Şimdi Ara

Orjinal Nokia 8800 Sirocco nasıl olmalı !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
8.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araştırmalarım ve sizlerin yardımı ile Nokia 8800 Sirocco hayranlarına ve yeni telefon alacak arkadaşlara , orjinal ürün ile son zamanlarda çoğalan çin malı veya replica arasında nasıl farklar olabilceğini açıklamaya çalıştım.
    Faydalı bir döküman olacağını düşünüyorum. Sonuçta aldığınız telefonu kullanırken aklınızda soru işareti bulunmaması kadar güzel birşey yoktur diye düşünüyorum.
    Gelelim ince ayrıntılara ;

* Telefona bekleme modunda iken *#0000# yazıldığında kesinlikle ''Sirocco'' yazması gerekiyormuş.
    * Çok önemli ama basit ve pratik bir yöntem daha var. Telefonun iç imei ile kasadaki imei ile uyumlu olması gerekiyor. Genel telefon alınırken kullanılan bir yöntem aslında. Ama yinede yazmak istedim.
    * Telefonun test aşamasında en önemli aksamı da kızağı olsa gerek. Kızak açılırken kenarlarına sürtmemeli , kolay açılabilmelidir. Yay ayarı , hiç eline Sirocco almamış birini bile tatmin edicek seviyede olmalıdır.
    * Kızak açılıp kapanırken , kasanın birleştiği noktalardan ahengi güzel metal bir ses çıkarmalıdır. Bu sesi anlamak için en az bir kere orjinal sirocco denemiş olmanız gerekiyor.
    * Kasaların orjinal olup olmadığını(çin orjinali , çıkma orjinal ,orjinal olmak üzere 3 çeşit kasa vardır) anlamak için , yanınızda daha önce sirocco kullanmış veya telefondan iyi anlayan birini götürmeniz yararınıza olucaktır.
    * Telefonun normal düz Nokia 8800 dan kasa değiştirilerek Nokia 8800 Sirocco' ya çevirilip çevirilmediğini ise yine menüye bakarak(daha önce düz 8800 classic kullandıysanız) anlayabilirsiniz. Veya yine *#0000* kodu ile model olarak '' Sirocco '' yazmasına dikkat edebilirsiniz.
    * İçi açılmamış denilen bir telefonun pilin etrafındaki vidalarına dikkatlice bakılması gerekmektedir.
    * Klon veya sonradan yazılmış imei olup olmadığına bakmak için kesinlikle imei.tk.gov.tr den telefonun imei kontrol edilmelidir.

Birde arkadaşlarımızın mesajlarında yazılan bilgileride topluyorum buraya ;

* Eğer Türkiye KVK çıkışlı bir telefon arıyorsanız , telefonun pilinin altında imei yazan yerin yanında ''nokia.com aş garantili'' ibaresini görmeniz lazım.(Aşağıdaki örnekte mevcuttur.)
    * Nokia 8800 Sirocco model telefonlarda pilin altında ''made in Germany'' yazmalıdır. made in Finland yazanlar sahte yani '' replica '' dır. (Aşağıdaki örnekte mevcuttur.)

Örnek bir resimdir.

Sizlerden ricam , unutmuş olabileceğim veya yalnış yazdığım bilgileri düzeltmeniz veya eklemenizdir.
    Birazda olsam yardımcı olabildiysem ne mutlu... Teşekkürler.

hell line

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hell line -- 26 Mart 2009; 14:34:38 >

• dediğin gibi kvk olanların arkasında "nokia.com aş garantili" yazar oradan ayırt edebilirsin spot cihazlarla.
  • Arkadaş garantisiz olan spot telefonları nasıl orjinali ile replicasını ayırt edebiliriz. Bilen , başına gelen , tecrübeli arkadaşlarda birşeyler söylerse çok sevinirim.
  • Düşünürsen ikinci el bir 8800 sirocco hakkında pm attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUPPERMAN -- 24 Mart 2009; 16:09:04 >
  • hocam pm atacagına buraya yazsana herkez yararlansın
  • ikinci el konulu bir pm attım arkadaşım elimde olan telefonla ilgili ama şöyle birşey söyliyim, Siroccoların hepsi Made in Germanydir. Finland yazanlar sahtedir. birde sadece bir bölgeye MAde by Nokia diye imal ediyolardır ama çok az ve genelde made by nokia yazanlarda sahte çıkıyor. Made in Germany yazıyorsa arkasında orjinaldir 2 tane sirocco kullandım birtane düz 8800 birde 8600 luna hepside made in germany di

