Şimdi Ara

Orjinalliği Koruma Sınırı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bir arabanın parçalarını özellikle dış görünüm, kaporta aksamını değiştirirken orjinale bağlı kalınması sınırı nedir ?
    Örnek vermek gerekirse, Tipo'ları Mini Cooper yapıyorlar diye bir efsane vardı, ne kadar gerçek bilmiyorum ama, o kaportayı başka arabaya benzetmek, onun çizgilerini ve tasarımını kullanmanın yasal problemi nedir ?

BMW 3.20 çeviren bi trafik polisi, ruhsatta motor ve şase numaraları BMW'deki ile aynı olan bi VW Passat görüyorsa, yaptırımları nedir ? (Passat'ı 3.20'e çevirmişler veya benzetmişler durumu)

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthera52 -- 18 Temmuz 2010; 22:52:51 >

• yasal olarak bir sakıncası olmasa gerek ruhsata doğan görünümlü şahin yazabiliyorlarsa veya ferrari görünümlü peugeot 406 coupe yazabiliyorlarsa eyvallah ama motor no ile şase no su değişmediği sürece bir sakınca olacağını sanmıyorum
  • bu olayı trafik polisine sorsak bilir mi acaba :))
  • Aracın orjinalinin dışında yapılan herşey yasaktır diye biliyorum. Bu kadar extreme olmasına gerek yok, tamponları, jantları, farları değişmiş olması yetiyor aracın bağlanması için. Bağlayıp TÜV e muayeneye gönderiyorlar. Muayeneden geçebilmene bağlı herşey. Tabi detaylı prosedürü nedir bilinmez..
  • Bu şekilde olunca muayeneden geçmiyor mu yani ? Ne engel teşkil ediyor ki güvenlik açısından ? (muayene resmi kayıtlar dışında, arabanın nesine bakar daha doğrusu ? )
  • İşte zaten olay muayene istasyonunda bitiyor. Hangi kriter neye göre değerlendiriliyor bilmiyorum.
  • soracağımız kişilerden biri de muayene istasyonunda biri oldu. bunu da öğrenmiş olduk .)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaput Koruma ve Boya Ölçümü
    10 yıl önce açıldı
    Karter Koruma Gerekli mi?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: olcayyucetepe

Selamlar, bir arabanın parçalarını özellikle dış görünüm, kaporta aksamını değiştirirken orjinale bağlı kalınması sınırı nedir ?
    Örnek vermek gerekirse, Tipo'ları Mini Cooper yapıyorlar diye bir efsane vardı, ne kadar gerçek bilmiyorum ama, o kaportayı başka arabaya benzetmek, onun çizgilerini ve tasarımını kullanmanın yasal problemi nedir ?

BMW 3.20 çeviren bi trafik polisi, ruhsatta motor ve şase numaraları BMW'deki ile aynı olan bi VW Passat görüyorsa, yaptırımları nedir ? (Passat'ı 3.20'e çevirmişler veya benzetmişler durumu)

teşekkürler.

tipoları mini cooper olayı gerçekten efsanemi acaba..

o zaman imzamdaki araçtan hayli hayli range rover olur
  • sorun olmaması değil de, olunca ne olup olmadığı :)
  • tipodan mini cooper mı
  • hocam 407 nin f360 olma potansiyeli var veya ford taunus lardan mustang yapıyolar ki 2 sininde yapılmısını gördüm deli dehset oluyor ama tipo dan mini saçmalık
  • yahu ben gözümle görmedim zaten, ama sanayi jargonunda öyle bir efsane var, öylesine verilmiş bir örneğe takılmak pek doğru değil.
  • aracın uygunluk belgesinde yazılan haricinde bir değişiklik yapmak yasaktır adam rengini bile değiştiremiyor kafasına göre kasayı nasıl değiştirsin

mesela aracına xenon far yaptırma isteyen bir vatandaş önce proje çizdirecek
  • kasa değişiğimi için proje çizdirmek çözüm mü peki ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.