Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
94.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cübbeli gandalf

quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

iyi forumlar oncelikle arkadaslar ben bir orta dunya koleksiyonu yapmak istiyorum ve bazi takilarda olsun istiyorum ancak bazi sorular var kafamda her turlu orta dunya urunu satan bir site buldum ancak fiyat ve guvenilirlik konusunda korkularim var site bu:http://www.hayalkahramanlari.com/sinema-urunleri.html?cat=57 suan icin en cok istedigim yuzuk ve yuzugun boyna takilani eger site guvenilirse evenstarin kolyesinide almak istiyorum(erkegim ancak cok hosuma gidiyor ve ilerde karima vermek isterim bi anisi olur) kisacasi ben burdn urun satin almak istiyorum ilk etapta bazi tshirtler veya ucuz urunler guvenilirlik kontrolu gibi yinede bu siteden daha once urun siparis eden varsa bana bilgi verebilirmi ve urunler pahalimi piyasaya gore biraz uzun oldu sanirim ama yardim ederseniz sevinirim birde turkiyede satilmayan kitaplari hangi ulkeden ne kadara bulabilirim ve nasil turkceye cevirtebilirim yardimci olursaniz cok cok sevinirim iyi forumlar

O siteden alışveriş yapanlar oldu.Güvenilir olması gerek.Fakat ürünler kalitesiz.Tavsiye etmem.Çok çabuk paslanıyorlar.Ebay'de çok daha güzel ürünler var.Fakat gümrük sıkıntısı var tabiki.Kitapları da yine Ebay'den bulabilirsiniz.Türkçe'ye çevirtme işini anlamadım.Şuan hakları İthaki Yayınları'nda.Türkçe'ye çevrileceğini umuyoruz.Bunun dışında birçok figür satan site bulunmakta.

Dc Figür
    Figuratif
    Dreamers Figür
    Jedbang
    Heroselect

Benim bildiklerim.Fakat fiyatlar çok uçuk.

kitaplari cevirme isi soyle dusunuyorum yasal olmiyabilir ancak biz kitaplarin ingilizcesini yurtdisindan aliriz ve getiririz burda bir cevirmen bulup cevirtiriz tamamen(ancak ceviri kalitesi ne derece iyi olur bilemem) ve cevirdiklerini sayfa sayfa yazar bizde onlari matbaa da bastiririz ben boyle dusunuyorum bunlar icinde tek matbaa bulmak lazim kacak kitap basicak onu nasil buluruz bilemem peki bu urunler hizli yipraniyor dediniz sadece takilar veya tekstil mi hepsi mi ayrica yurtdisinda elden satiliyormu bu tur urunler satiliyorsa boyle yerleri nasil buluruz ve getirirken gumrukte sorun cikabilirmi(biraz ticarete girdi ama ozur dilerim)

Gidip bizzat yurtdışından alıp getirirseniz kılıçlar dışında gümrükte sıkıntı çıkmaz.Ama kargoyla getirmeyi düşünüyorsanız sınır var tabiki.Yurtdışında mutlaka bu tip ürünleri satan mağazalar vardır.Araştırmak gerek.

Takılar için kalitesiz dedim.Altın suyuna batırılmış metal sonuçta.Kalitesiz olması çok normal.Bu tip ürünleri üreten kaliteli firmalar var.Forumlarda biraz araştırırsanız bu firmaların seri ürünlerini görebilirsiniz.Eğer kendiniz yaptırmak istiyorsanız da parayı gözden çıkarıp kaliteli malzeme kullanmalısınız.

Kitap işi pek olacak gibi gelmedi bana.Bence İthaki'nin güzel bir şekilde yayınlamasını beklemek en iyisi.Zaten bu sene ilk kitabı yayınlayacaklarmış sanırım.

tamam hocam tesekkurler bilgi icin takilari yurtdisindan alacagim gibi gozukuyor kitaplari da umarim bir an once ithaki yayinlari cevirir ancak son olarak bir sorum daha var tekstil(tshirt ve şort olsun istiyorum ama sort satilirmi boyle veya basilirmi bilmiyorum) urunlerini nerden bulabilirim veya bastirtabilirmiyim bastirirsam nekadara gelir bilginiz varmi?

