Şimdi Ara

Örnek Almamız Gereken Bir Haber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yunanistan’da genel grev yaşamı felç etti

Hükümetin sosyal güvenlik sistemiyle ilgili reform planlarına tepki olarak başlayan grev, Yunanistan’da hayatı durdurdu. Gemi ve uçak seferleri iptal edildi, mahkemeler, okullar kapandı. Televizyonlar ve radyolar yayınlarını durdurdu, gazeteler basılmadı.

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu’nun (ADEDY) çağrısıyla yapılan ve son 60 yılın en büyük grevi olarak nitelendirilen greve, şehiriçi ve şehirlerarası otobüs, tren, metro, troleybüs, tramvay şoförlerinin katılması nedeniyle özellikle büyük kentlerde ulaşım zaman zaman durma noktasına geldi.

Sivil hava yolu taşımacılığı ile deniz yolu ulaşımı çalışanlarının greve katılmalarıyla iç ve dış hat uçuşlarında tüm seferler iptal edilirken, ana kara ile adalar arasındaki bağlantı da koptu.

Avukat ve yargı mensuplarının da katıldığı grev süresince duruşmalar ertelendi, mahkemeler kapalı kalırken, üniversiteler ve okullar da kapılarını kapattılar. Kamu bankaları, elektrik ve su işleri daireleri ile PTT çalışanlarının eyleme katılmasıyla da hizmetlerde aksaklıklar yaşandı.

İtalya’da da TIR ve kamyon şoförleri grevde

Öte yandan basın yayın çalışanlarının greve katılımı sonucu tüm Yunanistan’da basın toplantıları ve benzeri etkinlikler iptal edilirken, kamu ve özel televizyon kanallarıyla radyo istasyonları haber yayınlarını tamamen durdurdu.

Haber ajanslarının da katıldığı grev süresince pek çok haber ağırlıklı internet sitesi sayfalarını yenileme işlemine son verdi. Yazılı basın çalışanlarının bugün işbaşı yapmamaları nedeniyle ülke genelinde hiçbir gazetenin basılmadığı ve yarın gazete bayilerinin raflarının boş kalacağı açıklandı.

Bu arada Yunanistan genelinde devlet hastanelerinde grev süresince yalnızca güvenlik ve acil yardım birimleri görev yaptı. Eczanelerin de kepenk indirdiği grevde, doktorlar özel muayenehanelerini de açmadılar.

Not - Eğer Bu Grevse Bizdeki Ne???? Komşu Halkına Burdan Selamlar Gönderiyorum Helal Olsun onlara..
    Bizimkiler Baksınlar Utansınlar Kendilerinden Bir Dayanışma İçersinde Bile Olamıyoruz....
    Neymiş 24 Mayısta Greve Gideceklermiş(Tekel İşçileri) Hadi Ordan!! Sizin Yapacağınız Grevden Hiçbirşey Olmaz Herşey Yine Olduğu Gibi Devam Eder Bundan Eminim...

Tek Bu Konuda Değil Tamamen Dayanışma İçersinde Olmuş Olsaydık Başımızdakiler Bizim Hakkımızda Kararlar Alırken 10 Kez Hatta 100 Kez Düşünürdü Bizde Bu Birlik Bu Dayanışma Yok.. Komşuya Bakıp Utanmamız Lazım Kendimizden.
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 24 Şubat 2010; 16:17:21 >

• grev hak aramanın en masum yollarından birisi bence, fakat hala greve karşı olanlar var anlamak zor
  • quote:

Not - Eğer Bu Grevse Bizdeki Ne???? Komşu Halkına Burdan Selamlar Gönderiyorum Helal Olsun onlara..
    Bizimkiler Baksınlar Utansınlar Kendilerinden Bir Dayanışma İçersinde Bile Olamıyoruz....
    Neymiş 24 Mayısta Greve Gideceklermiş(Tekel İşçileri) Hadi Ordan!! Sizin Yapacağınız Grevden Hiçbirşey Olmaz Herşey Yine Olduğu Gibi Devam Eder Bundan Eminim...

tekel işçilerini yalnız bırakan sensin..laf atmaya ve onlara kızmaya hakkında yok bu yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d_v_a87

quote:

tekel işçilerini yalnız bırakan sensin..laf atmaya ve onlara kızmaya hakkında yok bu yüzden.

