Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
94.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: melkor23

Selamlar, bayadır uğramıyordum bir hal hatır sorayım dedim. Malumunuz boşlukta takılmak epey sıkıcı, bir de karanlık ki sormayın gitsin.

E kendin ettin kendin buldun.Ama şanslısın burda ırk ayrımı yapmıyoruz.İyi kötü demeden kapılarımız açık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Selamlar, bayadır uğramıyordum bir hal hatır sorayım dedim. Malumunuz boşlukta takılmak epey sıkıcı, bir de karanlık ki sormayın gitsin.

ah hocam kurtulsan o boşluktanda ortalığı karıştırsan bizde okusak
  • Arkadaşlar bu orta dünyada en güçlü varlık kim melkor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jagen H'ghar

Arkadaşlar bu orta dünyada en güçlü varlık kim melkor mu?

En güçlü gibi basit bir durum söz konusu değil.Ne yönde güçlü? Melkor için Valar'ın içinde en kudretlisi denir.Her bir Vala'nın gücünden biraz almış denir.Fakat bilek gücünde Tulkas'a, madencilik ve şekil verme konusunda Aule'ye, sulara hükmetme de Ulmo'ya denk değildir.Valar'ı bir kenara bırakırsak en kudretli varlık herşeyi yaratan Eru Illuvatar'dır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 14 Ağustos 2013; 0:25:27 >
  • O değil de bu frodo valinor'a gittikten sonra ne oldu acaba? finarfin'in hizmetçisi falanmı oldu
  • Galadrielden nefret ediyprum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an Hobbit kitabını bitirdim gerçekten harika bir şeydi ama şimdi film çıkmışken aklıma bir soru takıldı.
    Gandalf ın gittiği yerler Nocremander'ın (yanlış yazmıyorum inş) çıkışı vs. filmde gözüküyor.Ama kitapta Gandalf'ın maceraları bu kitapta geçmemektedir diyor. Şimdi bu filmdeki ara sahneler Peter Jackson'ın senaryosu mu yoksa Tolkien'in kitaplarından alıntı bir senaryo mu?
  • Vala ne demek? takıldı kafama

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: \mXm/

Şu an Hobbit kitabını bitirdim gerçekten harika bir şeydi ama şimdi film çıkmışken aklıma bir soru takıldı.
    Gandalf ın gittiği yerler Nocremander'ın (yanlış yazmıyorum inş) çıkışı vs. filmde gözüküyor.Ama kitapta Gandalf'ın maceraları bu kitapta geçmemektedir diyor. Şimdi bu filmdeki ara sahneler Peter Jackson'ın senaryosu mu yoksa Tolkien'in kitaplarından alıntı bir senaryo mu?

Sadece Gandalf'ın Dol Guldur'a gidip araştırma yaptığını, Sauron'un orada olduğunu görünce konseyin toplanıp karara vardığını ve Dol Guldur'a saldırıp Sauron'u Mordor'a kaçmaya zorladığını biliyoruz.Geri kalan herşey PJ'ın hayal gücünden.

quote:

Orijinalden alıntı: _Moody

Vala ne demek? takıldı kafama

Biçimsiz dünyaya şekil veren ve yöneten ilk yaratılan en kudretli varlıklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

Orijinalden alıntı: \mXm/

Şu an Hobbit kitabını bitirdim gerçekten harika bir şeydi ama şimdi film çıkmışken aklıma bir soru takıldı.

Sadece Gandalf'ın Dol Guldur'a gidip araştırma yaptığını, Sauron'un orada olduğunu görünce konseyin toplanıp karara vardığını ve Dol Guldur'a saldırıp Sauron'u Mordor'a kaçmaya zorladığını biliyoruz.Geri kalan herşey PJ'ın hayal gücünden.

quote:

Vala ne demek? takıldı kafama

Biçimsiz dünyaya şekil veren ve yöneten ilk yaratılan en kudretli varlıklardır.

Melkor da bir Vala de mi ?

• @_Moody

Evet.
  • quote:

@_Moody

Evet.

Ufaktan ufak kapıyorum.

• quote:

quote:

@_Moody

Evet.

Ufaktan ufak kapıyorum.

Silmarillionu okusanız daha rahat anlarsınız. İlk 100 sayfa valara ardaya ve vaların savaşına ayrılmış durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: itachi237

quote:

quote:

@_Moody

Evet.

Ufaktan ufak kapıyorum.

Silmarillionu okusanız daha rahat anlarsınız. İlk 100 sayfa valara ardaya ve vaların savaşına ayrılmış durumda

Öyle yapıyorum not alarak.

• @_Moody
    Öyle diyorsunuz da Silmarillion'un daha ilk bölümünün başlığında Ainur'un Müziği yazar.Hiç merak edip Ainur nedir diye kitabın arkasına bakmadınız mı?

Kitabın arkasındaki Ainur açıklaması: "Kutsal Olanlar" (tekil Ainu), Iluvatar tarafından yaratılan ilk varlıklar, Ea'dan önce yaratılmış olanlar, Valar ve Maiar "sınıfı".

Gerek görülürse Valar ve Maiar'ın anlamına da aynı yerden bakılabilir.

Demek istediğim şu ki, bu şekilde bilinmeyen kelimelere bakılması gerekir anlatılanı tam anlamıyla kavramak için.Çünkü ilerledikçe bu kelimelerin üstüne yeni kelimeler de eklenecektir.

Sorduğunuzda ben de cevaplarım.Sorun değil.Fakat sizin yazmanız, benim görüp cevaplamam, tekrar sizin görmeniz çok fazla zaman kaybına neden olur.Hele de böyle basit şeyler için.

• Arkadaşlar seriye yeni başladım okuma alışkanlıgım yok. Her forumda birsürü sıra yazmışlar. Sizden ricam nasıl bir sıralama izlemeliyim ? Sadece hobbiti okudum şuan. Şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: gospi

Arkadaşlar seriye yeni başladım okuma alışkanlıgım yok. Her forumda birsürü sıra yazmışlar. Sizden ricam nasıl bir sıralama izlemeliyim ? Sadece hobbiti okudum şuan. Şimdiden teşekkürler

İlk mesajdaki ilk soruya bakınız.
  • Muhteşem bir konu kardeşim çok tebrik ediyorum seni.
  • Hepsini okudum Muhteşem değilmiş kardeş özür dilerim...
    Mükemmel Üstü Uzaysal Güçte Süper (Biraz abartı oldu )

Soruları, italik yazı, kalın yazı ve noktalama işareti gibi bir çok ayrımı süper seçmişsin, yapmışsın emek vermişsin. Gerçekten seni tebrik ediyorum kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shainx -- 20 Ağustos 2013; 23:14:09 >

• @ElessaRx
    Çok teşekkür ederim ne demek.Yararlı oluyorsa ne mutlu.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.