Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
94.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu haritayı beğenmedim ben.çerçeveletip duvara asmayı düşünüyorum :) teşekkür ederim herşey için.

@Oromë

kitaplar elime geçince aklıma takılan soruları sorarım burdan.
    güzel konu vesselam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

@c0mpeng

Evet o kitapla geliyor.Zaten tek yayınevi var ve hayır maalesef o haritalar değil.Bu gelen harita herkesin bildiği klasik 3.Çağ Lotr'un geçtiği Orta Dünya haritası.

Bunun aynısı.

http://mcdn01.gittigidiyor.net/4410/J-R-R-TOLKIEN-ORTA-DUNYA-HARITASI__44104201_0.jpg

ben 2. kitabı alırken haritalı olduğunu görünce çok heyecanlanmıştım bunu görünce tüm hevesim kaçmıştı ben şöyle eskitme birşey düşünmüştüm hep. keşke bunu bastırsalardı.

• @itachi237 @c0mpeng
    Bedava olan şey bu kadar oluyor.

Sorunuz olursa her zaman bekleriz.
  • haritaları hep aynı yer mi basıyor, perg efsanelerinden çıkan haritada aynı tarz. Yukarıdaki resmin net bir fotosu varsa poster yapabiliriz pro poster diye proramla
  • quote:

Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

haritaları hep aynı yer mi basıyor, perg efsanelerinden çıkan haritada aynı tarz. Yukarıdaki resmin net bir fotosu varsa poster yapabiliriz pro poster diye proramla

O nickle fazla görünme ortalıkta çizgiyi yersin

ilk sayfadaki haritayı söylüyorsanız ben onu uzun zaman önce yazdırdım sizde öyle yapın biraz pahalıya geliyor 10 küsür lira ama çok kaliteli oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melkorun zamanındaki insanlar dahamı güçlüydü? çünkü 3. çağda 1 tane trolü bile zor öldürürlerken hurin tek başına 70 tane trol öldürmüştü
  • quote:

Orijinalden alıntı: elured

melkorun zamanındaki insanlar dahamı güçlüydü? çünkü 3. çağda 1 tane trolü bile zor öldürürlerken hurin tek başına 70 tane trol öldürmüştü

70 tane troll öldürme gibi birşey söz konusu değil.Nirnaeth Arnodiad'dan bahsediyorsanız, herşey bitip savaş kaybedildiğinde Melkor Hurin'in canlı olarak yakalanmasını istedi.Bu yüzden orklar onu elleriyle yakalamaya çalıştılar.Çok güçlü ve iyi bir savaşçı olan Hurin gücü bitene kadar baltasını savurmaya devam etti ve onu yakalamaya çalışan orklardan onlarcasını öldürdü.Fakat hem gücü bitmiş hem de yanına düşen orklardan hareket etme alanı kalmamıştı.Sonunda yakalanmış oldu.

• orome eskilerden bir cüce vardı bir savaşta balrog falan öldürmüştü yanılmıyorsam kimdi o ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: itachi237

orome eskilerden bir cüce vardı bir savaşta balrog falan öldürmüştü yanılmıyorsam kimdi o ?

Glaurung'u yaralayan Belegost lordu Azaghal'ı diyorsun sanırım.

• quote:

quote:

orome eskilerden bir cüce vardı bir savaşta balrog falan öldürmüştü yanılmıyorsam kimdi o ?

hah işte o ama bu cücemiz baltasıyla 3 balrog öldürdü falan yazmıyormuydu ? ben mi yanlış hatırlıyorum acaba
  • quote:

quote:

quote:

hah işte o ama bu cücemiz baltasıyla 3 balrog öldürdü falan yazmıyormuydu ? ben mi yanlış hatırlıyorum acaba

Tolkien ilk kurguladığında Balrogları daha zayıf ve sayıca çok daha fazla düşünmüştü.Kayıp Öyküler kitaplarında bu eski versiyonlar anlatılır.Tuor'un baltasıyla 5, Ecthelion'un ise kılıcıyla 3 Balrog'u öldürdüğü anlatılır.Gondolin'in düşüşü sırasında ise yüzden fazla Balrog olduğu söylenir.Fakat daha sonra Tolkien Balrog'ları çok daha dehşet verici olarak tasvir etmiştir ve onların Maiar ruhları olduğunu anlatmıştır.Bu yeni anlatıma göre toplam 7 tane Balrog olduğu söylenir.2'si Gondolin'in düşüşü sırasında, 4'ü Öfke Savaşı'nda, son kalanın ise Gandalf tarafından öldürüldüğü tahmin edilmektedir.Belki eski versiyonu okumuşsunuzdur bir yerden.Öyle aklınızda kalmıştır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tolkien ilk kurguladığında Balrogları daha zayıf ve sayıca çok daha fazla düşünmüştü.Kayıp Öyküler kitaplarında bu eski versiyonlar anlatılır.Tuor'un baltasıyla 5, Ecthelion'un ise kılıcıyla 3 Balrog'u öldürdüğü anlatılır.Gondolin'in düşüşü sırasında ise yüzden fazla Balrog olduğu söylenir.Fakat daha sonra Tolkien Balrog'ları çok daha dehşet verici olarak tasvir etmiştir ve onların Maiar ruhları olduğunu anlatmıştır.Bu yeni anlatıma göre toplam 7 tane Balrog olduğu söylenir.2'si Gondolin'in düşüşü sırasında, 4'ü Öfke Savaşı'nda, son kalanın ise Gandalf tarafından öldürüldüğü tahmin edilmektedir.Belki eski versiyonu okumuşsunuzdur bir yerden.Öyle aklınızda kalmıştır.

