve toplumun hatasıdır.
    İnsan bilmediğinin düşmanıdır.
    Tüm yazılarınızdan resmen cehalet akıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Adamın inancında örtünmek var öyle inanıyor ve inancında yaşamak istiyor bu kadar basit. Çocuk konusuna gelince de gerçek dindar bir insansa zorla bir şey yaptırmaz çünkü dinde zorlama yoktur diğer türlü yobaz ise zaten adam kızına istediğini yaptırır bunun serbestlikle bir alakası yok. Demek istediğim bu ülkede kızına tecavüz eden adamlar var bunlarla uğraşılsın karısını öldüren döven adamlar var bunlarla uğraşılsın bunların travmalarını düşünelim başörtüsü bir sembol değildir bir inançtır ve yasak olması da hiç hoş değildir bunları çok dindar olduğum için söylemiyorum gerçekten özgürlük savunurcusu olduğum için söylüyorum.
  • Mr.Lucky kullanıcısına yanıt
    "Ha unutmuşum söylemeyi Kurban da ne yapıyorsunuz? 1 horoza 7 kişi girersiniz artık.Akrabaya vs dağıtın ama evde bir şey kalmasın aman diyim. "


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    Her aile çocuğunun istediği gibi yetiştirmekte özgürdür. İşinize geldiği kadarıyla özgürlük yanlısı oluyorsunuz.

    O zaman sende özgürlükçüysen etek boyu diz altını geçmeyek maddesini değiştirt.Madem ki isteyen istediği şekilde giyinebilecek o zaman bırakında isteyen saçı uzun,sakallı gelsin isteyende mini etekle girebilsin.Yoksa senin özgürlük anlayışın islami kurallarla bağdaştığı sürece mi var..

    %100 katılıyorum
  • seviye lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işinize gelmeyen yorumlar yazan kullanıcıları,hiç durmayın,şikayet edin!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    söylediklerim yasaklanması ile ilgili değil ,baskı oluşturması ile ilgili ve benim inancıma göre başörtüsü vardır ama aklıbali denilen yaşlarda

    yani 5 yaşındaki çocuğun başını zorla açtırsanızda ,kapattırsanızda pek fayda görülmeyeceği yaşantılarda görülüyor,hatta çoğu kez ters tepki oluyor

    özellikle Türkiye ye gelen arapları bir incelerseniz göreceksiniz ve çoğu da zaten zorla kapandığı belli oluyor ve buraya gelir gelmez açılıyorlar (misal Yalova ya gidenler görmüştür)

    yani özetle ,olsun ama baskıyla olmasın (tabi bu da mümkün görünmüyor)

    ve başörtüsüne gelene kadar bir sürü sorunumuz var

    travma olmaması mümkün değil ,çünkü algı olarak başörtüsü takan müslüman ve namuslu görüldüğünden sanki takmayanlar tersi gibi bir algı oluşuyor


    oysa ki bu emrin geçtiği surede "takvanın daha önemli olduğu" bildirilmiş ,yani takva örtünmeden de üstün ,diğer türlü bir bez parçası olmaktan öteye geçemiyor ve hatta onların yaptığı her kötü hareket islama bağlanılıyor

    hemen yanı başımızda anadolu lisesi var ve bakıyoruz başörtüsü takmış bazı kızlar erkeklerle arazide alt alta-üst üste yağsız güreş halindeler ,ha bunu başı açıklar yaptığında kimse bir şey demiyor :)