not:bildigime gore gumrukte takilan urunler yaklasik 1ay sonra kimse almazsa gaziantepte acik arttirmaya sunuluyormus(urunler limandan geldiyse diye biliyorum yalniz) yani oralarda bu tur urunler olabilir bakmak istiyenler icin bir yarari olabilir belki ben gaziantep e yakin zamanda gidemiyecegim size bir yararim olur umarim

Hazır olarak satılan tekstil ürünlerinde bir bilgim yok.Fakat alacak olsaydım Tish o gibi sitelerden istediğim modele istediğim baskıyı bastırırdım.Ürünler kaliteli.Fiyatları da normal gibi.

hocam tish-o iyi bir siteye benziyor güvenilir sanırım birde jestyap diye bir site buldum orjinal lisanslı ürünleri sadece bu sitenin sattığı söyleniyor ancak ürün sayısı az geldi buyrun linki:http://www.jestyap.com/catalogsearch/result/index/?mode=grid&q=y%C3%BCz%C3%BCklerin+efendisi bu siteden alan varmı ve yüzük olarak hangisi dersiniz?

90 tl'lik olanlar kararma yapıyor.Gümüş olanı ise bilemiyorum.Daha kaliteli görünüyor.Alanlardan gördüğüm kadarıyla tungsten yüzükler tavsiye ediliyor.Onları da bir araştırın derim.Ebay'de çeşitli tungsten yüzükler bulunmakta.Fiyatları da çok uçuk değil.Sipariş verirseniz gümrükte sıkıntı çıkmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

iyi forumlar oncelikle arkadaslar ben bir orta dunya koleksiyonu yapmak istiyorum ve bazi takilarda olsun istiyorum ancak bazi sorular var kafamda her turlu orta dunya urunu satan bir site buldum ancak fiyat ve guvenilirlik konusunda korkularim var site bu:http://www.hayalkahramanlari.com/sinema-urunleri.html?cat=57 suan icin en cok istedigim yuzuk ve yuzugun boyna takilani eger site guvenilirse evenstarin kolyesinide almak istiyorum(erkegim ancak cok hosuma gidiyor ve ilerde karima vermek isterim bi anisi olur) kisacasi ben burdn urun satin almak istiyorum ilk etapta bazi tshirtler veya ucuz urunler guvenilirlik kontrolu gibi yinede bu siteden daha once urun siparis eden varsa bana bilgi verebilirmi ve urunler pahalimi piyasaya gore biraz uzun oldu sanirim ama yardim ederseniz sevinirim birde turkiyede satilmayan kitaplari hangi ulkeden ne kadara bulabilirim ve nasil turkceye cevirtebilirim yardimci olursaniz cok cok sevinirim iyi forumlar

O siteden alışveriş yapanlar oldu.Güvenilir olması gerek.Fakat ürünler kalitesiz.Tavsiye etmem.Çok çabuk paslanıyorlar.Ebay'de çok daha güzel ürünler var.Fakat gümrük sıkıntısı var tabiki.Kitapları da yine Ebay'den bulabilirsiniz.Türkçe'ye çevirtme işini anlamadım.Şuan hakları İthaki Yayınları'nda.Türkçe'ye çevrileceğini umuyoruz.Bunun dışında birçok figür satan site bulunmakta.

Dc Figür
    Figuratif
    Dreamers Figür
    Jedbang
    Heroselect

Benim bildiklerim.Fakat fiyatlar çok uçuk.

kitaplari cevirme isi soyle dusunuyorum yasal olmiyabilir ancak biz kitaplarin ingilizcesini yurtdisindan aliriz ve getiririz burda bir cevirmen bulup cevirtiriz tamamen(ancak ceviri kalitesi ne derece iyi olur bilemem) ve cevirdiklerini sayfa sayfa yazar bizde onlari matbaa da bastiririz ben boyle dusunuyorum bunlar icinde tek matbaa bulmak lazim kacak kitap basicak onu nasil buluruz bilemem peki bu urunler hizli yipraniyor dediniz sadece takilar veya tekstil mi hepsi mi ayrica yurtdisinda elden satiliyormu bu tur urunler satiliyorsa boyle yerleri nasil buluruz ve getirirken gumrukte sorun cikabilirmi(biraz ticarete girdi ama ozur dilerim)

Gidip bizzat yurtdışından alıp getirirseniz kılıçlar dışında gümrükte sıkıntı çıkmaz.Ama kargoyla getirmeyi düşünüyorsanız sınır var tabiki.Yurtdışında mutlaka bu tip ürünleri satan mağazalar vardır.Araştırmak gerek.