Ben Onlara Köstek Olmuyorum Canı Gönülden Destekliyorum Ama İşçi Sendikaların İçinde Anlaşmazlık var (Bkz 4 Şubattaki Durum Sadece Bir Sendika Greve Giderken Diğerleri Söz Verdiği Halde Grevlerini Geri Çekti)
    Şimdide O Grevi Çeken Sendikalarda 24 Mayısda Eylem Yapacaklarmış Grev Yapacaklarmış Bumu Grev?? Bir Faydası Olacakmı?? Sanmıyorum Hiç Sanmıyorum Hükümet Yine Bildiğini Okuyacak Daha Öncede Okuduğu Gibi...

Benım Dikkat Çektiğim Nokta Belli Bir Örgütlenme Yok Bir Dayanışma Yok Olsa Bile Sendikalar Kendi İçlerinde Ayrım Yapıyor Birlikte Hareket Etmiyorlar Bu Durumdayken Benım Destek Vermem Birşeyi Değiştiriyormu Maalesef Değiştirmiyor... İşte Burda Komşuya Bakmak Lazım Oranın İşçisi İşte Bunu Yapıyor Hatta Tek Yumrukla Yapıyor Hatta Eylemi Yaparken Üye Olduğu Sendikalarının Reklamını Bile Yapmadan Yapıyor Bizde Böyle Bir Eylem Olacak Hükümet Sus Pus Oturacak Hayat Durur Vallaha Ankarada Kırmızı Alarm Olur...(Ergenekon Alarmı Değil!!!!)
    Eminim Sayın Büyüklerimiz(!) Komşudaki Bu Durumu Ağızları Açık İzliyorlardır Ve Dua Ediyorlardır Halkım Böyle Eyleme Gitmese Bari Diye....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 24 Şubat 2010; 17:25:18 >

• sen kendi üstüne kalanı yap , vicdanının sesini dinle yeter.. bu konu hakkında yanlış bilen kimseler varsa etrafında , sen aydınlat onları..

kimisi (hükümetin tam da istediği gibi) tekel işçilerini 4-5 milyar maaş alan kişiler sanıyor.. kimisi işçiler boş depoya bakıyor sonra maaş alıyor diyor.. o depoları kim boşalttı diye sorgulamıyor zaman içinde tekele ne oldu , kim sattı kim aldı diye sorgulayan yok nedense... tekel çalışanları sanki bir günde bu duruma getirildi gibi düşünüyor herkes..

millet olarak en büyük eksikliğimiz empati kurmak bence.. "benim derdim bana yeter" deyip işin içinden koşarak kaçmayı çok seviyoruz...
    çoğu insan farkında değil ki , bu hükümet senin de tavuğuna kışt diyebilir ..eğer isterse(kar marjı yüksekse) .. o zaman millete dönüp destek bulamazsan ne yapacaksın?

sendikalara gelince.. hükümet tarafından gözdağı veriliyor bir kısmına.. bir kısmı herşeye hazır.. bir kısmı zaten ele geçirilmiş durumda hükümet tarafından..

geçen gün ntv de bir haber izledim kanım dondu.. polis tekel işçilerini nasıl bertaraf edecek , nasıl bozguna uğratacak bir bir anlatılıyordu ekranda.. bir an sandım ki oradaki insanlar grev değil başka bir şey yapıyor.

uzun sözün kısası sen destek vermezsen bir kişi eksik kalırlar.. ve tamda yardıma ihtiyaçları olduğu zaman bu zaman.. çünkü gündem sürekli değiştiriliyor.. unutulmaya yüz tuttu eylemleri ...bir takım unutkan insanlar (ki yurdum vatandaşlarının %50 sinden fazlası öyle) unuttu bile..