    yani hayat sadece düz mantık olmuyor ,algı sistemi ve bir sürü etken var

    Bunlar senin gördüklerin peki ya görmediklerin.. bak çocuk bir hamurdur nasıl yoğurursan öyle şekil alır. Tabiki de zorla olmaz dediğim gibi gerçek müslümansa bir insan zorla bir şey yaptırmaz çocuğuna diğer türlü ise zaten okula giderken açtırır evde kapattırır belki de okula hiç yollamaz anlatabildim mi bunun yasağıyla serbestliğiyle çokta bir alakası yok araplara gelince bizim kültürümüz tamamen farklı onları örnek vermek çok yanlış. Bu ülkede yaşı küçük ama inançları büyük o kadar çok çocuk var ki bunları görmezden gelemezsin. Bak inanç çok farklı bir şey sana göre örtünmek yoktur bez parçasıdır örnek veriyorum buara da saygı duyarım adam çarşafa inanır saygı duyarım bu yüzden takva örtünmeden üstün değil bunlara hiç girmeyelim Eğitimde hiç bir şekilde yasak olmamalı bu cümlem kuralların olmaması anlamına gelmez. Ama bırakalım kız çocukları okusun istedikleri gibi okusun ama yeter ki okusunlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Maalesef ki, iki taraf da haklı.

    Şöyle ki;

    Ben bugün bir ateist olarak, çocuğumun her inanca ve tabii ki inançsızlığa eşit mesafede durup kendi kararını vermesini isterim. Bu durumda beni en az ateist olanlar yadırgar.

    Ben bugün muhafazakar bir müslüman olsam, çocuğumun da benim kurallarıma göre yetişmesini isterim ve böyle bir durumda, beni en az benim gibi muhafazakar olanlar yadırgar.

    Ancak, ben bugün kaplumbağalara tapmaya başlasam ve çocuğuma bunun doğruluğunu aşılamak istesem, sanırım buradaki herkes beni eleştirecektir. Ama bu benim hakkım olmalı. Sonuçta bir ateist, bir muhafazakar ya da bir hıristiyanın doğruları ne kadar doğruysa, benim doğrularımın da aynı oranda doğru olduğunu her kesimin kabul etmesi gerekir.

    Özetle, şu anda ben bu kararı hiç benimsemiyor olsam da, bu karar bana göre gençleri benim düşüncemdeki özgürlükten uzaklaştırıyor olsa da, toplumun başka bir kesimi için doğru olandır ve bana saygı duymak düşer. Ancak bunun karşılığında, bu ülkede oruç tutmadığı için öldürülen üniversiteli gençlerin, kız arkadaşına sarıldığı için metrobüs şoförü tarafından yumruklanmayan gençlerin, mini etek giyen her kadını günahkar ve o...u olarak görme eğiliminde olanların ortadan kaybolması gerekir. Aksi halde, bugün gücü elinde bulundurup toplumu şekillendirmeye çalışanlar tarafında duranlar, dengeler değiştiğinde kaybeden taraf olur.

    Tarihe bakmakta fayda var; dinler kan kaybediyor ve kaybetmeye devam edecek. Reform geçiren dinler toplumda daha fazla kabul görürken, çıktığı tarihte kalmaya direnen dinler, kan dökmeye ve değişmemek için can almaya çalışarak, ömürlerini kısaltıyorlar.

    Söylediklerine aynen katılıyorum. Yanlız bir sorun var her ne olursa olsun doğru tektir. Birine göre doğru diğerine göre yanlış gibi görünenler yetiştirilme tarzıdır. Herşeyin açıklaması gerekli kitapta ve yaradılış amacımızda var ama hala kabullenmek istemiyoruz.

    Bugün bir gayrimüslim uzaya çıkıyor ve ezan sesini duyunca hayretlere düşüyor sonrasında müslüman oluyor. Oraya çıkmadan önce ona ıslamı anlatmaya çalışsan başarılı olamazdın çünkü herkesin doğruları vardır ve ailesi bunu öyle yetiştirmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin5306


    quote:

    Orijinalden alıntı: webbie

    Maalesef ki, iki taraf da haklı.

    Şöyle ki;

    Ben bugün bir ateist olarak, çocuğumun her inanca ve tabii ki inançsızlığa eşit mesafede durup kendi kararını vermesini isterim. Bu durumda beni en az ateist olanlar yadırgar.

    Ben bugün muhafazakar bir müslüman olsam, çocuğumun da benim kurallarıma göre yetişmesini isterim ve böyle bir durumda, beni en az benim gibi muhafazakar olanlar yadırgar.