Takılar için kalitesiz dedim.Altın suyuna batırılmış metal sonuçta.Kalitesiz olması çok normal.Bu tip ürünleri üreten kaliteli firmalar var.Forumlarda biraz araştırırsanız bu firmaların seri ürünlerini görebilirsiniz.Eğer kendiniz yaptırmak istiyorsanız da parayı gözden çıkarıp kaliteli malzeme kullanmalısınız.

Kitap işi pek olacak gibi gelmedi bana.Bence İthaki'nin güzel bir şekilde yayınlamasını beklemek en iyisi.Zaten bu sene ilk kitabı yayınlayacaklarmış sanırım.

tamam hocam tesekkurler bilgi icin takilari yurtdisindan alacagim gibi gozukuyor kitaplari da umarim bir an once ithaki yayinlari cevirir ancak son olarak bir sorum daha var tekstil(tshirt ve şort olsun istiyorum ama sort satilirmi boyle veya basilirmi bilmiyorum) urunlerini nerden bulabilirim veya bastirtabilirmiyim bastirirsam nekadara gelir bilginiz varmi?

not:bildigime gore gumrukte takilan urunler yaklasik 1ay sonra kimse almazsa gaziantepte acik arttirmaya sunuluyormus(urunler limandan geldiyse diye biliyorum yalniz) yani oralarda bu tur urunler olabilir bakmak istiyenler icin bir yarari olabilir belki ben gaziantep e yakin zamanda gidemiyecegim size bir yararim olur umarim

Hazır olarak satılan tekstil ürünlerinde bir bilgim yok.Fakat alacak olsaydım Tish o gibi sitelerden istediğim modele istediğim baskıyı bastırırdım.Ürünler kaliteli.Fiyatları da normal gibi.

hocam tish-o iyi bir siteye benziyor güvenilir sanırım birde jestyap diye bir site buldum orjinal lisanslı ürünleri sadece bu sitenin sattığı söyleniyor ancak ürün sayısı az geldi buyrun linki:http://www.jestyap.com/catalogsearch/result/index/?mode=grid&q=y%C3%BCz%C3%BCklerin+efendisi bu siteden alan varmı ve yüzük olarak hangisi dersiniz?

90 tl'lik olanlar kararma yapıyor.Gümüş olanı ise bilemiyorum.Daha kaliteli görünüyor.Alanlardan gördüğüm kadarıyla tungsten yüzükler tavsiye ediliyor.Onları da bir araştırın derim.Ebay'de çeşitli tungsten yüzükler bulunmakta.Fiyatları da çok uçuk değil.Sipariş verirseniz gümrükte sıkıntı çıkmaz.

tungsten ucuz birsey mi cunku ebay daki tungsten yuzukler hep 2-3$ civarinda ayrica tungsten nasil bir madendir arastirdigimda en dayanikli madenlerden diye ogrenmistim ama nedense hicbir takinin tungstenden yapildigini gormedim veya duymadim daha once de soylemistim kuyumcularada sordum ancak onlarda bilmiyor boyle bir madeni ayrica ebaydan daha once hic siparis vermedim guvenilir biliyorum ancak yinede korkum var acikcasi, turkiye merkezli sitelerde neden satilmiyor,satiliyorda ben mi bilmiyorum?

• Hocam öncelikle helal olsun size. Çok güzel bir konu hazırlamışsınız. 14 sayfa hepsine göz geçirsem eminim sorularımın cevabını bulurum da ben gene sorayım buradan. İnceleyeceğim sonradan da konuyu. Sorularıma gelecek olursak;

- Silmarillion'un içinde çok önemli hikayeler veya bilgiler var mı ? Varsa bir kaç tanesini başlık olarak söyler misiniz ?
    - Sadece hobbit ve yüzüklerin efendisi üçlemesini okuyacak birinin hurin çocuklarını okuması gerekir mi ?
    - Bitmemiş öykülerde ne anlatılıyor ? Silmarillion, hurin çocukları, hobbit, yüzüklerin efendisi üçlemesi bunları okuduktan sonra mı, okunmalı bitmemiş öyküler ?

şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uplifting

Hocam öncelikle helal olsun size. Çok güzel bir konu hazırlamışsınız. 14 sayfa hepsine göz geçirsem eminim sorularımın cevabını bulurum da ben gene sorayım buradan. İnceleyeceğim sonradan da konuyu. Sorularıma gelecek olursak;

- Silmarillion'un içinde çok önemli hikayeler veya bilgiler var mı ? Varsa bir kaç tanesini başlık olarak söyler misiniz ?
    - Sadece hobbit ve yüzüklerin efendisi üçlemesini okuyacak birinin hurin çocuklarını okuması gerekir mi ?
    - Bitmemiş öykülerde ne anlatılıyor ? Silmarillion, hurin çocukları, hobbit, yüzüklerin efendisi üçlemesi bunları okuduktan sonra mı, okunmalı bitmemiş öyküler ?

şimdiden teşekkürler...

Silmarillion Orta Dünya'nın temelidir.Yaratılış, 1.Çağ ve 2.Çağ anlatılır.Lotr 3. Çağ'daki önemli bir olaydır sadece.

Silmarillion okunmadan Hurin'in Çocukları okunursa parçalar tam yerine oturmaz.Çünkü Hurin'in Çocukları'ndaki anlatılan hikaye 1.Çağ'ın ortasındaki bir hikayedir.

Bitmemiş Öyküler'de ise tüm çağlardan karışık olarak önemli bilgiler vardır.Örneğin İlk Çağ'da Tuor'un Gondolin'e gelişini de anlatır.Üçüncü Çağ'da Rohan'ın kuruluşunu da anlatır.Bunun için bu kitap en son okunmalıdır.Çünkü belli bir hikaye akışı yoktur.

• Çok sağ olun hocam. O zaman sadece filmleri çıkan Hobbit ve Lord of the Rings serisi benim için yeterli. 3. çağ için. Sizce Hurin çocukları veya Silmarillion'un filmleri de çıkar mı ?
  • quote:

Çok sağ olun hocam. O zaman sadece filmleri çıkan Hobbit ve Lord of the Rings serisi benim için yeterli. 3. çağ için. Sizce Hurin çocukları veya Silmarillion'un filmleri de çıkar mı ?

Ben ihtimal vermiyorum.C.Tolkien haklarını satmaz.Satsa bile film yapılmaya pek uygun değiller.

• quote:

quote:

Çok sağ olun hocam. O zaman sadece filmleri çıkan Hobbit ve Lord of the Rings serisi benim için yeterli. 3. çağ için. Sizce Hurin çocukları veya Silmarillion'un filmleri de çıkar mı ?

Ben ihtimal vermiyorum.C.Tolkien haklarını satmaz.Satsa bile film yapılmaya pek uygun değiller.

Anladım. Tekrardan yardımlarınız için teşekkürler.
  • Gandalf birinci filmin başında "yüzüğü iyilik yapmak için kullanılırdım" diyor. Ne iştir kullanmışım eskiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Gandalf birinci filmin başında "yüzüğü iyilik yapmak için kullanılırdım" diyor. Ne iştir kullanmışım eskiden.

Hayır, istese yüzüğü kendisinin de kullanabileceğini belirtiyor.Fakat bu gücün eşi benzeri olmadığı için başlangıçta iyilik için kullanılsa bile sonradan kişiyi etkileyerek herşeye sahip olma isteği uyandırabilir.Kısacası bu kadar güçlü bir nesnenin kim kullanacak olursa olsun dünyada bulunması zararlı.Çünkü kullanıldığında ne amaçla olursa olsun sonuçları bilinemez.

• The history of middle earth serisinin çeviri mevcut mu ya da bir çalışma var mı bu konuda ? The book of lost tales 1 ve 2'yi 6.45 çevirmiş ancak piyasada yok. Zaten çeviri çöpmüş. İngilizce mi almak zorundayız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

The history of middle earth serisinin çeviri mevcut mu ya da bir çalışma var mı bu konuda ? The book of lost tales 1 ve 2'yi 6.45 çevirmiş ancak piyasada yok. Zaten çeviri çöpmüş. İngilizce mi almak zorundayız ?

