Şimdi Ara

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
787
Cevap
17
Favori
238.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu ürün elektrik problemlerinizi halledebilir işinize yarar diye link veriyorum.

bugün TOSHIBA RAS 13 SKVR montajı yaptırdım. hem montaj anı hemde montaj sonrası resimleri ve servis ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
    ancak buraya nasıl resim ekleye bileceğimi bilmiyorum. yardımcı olabilicek birisi var mı acaba?

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orsen34 -- 2 Mayıs 2012; 22:22:27 >

• bir deneme yapayım dedim ama sanırım olmadı. yardımcı olacak birileri olursa tekrar deneyeceğim.

• Bu dh cevap sayfasıdan yükleme

Budahttp://imageshack.us/ yükleyip buraya atma.Direk linki kopyalayıp cevap sayfasına yapıştır,sonra image ekle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 3 Mayıs 2012; 7:12:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sabor

Arkadaşlar yarın servis klimayı montaja gelecek.
    Yanlız elektrikle ilgili bilgim yoktu nasıl olacak diye o yüzden hazırlıksız yakalandım.
    Benim sormak istediğim ben klimanın dış ünitesini balkona taktıracağım.
    Takılacak yerin hemen altında priz var. Elektriğin buradan alınması sorun olur mu acaba ?
    İlla sigorta takılması gerekir mi ? Tak fişi bitir işi misali prize taksak nasıl olur ?
    Yoksa mutlaka ana sigorta kutusundan mı hat çekmek lazım ?

Klima bu;

Samsung AQ12TSMN

Dostum aynı klimadan aldık, sizdeki klimanın takıldığı prizde topraklama var mıydı ?

Hatlara baktım odalarda topraklama yok.

Servis topraklamayı şart koşuyor mu acaba?

Orijinalden alıntı: kimence

quote:

Orijinalden alıntı: sabor

Arkadaşlar yarın servis klimayı montaja gelecek.
    Yanlız elektrikle ilgili bilgim yoktu nasıl olacak diye o yüzden hazırlıksız yakalandım.
    Benim sormak istediğim ben klimanın dış ünitesini balkona taktıracağım.
    Takılacak yerin hemen altında priz var. Elektriğin buradan alınması sorun olur mu acaba ?
    İlla sigorta takılması gerekir mi ? Tak fişi bitir işi misali prize taksak nasıl olur ?
    Yoksa mutlaka ana sigorta kutusundan mı hat çekmek lazım ?

Klima bu;

Samsung AQ12TSMN

Dostum aynı klimadan aldık, sizdeki klimanın takıldığı prizde topraklama var mıydı ?

Hatlara baktım odalarda topraklama yok.

Servis topraklamayı şart koşuyor mu acaba?

Topraklama var bende ama ben servise sorduğumda topraklamayla ilgili bişe demedi.
    Sadece 10 amperlik bir sigorta taksan yeter dedi.

• Toprak hatsız klima kullanmak,emniyet kemersiz araba kullanmak gibidir.Kaza olmadığı sürece sorun yok.Ama kazası ise can kaybına neden olabilir.Klima topraksız da çalışır,topraklama klima için değil sizin için gerekli.

****İnverter sistemlerde Toprak şart,inverter sistem elektronik kartları ,cihaz üzerinde oluşan statik elektrikten zarar görebilir ve maliyeti yüksek arızalara sebep olabilir.

Emniyet kemersiz otomobil,Toprak hatsız elektrikli ev aleti kullanmayınnnnnnnn!!!!!

• bu klima ayaklarının ters L şeklinde olanlari yok mu ,yada olanlar donusturulemiyor mu ters L'ye.

Orijinalden alıntı: blackzeros

bu klima ayaklarının ters L şeklinde olanlari yok mu ,yada olanlar donusturulemiyor mu ters L'ye.

oylede takarlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu arada evin tum hattini gecen sene yenilettim 3mm kablo ve toprak hatti mevcut gonlum bu konuda rahat herhangi yakin bir yerden yada prizden hat cektirmek mi mantikli yoksa illa sigortadan direkt yeni hat mi almaliyiz?

Salona tek bir hattan elektirik geliyor ama giristen sonra 2 ye ayriliyor biri bir duvara digeri diger duvara. Klimanin takilmasini dusundugum tarafta hicbir onemli elektirikli sistem yok iken diger hatta onemli elektirikli esyalar mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mellkor -- 18 Haziran 2012; 1:25:05 >

My Love its My Job
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackzeros

bu klima ayaklarının ters L şeklinde olanlari yok mu ,yada olanlar donusturulemiyor mu ters L'ye.

Aynı konsol iki şekildede kullanılabilir,yani ters veya düz
  • Arkadaşlar bende klimacıyım ama montaj elemanıyım :) arızadan fazla anlamam günde ortalama 09.00-19.00 saatleri arasına kadar kaç klima kurabiliyorsunuz veya günde kaç klima kuruyorsunuz ben istanbulda yaşıyorum ve en trafiği bol olan kısımdayım ve bende bölge yok mecidiyeköy'e kurduysam diğer servisim eyüp de oluyor :D böyle olunca 3-4 bazen 2 klima kurabiliyorum sizin montajlarınızıda görünce alçıydı falan filan

Orijinalden alıntı: Mellkor

20.500luk inverter bir klima icin kac amperlik sigorta lazim acaba?