    Ancak, ben bugün kaplumbağalara tapmaya başlasam ve çocuğuma bunun doğruluğunu aşılamak istesem, sanırım buradaki herkes beni eleştirecektir. Ama bu benim hakkım olmalı. Sonuçta bir ateist, bir muhafazakar ya da bir hıristiyanın doğruları ne kadar doğruysa, benim doğrularımın da aynı oranda doğru olduğunu her kesimin kabul etmesi gerekir.

    Özetle, şu anda ben bu kararı hiç benimsemiyor olsam da, bu karar bana göre gençleri benim düşüncemdeki özgürlükten uzaklaştırıyor olsa da, toplumun başka bir kesimi için doğru olandır ve bana saygı duymak düşer. Ancak bunun karşılığında, bu ülkede oruç tutmadığı için öldürülen üniversiteli gençlerin, kız arkadaşına sarıldığı için metrobüs şoförü tarafından yumruklanmayan gençlerin, mini etek giyen her kadını günahkar ve o...u olarak görme eğiliminde olanların ortadan kaybolması gerekir. Aksi halde, bugün gücü elinde bulundurup toplumu şekillendirmeye çalışanlar tarafında duranlar, dengeler değiştiğinde kaybeden taraf olur.

    Tarihe bakmakta fayda var; dinler kan kaybediyor ve kaybetmeye devam edecek. Reform geçiren dinler toplumda daha fazla kabul görürken, çıktığı tarihte kalmaya direnen dinler, kan dökmeye ve değişmemek için can almaya çalışarak, ömürlerini kısaltıyorlar.

    Söylediklerine aynen katılıyorum. Yanlız bir sorun var her ne olursa olsun doğru tektir. Birine göre doğru diğerine göre yanlış gibi görünenler yetiştirilme tarzıdır. Herşeyin açıklaması gerekli kitapta ve yaradılış amacımızda var ama hala kabullenmek istemiyoruz.

    Bugün bir gayrimüslim uzaya çıkıyor ve ezan sesini duyunca hayretlere düşüyor sonrasında müslüman oluyor. Oraya çıkmadan önce ona ıslamı anlatmaya çalışsan başarılı olamazdın çünkü herkesin doğruları vardır ve ailesi bunu öyle yetiştirmiştir.

    Ezan sesini duyup da müslüman olan kişi kimmiş merak ettim.Neil Armstrong'tan bahsetmiyorsun herhalde.Malezyalı meczup bir astronot da ezan sesi duydum demişti ama o zaten müslümandı.Uzay aracının içinde 5 vakit namaz kılan adamın sözlerine mi itibar edelim şimdi?

    Yaradılış diye bir şey olmadığı için yaradılış amacı da yoktur.Canlıların iki amacı vardır,hayatta kalabilme ve nesil devam ettirme.İnsanlık da bu ikisi üzerine kuruludur.




  • dövme, piercing tarzı şeylerde serbest olsun o zaman. herkese özgürlük hadi bakalım.
  • bazılarının saptırmaya çalıştırdığının tersine bu uygulama özgürlüktür ve faşizan bir uygulamanın sonlandırılmasıdır.
    baş örtüsü zorunluluğu gelmedi, başını açmak zorundasın saçmalığı bitirildi.
    sözde özgürlükçüler iş islamla ilgili bir şeye gelince ne gerek var özgürlüğe moduna girdiler.
    halkın iradesinin böyle güçlü desteklemediği bir iktidar olmasa halen başlar zorla örttürülürdü ve bu karşı çıkanlar son derece mutlu bir şekilde demokrasi, özgürlük nutukları atarak yaşamaya devam ederlerdi. şimdi ise çok rahatsız oldular, inşallah olmaya da devam edecekler.
    ancak iş baş örtme özgürlüğünün ötesine geçip zorla baş örtmeye gelirse elbette buna karşı çıkarım ama böyle bir şey asla olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.