Bütün orta dünya kitapları çevrilecekmiş ama oğlu hepsini düzenliyormuş ondan sonra çevrilecek diye okumuştum.

• Silmarrilion çok ağır.
  • @ Jeolog.
    O düzenleme işi bitti.Şuanda kitapların kopyaları İthaki'dedir büyük ihtimalle.Çevireceklerine kesin gözüyle bakıyorum ben.Sorulduğunda hiç negatif bir cevap vermediler.Sadece tam tarih veremiyorlar.Ben Kayıp Öyküler 1 kitabını bu sene sonu ya da yeni sene başı bekliyorum.

• nedense herkes hobbitin yüzüklerin efendisinden 60 yıl önce geçtiğini sanıyor. hobbit yüzüklerin efendisinden 77 yıl önce geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: elured

nedense herkes hobbitin yüzüklerin efendisinden 60 yıl önce geçtiğini sanıyor. hobbit yüzüklerin efendisinden 77 yıl önce geçer

Nereyi baz aldığına bağlı.Yüzüklerin Efendisi kitabı 3001 yılında Bilbo'nun partisiyle başlar.Gandalf ilk defa yüzüğü görür ve Frodo'ya onu saklayıp kimseye bahsetmemesini, kendisinin araştırmak için uzaklara gideceğini söyler.Bunu dedikten sonra Shire'dan ayrılır ve tam 17 yıl sonra geri döner.Yüzüğün tek yüzük olduğu anlaşılır ve 3018 yılında Frodo yola çıkar.Thorin ve kafilesinin yolculuğu zaten 2941 yılında.Yani 60 yıl öncesi demek doğru bir yaklaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 12 Ağustos 2013; 1:32:29 >
  • Gloin varya onun oğlu Gimli neden yoktu Hobbit'de çok mu küçükte Gimli 3.Çağ'da kaç yaşında ? Ve Hobbit kaçıncı çağda geçti ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Moody

Gloin varya onun oğlu Gimli neden yoktu Hobbit'de çok mu küçükte Gimli 3.Çağ'da kaç yaşında ? Ve Hobbit kaçıncı çağda geçti ?

Gimli o zamanlar 60'lı yaşlarındaydı.Fakat bir cüceye göre genç ve tecrübesizdi.Çünkü cücelerin ortalama yaşam süreleri 250 yıldır.Bu yüzden çok istemesine rağmen Thorin'in kafilesine alınmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 12 Ağustos 2013; 11:43:08 >
  • quote:

quote:

Gloin varya onun oğlu Gimli neden yoktu Hobbit'de çok mu küçükte Gimli 3.Çağ'da kaç yaşında ? Ve Hobbit kaçıncı çağda geçti ?

Gimli o zamanlar 60'lı yaşlarındaydı.Fakat bir cüceye göre genç ve tecrübesizdi.Çünkü cücelerin ortalama yaşam süreleri 250 yıldır.Bu yüzden çok istemesine rağmen Thorin'in kafilesine alınmamıştır.

Hmm. Teşekkürlerde bu ırkların yaşam sürelerini nereden öğrenebilirim ? O zaman konuya çok yazmam çünkü ırkların yaşkarı ile ilgili sorularım..
  • quote:

quote:

quote:

Hmm. Teşekkürlerde bu ırkların yaşam sürelerini nereden öğrenebilirim ? O zaman konuya çok yazmam çünkü ırkların yaşkarı ile ilgili sorularım..

Çok ayrıntılı birşey yok.
    Elfler ölümsüzdür.İnsanların yaşam süreleri bizler gibi.Numenorlu insanların ise çok daha fazladır.İlk Numenorlu insan olan Elros 410 yıl yaşamıştır.Fakat bu süre gitgide azalmıştır.Bildiğimiz son Numenorlu insan olan Aragorn ise 210 yıl yaşamıştır.Cücelerin ortalama 250 yıl.Orkların yaşam sürelerini yakın zamanda burada tartışmıştık.Kesin bir bilgi söz konusu olmamakla birlikte ölümsüz olabileceklerini düşünmüştük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 12 Ağustos 2013; 11:51:53 >

• Selamlar, bayadır uğramıyordum bir hal hatır sorayım dedim. Malumunuz boşlukta takılmak epey sıkıcı, bir de karanlık ki sormayın gitsin.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.