7 balrog ne hocam dediğin gibi çok balrog vardı. hatta son savaşta yüzlerce öldürülmüştü. ben valla tüm kitapları 6^45 okudum hocam ithakiye çok sonra geçtim

• quote:

quote:

melkorun zamanındaki insanlar dahamı güçlüydü? çünkü 3. çağda 1 tane trolü bile zor öldürürlerken hurin tek başına 70 tane trol öldürmüştü

70 tane troll öldürme gibi birşey söz konusu değil.Nirnaeth Arnodiad'dan bahsediyorsanız, herşey bitip savaş kaybedildiğinde Melkor Hurin'in canlı olarak yakalanmasını istedi.Bu yüzden orklar onu elleriyle yakalamaya çalıştılar.Çok güçlü ve iyi bir savaşçı olan Hurin gücü bitene kadar baltasını savurmaya devam etti ve onu yakalamaya çalışan orklardan onlarcasını öldürdü.Fakat hem gücü bitmiş hem de yanına düşen orklardan hareket etme alanı kalmamıştı.Sonunda yakalanmış oldu.

ama öldürdüklerinin arasında troller de vardı kitapta öyle yazıyordu

• quote:

quote:

quote:

ama öldürdüklerinin arasında troller de vardı kitapta öyle yazıyordu

Evet vardı.Fakat benim söylemek istediğim o değildi.O zaman 70'se şimdi 1, demek ki insanlar zayıflamış demek çok düz mantıktır.Burada bahsedilen olaylardaki çevre şartları çok önemlidir.Hurin'in canlı olarak yakalanması emredilmiş.Yani onu yakalamak isteyenler ona zarar vermemek için silahlarıyla yaklaşmamışlar.Hurin'de eline büyük bir balta alıp tüm gücüyle savurmaya başlamış.Onu yakalamak isteyen bütün elleri kesmiş veya yanına yaklaşanları yaralamış.Şöyle bir örnek verelim.Bir çocuk düşünelim.Elinde bir bıçak olsun ve birşeye sinirlenmiş olsun.Onu yakalamak isteyen elinde hiçbirşey olmayan 10 tane de yetişkin düşünelim.Bu çocuk deli gibi elindeki bıçağı sallar kendisine yaklaşmasınlar diye.Sen de bu yakalamak isteyenler için de ol.Elini uzattığın anda bıçak elini kessin.Doğal olarak canın yandığı için geri çekilirsin.Fakat bu çocuk senden güçlü mü? Değil.Bu durumda ona benziyor.Kaldı ki bu anlatılan olay için efsaneye göre denir.Yani sayılar abartılmış olabilir.Hurin her baltasını savuruşunda Aure Entuluva diye bağırmış ve bu 70 defa duyulmuş.Hurin baltasını her vuruşunda birini mi öldürdü? Gidip öldü diye kontrol mü etti?Birini sıyırmış ya da yaralamış da olabilir.Bununla birlikte burada kişiye bağlı bir durum da söz konusu.Her insan bir değildir.Zira Hurin için en iyi insan savaşçısı denir.Umarım demek istediğim anlaşılmıştır.Olaylarda çevre şartlarının yorumlanması gerekir.

• Bu elfler arasında iyi elf kötü elf var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batle450

Bu elfler arasında iyi elf kötü elf var mı ?

Birey olarak elflerin yaptığı yanlışlar, kötülükler var.Fakat direkt olarak kötülüğün yanında yer almış elf toplulukları yoktur.

• quote:

quote:

Birey olarak elflerin yaptığı yanlışlar, kötülükler var.Fakat direkt olarak kötülüğün yanında yer almış elf toplulukları yoktur.

Teşekkürler.Hep merak ettiğim bir şeydi.Peki orklarda kötü iyi ırk var mı ? Yoksa orklar direk kötü ırka mı giriyor
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.Hep merak ettiğim bir şeydi.Peki orklarda kötü iyi ırk var mı ? Yoksa orklar direk kötü ırka mı giriyor

Orkların kendi iradeleri yok gibi birşeydir.Melkor sayesinde varoldukları için onun isteklerini eksiksiz yerine getirirler.Sorgulamazlar ya da birşey vaat etmeniz gerekmez.Melkor'dan sonra onların başına Sauron geçti.Başlarında bir efendi olmadan birlik olamazlar ve etkisizlerdir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orkların kendi iradeleri yok gibi birşeydir.Melkor sayesinde varoldukları için onun isteklerini eksiksiz yerine getirirler.Sorgulamazlar ya da birşey vaat etmeniz gerekmez.Melkor'dan sonra onların başına Sauron geçti.Başlarında bir efendi olmadan birlik olamazlar ve etkisizlerdir.

Teşekkürler.

• silmarili denize attıktan sonra maglora ne oldu? frodo'nun zamanında hala deniz kenarlarında ağıtlar mı söylüyordu
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.