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUPPERMAN -- 24 Mart 2009; 16:08:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TurboSK

ikinci el konulu bir pm attım arkadaşım elimde olan telefonla ilgili ama şöyle birşey söyliyim, Siroccoların hepsi Made in Germanydir. Finland yazanlar sahtedir. birde sadece bir bölgeye MAde by Nokia diye imal ediyolardır ama çok az ve genelde made by nokia yazanlarda sahte çıkıyor. Made in Germany yazıyorsa arkasında orjinaldir 2 tane sirocco kullandım birtane düz 8800 birde 8600 luna hepside made in germany di

Arkadaşım pm 'e cevap yazdım.
    Bilgilendirmelerin için çok teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nokia kom aş garantisi yazıyorsa imeinin yanında sorun yoktur hocam
  • Konu başlığını ve içeriğini editledim arkadaşlar. İşinize yarayacaktır umarım
  • Şimdi benim anlamadığım sadece Germany yazanlar orjinalse Hungary yazanlar sahte mi?
    Ben 2 yıldır kullanıyorum, şimdi dikkatimi çekti, arkasında "Made In Korea" yazıyor, cihazım yurtdışı, tuşlarının üzerinde rusça harfler de var. Benim cihazım çakma mı yani? :S Kaldı ki 2 yıl önce bu tarz cihazların çakmaları bile yoktu piyasada..
    Benim cihazın çakma olduğunu ispat edene cihazı hediye edeceğim!!

Bu kadar az araştırma yaparak buraya konu açmanız insanların yanlış bilgilendirilmesine sebep oluyor!
    İstanbulda Doğubank'a gidip 20 tane esnafa sorun bilgisini alın, ya da Ankarada Telefon Borsalarına gidip sorun, elinize alıp inceleyin.. bi tane cihazın arkasındaki yazının fotoğrafını koyarak insanları aydınlatmazsınız, aksine akıllarını karıştırırsınız!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: saidss

Şimdi benim anlamadığım sadece Germany yazanlar orjinalse Hungary yazanlar sahte mi?
    Ben 2 yıldır kullanıyorum, şimdi dikkatimi çekti, arkasında "Made In Korea" yazıyor, cihazım yurtdışı, tuşlarının üzerinde rusça harfler de var. Benim cihazım çakma mı yani? :S Kaldı ki 2 yıl önce bu tarz cihazların çakmaları bile yoktu piyasada..
    Benim cihazın çakma olduğunu ispat edene cihazı hediye edeceğim!!

Bu kadar az araştırma yaparak buraya konu açmanız insanların yanlış bilgilendirilmesine sebep oluyor!
    İstanbulda Doğubank'a gidip 20 tane esnafa sorun bilgisini alın, ya da Ankarada Telefon Borsalarına gidip sorun, elinize alıp inceleyin.. bi tane cihazın arkasındaki yazının fotoğrafını koyarak insanları aydınlatmazsınız, aksine akıllarını karıştırırsınız!!!!

8800 siroccolar Made in Germany ya da çok az bi kısmı made by nokia'dır. bunun dışında tümü sahtedir.

Ancak orijinal 8800 arte, sapphire arte ve carbon arte'lerin tümü Made in Korea'dır. Made in Finland yazanların ise hepsi sahtedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

8800 siroccolar Made in Germany ya da çok az bi kısmı made by nokia'dır. bunun dışında tümü sahtedir.

Ancak orijinal 8800 arte, sapphire arte ve carbon arte'lerin tümü Made in Korea'dır. Made in Finland yazanların ise hepsi sahtedir.