Bu arada evin tum hattini gecen sene yenilettim 3mm kablo ve toprak hatti mevcut gonlum bu konuda rahat herhangi yakin bir yerden yada prizden hat cektirmek mi mantikli yoksa illa sigortadan direkt yeni hat mi almaliyiz?

Salona tek bir hattan selektirik geliyor ama giristen sonra 2 ye ayriliyor biri bir duvara digeri diger duvara. Klimanin takilmasini dusundugum tarafta hicbir onemli elektirikli siste yok iken diger hatta onemli elektirikli esyalar mevcut

20A yeterli veya 16A gecikmeli tip siemens veya lengrant tavsiyem

Boşuna yağıyor yağmur, birlikte ıslanmayacağız ki .Aziz Nesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1say

Arkadaşlar bende klimacıyım ama montaj elemanıyım :) arızadan fazla anlamam günde ortalama 09.00-19.00 saatleri arasına kadar kaç klima kurabiliyorsunuz veya günde kaç klima kuruyorsunuz ben istanbulda yaşıyorum ve en trafiği bol olan kısımdayım ve bende bölge yok mecidiyeköy'e kurduysam diğer servisim eyüp de oluyor :D böyle olunca 3-4 bazen 2 klima kurabiliyorum sizin montajlarınızıda görünce alçıydı falan filan

Dostum bahsettiğin istatikler gayet normaldir yani eksiklik veya verimsizlik düşünülemez
    Aynı günde 6 adet 24000 bthu montaj yaptığımda 2 adet 7000bthu montaj yaptığımda olmuştur,
    montajın yapıldığı yapının durumu ve montaj aralarındaki uzaklık çok önemlidir.
    halbuki arızaları montaja göre daha basittir çalışma prensibini çöz anlarsın.

Boşuna yağıyor yağmur, birlikte ıslanmayacağız ki .Aziz Nesin.

• quote:

Arkadaşlar bende klimacıyım ama montaj elemanıyım :) arızadan fazla anlamam günde ortalama 09.00-19.00 saatleri arasına kadar kaç klima kurabiliyorsunuz veya günde kaç klima kuruyorsunuz ben istanbulda yaşıyorum ve en trafiği bol olan kısımdayım ve bende bölge yok mecidiyeköy'e kurduysam diğer servisim eyüp de oluyor :D böyle olunca 3-4 bazen 2 klima kurabiliyorum sizin montajlarınızıda görünce alçıydı falan filan

Adam gibi montaj yapılacaksa günde 3 taneyi geçersen olmaz zaten.Ha elektrik bağlama,vakum yapma,alçı yapma,klima yerine hazır gitsin,extra dranaj çekme,en basit yere tak veya dış ünite ağır taşımaz duvar deyip balkona yere koy,6-8 tanede takarsın.

İdeal bir montaj yol hariç min. 3 saat,gerisi hikaye...

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Adam gibi montaj yapılacaksa günde 3 taneyi geçersen olmaz zaten.Ha elektrik bağlama,vakum yapma,alçı yapma,klima yerine hazır gitsin,extra dranaj çekme,en basit yere tak veya dış ünite ağır taşımaz duvar deyip balkona yere koy,6-8 tanede takarsın.

haklısınız zaten yeri geliyor okadar strese giriyorumki dış üniteleri yere koyuyorum.yeri geliyor günde 5-6 tane kurduğumda oluyor hee aynı yerde 16 tane de kurduğum oldu.. fakat
    fakat günde ortalama 3-4 tane klima kuruyorum ve malesef vakum yapmıyorum hiç hoşuma gitmiyor vakum yapmamak ama yapabilceğim bir şey yok işçiyim sonuçda :) 5 yıldır bu işin içindeyim 2 yıldır klimacı olarak takılıyorum keşke öğrenmeseydim diyorum :D beyaz eşya ve kombi neyime yetmiyordu nese işde 2 senedir kardeşim vakum yapmicakmısınız siz diyen olmadı :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

haklısınız zaten yeri geliyor okadar strese giriyorumki dış üniteleri yere koyuyorum.yeri geliyor günde 5-6 tane kurduğumda oluyor hee aynı yerde 16 tane de kurduğum oldu.. fakat
    fakat günde ortalama 3-4 tane klima kuruyorum ve malesef vakum yapmıyorum hiç hoşuma gitmiyor vakum yapmamak ama yapabilceğim bir şey yok işçiyim sonuçda :) 5 yıldır bu işin içindeyim 2 yıldır klimacı olarak takılıyorum keşke öğrenmeseydim diyorum :D beyaz eşya ve kombi neyime yetmiyordu nese işde 2 senedir kardeşim vakum yapmicakmısınız siz diyen olmadı :D

kardeş. size bişe diyemem açık gönüllülüğünüz ve samimiyetiniz için teşekkür ederim. iznizle yazınızı vakum bölümüne taşımak istiyorum.

• estafurlah hocam bu arade bizde aliminyum borularda var ilk piyasaya sürüldüğünde çok sıkıntılar çektik de şimdi oo sıkıntıların hiç birini çekmiyoruz özellikle 3/8 5/8 boru çaplarında çok kolay oluyor fakat aliminyum borularının içinde küf ve beyaz beyaz tozlar oluyor
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.