• Genelev Grevi diye okudum içeriği eyvah eyvah
  • bizde bir kişi hakkını aramaya kalksa 10 kişi onu engellemeye çalışır. böyle olunca kimse hakkını aramıyor. 40 yılın bir grev yapılırsa böyle olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Özgürlük duygusu bastırılmış halkım malesef bu konularda sesini yeterince çıkaramıyor... Yunanları takdir ettim, müthiş bir işe imza atmışlar. Ülkedeki hayatı durdurmak kolay bir şey olmasa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 24 Şubat 2010; 21:31:19 >
  • Zaten yunanistan can çekişiyor birde bu darbelerle iyice ekonomiyi batıracaklar
    otobüs yok eczane kapalı mahkeme çalışmaz kendi kendilerinin hayatını durduruyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makman -- 24 Şubat 2010; 21:41:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: makman

Zaten yunanistan can çekişiyor birde bu darbelerle iyice ekonomiyi batıracaklar
    otobüs yok eczane kapalı mahkeme çalışmaz kendi kendilerinin hayatını durduruyorlar.

sosyal güvenlik yasa tasarısını boykot ediyorlar.. insanca yaşamak istiyorlar.. eğer insan gibi yaşayamıyorsan devletin sana bir yararı yoktur.. sen devlet için doğmadın ama devlet senin için doğdu.. sadece türkiye değil dünya da bazı devlet olmanın getirdiği olgulardan kaçınmaya başladı. örneğin devlet senin insanca yaşaman için kar amacı gütmeden su, elektrik , yol v.b. getirmeli.. ama bu haklarımızdan zaman içerisinde feragat etmişiz. herşey daha yüksek karlar için el değiştirir olmuş. en basitinden bu ülkenin iletişim omurgası (internet , telefon v.b.) araplara ait..nedemek istediğimi anlatabilmişimdir umarım..

• Ne grevi ya grev ne arar bu ülkede. Her koyun kendi bacağından asılır mantığı ile haraket ediyor millet. Benzine zam geliyor bana ne arabam yok diyor, ekmeğe zam geliyor bana ne ben diyet yapıyorum diyo vs..

Tüm akaryakıt zamlarını protesto için 1 hafta benzin almama eğlemi başlattık. 1 kişi bile katılmadı, herkes benzin alıyordu.

Bizim halkımız fakir ama zengin bir halk. Nasıl bir halk onuda anlamıyorum. Hem şikayet var hemde memnunlar.

Ya artık tecavüz kaçınılmaz diyip zevk almaya çalışıyorlar artık. Ya da nebilim aklıma gelmiyor artık hiç bişey.
  • Bu ülkede çoğu kişi çalışınca paramı zaten az veriyorlar eğer grev yaparsam n'olur diye düşündüğü için grev falan yapılmıyor. Türkiye'de hayat dursun bakayım Tayyip o zaman ne yapacak?
  • O değil de geçen haberde üstüne basa basa Yunanistan'da milyonlarca kişi sokaklara döküldü hayat durdu vs diyordu. Yunanistan zaten 10 milyon değil mi Atina'da milyonlarca kişi nasıl sokaklara dökülüyor?
  • Adamların maaşlarında düşme yapacaklarmış hatta 1 ay mı ne ödememe gibi bir sorunları var ondan grev yapıyorlar.Bizde bugune kadar öyle birşey olmadı herkez maaşını tıkır tıkır aldı.Çok bir zam olmasada aldı.

Bizde desenki maaş düşecek para verilmeyecek grev bile olmaz.Yıkarlar ortalığı
  • bu grevle zaten yunandaki ekonomik krizde bitti
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.