Hocam sen Nokia'nın fabrikasında filan çalışmışsın sanırım, bu kadar iddialı konuşuyorsun!
    Ben elimde orjinal Nokia Sirocco var diyorum, bunu Çarşamba günü KVK'ya da onaylattıracağım, sen hala yok o sahtedir diyorsun!
    Bir konu hakkında tam bilginiz yoksa yorum yapmayacaksınız!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: saidss

quote:

Hocam sen Nokia'nın fabrikasında filan çalışmışsın sanırım, bu kadar iddialı konuşuyorsun!
    Ben elimde orjinal Nokia Sirocco var diyorum, bunu Çarşamba günü KVK'ya da onaylattıracağım, sen hala yok o sahtedir diyorsun!
    Bir konu hakkında tam bilginiz yoksa yorum yapmayacaksınız!!!

ben cihazları baya bir araştırdım çünkü bu cihazların sahteleri çok fazla var. Şu ana dek hiç made in korea sirocco'ya rastlamadım ancak çok az bir kısmı orada üretilip belli ülkelere oradan ihraç etmiş de olabilirler çünkü siz orijinal olduğunda ısrarcısınız fakat dediğim gibi ben şahsen hiç rastlamadım ama olabilir de.
    kvk'ya götürürseniz onlar size söylerler heralde.

bu arada cihazın kamera çözünürlüğü ve dahili hafızası ne kadar?

• quote:

ben cihazları baya bir araştırdım çünkü bu cihazların sahteleri çok fazla var. Şu ana dek hiç made in korea sirocco'ya rastlamadım ancak çok az bir kısmı orada üretilip belli ülkelere oradan ihraç etmiş de olabilirler çünkü siz orijinal olduğunda ısrarcısınız fakat dediğim gibi ben şahsen hiç rastlamadım ama olabilir de.
    kvk'ya götürürseniz onlar size söylerler heralde.

bu arada cihazın kamera çözünürlüğü ve dahili hafızası ne kadar?

Tuşların üzerinde Kore'ce yazılar varmış, ben Rusça sanıyordum :))
    Telefon 2mp kameralı, 105mb hafızası var. Başka bir Siroccoyla karşılaştırdım, versiyon dışında tüm özellikleri bire bir tutuyor. By Nokia o da.
    Zaten benim telefonun kızağından çıkan ses orjinal olduğunun bir göstergesi.
    Söylediğim gibi, benim telefon Rusya'dan geldi, kaydettirdim. Nokia'nın Kore'de fabrikası olduğunu da biliyoruz.
    Yarın KVK ya gitmeye çalışacağım, oradan daha kesin sonuç alabiliriz, buraya sonucu yazarım.

• Dediğinize göre cihaz çok büyük ihtimalle orijinal, çünkü sahtelerin kamera çözünürlüğü 1.3 mp ve dahili hafızası 64 mb civarı. Benim tahminim nokia çok az bir kısmını kore'deki fabrikada üretti bu cihazı bu yüzden piyasada pek bulunmuyor made in korea olanlar. Sonucu bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 22 Eylül 2009; 18:59:35 >
  • quote:

Made in Finland ve orjinal olan bir çok sirocco gösterebilirim size.

İddaalı konuşmayın. Elimden sayısız 8xxx modeller geçmiştir.
  • Evet arkadaşlar ben söyledğimde haklıyım
    Başarıda çalışan bir arkadaşla konuştum, Nokia'nın Kore de fabrikası olduğunu ve biçok telefonunu orada ürettiğini, genelde aksesuarlarını da Çin ve Kore'de ürettiğini söyledi.

Yani Kore malı Nokalar da orjinal olabiliyor
  • 1 adet 8800 sirocco dark aldım, orjinal mi emin değilim , anlayanlar yorum yapabilirmi, ona göre iade edeceğim

* # 0 0 0 0 # yazınca gelen ekran;

Nokia 8800
    Sirocco
    V 03,51
    28-08-06
    RM-165
    (c) Nokia

imei sorgulayınca gelen ekran;

IMEI Durum
    ********** IMEI NUMARASI KAYITLI
    Kaynak: İthalat yoluyla kaydedilen IMEI
    Sorgulama Tarihi: 27.12.2009
    IMEI numarası kayıtlı olup, herhangi bir işlem yapmanız gerekmemektedir.
    Marka Model Bilgisi
    Ūretici: Matsushita Comms. UK Ltd - Pazar adı: GD92, EB-GD92

• Menüsünü, yazı karakterlerini melodilerini dikkatle incele hocam
    Orjinal Nokia'nın karakterleriyle uyum sağlıyorsa cihaz orjinaldir.
    Çin malı cihazlarda menü yazı fontu değişik olabiliyor..
    Senin yazdıklarında ve fotoğrafta cihaz orjinal gibi görünüyor..
  • siroccolara versiyon yükseltmek mümkün mü?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.